Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Διδασκαλία θρησκευτικών στην 1,2-βάθμια εκπαίδευση

• Please log in to reply
387 replies to this topic

Poll: Πότε πρέπει να ξεκινάει η θρησκευτική διαπαιδαγώγηση στα πλαίσια του σχολείου; (137 member(s) have cast votes)

Πότε πρέπει να ξεκινάει η θρησκευτική διαπαιδαγώγηση στα πλαίσια του σχολείου;

1. Στις πρωτες τρεις ταξεις του δημοτικου (21 votes [15.33%] - View)

Percentage of vote: 15.33%

2. Στις τρεις τελευταιες ταξεις του δημοτικου (16 votes [11.68%] - View)

Percentage of vote: 11.68%

3. Στο γυμνασιο (14 votes [10.22%] - View)

Percentage of vote: 10.22%

4. Στο λυκειο (13 votes [9.49%] - View)

Percentage of vote: 9.49%

5. Να μην υφισταται τετοια διαπαιδαγωγηση στο σχολικο περιβαλλον (73 votes [53.28%] - View)

Percentage of vote: 53.28%

Vote Guests cannot vote

#286 kyoshuke

kyoshuke

Retrovertigo

• Members
  • 155 posts

Posted 03 September 2008 - 20:30

Καλως υπάρχει το μάθημα τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.Από τη στιγμή που είναι καθαρά προαιρετικό όμως.

#287 odin

odin

Lord of valhalla

• Retired Staff
  • 1,535 posts

Posted 03 September 2008 - 23:48

Από ποτε ρε παιδιά είναι προαιρετικά τα θρησκευτικά:nosey:?
Όταν πήγα εγώ σχολειό πάντως υποχρεωτικά ήταν...

#288 hananaki

hananaki

Starting...

• Members
  • 10 posts

Posted 13 October 2008 - 22:14

Το μονο που θα ηθελα να διδαχτω και που αξιζε στην τελικη ηταν και για τις αλλες θρησκειες.
Υπηρχε στο βιβλιο της δευτερας λυκειου και το γεγονος πως δεν το θυμαται κανεις δειχνει τον ελεεινο τροπο με τον οποιο διδασκονται τα θρησκευτικα στα σχολεια.
Ευτυχως σιγα-σιγα γινονται προαιρετικα.
Παντως αξιζε που ημουν στην ταξη γι'αυτες τις τρομερες αποριες που ειχα και που ο καθηγητης δεν μπορουσε να μου απαντησει με τιποτα!Και που γενικα αφου δεν μπορουν να απαντησουν και σε τιποτα γιατι κανουν το μαθημα δεν καταλαβαινω ακομα

Posted Image

#289 Sunabouzu

Sunabouzu

Σινιγάμης

• Members
  • 881 posts

Posted 13 October 2008 - 22:40

Η θρησκεια ειναι η πιο αθλια συλλογη απο memes ολων των εποχων...
με τοσα που εχουν να τραβηξουν τα παιδια στα σχολεια, δεν υπαρχει λογος να τους φορτωνεται το κεφαλι με επιπλεον σκατα

#290 Dxs

Dxs

Nothingness Incarnate...

• Members
  • 513 posts

Posted 13 October 2008 - 22:54

Καλως υπάρχει το μάθημα τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.Από τη στιγμή που είναι καθαρά προαιρετικό όμως.

Δεν ειναι προαιρετικα, εμας μας ειπαν για απαλλαγη χρειαζεται να αλλαξεις ληξιαρχικες πραξεις και να δηλωθεις αθεος, τωρα δε ξερω κατα ποσο λεει βλακειες ο διευθυντης

Παντως αξιζε που ημουν στην ταξη γι'αυτες τις τρομερες αποριες που ειχα και που ο καθηγητης δεν μπορουσε να μου απαντησει με τιποτα!Και που γενικα αφου δεν μπορουν να απαντησουν και σε τιποτα γιατι κανουν το μαθημα δεν καταλαβαινω ακομα

Η θρησκεια ειναι η πιο αθλια συλλογη απο memes ολων των εποχων...
με τοσα που εχουν να τραβηξουν τα παιδια στα σχολεια, δεν υπαρχει λογος να τους φορτωνεται το κεφαλι με επιπλεον σκατα

Νταξει +1 απλα
+ το οτι οι περισσοτεροι καθηγητες τετοιων μαθηματων, εχουν φαει κομπλεξ και νομιζουν οτι διδασκουν μοριακη βιοχημεια...

Posted Image

#291 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 13 October 2008 - 22:58

το οτι οι περισσοτεροι καθηγητες τετοιων μαθηματων, εχουν φαει κομπλεξ και νομιζουν οτι διδασκουν μοριακη βιοχημεια...

συμφωνω, σοβαρο κα8ηγητη σε αυτο το "μα8ημα" δυσκολα βρισκεις

qzMHWHd.png

#292 Serestrum

Serestrum

have to kill fast and bullets too slow

• Members
  • 1,763 posts

Posted 13 October 2008 - 23:00

Δεν ειναι προαιρετικα, εμας μας ειπαν για απαλλαγη χρειαζεται να αλλαξεις ληξιαρχικες πραξεις και να δηλωθεις αθεος, τωρα δε ξερω κατα ποσο λεει βλακειες ο διευθυντης

κατα πολυ...

Spoiler: rainbows, bunnies and fluffy things

#293 samurai_pizza_dora

samurai_pizza_dora

Just do it!

• Members
  • 774 posts

Posted 13 October 2008 - 23:01

Oχι, αυτο απο φέτος δεν ισχύει πια, μπορεις ελευθερα να παρεις απαλλαγη. Αναφερεται 1-2 σελιδες πριν. Αν συνεχιζει να το λεει και φέτος τότε σας κοροιδεύει. :P

#294 Dxs

Dxs

Nothingness Incarnate...

• Members
  • 513 posts

Posted 13 October 2008 - 23:04

Ναι, μολις το googlara και ειδα οτι αυτο που λετε ισχυει
Και εχουμε φετος ενα καθηγητη.. πηγε να τις παιξει με ενα συμμαθητη μου στο 2ο μαθημα...

Posted Image

#295 Korkofilaki

Korkofilaki

Anime Freak

• Members
  • 423 posts

Posted 15 October 2008 - 19:51

Πωπω τι μου θυμισατε... ειχα εναν θρησκευτικο... μαθαιναμε για τις θρησκειες του κοσμου και σε καποια φαση φτανουμε στη Γιογκα. Καθως λοιπον μας εξηγουσε αυτος οτι ηθελε, πεταγεται ενας συμμαθητης με την απορια τυπου "Υπαρχουν ομως καποιοι που κανουν Γιογκα σαν ασκηση." Το τι εγινε... κοκκινιζει αμεσως ο θρησκευτικος, κοπαναει την εδρα και πεταγεται πανω κι αρχιζει να ωρυεται κουνωντας χερια ποδια "ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΓΙΟΓΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ!!!" Πως τη γλιτωσε ο καημενος ο συμμαθητης την αποβολη ακομα δεν ξερω...

#296 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 posts

Posted 16 October 2008 - 09:15

Πωπω τι μου θυμισατε... ειχα εναν θρησκευτικο... μαθαιναμε για τις θρησκειες του κοσμου και σε καποια φαση φτανουμε στη Γιογκα. Καθως λοιπον μας εξηγουσε αυτος οτι ηθελε, πεταγεται ενας συμμαθητης με την απορια τυπου "Υπαρχουν ομως καποιοι που κανουν Γιογκα σαν ασκηση." Το τι εγινε... κοκκινιζει αμεσως ο θρησκευτικος, κοπαναει την εδρα και πεταγεται πανω κι αρχιζει να ωρυεται κουνωντας χερια ποδια "ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΓΙΟΓΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ!!!" Πως τη γλιτωσε ο καημενος ο συμμαθητης την αποβολη ακομα δεν ξερω...

Is Yoga a religion????

P.S
Not a good idea to ressurect this thread...
Posted Image

#297 Guest-67807

Guest-67807

Anime Freak

• Members
  • 451 posts

Posted 16 October 2008 - 10:10

Nα μην παρακολουθήσει κάποιος τα θρησκευτικά γίνεται .
Εγώ όλη μου τη ζωή έπαιρνα απαλλαγή .Το μόνο που χρειάζεται είναι μια δήλωση από τους γονείς ,σύμφωνα με την οποία δεν θέλουν τα παιδί τους να υποστεί καμία μορφή θρησκευτικής κατήχησης .Οι γονείς μου ήταν (και είναι) άθρησκοι (ούτε ορθόδοξοι όυτε , καθολικοί ,όυτε τίποτα ) και είχαν δηλώσει πως δεν επιθυμούσαν να παρακολουθώ το μάθημα των θρησκευτικών γιατί δεν συμβάδιζε με τις δικές τους πεποιθήσεις .Πίστευαν πως όταν μεγαλώσω και αποκτήσω ορθή κρίση θα μπορούσα να επιλέξω τι με αντιπροσωπεύει και ότι δεν χρειαζόταν κάποιος να με πείσει ότι οι ιδέες της θρησκείας του ήταν ορθές . Ετσι πήρα απαλλαγή από το μάθημα και δεν χρειάστηκε ποτέ ούτε να το δώσω ούτε να αποδείξω σε κανέναν ότι ο Θεός είναι ομούσιος όυτε τίποτα .Βέβαια ήμουν δακτυλοδεικτούμενος από όλο το σχολείο (αυτός που δεν πιστεύει ,έτσι με αποκαλούσαν) και στις ενημερώσεις γονέων υπήρχαν καθηγητές-τριες που με κοιτούσαν υποτιμητικά αλλά δεν μετανιώνω .Το κακό είναι πως λίγοι γονείς τολμούν αυτό που τόλμησαν οι δικοί μου λόγω πολλών και διαφόρων λόγων . μερικοί φοβούνται τι θα πει΄ο κόσμος ,άλλοι φοβούνται την αντίδραση του σχολείου κλπ. Οπως και να έχει ,το γεγονός ότι δεν παράκολούθησα τα θρησκευτικά μόνο καλό έκανε στη ζωή μου .

Και αν θέλετε τη γνώμη μου ,με ποιό δικαίωμα διδάσκεται "η επίσημη θρησκεία του κράτους" στα σχολεία;Ποιός καθορίζει ποιά είναι η επίσημη θρησκεία ; Και στην τελική γιατί να υπάρχει επίσημη θρησκεία ; Δεν είμαι ελεύθερος να αποφασίσω μόνος μου τι με αντιπροσωπέυει ; Πρέπει να μου το υποδείξουν μέσω της σχολικής αγωγής τρίτοι ; Κανονικά το μάθημα θρησκευτικά πρέπει να καταργηθεί από τα σχολεία αλλά αυτό έιναι μεγάλο θέμα .

ντακς, εχεις πολυ gg γονεις !
οσον αφορα επισημη θρησκεια και τα λοιπα ειναι πολυ μεγαλο θεμα, μακαρι καποια
στιγμη ολο αυτο να καταρευσει εδω και να ανοιξουν τα ματια τους τπτ "πιονια"

P.S. : μια θρησκεια ειναι, οπως πολλες αλλες, δεν υπαρχει τπτ το πραγματικο.

Edited by Hellkeeper, 16 October 2008 - 10:17.

#298 Korkofilaki

Korkofilaki

Anime Freak

• Members
  • 423 posts

Posted 17 October 2008 - 02:03

Is Yoga a religion????

Συμφωνα με το βιβλιο που ειχαμε, Ναι :hahaha:

#299 Seirios

Seirios

Έκτακτος νεαρός...

• Members
  • 776 posts

Posted 17 October 2008 - 04:15

εμένα πάλι ίσως οι καθηγητές θρησκευτικών να παρακαλούσαν τον θεό να είχα πάρει απαλαγή. είχαν λιγότερα επιχειρήματα από όσα θα είχα εγώ αν ήθελα να αποδείξω οτί είμαι ο κρυφός πρόεδρος μιας παραστρατιωτικής οργάνωσης με σκοπό την κατάκτηση του σύμπαντος....

μια μέρα μιλούσα με την καθηγήτριά μου στην 1η λυκειου για τον καϊν και τον αβελ. και προσπαθουσα να την κάνω να μου αποδείξει πώς είναι λογικό να υπήρχαν απόγωνοι απο 2 αδέρφια,αντρες.....(γιατι το βιβλιο τότε έλεγε πώς δεν υπήρχαν άλοι εκτός απο την οικογένειά τους...) και τότε έρχεται η καλύτερη απάντηση του διαστήματος που ξεστώμισε ποτέ καθηγητής.

- ε ρε γιαννη....υπηρχε και η ευα...τι να κάνω τώρα ετσι λεεί το βιβλιο....

απλα τα θρησκευτικά δεν υπαρχουν...για κανένα λόγο....
και κατα τη γνώμη μου ούτε ο χρηστιανισμός αλλα τεσπα...
Posted Image
Spoiler:

#300 Guest-67807

Guest-67807

Anime Freak

• Members
  • 451 posts

Posted 17 October 2008 - 08:54

εμένα πάλι ίσως οι καθηγητές θρησκευτικών να παρακαλούσαν τον θεό να είχα πάρει απαλαγή. είχαν λιγότερα επιχειρήματα από όσα θα είχα εγώ αν ήθελα να αποδείξω οτί είμαι ο κρυφός πρόεδρος μιας παραστρατιωτικής οργάνωσης με σκοπό την κατάκτηση του σύμπαντος....

μια μέρα μιλούσα με την καθηγήτριά μου στην 1η λυκειου για τον καϊν και τον αβελ. και προσπαθουσα να την κάνω να μου αποδείξει πώς είναι λογικό να υπήρχαν απόγωνοι απο 2 αδέρφια,αντρες.....(γιατι το βιβλιο τότε έλεγε πώς δεν υπήρχαν άλοι εκτός απο την οικογένειά τους...) και τότε έρχεται η καλύτερη απάντηση του διαστήματος που ξεστώμισε ποτέ καθηγητής.

- ε ρε γιαννη....υπηρχε και η ευα...τι να κάνω τώρα ετσι λεεί το βιβλιο....

απλα τα θρησκευτικά δεν υπαρχουν...για κανένα λόγο....
και κατα τη γνώμη μου ούτε ο χρηστιανισμός αλλα τεσπα...

Αυτα ειναι.... της παλαιας δια8ηκης, μονο πορωμενοι χριστιανοι τα πιστεβουν.

εμενα η γνωμη μου ειναι οτι αμα 8ες να πιστεβεις καπου (σε κατι "ανωτερο") σημαινει οτι δεν πιστευεις στον εαυτο σου, ............................................................

EDIT : με (...............) διαγραφησαν για να μην λενε οτι προσβαλουμε.

Edited by Hellkeeper, 17 October 2008 - 11:45.