Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Akasuki - Shoujo Manga από την Anubis

• Please log in to reply
32 replies to this topic

#16 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 16 August 2007 - 17:46

δεν ειμαι προκατελειμένη αν ήταν ελληνικό θα το υποδεχόμουν με ενθουσιασμό.
αλλά το ότι το σχεδίαζαν 16χρονα γερμανοκόριτσα ε δεν με τρέλανε κιόλας.

Α,άμα το θέτεις έτσι οκ,έχεις 1 δίκιο,απλά δεν ακούστηκε έτσι στο πρώτο πόστ.
Posted Image

#17 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 16 August 2007 - 18:01

Πάντως διάβασα μερικά γερμανικά manga (και μάλιστα στην γερμανική γλώσσα) και δεν μου φάνηκαν καθόλου άσχημα. :)

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#18 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 16 August 2007 - 18:21

και εκείνα 15χρονα κοριτσάκια τα έφτιαξαν?
μιλάμε για συγκεκριμένα πράγμα όχι για την γενικότερη παραγωγή manga της γερμανίας.

#19 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts

Posted 16 August 2007 - 18:31

Ήταν από τον εκδοτικό οίκο Chibi. Στη λίστα με τους σχεδιαστές, βλέπω ότι σχεδόν όλοι είναι γυναίκες in their early-to-mid twenties.

Δεν ξέρω αν σε προδιαθέτει αρνητικά αυτό. Εμένα πάντως οι ιστορίες μου άρεσαν. :)

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#20 Dain

Dain

Anime Fan

• Members
  • 227 posts
  • LocationAthens

Posted 16 August 2007 - 18:32

Το να προτιμάει κάποιος τα Ιαπωνικά manga από τα Εuromanga ή τα Amerimanga δεν σημαίνει αναγκαστικά πως είναι προκατειλημένος. Είναι απλά θέμα προτίμησης. (Υπάρχουν διαφορές στη γενικότερη τεχνοτροπία βέβαια, και αυτό είναι απλά παρατήρηση).
Και γω διαβάζω ένα Amerimanga εδώ και χρόνια, το Νinja High School του Ben Dunn που μάλιστα έχει βοηθήσει να γίνει πιο γνωστή η τεχνοτροπία των manga στην Αμερική, αφού βγαίνει τόσα χρόνια τώρα.
Αν κάποιος Έλληνας/Eλληνίδα σχεδίαζε κάτι με τόσο καλό σχέδιο όσο τα Γερμανικά Manga στο Αkasuki, θα είχα έναν έξτρα λόγο να το υποστηρίξω όσο εκεί που δεν παίρνει.
Αλλά κανείς δεν έχει κάνει κάτι τέτοιο ως τώρα, εκτός αν απατώμαι οικτρά.
Τα άρθρα μ'άρεσαν και μένα πολύ, όπως και τα μαθήματα Ιαπωνικών ΚΑΙ οι συνταγές (όχι πως δοκίμασα να μαγειρέψω κάποια βέβαια). Δεν είναι κακό να μαθαίνουμε και κάτι καλό για κανέναν άλλο πολιτισμό, εκτός από τον δικό μας. :P

Όπως και να έχει, μακάρι να βγει κάποτε ένα ειδικό περιοδικό και σε μας για τα anime/manga, και κρίνοντας από την καλή δουλειά που έκανε η Anubis με το Akasuki και το Manga no Sekai, μάλλον από κει θα γίνει, αν γίνει. Θα μπορούσαμε ίσως να τους "πρήξουμε" και λίγο να βγάλουν σταθερά ένα τέτοιο περιοδικό.

Aπλά η γνώμη μου τα παραπάνω σαν φιλική κουβεντούλα. Δεν είναι για "την πω" σε κανέναν.

#21 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 16 August 2007 - 18:34

κοίτα απο το να μην έχω manga σε ελληνικές εκδόσεις προτιμώ να έχω μη Ιαπωνικά Manga, Φυσικά αν έχω και ελληνικά manga ακόμη καλύτερα :)

#22 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts

Posted 16 August 2007 - 18:43

Ναι, αλλά τώρα με προκαλείς να σε ρωτήσω... Αν έβγαινε ελληνικό manga... από ελληνόπουλο "15χρονο κοριτσάκι" που λες κι εσύ, πόσο θα ενθουσιαζόσουν;

Χεχε. :twisted:

2112.gif

#23 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 16 August 2007 - 18:50

XM..μάλλον θα σπαζόμουν άγρια.

#24 dragoness_crysta

dragoness_crysta

Hana Ishinomori

• Members
  • 480 posts

Posted 17 August 2007 - 18:33

παρομοιως...επισης προτιμω τα manga τα οποια εχουν αγγλικη μεταφραση γιατι η δικη μας μετα συγχωρησεως ειναι για τα μπαζα....και στα anime αν το δεις ακομα...ειδα το Rurouni Kenshin the movie με ελληνικους και αγγλικους υποτιτλους και περιττο να σας πω οτι απλως δεν συγκρινοταν...εχουμε μαυρα μεσανυχτα ακομα απο αυτα και θα εχουμε γιατι απλα δεν ειναι δικα μας...παρολ αυτα μου ερχεται καλυτερα να διαβαζω manga απο ιαπωνες (100% ποιοτητα) παρα εξευρωπαισμενα...μου καθεται καπως περιεργα.....για αυτο και οι ιστοριες ενω ειναι καλες ΔΕΝ με ενθουσιασαν στο akasuki...και το manga no sekai που ελεγαν οτι θα βγαλουν πιο πολυ μπαρουφα μου ακουγεται γιατι εχει περασει ηδη πολυς καιρος απο τοτε που το ειπαν.....
Some of us fall...some of fly...most of live to try....'till the edge of forever....

Posted Image

Galbadia Hotel | Crysta's blog-handmade creations

#25 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 17 August 2007 - 19:37

Το manganosekaiνομίζω έχει απλά ολόκληρη την ιστορία από μια από αυτές που είχε στο akasuki

#26 dragoness_crysta

dragoness_crysta

Hana Ishinomori

• Members
  • 480 posts

Posted 18 August 2007 - 10:44

Απο οτι θυμαμαι, το manga no sekai θα ηταν ενα περιοδικο που θα προσεβλεπε και σε αγοριστικο κοινο...γιατι το Akasuki ειχε μονο Shoujo ιστοριες...οι ιστοριες βγηκαν σε volume λιγο πιο μετα και οχι ολες...μονο δυο.
Some of us fall...some of fly...most of live to try....'till the edge of forever....

Posted Image

Galbadia Hotel | Crysta's blog-handmade creations

#27 Dain

Dain

Anime Fan

• Members
  • 227 posts
  • LocationAthens

Posted 18 August 2007 - 17:46

Nαι, θα ήταν κάτι αντίστοιχο του Animerica ή του Νewtype, με έμφαση σε άρθρα και κυκλοφορίες αλλά θα είχε και manga μέσα.
Για να δούμε αν θα υλοποιηθεί τελικά...

#28 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1,655 posts

Posted 19 August 2007 - 03:09

Nαι, θα ήταν κάτι αντίστοιχο του Animerica ή του Νewtype, με έμφαση σε άρθρα και κυκλοφορίες αλλά θα είχε και manga μέσα.
Για να δούμε αν θα υλοποιηθεί τελικά...

Ειλικρινά εν το βλέπω.Ενώ σκαιφτομαι να πάρω το πρώτο τεύχος κάθε φορά που το βλέπω,ποτέ δεν το αγοράζω.:nosey:Κύριως λόγος,μάλλον έχει πράγματα που δη ξέρουμε.Δεν νομίζω ότι η ελληνική αγορά είναι ακόμη έτοιμη για κάτι τέτοιο(ίσως σε κανά 2-3 χρόνια?-το λιγότερο-),όχ μόνο για manga αλλά και για κόμιξ γενικά.:bahhh:
Posted Image

#29 Dain

Dain

Anime Fan

• Members
  • 227 posts
  • LocationAthens

Posted 19 August 2007 - 05:00

Για ποιο περιοδικό αναφέρεσαι Pyramid? Το σπέσιαλ τεύχος Manga no Sekai με το dvd που είχε βγει πέρισυ πρόπερσυ ή για κάποιο άλλο?
Ίσως να μην είναι ακόμα έτοιμη η Ελληνική αγορά όπως σωστά τονίζεις, αν και κρίνοντας από τις online κοινότητες που ήδη υπάρχουν, από τις πωλήσεις των manga/anime στα κομιξάδικα και από τη θεωρία που λέει πως το "κοινό μπορεί να δημιουργηθεί όταν του προσφέρεται κάτι καινούργιο με το σωστό μάρκετινγκ" πιθανά να έπιανε ένα τέτοιο περιοδικό.

Από την άλλη βέβαια είναι και θέμα πόσο πολύ θέλει ένας εκδοτικός οίκος να ρισκάρει κάτι αβέβαιο, είναι θέμα αν μπορεί να βρει τους κατάλληλους συνεργάτες και άλλα διάφορα.

Θα το έπαιρνα σίγουρα πάντως!

#30 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1,655 posts

Posted 19 August 2007 - 17:51

Για ποιο περιοδικό αναφέρεσαι Pyramid? Το σπέσιαλ τεύχος Manga no Sekai με το dvd που είχε βγει πέρισυ πρόπερσυ ή για κάποιο άλλο?

Για αυτό που ανέφερες.

Ίσως να μην είναι ακόμα έτοιμη η Ελληνική αγορά όπως σωστά τονίζεις, αν και κρίνοντας από τις online κοινότητες που ήδη υπάρχουν, από τις πωλήσεις των manga/anime στα κομιξάδικα και από τη θεωρία που λέει πως το "κοινό μπορεί να δημιουργηθεί όταν του προσφέρεται κάτι καινούργιο με το σωστό μάρκετινγκ" πιθανά να έπιανε ένα τέτοιο περιοδικό.

Ναι,συμφωνώ ότι υπάρχει μια αύξηση,αλλά δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο αυτό είναι απολύτος έτοιμο,ούτε κατά πόσο θα είναι σταθερό.Δεν υπάρχει η ανάλογη παιδεία,πράγμα πολύ βασικό.Άσε που νομίζω ότι αυτή η άνοδος ίσως είναι υπερεκτημιμένη γιατί τη κάνουμε σε σύγκριση με μερικά χρόνια πριν,οπότε ίσως το γκρίζο να μας φαίνεται πιο λευκό από ότι πραγματικά είναι(πώ,τι είπα ο άνθρωπος:wis:).Άσε που μπαίνει μέσα και το γεγονός ότι η αγορά είναι μικρή(10.εκ. είμαστε,όχι 100 εκ.),όπως και το γεγονός ότι από αυτούς που ασχολούνται τώρα,σίγουρα υπάρχουν αρκετοί που θα το σταματήσουν με τις συνθήκες τις ελληνικές.Το ίδιο έχει γίνει και σε άλλους τομείς(π.χ. μπάσκετ,σύγχρονη μουσική,κτλ.).

Από την άλλη βέβαια είναι και θέμα πόσο πολύ θέλει ένας εκδοτικός οίκος να ρισκάρει κάτι αβέβαιο, είναι θέμα αν μπορεί να βρει τους κατάλληλους συνεργάτες και άλλα διάφορα.

Με βάση τα παραπάνω,δεν νομίζω ότι θα υπήρχαν πολλοί που θα το ρίσκαραν.Δυστηχώς.

Θα το έπαιρνα σίγουρα πάντως!

Επίσης:wooi2:
Posted Image