I have to say, I don't give a damn about Cross in this one.
Σοβαρά, δε μπορώ να νοιαστώ καθόλου για κομπάρσους όταν έχουμε την απάντηση σε ένα μεγάλο ερώτημα: πώς, ω ΠΩΣ ο Allen ήταν τόσο διαφορετικός πριν συναντήσει τον Mana σε σχέση με μετά; Σοβαρά, στο πιο παλιό flashback, τον είχα πάρει αρχικά για τον Kanda, τόσο στρυφνός και κακότροπος που ήταν. Είχα φανταστεί ότι θα είχε να κάνει με τον χαμό του Mana, αλλά και personality imprint...
Η μίμηση που κάνει ο Allen είναι ένα είδος στρατηγικής αντιμετώπισης τραύματος, όπως η εκούσια αμνησία. Αυτό το manga έχει δώσει έναν πραγματικά κατεστραμμένο πρωταγωνιστή.

Αρχίζω να πιστεύω ότι θα τον κλάψουμε και τον Allen στο τέλος.
ΠΟΣΑ έχει τραβήξει αυτό το παιδί; Από κακομεταχείριση σε εκμετάλλευση, όλα του έτυχαν. (Δε θέλω να ξέρω πώς είναι να μαθαίνεις ότι ο μοναδικός άνθρωπος που σε νοιάστηκε, στην ουσία σε χρησιμοποίησε!

) Βέβαια, δεν είναι ο μόνος. Και η Lenalee, και ο Kanda, και κάτι μου λέει ότι και ο Lavi αντιμετώπισε κάτι τέτοιο. Καλά, στον μεσαίωνα είμαστε; Tο μόνο που λείπει είναι η παιδική εργασία/δουλεία. ΣΙΧΤΙΡ Mana!!!!!!!!!!! Έβαλες ένα παιδί να καταστραφεί για τον Near. Που να μη σώσει να επιστρέψει, ΟΥΣΤ!!!!!!!
Τώρα βγάζουν νόημα και τα λόγια που άφησε ο Cross στον Allen μετά το θάνατό του: φοράει τη μάσκα του Mana, ενώ θα έπρεπε να τραβήξει το δικό του δρόμο. Πιστεύω ότι ο αληθινός Allen κάθεται και κοιτάει τον τοίχο, ακόμη και στα 16 του χρόνια. Το panel με το "Always keep walking ahead" με τάραξε. Γιατί να του πει ο Mana αυτό το πράγμα; Μήπως το έλεγε τον 13ο και όχι στον Allen;
Και ο Allen επέστρεψε στις ρίζες του. Άντε να δούμε τί αποφάσεις θα πάρει με όλους και όλα να τον κυνηγάνε.
Νομίζω ότι ένα flashback ήταν ταιριαστό εδώ, μιας και γυρίζει η σελίδα για τον Allen, άρα και για την ιστορία. Μέχρι τώρα, ξέραμε ότι ο Allen ανήκε στην Οrder. Μιας και αυτή η πραγματικότητα άλλαξε, θα πρέπει να δούμε πάνω σε ποια λογική και ιστορία θα πάρει περεταίρω αποφάσεις.