Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

One Piece latest episode discussion [Επιτρέπονται spoilers ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΙΜΕ]
Καταχωρήθηκε 27 Ιούλιος 2009 - 14:21

Καταχωρήθηκε 27 Ιούλιος 2009 - 14:27

Καταχωρήθηκε 29 Ιούλιος 2009 - 02:06

Καταχωρήθηκε 30 Ιούλιος 2009 - 12:39
Το artwork αλλάζει από επεισόδιο σε επεισόδιο. Το animation τίποτα το ιδιαίτερο. Το One Piece βρίσκεται στο ναδίρ. Το ζενίθ, κατά τη γνώμη μου, το είχε πιάσει στο Alabasta arc. Μόνο μια ματιά στο προηγούμενο opening αρκεί για να σας πείσει. Πραγματικά... ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ Ο LUFFY;
Ποιες είναι οι δικές σας γνώμες; Γιατί οι τύποι που έχουν ένα από τα καλύτερα υλικά δε μπορούν να φτιάξουν ένα από τα καλύτερα anime;
Καταχωρήθηκε 30 Ιούλιος 2009 - 13:55
Όπως είναι λογικό υπάρχουν καλά και κακά studios.Ε δυστυχώς αυτό που έχει πάρει το One Piece ανήκει στη 2η κατηγορία.Και το θέμα είναι ότι το Op πάει πολύ γρήγορα για εβδομαδιαίο manga με αποτέλεσμα να γλιτώνει το studio τα fillers.Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να Animate 19 σελίδες τη βδομάδα με τη κατάλληλη μουσική και σκηνοθεσία.Απορώ που δεν μπορούν να το κάνουν σωστά αυτό άτομα που θεωρούνται επαγγελματίες.
Αν πάρεις για παράδειγμα τη δουλειά που έχει γίνει στο Naruto στα μη fillers επεισόδια από το Pierrot και κάτσεις να τα συγκρίνεις με αντίστοιχη στο Op από την TOEI θα δεις τεράστια διαφορά ποιότητας σε όλους τους τομείς.
Κάτι που πραγματικά θα ήθελα να δω είναι όταν με το καλό τελειώσει το Op είναι ένα remake από κάποιο studio της προκοπής.
Καταχωρήθηκε 31 Ιούλιος 2009 - 11:04

Καταχωρήθηκε 01 Αύγουστος 2009 - 13:03

Καταχωρήθηκε 01 Αύγουστος 2009 - 15:09
Ενός τραγουδιού οι στίχοι υπήρχαν στο manga, αυτό το τραγούδι κατασκεύασαν. Οτιδήποτε άλλο θα ήταν αίσχος.
Είναι 16 σελίδες, αλλά όχι 16 σαν του Bleach με 5 συννεφάκια διαλόγου. Θα προτιμούσα, στην ιδανική για μένα περίπτωση, να φτιάχνουν τα επεισόδια όπως πρέπει και ανάμεσα στα arcs είτε να βάζουν πολλά fillers (που δε με αφορούν) είτε να το σταματάνε. Δεν έχω αγωνία αφού διάβαζω το manga. Θέλω μόνο να το δω animated χωρίς να εκνευρίζομαι.
Κάτι άλλο που θυμήθηκα. Αυτό το opening, κλείνει δείχνοντας μας διάφορα... χρυσαφικά και ένα βαρέλι γεμάτο με τέτοια να γράφει One Piece. Δύο πράγματα μπορεί να σημαίνει αυτό: είτε δεν έχουν ΙΔΕΑ για τη σειρά, είτε είχαν κάποιο σκοπό που σχετίζεται με το appeal σε ορισμένο κοινό. Όπως και νά'χει, είναι εκνευριστικό για μας που ξέρουμε και παραπλανητικό γι'αυτούς που δε ξέρουν.
Καταχωρήθηκε 01 Αύγουστος 2009 - 15:34
Καταχωρήθηκε 02 Αύγουστος 2009 - 12:36
Η ΤΟΕΙ δεν είναι κακό studio. Απλά είναι ένα μεγάλο studio που φροντίζει ότι θέλει και φυσικά ξεχνάει τα δοκιμασμένα και σίγουρα προϊόντα (γνώμη μου). Το OP είναι το σίγουράκι του, το οποίο απλά το ξεχνάει για να βοηθήσει άλλα project (πχ φέτος θα πόνταρα στο Kai).
Είναι γεγονός ότι το animation είναι κάπως παραγκωνισμένο αλλά το κυριότερο πρόβλημα φαίνεται να είναι το artwork που σπάνια συμφωνεί από βδομάδα σε βδομάδα. Προσωπικά λατρεύω τουλάχιστον 2/4 επεισόδια του κάθε μήνα, ένω απλά μου αρέσουν τα άλλα 2. Κακά τα ψέματα όμως, όταν ανεβαίνουν 1-2 φορές το 2-μηνο οι top animator supervisors στο τιμόνι τα επεισόδια είναι επικά. Τα υπόλοιπα χαρακτηρίζονται so-so.
Παλιότερα πίστευα ότι τα πρώτα eps είχαν πιο προσεγμένο animation από τα νεότερα, αλλά και εκεί υπήρχαν problems από ep σε ep. Αυτό βέβαια δεν με πείραξε τότε, ούτε τώρα (και πιστεύω λίγοι πηράχθηκάν από το old school animation των πρώτων επεισοδίων, δεδομένου και το ότι ήταν animation των 90's)
Αν ήμουν hardcore for everything fan του OP θα με πήραζε το anime λόγω animation, αλλά δεν με νοιάζει τελικά καθόλου το animation (όχι μόνο στο OP φυσικά).
Εδώ θέλω να σχολιάσω ότι αν κάτσεις να ψειρίσεις το animation του Naruto θα δεις ότι η ποιότητα των filler δεν περνάει και στα canon.... Δεν θα εμπιστευόμουν το Pierrot όταν κάνει καλύτερη δουλεία στα χειρότερα filler και αφήνει σε δεύτερη μοίρα κάποια canon. Άλλωστε είναι στο ίδιο επίπεδο με την TOEI σε αυτόν τον τομέα, 5-6 group στο project, 2 καλά και ένα ζάρι για να επιλέξουν ποία eps θα κάνει ο καθένας. Εκεί που διαφέρει είναι ότι λόγω των πολλών filler έχει μαζεμένο canon υλικό που του επιτρέπει να επιλέξει μερικά από τα καλά group στα μαζεμένα καλά eps (δίνει δηλαδή συντελεστή στο ζάρι)....Αν πάρεις για παράδειγμα τη δουλειά που έχει γίνει στο Naruto στα μη fillers επεισόδια από το Pierrot και κάτσεις να τα συγκρίνεις με αντίστοιχη στο Op από την TOEI θα δεις τεράστια διαφορά ποιότητας σε όλους τους τομείς.
Εδώ πάλι υπάρχει η προσωπική άποψη. Εσύ το προτιμάς όπως στο Naruto πχ. Εγώ παλι όχι όταν θέλω να δω το εβδομαδιαίο μου. Και τα δυο είναι δοκιμασμένα και απλά είναι θέμα γούστου. Το OP γενικά σαν anime έχει καλή δομή επεισοδίων ώστε να σε χορτάσει και να μην σου πασάρει μήνες filler.Είναι 16 σελίδες, αλλά όχι 16 σαν του Bleach με 5 συννεφάκια διαλόγου. Θα προτιμούσα, στην ιδανική για μένα περίπτωση, να φτιάχνουν τα επεισόδια όπως πρέπει και ανάμεσα στα arcs είτε να βάζουν πολλά fillers (που δε με αφορούν) είτε να το σταματάνε. Δεν έχω αγωνία αφού διάβαζω το manga. Θέλω μόνο να το δω animated χωρίς να εκνευρίζομαι.
Συμφωνώ πάντως ότι το intro + 15 λεπτά νέο υλικό, μπορεί να είναι καλύτερο από το να τραβιέται μια σκηνή για 2-3 λεπτά. Αλλά μην ξεχνάς ότι και εκεί υπάρχει γκρίνια από πολλούς.
ΧαχαΚάτι άλλο που θυμήθηκα. Αυτό το opening, κλείνει δείχνοντας μας διάφορα... χρυσαφικά και ένα βαρέλι γεμάτο με τέτοια να γράφει One Piece. Δύο πράγματα μπορεί να σημαίνει αυτό: είτε δεν έχουν ΙΔΕΑ για τη σειρά, είτε είχαν κάποιο σκοπό που σχετίζεται με το appeal σε ορισμένο κοινό. Όπως και νά'χει, είναι εκνευριστικό για μας που ξέρουμε και παραπλανητικό γι'αυτούς που δε ξέρουν.
Δεν το είχα διαβάσει/σκεφτεί αυτό (με αυτή την προοπτική εννοώ). Καλή παρατήρηση.
Δεν με εκνευρίζει πάντως καθώς τα opening είναι αρτιστικές παρεμβάσεις που τυχαίνει να έχουν σκηνές από το canon. To One Piece γενικά δεν περιέχει σκηνές από τα ερχόμενα με εξαίρεση 1-2 opening. Τα βλέπω συνήθως σαν random artwork (μια που έχουν κομμάτια από τα color books) και όχι σαν κάτι σημαντικό που να επηρεάζει την άποψη για το story.
Αυτά τα ολίγα

Πάω να δω 409-410...Άκουσα ότι το 411 ήταν καλό ψες το βράδυ.
Καταχωρήθηκε 02 Αύγουστος 2009 - 13:26

Κατα τ'αλλα τιποτα ιδιαιτερο το επεισοδιο περα απο 2-3 σκηνες με την Boa

Καταχωρήθηκε 02 Αύγουστος 2009 - 23:47
Ποιες είναι οι δικές σας γνώμες; Γιατί οι τύποι που έχουν ένα από τα καλύτερα υλικά δε μπορούν να φτιάξουν ένα από τα καλύτερα anime;
....................Γιατί δεν έχουν ιδέα?
Σοβάρα τώρα..άσκοπες οι συζητήσεις αυτές για το animation,σχέδιο,κλπ κλπ κλπ.......
Tπτ δεν πρόκειτε να αλλάξει...όσο πιο γρήγορα το διαπιστώσεις τόσο το καλύτερο για σένα.
Αυτό βέβαια δεν με πείραξε τότε, ούτε τώρα (και πιστεύω λίγοι πηράχθηκάν από το old school animation των πρώτων επεισοδίων, δεδομένου και το ότι ήταν animation των 90's)
Μaster piece......