Από τα καλά shonen, με μπόλικη σκοτεινιά, θανάτους και ωραίους χαρακτήρες και από τις 2 παρατάξεις (καλοί/κακοί), χωρίς να του λείπει το καλό, black κάποιες φορές, humor.
Αγαπημένος μου νομίζω δεν χρειάζεται να πω ποιος είναι, το set με καρφώνει ήδη.

Απλά θεός ο Lavi, ήδη τον είχα παρατηρήσει σε διάφορες εικόνες πολύ πριν διαβάσω το manga και αναρωτιόμουν από που είναι αυτός ο αστείος χαρακτήρας με το eye patch και μόλις τον έδειξαν πρώτη φορά ήξερα ότι θα γινόταν ο αγαπημένος μου. Πέραν του ότι κάνει πολύ πετυχημένα αστεία, έχει και ωραία/δυνατή ικανότητα που πάω πολύ.
Όσο αφορά τα καθήκοντά του ως bookman νομίζω είναι εμφανές ότι δεν πρόκειται να τα βάλει πιο μπροστά από τους υπόλοιπους στο τέλος και την στιγμή που πρέπει πιστεύω θα ξαναεμφανιστεί να σώσει την κατάσταση.
Δεύτερη στην σειρά Lenalee (ακόμη πιο πολύ λόγω του θεούλη αδερφού της που είναι φοβερός σαν comedy relief χαρακτήρας). Κι αυτήν την είχα παρατηρήσει καιρό πιο πριν και την περίμενα κλασική underdeveloped shonen κοπέλα με κάποιο crush σε χαρακτήρα και σχεδόν άχρηστη στην μάχη, αλλά χάρηκα πολύ που βγήκα λάθος. Τελικά εξελίχθηκε σε πολύ ενδιαφέρον χαρακτήρα, που νοιάζεται για τους γύρω της (ειδικά Allen, ωραία η σκηνή που τον σφαλιάρησε) και με χρήσιμη ικανότητα και ρόλο στις μάχες... και φυσικά

.
Τρίτος και καλύτερος ο Cross: τούμπανος, παρακμιακός, γυναικάς, αστείος (
με τον τρόπο του, rofl στα χρέη που φορτώνει στους άλλους), γενικά πολύ πετυχημένος τύπος και κρίμα που είχε αυτή την τύχη... θέλω πολύ να μάθω τι έπαθε, αλλά δυστυχώς και να ζει δεν τον κόβω να μπορεί να κάνει πολλά στην μάχη πια, αφού το innocence του judgement δεν του ανήκει πια... προφανώς ήταν ο τρόπος της Hoshino για να μας πει ότι αφήνει το spotlight στους πρωταγωνιστές τώρα.
Οι υπόλοιποι, αν και σε μικρότερο βαθμό, μου άρεσαν πολύ επίσης: Allen, πέρα από το πετυχημένο όνομά του (που θυμίζει Johnny Walker, ειδικά λόγω του keep walking που έχουν ως μοτίβο και οι 2

) είναι καλός για τα δεδομένα πρωταγωνιστή που θέλει να σώσει πάντες, αν και τα power ups του είναι σχεδόν τελείως shonen-like (όχι ότι είναι απαραίτητα κακό αυτό, ειδικά αφού μιλάμε για shonen), ο Kanda αν και δεν μου πολυάρεσε στην αρχή τελευταία παίρνει αρκετούς πόντους με το flashback του και κυρίως imo από το γεγονός ότι ήταν ο μόνος που σκότωσε (σχετικά εύκολα κιόλας) τον Skin, έναν Noah, κάτι που κανείς άλλος δεν μπόρεσε so far... Crowley (και όχι Krory που πετυχαίνω εδώ στο thread

, μου κόλλησε πιο πολύ η πρώτη μορφή που είδα τυπωμένο το όνομά του) επίσης ωραίος σαν homage χαρακτήρας στα βαμπίρ, Miranda για το never give up attitude της, Book
Pandaman, Timothy, River και λοιποί και λοιποί όλοι καλοί.
Από κακούς πάλι όλοι φοβεροί, αν και με τράβηξαν πιο πολύ οι καλοί σαν χαρακτήρες συνολικά εδώ. Tyki ο πιο αντιπροσωπευτικός Noah imo, cool και σαν ικανότητα και λόγω τον άκυρων εναλλαγών του από funny σε creepy (λατρεύω όταν παίρνει
αυτή την έκφραση), Road άλλη περίπτωση ατόμου που είχα ακούσει πολύ πριν διαβάσω το manga, καμία σχέση με το πως την περίμενα (άντρα, με το μέρος των καλών και με κάτι knight-like, λόγω επιθέτου

), αλλά ωραίο μέλος της οικογένειας, πέρα από πλευράς ικανότητας και λόγω του ότι είναι ψιλοambigous και childlike ώρες ώρες, ειδικά με Allen. Lulubell η αγαπημένη μου Noah από εμφάνιση (

) και Jasdevi από αστεία. Μόνο ο Earl δεν μου πολυάρεσε σαν κεντικός κακός αρχικά, κυρίως λόγω εμφάνισης, αλλά με το που έδειξε και την κανονική του μορφή + γενικά πόσο χαλαρά παίρνει το θέμα των ανθρώπινων ζωών τον εκτίμησα πιο πολύ.
Κάτι άλλο που μου έκανε εντύπωση (και που imo είναι στα θετικά τις σειράς) είναι αυτή η αίσθηση ανασφάλειας που δίνει ότι οι κακοί είναι πολύ πιο ισχυροί και αδίστακτοι από τους καλούς και ότι δεν βλέπω πως θα νικήσουν οι δεύτεροι στο τέλος. Οι εξορκιστές είναι γύρω στους 20 και οι Noahδες είναι 13 + έχουν τόσα akuma, ενώ μαζεύονται και τα lvl 4. OK οι εξορκιστές είναι αλήθεια και ότι αυξάνονται, καθώς έχουν να βρουν αρκετούς ακόμη, αλλά την ίδια στιγμή η mangaka δεν διστάζει να ξεκάνει και κάποιους απ' αυτούς οριστικά, μέσα στους όποιους 2/5 Generals, οι οποίοι generals στην τελική μπορεί να έχουν τρελό exp αλλά παραμένουν άνθρωποι (οι οποίοι δεν συνεργάζονται πάντα όσο πρέπει), σε αντίθεση με τους Noah που γεννήθηκαν ανώτεροι και με τρελές ικανότητες. Μέσα σ' όλα αν οι Noah πεθάνουν μετενσαρκώνονται ξανά, μπορούν να καταστρέφουν το innocence και αν βρουν το the Heart και όλους τους εξορκιστές. Βάλτε και ότι ο Allen κινδυνεύει να γίνει ο 14ος κάποια στιγμή και δεν τα βλέπω πολύ καλά τα πράγματα για την ανθρωπότητα... προς το παρόν, ξανά λοιπόν, το βλέπω ως κάτι θετικό αυτό, ελπίζω μόνο πιο κει να μην καταλήξει σε lame power ups και εύκολες ήττες από κακούς, η εξέλιξη του innocence των Lenalee και Allen ήταν καλή πχ.
Είμαι σίγουρος πάντως ότι στην πάνω κατάσταση θα παίξει πολύ ρόλο αυτό που είχε πει ο Cross ότι σε αυτό τον πόλεμο υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν φαίνονται προς το παρόν... περιμένω κάποιο τρελό twist απ' αυτά τα λόγια και από το γεγονός ότι ο Bookman φαίνεται να το πήρε πολύ στα σοβαρά.
Μέσα σ' όλα να πω και 2 πραγματάκια που, όχι τόσο με χάλασαν, αλλά δεν τα θεωρώ στα δυνατά της σειράς:
1) Μπορεί να έχει αρκετούς θανάτους (που είναι καλό για shonen), αλλά ήταν όλοι χαρακτήρων που δεν είχαμε δεθεί πολύ (imo), με αποτέλεσμα στον τομέα συγκίνηση να μην είναι τόσο ισχυρό. Ακόμη και ο Tapp ή οι 5 εξορκιστές που πέθαναν δεν θεωρώ πως τους είχαν δείξει αρκετά για να ενδιαφερόμαστε γι' αυτούς, μόνο όταν είδα τι έπαθε ο Cross μπορώ να πω ότι μου ήρθε κάπως heartstopping (με την καλή έννοια). Βέβαια στο μέλλον μπορεί να φτιάξει αυτό με τους θανάτους, αλλά και να μην γίνει
δεν είναι κάτι που έχει απαραίτητα ανάγκη η σειρά.
2) Τα τελευταία chapters τα βρήκα πιο μπερδεμένα και πιο λίγο καλογραμμένα από τα προηγούμενα (χωρίς να είναι απαίσια πάντα... και δεν αναφέρομαι στο flashback btw, αυτό λέει πολύ, αλλά στην present κατάσταση), πχ εκεί που ο Allen μπαίνει στο δωμάτιο με όλα τα lvl 4 και τους αιχμαλώτους και αρχίζει με τον Tyki να πατάει τον Earl (εκεί ήμουν

), εκεί που οι Crows εξοντώθηκαν αμέσως ενώ είχε μπει στον κόπο να τους φτιάξει η mangaka και γενικά τώρα που οι Noahs τα βάζουν με όλους τους εξορκιστές θέλω να ελπίζω ότι θα το αναπτύξει καλά.
Καλύτερο arc ως τώρα ήταν αυτό που τα akuma έκαναν έφοδο στο Black Order imo πάντως, μιας και είχαμε πολύ και γρήγορη δράση, καθώς και generals in action. Δεύτερο όλο το προηγούμενο με την αναζήτηση του Cross και την ιπτάμενη κιβωτό.
Επόμενο chapter ξανά το καλοκαίρι άκουσα αν δεν κάνω λάθος, άντε να δούμε το τέλος του flashback του Kanda (αναρωτιέμαι πολύ τι είναι το τατουάζ του και γιατί/πως του αναγεννάει το σώμα κάθε φορά, αν δεν κάνω λάθος δεν ειπώθηκε τπτ ακόμα) και μετά πως θα τα βγάλουν πέρα με τόσα lvl 4 και 4 Noahs. Αναρωτιέμαι αν η Road θα παίξει ρόλο εδώ, στο να τους βοηθήσει δλδ.
Τέλος (for real), το σχέδιο ξέχασα να πω είναι επίσης πολύ ωραίο και ταιριαστό με το κλίμα που μεταδίδει η σειρά και φυσικά
Hitler rules.

Άντε να γινόμαστε πολλοί.