Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Αγαπώ την Χώρα μου (?)

• Please log in to reply
164 replies to this topic

#46 pershs

pershs

ΚΑΡΙΟΛΗΣ

• Members
  • 206 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Ιούνιος 2008 - 14:21

Οκ μάλλον Ayu man θα πρέπει να καταλάβεις ότι για την Ελληνική κατάντια δεν σου φταίνε οι ξένοι ούτε τους δουλειές μας έχουν πάρει οι άνθρωποι ήρθαν καθήσανε και δουλειές που εμείς είχαμε αφήσει βλέπε οικοδομή και χωριάφια τις πιάσανε αυτοί και κονομήσανε και καλά κάνανε αν ρωτάς εμένα.

Τώρα για τις επεκτατικές βλέψεις την Αλβανίας και το όνειρο της μεγάλης Αλβανίας μάλλον κάπου κάνεις ένα μικρό λάθως. Για αρχή μειωνότητα δεν μπορούν να οριστούν από την στιγμη΄που είναι σε όλλη την Ελλάδα αυτό που έγινε στο Κοσσοβο προφανώς από π΄σω υπήρχαν και άλλα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα...(αυτό που έγραψα ποιο πάνω ότι κάποιους τους βολεύει η αποσταθεροποίηση της περιοχής). Και σκέψου ξανά ότι αν για παράδειγμα υπήρχε η μεγάλη Αλβανία η μεγηάλη Τουρκιά Βουλγαρία ή το ότι δίποτε τέλος πάντων σαν ένα μεγάλο υσχηρό κράτος στο οποίο εσύ σαν ¨Ελληνας θα μπορούσες να είχες το δικαίωμα να κρατήσεις τα ήθη και τα έθημα ή την ιστορία σου τί θα σε πείραζε? ή άμα θες δέστο ακόμα ποιο global κάτι τέτοιο...

roriconfan ο καπιταλισμ'ος είναι ένα σύστημα το οποίο βασίζεται στο δουλειά = δουλεία και στο μάζομα της εξουσίας οικονομική κοινωνική και πολιτική σε συγκεκριμένα άτομα sorry man αλλά ένα τέτοιο σύστημα στο οποίο πάντα κάποιος άλλος θα αποφασήζει για εμένα δεν μου αρέσει ....

Το ότι στο χωριού σου είναι τα πράγματα όπως τα περιγράφεις δεν συμένει ότι έτσι έιναι και παντού και όσο για τους κουλτουριάδηδες που αναφέρεις ξέρεις ίσως κάποιοι τέτοιοι είναι αυτοί που κοιτάνε για την εξύψωση του πνεύματος ..... και το γεγονός ότι δεν τους ξέρει κανείς είναι ότι ο καπιταλισμός απλά πρώτα τους αγόρασε και μετά τους πυροβόλησε στο κεφάλι για να μπορέσει να σου πουλήσει μετά το δικό του κονσερβοποιημένο τρόπο διασκέδασης
"[FONT="]Αφού η μ@λακια πάει σύννεφο ας μοιραστούμε ομπρέλες" [/FONT]
[FONT=Arial Black]ΚΑΡΙ0ΛΗΣ[/FONT]
Δημοσιευμένη  εικόνα

#47 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Ιούνιος 2008 - 15:00

Οκ μάλλον Ayu man θα πρέπει να καταλάβεις ότι για την Ελληνική κατάντια δεν σου φταίνε οι ξένοι ούτε τους δουλειές μας έχουν πάρει οι άνθρωποι ήρθαν καθήσανε και δουλειές που εμείς είχαμε αφήσει βλέπε οικοδομή και χωριάφια τις πιάσανε αυτοί και κονομήσανε και καλά κάνανε αν ρωτάς εμένα.

τωρα πως το εβγαλες αυτο το συμπερασμα, ενας θεος ξερει... Δεν ειπα οτι για την καταντια της Ελλαδας φταινε οι ξενοι..

Τώρα για τις επεκτατικές βλέψεις την Αλβανίας και το όνειρο της μεγάλης Αλβανίας μάλλον κάπου κάνεις ένα μικρό λάθως. Για αρχή μειωνότητα δεν μπορούν να οριστούν από την στιγμη΄που είναι σε όλλη την Ελλάδα

αυτο ειναι μια ασημαντη λεπτομερεια για τα κεντρα της παγκοσμιοποιησης... Ετσι και αρχισουν οι χοροι και τα γλεντια οι ανταποκρισεις απο CNN και BBC θα λενε απλα οτι "στην Ελλαδα ζουνε ενα εκκατομυριοι αλβανοι που παλευουν για την αυτονομια τους". Don't underestimate the power of media spinning...

Και σκέψου ξανά ότι αν για παράδειγμα υπήρχε η μεγάλη Αλβανία η μεγάλη Τουρκιά Βουλγαρία ή το ότι δίποτε τέλος πάντων σαν ένα μεγάλο υσχηρό κράτος στο οποίο εσύ σαν ¨Ελληνας θα μπορούσες να είχες το δικαίωμα να κρατήσεις τα ήθη και τα έθημα ή την ιστορία σου τί θα σε πείραζε?

Ναι θα με πειραζε... End Of story.. Απο τη στιγμη που εχω το εθνος μου με ολα τα καλα του και τα κακα του, δεν εχω καμμια ορεξη να υποδουλωθω, και ας μη γελιομαστε, σιγα σιγα να γινω ειδος προς εξαφανιση. Αυτο θα ηταν προσβολη σε οσους δωσανε τη ζωη τους για αυτη τη χωρα.. Η δε φαντασιωση οτι θα επιβιωναμε ως Ελληνες με την γλωσσα μας τη θρησκεια μας και τα εθιμα μας ανεπαφα σε μια μεγαλη Αλβανια χωρις να ειμαστε πολιτες δευτερης κατηγοριας στην καλυτερη, ειναι μαλλον αφελης...

Δες το και ετσι.. Ειμαστε ηδη πολιτες ενος εθνους.. Γιατι να υποπεσουμε στον εθνικισμο ενος αλλου εθνους και να παραχωρησημε τον ελεγχο των εδαφων που γενηθηκαμε σε αλλο εθνος? Αυτο δεν ειναι δηλαδη επεκτατικος εθνικισμος??? Δηλαδη μονο ο δικος μας "εθνικισμος" ειναι κακος, και των υπολοιπων δεν ειναι εθνικισμος αλλα προσπαθεια για "συναδελφωση των γειτονικων λαων"? Μην τρελαθουμε κιολας...
Δημοσιευμένη  εικόνα

#48 Anyparktos

Anyparktos

Πρώην Me Loves Neliel

• Members
  • 694 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Ιούνιος 2008 - 15:35

Και τώρα για το ότι πολλά θυσιάζονται στον βωμό του εύκολου χρήματος και ότι υπάρχουν πολλοί εκμεταλλευτές, ας μη κοροϊδευόμαστε. Πάντοτε γινόταν αυτό και πάντοτε υπήρχαν τέτοιοι. Και αν έχει παραγίνει τον τελευταίο καιρό, κατηγορήστε την παγκόσμια πολιτική που βίασε την αγνή έννοια του καπιταλισμού. Γιατί κανονικά, ο καπιταλισμός προωθεί την αξιοκρατία και την ανταλλαγή πλεονάσματος προϊόντων με άλλες χώρες που τα έχουνε ανάγκη. Από την στιγμή όμως που μπήκανε οι πολυεθνικές στην μέση και βάζουνε Κινεζάκια να δουλεύουνε όλη μέρα για να αγοράζουνε φθηνά κινητά τα Αμερικανάκια, το μοντέλο αυτό έχασε την αξιοκρατία του και πήρε την κάτω βόλτα.

Όλο το ποστ με νρήκε σύμφωνο αλλά όπως είπε και ο Pershs δυστυχώς δεν υπάρχουν αγνές ιδέες-ιδεολογίες-πολιτικά συστήματα...Δεν υπάρχουν με το σκεπτικό ότι δεν έχουν υπόσταση και πράξη πάρα μόνον θεωρία της οποίας η εκτίμηση είναι (όπως και για όλα τα πνευματικά δημιουργήματα του ανθρώπου) αυστηρά υποκειμενική...Εμένα μ'αρέσει-εσένα δεν σ'αρέσει είναι η φάση δλδ...Το θέμα είναι η εκάστοτε ιδέα-ιδεολογία-πολιτικό σύστημα τι εφαρμογή βρίσκει στην πραγματική χωή,στην πράξη.
Με λίγα λόγια δεν υπάρχει η αγνή έννοια του καπιταλισμού και ο λεγόμενος υγιής καπιταλισμός και τα λοιπά παρα μόνον οι εκφάνσεις των παραπάνω αυθαίρετων εννοιών στο παγκόσμιο πολιτικό στερέωμα.Και εδώ να εφαρμόσω για μια ακόμα φορά την αγαπημένη μου πρακτική,τα ρητορικά ερωτήματα.Είδες πουθενά να εφαρμόζεται ο υγιής καπιταλισμός?Είδες πραγματικά γνήσια αξιοκρατία πουθενά?
Και ξέρω ότι θα ακούσω τις αναπτυγμένες χώρες της Ευρώπης ως λαμπρά παραδείγματα,ίσως την Αμερική αν δεν "ανήκαμεν εις την Ανατολήν" παρότι μερικοί δεν το πιστεύουν αυτό.Στην πλειονότητα των χωρών αυτών πρέπει να πληρώσεις ακόμα και για να πας σε δημόσιο πανεπιστήμιο...What the fuck αξιοκρατία κατά τη γνώμη μου...
Και λοιπόν μέσα σε όλα αυτά καταλήξαμε παγκοσμίως ο καπιταλισμός να βρίσκει την έκφραση του στα πρόσωπα 8χρονων από τις Ινδίες που ράβουν τα υπέροχα και πάμφθηνα μπασκετικά μου παπουτσάκια όπως ανέφερα και προηγουμένως.Ας μην κοροιδευόμαστε λοιπόν,,,Ένα πολιτικό σύστημα είναι η εφαρμογή η οποία αυτό βρίσκει και όχι οι διάφορες abstract ιδέες με τις οποίες το συσχετίζουν διάφοροι φιλόσοφοι ή η ίδια μας η σκέψη.
Και στην τελική για να μην το πάρω μονοπλευρα και ο κομμουνισμός βρήκε την ενσάρκωσή του σε πρόσωπα όπως ο Στάλιν που ήταν οι χειρότεροι ίσως απολυταρχικοί της ιστοριας.

Για να τελειώνω για να βελτιωθεί αυτή η χώρα πρέπει να βελτιωθεί ο κόσμος γενικότερα...Γιατί οι κοινωνίες και γενικότερα οι παγκόσμια κοινωνία είναι η απόλυτη έκφραση τις ανθρώπινης συλλογικότητας που είναι ίσως το μόνο έμφυτο χαρακτηριστικό του ανθρώπου!
Πολλοί εδώ έσπευσαν να υπερασπιστούν με προσεγμένες λεξούλες ότι η ξενοφοβία και ο ρατσισμός είναι έμφυτο χαρακτηριστικό του ανθρώπου λέγοντας πως,όπως και να το κάνουμε ο κόσμος δεν αλλάζει και δεν μπορούν να συνυπάρχουν άνθρωποι μέσα στην ανομοιογένεια.
Θα εκπλαγούν φαντάζομαι όταν ζήσουν την ανομοιογένεια να τους χτυπάει στο κεφάλι ανάμεσα στους συμπατριώτες τους.Η άλλη γλώσσα με αυτές τιςς διασπάστικες λογικες μπορεί να εξισωθεί ως παράγοντας διαχωρισμού μ τις άλλες σεξουαλικές προτιμήσεις,εν συνεχεία με τις άλλες μουσικές προτιμήσεις και in the end...Pure hatred.Και πόσο πιο εύκολα θα μας ελέγχουν έτσι?Σκεφτείτε το.

Και για να μην μιλάω μόνο για το μταναστευτικό και την ξενοφοβία,για να βελτιωθεί ο κόσμος πρέπει πρώτα οι άνθρωποι να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν χρέος απέναντι στον εαυτό τους να συμμετέχουν στα κοινά,να διεκδικούν ενεργά μια καλύτερη ζωή και την εξαφάνιση των κοινωνικών ανισοτήτων...Μόνο με συλλογική επιμέλεια των παραγωγικων διαδικασιών
και με την δήμευση(sic) των μεγαθηρίων της εκμετάλλευσης που αυτοαποκαλούνται επιχειρήσεις μπορεί να βελτιωθεί αυτός ο κόσμος.Γιατί πάνω απ'όλα ο άνθρωπος πρέπει να είναι κύριος του εαυτού του και να συνυπάρχει ειρηνικά με το συνάνθρωπό του για το καλό όλων.

Το μόνο που βλέπω ως τρόπο βελτίωσης του κόσμου είναι δλδ με λίγα λόγια:1ον η ουσιαστική παιδεία και γνήσια μόρφωση του ανθρώπου χωρίς προκαταλήψεις και περιορισμούς
2ον η δημοσιοποίηση και όχι ιδιωτικοποίηση των υπηρέσιων που είναι απάραιτητες για τον άνθρωπο...(και ο όρος απαραίτητες επιδέχεται μεγάλη διαστολή στην ερμηνεία του αν καταλαβαίνετε τι εννοώ)

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Me loves Neliel: 13 Ιούνιος 2008 - 17:10

Δημοσιευμένη  εικόνα

#49 pershs

pershs

ΚΑΡΙΟΛΗΣ

• Members
  • 206 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Ιούνιος 2008 - 18:25

Ναι θα με πειραζε... End Of story.. Απο τη στιγμη που εχω το εθνος μου με ολα τα καλα του και τα κακα του, δεν εχω καμμια ορεξη να υποδουλωθω, και ας μη γελιομαστε, σιγα σιγα να γινω ειδος προς εξαφανιση. Αυτο θα ηταν προσβολη σε οσους δωσανε τη ζωη τους για αυτη τη χωρα.. Η δε φαντασιωση οτι θα επιβιωναμε ως Ελληνες με την γλωσσα μας τη θρησκεια μας και τα εθιμα μας ανεπαφα σε μια μεγαλη Αλβανια χωρις να ειμαστε πολιτες δευτερης κατηγοριας στην καλυτερη, ειναι μαλλον αφελης...

Δες το και ετσι.. Ειμαστε ηδη πολιτες ενος εθνους.. Γιατι να υποπεσουμε στον εθνικισμο ενος αλλου εθνους και να παραχωρησημε τον ελεγχο των εδαφων που γενηθηκαμε σε αλλο εθνος? Αυτο δεν ειναι δηλαδη επεκτατικος εθνικισμος??? Δηλαδη μονο ο δικος μας "εθνικισμος" ειναι κακος, και των υπολοιπων δεν ειναι εθνικισμος αλλα προσπαθεια για "συναδελφωση των γειτονικων λαων"? Μην τρελαθουμε κιολας...

Το end of story είναι κάπως απότομο για τα γούστα μου αλλα θα το παραβλέψω διλαδί όταν αυτό που σου είπα πήγε να το κάνει ο μεγα Αλέξανδρος έδινε πολιτισμό (και καλά μια και πολλές από τις χώρες που κατέκτησε είναι αρχαιώτερες της Ελλάδος και σε μία από αυτές χρωστάμε το αλφάβητο) άμα το κάνουν άλλοι σε εμάς είναι κακό ....ΧΜΜΜΜΜΜΜΜΜ δεν μπορώ να πώ ότι καταλαβαίνω τον τρόπο που σκεύτεσαι για να το δούμε από την αρχή ....

Είιμαστε μια χώρα που αυτή την στιγμή πέρα από τις ωραίες τις παραλίες πραγματικά δεν έχει τίποτα να προσφέρει (και μην ακούσω πολιτισμό αθτόν τον πρόσφερε κάποτε) πάμε κατά διαόλου το μόνο που έχουμε είναι ιστορία και προγόνους να θυμόμαστε ο μέσος ¨Ελληνας και ειδικά το μέσο παιδάκι δημοτικού δεν ξέρει καν αυτή την ιστορία και όχι γιατί αυτά δεν τα μαθαίνουν στο σχολείο αλλά απλά γιατι αδιαφορεί να την μάθει, ο μέσος ¨Ελληνας γονιός δεν μπορεί να ξέρει ότι το παιδί του νομίζει ότι ο Ηρακλή ήταν γκόμενος της Ζήνας γιατί τρέχει από το πρωί εώς το βράδυ για να επιβιώσει η οικογενειά του και πάει λέγοντας και σε ρωτάω ξανά μπροστά στην εξέληξη αυτού του τόπου και μπροστά στην εξέληξη και την επιβίωση των ανθρώπων που κατοικούν σε αυτό τον τοπο ένα όνομα το τι θα είναι μετράει ?

Και μία ακόμα ερωτησούλα πραγματικά όταν σε έναν γεωγραφικό χώρο υπάρχουν 1.5 εκατορμύραι Αλαβανοί και 10 εκατομύρια ¨Ελληνες πώς σκατά οι ¨Εληνες θα ήταν μιονότητα?

Και για το τέλος πώς σκατά σε μια χώρα 10 εκατομμυρίων το ένα ακταμύρια διάσπαρτοι Αλβανοί οι οποία μάλιστα έχουν και δικιά τους πατρίδα μπρούν να θεωρηθούν ότι πολεμάνε για την ανερξατητοποιησή τους?(δεν μπορούν απλά.....)

Και μην ξεχνάμε ότι ο γεωγραφικά κατεκτημένος δεν είναι πάντα έτσι τρανό παράδειγμα Ρώμη Ελλάδα άμα είμαστε τόσο γαμάτος λαός και αξίζουμε να λεγόμαστε ¨Ελληνες ασ κάνουμε το ίδιο ...

Από εκεί και πέρα ίσως και εγώ να το έθεσα κάπως λάθως πως θα σου φαινότανε αν αύριο η ελλάδα ήταν απλά μια πόλη της ευρώπης οι ¨Ελληνες απλά κάτοικοι αυτής της πόλης όπου ποια εμείς καιη ευρώπη θα είχαμε κοινά σύνορα(βλέπε ΗΠΑ) και όπου δεν θα υπήρχε ¨Ελληνας αλλά Ευρωπαίος .... με ένα κοινό σύστημα διακυβέρνησης ένα κοινό νομικό πλαίσιο και όλλοι ίσοι και όταν λέω ίσοι εννοώ σε όλλα τα επίπεδα
Δημοσιευμένη  εικόνα

#50 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Ιούνιος 2008 - 19:05

Από εκεί και πέρα ίσως και εγώ να το έθεσα κάπως λάθως πως θα σου φαινότανε αν αύριο η ελλάδα ήταν απλά μια πόλη της ευρώπης οι ¨Ελληνες απλά κάτοικοι αυτής της πόλης όπου ποια εμείς καιη ευρώπη θα είχαμε κοινά σύνορα(βλέπε ΗΠΑ) και όπου δεν θα υπήρχε ¨Ελληνας αλλά Ευρωπαίος .... με ένα κοινό σύστημα διακυβέρνησης ένα κοινό νομικό πλαίσιο και όλλοι ίσοι και όταν λέω ίσοι εννοώ σε όλλα τα επίπεδα

Αν και δεν αναφερότανε σε μένα η ερώτηση, απλά ήθελα να πώ ότι αυτό θα ήταν για μένα πραγματικά υπέροχο. Η Ευρώπη πρέπει να σταθεί ενωμένη, και είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε τουλάχιστον όπως βλέπω τα πράγματα. Χρειάζεται η Ευρώπη για να αντισταθεί στης ΗΠΑ που από την στιγμή που δνε υπάρχει πιά αντίπαλος νομίζει ότι όλος ο κόσμος πρέπει να υποκλιθεί μπροστά της.

Δεν μου αρέσει η αντιπαλότητα αυτή, αλλά από την στιγμή που κάτι πρέπει να γίνει, για ν'αποφευχθούν και άλλοι άδικοι και καταστροφικοί πόλεμοι, νομίζω ότι μία ενωμένη και δυνατή Ευρώπη θα μπορέσει να την αντιμετωπίσει καλύτερα.

Δεν είναι ο μόνος λόγος που θέλω μία ενωμένη Ευρώπη, είναι αρκετοί ακόμα εξίσου σημαντικοί.

#51 kazmir

kazmir

Clan of Malkavian

• Members
  • 184 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Ιούνιος 2008 - 19:23

Ayu πριν ξαναμιλήσεις αφελώς για τους Αλβανούς και τα Αλβανικά σχέδια για την μεγάλη Αλβανία, θα σε παρακαλούσα να ξεκαθαρίσεις τη θέση σου για το αν αναφέρεσαι στη αλβανική κυβέρνηση ή τον αλβανικό λαό γενικότερα. Αν αναφέρεσαι στον λαό σε παραπέμπω στο βιβλίο του Κώστα Η. Μπίρη "Αρβανίτες οι Δωριείς του Νεότερου Ελληνισμού" εκδόσεις Μέδουσα, στις σελίδες 8 και 9: ... Το 1847 οι Τουρκαλβανοί της Μουζακιάς και της Δυτικής Ηπείρου σηκώνουν επανάστασι, με σκοπό να ενωθούν με τον Ελληνικό λαό σε ένα βασίλειο υπό τον Όθωνα. [...] Οι Τούρκοι έπνιξαν στο αίμα την επανάστασι εκείνη. Δεν έσβησαν όμως τελειωτικά τον πόθο των Αλβανών να ενωθούν με τους Έλληνας. Κατά τον Ρωσσοτουρκικό πόλεμο του 1878, όταν εφοβήθηκαν ότι συνέπειά του θα ήταν η προσάρτησις της χώρας τους στο Μαυροβούνιο και στην Σερβία, συνέστησαν τον "Αλβανικόν Σύνδεσμον", ο οποίος υπέβαλε στο λόρδο Βήκονσβηλντ υπόμνημα και ζητούσε ομοσπονδιακήν ένωσι με την Ελλάδα, τονίζοντας ότι κοι οι δύο χώρες είναι εχθρές προς τους Σλάβους. Είκοσι χρόνια αργότερα, η ίδια επίκλησις ακούσθηκε από δική μας πλευρά, όταν ο "Αρβανίτκος Σύνδεσμος της Αθήνας" εδημοσίευσε την περίφημη διακήρυξι του προς "τους αδερφούς Αρβανίτες της Αρβανιτιάς": "Αδέρφια! Σας λέγομε και σας ονομάζομε αδέρφια, γιατί, όσο κι αν μας χωρίζουν ο τόπος και η θρησκεία, δεν παύομε να είμαστε αδέρφια... Πρέπει ν' αφήσωμε την έχθρα που μας γέννησαν η Τουρκιά κι οι θρησκείες... Στην καρδιά του ελληνικού και του Αρβανίτικου λαού είναι ριζωμένο το αίσθημα της συγγένειας... Ο Έλληνας, πριν γίνη Έλληνας, ήταν Αρβανίτης, δηλαδή Πελασγός... Έλληνας θα ειπή Αρβανίτης πολιτισμένος... Ελλάδα χωρίς Αρβανιτιά και Αρβανιτιά χωρίς Ελλάδα είναι πράγματα μισά... Όταν η Ελλάδα και η Αρβανιτιά σμίξουν, τότε θα γίνη μιά μεγάλη Ελλάδα και μιά μεγάλη Αρβανιτιά... Το αίμα νερό δεν γίνεται..."
Σέχος, Μπότσιαρης, Τζαβέλλας

Επίσης ναι και ο Μάρκος Μπότσαρης των αγώνων του 1821 ήταν Αρβανίτης-Αλβανός όπως και πολλοί άλλοι Έλληνες-Αρβανίτες αγωνιστές. Όσοι θέλουν το ψάξουν περισσότερο. Αυτά τα λίγα για να μην ακούω αφέλειες περί Μεγάλης Αλβανίας και διαφορές Αλβανών και Ελλήνων. Επειδή οι κυβερνήσεις μας θέλουν εχθρούς και δεν τονίζουν την αδελφικότητα Ελλήνων και Αλβανών μην πέφτουμε στην παγίδα τους. Και για όσους πεταχτούν να που διάφορες αηδίες, το έχω ψάξει το θέμα διότι είμαι και άμεσα ενδιαφερόμενος μιας και στο αίμα μου κυλάει και Αρβανίτικο αίμα. Γκέγκε? (Αρβανίτικη λέξη για όσους δεν το ξέρουν)

If you loved me, you'd all kill yourself today!
Δημοσιευμένη  εικόνα

#52 pershs

pershs

ΚΑΡΙΟΛΗΣ

• Members
  • 206 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Ιούνιος 2008 - 19:41

Darkchilde μπορεί η ερώτηση να ήταν προς ένα συγκεκριμένο άτομο αλλά ενοίτε ότι από την στιγμή που την postara εδώ η όποια απάντηση(πολιτισμένη πάντα) από τον όποιο δίποτε είναι καλοδεχούμενη

kazmir δυστιχώς (τουλάχιστον για τα δικά μου μέτρα και σταθμά) είναι δύσκολο γίνει κατανοητό ότι όλλοι (τουλάχιστον αυτοί που δεν δημιουργούν πτώματα στο όνομα του κέρδους και τον εντυπώσεων) έχουν το ίδιο σκόπο και είναι ακριβώς ίδιοι ασχέτου εθνικότητας ή θρησκείας και ότι πραγματικά το λέω και το πιστεύω ότι σε ένα όνομα ή σύμολο του δίνουμε εμείς αξία και πρέπει να προσέχουμε την αξία που του δίνουμε...
και ότι οι ανθρώπηνες ζωές και η ενότητα μεταξύ ανθρώπων είναι πολύ ποιο συμαντικές από το όποιο δίποτε συμβολο ....  :(
Δημοσιευμένη  εικόνα

#53 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Ιούνιος 2008 - 19:53

Το end of story είναι κάπως απότομο για τα γούστα μου αλλα θα το παραβλέψω διλαδί όταν αυτό που σου είπα πήγε να το κάνει ο μεγα Αλέξανδρος έδινε πολιτισμό (και καλά μια και πολλές από τις χώρες που κατέκτησε είναι αρχαιώτερες της Ελλάδος και σε μία από αυτές χρωστάμε το αλφάβητο) άμα το κάνουν άλλοι σε εμάς είναι κακό ....ΧΜΜΜΜΜΜΜΜΜ δεν μπορώ να πώ ότι καταλαβαίνω τον τρόπο που σκεύτεσαι για να το δούμε από την αρχή ....

νομιζω οτι οτι παρεθεσα στα ποστ μου δεν ειναι δυσνοητα.. Ημουν αρκετα σαφης και νομιζω οτι οσα ειπα ειναι ευκολονοητα. Οσο για τον Αλεξανδρο κανεις δεν αμφισβητησε οτι ηταν στρατηλατης και κατακτητης. Με τα σημερινα δεδομενα ασκουσε επιθετικο εθνικισμο, απο την αλλη ομως, εκεινα τα αρχαια χρονια ετσι γινονταν τα πραγματα οποτε δεν υπαρχει ιδιαιτερος λογος να πεσει στην υποληψη μας.

Είιμαστε μια χώρα που αυτή την στιγμή πέρα από τις ωραίες τις παραλίες πραγματικά δεν έχει τίποτα να προσφέρει (και μην ακούσω πολιτισμό αθτόν τον πρόσφερε κάποτε) πάμε κατά διαόλου το μόνο που έχουμε είναι ιστορία και προγόνους να θυμόμαστε

Το ειπα και πριν. Δεν ειμαστε τοσο μεγαλο μπουρδελο, και οπως και να το κανουμε αυτη η διαρκης σταση μεμψιμοιριας και συνεχης γκρινιας δεν βοηθαει κανεναν και σιγουρα οχι την προοδο του τοπου. Ειναι μαλιστα ενα απο τα χαρακτηριστικα που πρεπει να αποβαλουμε ως λαος.

Και μία ακόμα ερωτησούλα πραγματικά όταν σε έναν γεωγραφικό χώρο υπάρχουν 1.5 εκατορμύραι Αλαβανοί και 10 εκατομύρια ¨Ελληνες πώς σκατά οι ¨Εληνες θα ήταν μιονότητα?

1.5 εκατομυρια Αλαβανοι??? That could be my worst nightmare.. Εναν εχουμε και κατα την γνωμη μου it's one too many...

:oo:

Στα σοβαρα τωρα, νομιζω στα προηγουμενα ποστ μου για τα συμφεροντα της παγκοσμιοποιησης και το media spinning απαντησα ικανοποιητικα για τα επικυνδινα μελλοντικα σεναρια. Και οταν ειπα μειονοτητα, εννουσα οτι οι Αλβανοι θα θεσουν ζητημα δικιας τους μειονοτητας.

Αυτο που λες ειναι η εικονα που οραματιζονται καποιοι για την ενωμενη Ευρωπη. Πραγματι οι Ευρωπαιοι μετα απο διαρκεις πολεμους για αιωνες βρισκομαστε σε θεση να οραματιζομαστε μια τετοια ειρηνικη συμβιωση (μιλαω για τα δυτικοευρωπαικα κρατη κυριως). Θελει ομως αρκετη δουλεια ακομα για να γινει αυτο. Και να γινει ομως αυτο δεν σημαινει οτι θα παψουμε να ειμαστε Ελληνες η οτι η παραδοση και η γλωσσα μας θα χαθει, και το ιδιο ισχυει για τους αλλους εταιρους. Μπορει τα συνορα με την σημερινη ιδεολογικη μορφη να χαθουν αλλα μια μορφη αυτοδιοικησης και μια σχεση εθνους-γης θα παραμεινει ισως ως μια μορφη καντονιων.

Ayu πριν ξαναμιλήσεις αφελώς για τους Αλβανούς και τα Αλβανικά σχέδια για την μεγάλη Αλβανία, θα σε παρακαλούσα να ξεκαθαρίσεις τη θέση σου για το αν αναφέρεσαι στη αλβανική κυβέρνηση ή τον αλβανικό λαό γενικότερα

Την αρβανιτικη συμμετοχη στην επανασταση (που υπηρχε και κοινος εχθρος) την γνωριζω. Επισης ομως γνωριζω και οχι τοσο κολακευτικες αλβανικες συμμετοχες στους βαλκανικους και στους παγκοσμιους πολεμους. Ολα ειναι σχετικα και εχουν να κανουν με την γεωπολιτικη κατασταση καθε εποχης. Για να απαντησω στο ερωτημα σου, δεν τα βαζω με τον αλβανικο λαο. Οι μεταπολεμικες ομως κυβερνησεις των Αλβανων και η στροφη τους (καθως και σημαντικης μεριδας του πλυθυσμου) στον επεκτατικο εθνικισμο, δεν βοηθαει καθολου στο κτισιμο εμπιστοσυνης μεταξυ των δυο λαων.

Επισης ειχα την εντυπωση οτι οι Αρβανιτες ειναι απλα μια απο τις διαφορες αλβανικες φυλες. Δεν ειμαι ομως σιγουρος. Εσυ που το εχεις ψαξει, correct me if I am wrong.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Mr Ayu-Mania: 13 Ιούνιος 2008 - 20:02

Δημοσιευμένη  εικόνα

#54 pershs

pershs

ΚΑΡΙΟΛΗΣ

• Members
  • 206 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Ιούνιος 2008 - 20:06

Μan πραγματικά δεν νομίζω ότι η Γη είναι δικιά μας η Ελλάδα είναι απλά ένα μέρος που έτυχε να γεννηθούμε, αυτό που πιστεύω είναι ότι η ¨Ελληνες και όλλοι οι λαοί έχουμε μια και μόνο πατρίδα και για την ώρα είναι ο 3ος σε απόσταση από τον ήλιο πλανήτη (αν δεν κάνω λάθως διλαδί αλλά τι θέλω να πώ το έπιασες όπως και να έχει) που αυτή την πατρίδα καποιο κάποτε την χώρησαν εκείνα τα πολύ παλιά χρόνια γιατί απλά ότι είχαν κατέβει από τα δέντρα και είχαν μάθει να χρησημοποιούν το ρόπαλο επωμένος σαν τα άγρια θυρία έπρεπε να την χωρήσουν .Ο σύνχρονος άνθρωπος(τρομάρα μας αλλά λέμε τώρα)δεν έχει τις ανάγκες ούτε τους φόβους που είχε τότε, τώρα πια δεν κυδινεύυμε να μας φανε οι κροκόδειλοι και έχουμε τα μέσα να βρούμε και τροφή και ότι δίποτε σε όποια δίποτε γωνια της γης που να είναι αρκετή για όλλους ,επωμένος αν το πιάσουμε καθαρά τεχνολογικά και με βάση την εξέληξη δεν χρειαζόμαστε σύνορα κράτη ΚΤΛΠ το μόνο που μας λείπει από εμάς τους ανρώπους είναι η ανθρωπιά........... που την έχουμε αντικαταστήσει με την απληστία και την κτητικότητα:emptyonexg1:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από pershs: 13 Ιούνιος 2008 - 20:36
να τώρα έχω βάλει τελείες και κόμματα

Δημοσιευμένη  εικόνα

#55 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Ιούνιος 2008 - 20:14

Μan πραγματικά δεν νομίζω ότι η Γη είναι δικιά μας η Ελλάδα είναι απλά ένα μέρος που έτυχε να γεννηθούμε αυτό που πιστεύω είναι ότι η ¨Ελληνες και όλλοι οι λαοί έχουμε μια και μόνο πατρίδα και για την ώρα είναι ο 3ος σε απόσταση από τον ήλιο πλανήτη (αν δεν κάνω λάθως διλαδί αλλά τι θέλω να πώ το έπιασες όπως και να έχει) που αυτή την πατρίδα καποιο κάποτε την χώρησαν εκείνα τα πολύ παλιά χρόνια γιατί απλά ότι είχαν κατέβει από τα δέντρα και είχαν μάθει να χρησημοποιούν το ρόπαλο επωμένος σαν τα άγρια θυρία έπρεπε να την χωρήσουν ο σύνχρονος άνθρωπος(τρομάρα μας αλλά λέμε τώρα)δεν έχει τις ανάγκες ούτε τους φόβους που είχε τότε τώρα πια δεν κυδινεύυμε να μας φανε οι κροκόδειλοι και έχουμε τα μέσα να βρούμε και τροφή και ότι δίποτε σε όποια δίποτε γωνια της γης που να είναι αρκετή για όλλους επωμένος αν το πιάσουμε καθαρά τεχνολογικά και με βάση την εξέληξη δεν χρειαζόμαστε σύνορα κράτη ΚΤΛΠ το μόνο που μας λείπει από εμάς τους ανρώπους είναι η ανθρωπιά που την έχουμε αντικαταστήσει με την απληστία και την κτητικότητα:emptyonexg1:

Ολοκληρο κατεβατο χωρις να βαλεις ουτε μια τελεια... seriously man κοντεψα να παθω εγκεφαλικο διαβαζοντας το... please γραφε λιγουλακι πιο αργα..

:hahaha::hahaha:

anyway, ας το διαλυσουμε για αποψε γιατι θα αρχισει σε λιγο ωραιο ματς. Και ακουσα οτι το Ιταλια-Ρουμανια που εχασα ητανε ματσαρα..
Δημοσιευμένη  εικόνα

#56 pershs

pershs

ΚΑΡΙΟΛΗΣ

• Members
  • 206 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Ιούνιος 2008 - 20:20

Ολοκληρο κατεβατο χωρις να βαλεις ουτε μια τελεια... seriously man κοντεψα να παθω εγκεφαλικο διαβαζοντας το... please γραφε λιγουλακι πιο αργα..

:hahaha::hahaha:

anyway, ας το διαλυσουμε για αποψε γιατι θα αρχισει σε λιγο ωραιο ματς. Και ακουσα οτι το Ιταλια-Ρουμανια που εχασα ητανε ματσαρα..

καλό βράδυ και περιμένω την απαντησή σου μην νομίζεις ότι απλά θα το ξεχάσω:gotit:
Δημοσιευμένη  εικόνα

#57 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1.875 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Ιούνιος 2008 - 20:21

Μan πραγματικά δεν νομίζω ότι η Γη είναι δικιά μας η Ελλάδα είναι απλά ένα μέρος που έτυχε να γεννηθούμε αυτό που πιστεύω είναι ότι η ¨Ελληνες και όλλοι οι λαοί έχουμε μια και μόνο πατρίδα και για την ώρα είναι ο 3ος σε απόσταση από τον ήλιο πλανήτη (αν δεν κάνω λάθως διλαδί αλλά τι θέλω να πώ το έπιασες όπως και να έχει) που αυτή την πατρίδα καποιο κάποτε την χώρησαν εκείνα τα πολύ παλιά χρόνια γιατί απλά ότι είχαν κατέβει από τα δέντρα και είχαν μάθει να χρησημοποιούν το ρόπαλο επωμένος σαν τα άγρια θυρία έπρεπε να την χωρήσουν ο σύνχρονος άνθρωπος(τρομάρα μας αλλά λέμε τώρα)δεν έχει τις ανάγκες ούτε τους φόβους που είχε τότε τώρα πια δεν κυδινεύυμε να μας φανε οι κροκόδειλοι και έχουμε τα μέσα να βρούμε και τροφή και ότι δίποτε σε όποια δίποτε γωνια της γης που να είναι αρκετή για όλλους επωμένος αν το πιάσουμε καθαρά τεχνολογικά και με βάση την εξέληξη δεν χρειαζόμαστε σύνορα κράτη ΚΤΛΠ το μόνο που μας λείπει από εμάς τους ανρώπους είναι η ανθρωπιά που την έχουμε αντικαταστήσει με την απληστία και την κτητικότητα:emptyonexg1:

well said , in general lines .
Δημοσιευμένη  εικόνα
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#58 Anyparktos

Anyparktos

Πρώην Me Loves Neliel

• Members
  • 694 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Ιούνιος 2008 - 20:38

well said , in general lines .

I believe so too,but there is no such English expression whatsoever:hahaha:
Φιλικά πάντα...:wis:
Δημοσιευμένη  εικόνα

#59 toXas

toXas

Emperor's Favourite

• Members
  • 107 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Ιούνιος 2008 - 23:34

slow the eggs...
u still fail to amuse me....

<3 Μρ Αγιου-Μανια

#60 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1.875 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Ιούνιος 2008 - 01:06

σιγα τα ωα !

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από laraska1: 14 Ιούνιος 2008 - 01:43

Δημοσιευμένη  εικόνα
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]