Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Κάμερες παρακολούθησης δημοσίων χώρων και δρόμων

• Please log in to reply
98 replies to this topic

#91 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Μάιος 2008 - 16:39

Παιδια ξεφυγαμε πολυ απο τις καμερες και φτασαμε στα γενικα προβληματα της κοινωνιας χωρις να καταλαβω το γιατι.

Ayu, η καταστολή είναι καταστολή αδύναμων τσαλαπατημένων ανθρώπων. Δεν κατέστειλαν ποτέ υπουργούς και τραπεζίτες. Ο λόγος που δεν κατεστάλθηκαν ποτέ αυτές οι κατηγορίες ανθρώπων είναι επειδή οι νόμοι είναι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα τους.

Δεν εννοω τετοια καταστολη, και φυσικα δεν προβλεπω τετοιο ρολο για τις καμερες. Η αδικια που λες για το οτι οι πλουσιοι ειναι ισχυροι και την σκαπουλανε παντα, υπηρχε ανεκαθεν απο την αυγη της ανθρωποτητας. Δεν ειναι κατι καινουργιο. Ζουμε ομως σε μια εποχη που δεν ισχυει πια απολυτα αυτο που λες. Ακομα και οι πλουσιοι σημερα δεν την γλιτωνουν παντα. Σημερα υπαρχουν πια πολλες περιπτωσεις που η δικαιοσυνη αποδιδεται. Δεν μπορεις να συγκρινεις την σημερινη εποχη με τα παλια τα χρονια που οι ισχυροι εσφαζαν με συνοπτικες διαδικασιες οσους δεν γουσταραν. Η κοινωνια μας καλυτερευει με τα χρονια σε ολους τους τομεις. Ειναι οπως ειπα μια αργη διαδικασια, αλλα μια σιγουρη διαδικασια που ειναι αποτελεσμα της ωριμανσης του ανθρωπινου γενους. Εχουμε πολυ δρομο μπροστα μας αλλα θα φτασουμε εκει.

Μαλλον εχεις διαφορετικη εικονα απο μενα για την εννοια της καταστολης. Μαλλον βλεπεις την καταστολη μονο ως ΜΑΤ και γλομπς, ενω εγω εννοω ολο το συστημα της μοντερνας δικαιοσυνης με τα καλα της και τα κακα της. Δεν ειναι τελεια αλλα σιγα σιγα την διορθωνουμε. Στο χερι μας ειναι και για αυτο υπαρχει η δημοκρατια.

Υπάρχουν δηλαδή για να συντηρήσουν απλά το status τους και την κοινωνική ανισότητα. Όσο ένας άνθρωπος ζει την αδικία στο πετσί του λογικό είναι να θέλει να ξεσπάσει και να αντιδράσει και λογικό είναι να καταφύγει στην αντιβία ως μέθοδο αντιμετώπισης του μονοπωλίου της "νόμιμης" βίας, που εφαρμόζεται με τη μορφή των βίαιων κρατικών καταστολών.

Εδω διαφωνω. Τι εννοεις με την "αντιβια", και αυτο βια δεν ειναι? Επειδη καποιος δεν γεννηθηκε ισχυρος η μονη λυση ειναι να σπασει δημοσια κτιρια η το αυτοκινητο του γειτονα? Υπαρχει πραγματικα η ψαιυδεσθηση οτι ετσι θα αλλαξει κατι? Αν μη τι αλλο αυτο δινει τροφη στους εκαστοτε ισχυρους για πιο σκληρη καταστολη. Εμενα αυτο μου φαινεται φτηνη δικαιολογια... Νομιζω οτι ακομα και στη χωρα μας μπορει καποιος μικρος να κυνηγησει την μορφωση, την επιτυχια, και την δυναμη που θα τον κανει ικανο να αλλαξει πραγματα, να προσφερει στην κοινωνια. Ειναι βασικο να μην ριχνουμε το φταιξιμο για τα δικα μας μειονεκτιματα στους αλλους. Για να διορθωσεις το συστημα πρεπει να το χτυπησεις απο μεσα. Με αυτο τον τροπο εξελισονται οι κοινωνιες ολους αυτους τους αιωνες. Μονο σε περιπτωσεις οπου η κατασταση εχει ξεφυγει δραστικα γινονται πολεμοι και επαναστασεις για ραγδαιες αλλαγες. Μην μου πεις οτι η χωρα μας εχει φτασει σε τετοιο χαλι?

Πες μου ας πούμε για πιο λόγo πρέπει να συντηρείται αυτή η ανισότητα και να προστατεύεται με κατασταλτικούς μηχανισμούς. Πες σε παρακαλώ πολύ γιατί να μη διατεθούν τα ίδια χρήματα που θα πήγαιναν σε κάμερες σε κοινωφελείς σκοπούς. Θα σε παραδεχτώ δηλαδή αν πεις ας πούμε πρέπει να μην χρηματοδοτούμε την εκπαίδευση και την κοινωνική ένταξη των μεταναστών για τον δείνα λόγο και είναι προτιμότερο να χρηματοδοτούμε κάμερες, φακέλωμα, γκλόμπ κ.α.

Αν νομιζεις οτι τετοιες αποψεις εχω η δεν τις εθεσα σωστα, η με παρεξηγησες. Ξερω πολυ καλα οτι η σωτηρια π.χ της παιδειας ειναι το κλειδι για να ελπιζουμε οτι η χωρα μας θα καλυτερευσει μια μερα το επιπεδο της. Αλλα σε αυτο το θεμα μιλουσαμε απλα για τι καμερες για το απλο καθημερινο εγκλημα. Δεν εθεσα τις καμερες ως το μεσο που θα κανει την χωρα μας παραδεισο. Εγω το εθεσα απλα ως ανακουφιστικο μεσο για την εγκληματικοτητα απο οπου και αυτη προερχεται. Θελω να δω και εγω τους μεγαλοκαρχαριες που παρανομουν εις βαρος του εθνους μας στην φυλακη, και ξερω οτι οι καμερες δεν βοηθανε σε αυτο. Απλα βοηθανε στην πιο αμεση και καθημερινη ασφαλεια των δρομων οπου η κατασταση εχει ξεφυγει για μενα. Εσυ φοβασαι οτι αυτες θα βοηθησουν στο φακελωμα, εγω πιστευω οτι μας φακελωνουν με πιο φτηνους και αποτελεσματικους τροπους για να φοβομαστε τις καμερες.

Η αντιβια ομως που ειπες δεν ειναι η λυση. Ασε που και αυτη κατα την γνωμη μου στη χωρα μας υποκινειται απο συμφεροντα ισχυρων. Σε παρα πολλα θεματα σημερα (δεν τα ανaφερω για να μη βγουμε κι αλλο off-topic), οι αλλαγες που παει να προωθησει η κυβερνηση πολεμιουνται ειτε ειναι σωστες ειτε οχι. Αυτο θα επρεπε να σε κανει να αναρωτηθεις τι πολιτικα και αλλου ειδους συμφεροντα υπαρχουν πισω απο τις διαφορες διαμαχες. Οποτε μην τα βλεπεις ολα ως ασπρα η μαυρα. Υπαρχουν πολλες αποχρωσεις του γκρι.

Υ.Γ Μην περιμενεις να εχω ολες τις απαντησεις. Αμα τις ειχα θα πηγαινα για προθυπουργος..
Δημοσιευμένη  εικόνα

#92 kazmir

kazmir

Clan of Malkavian

• Members
  • 184 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Μάιος 2008 - 17:06

Ξέρεις κάτι, η αλήθεια είναι ότι είσαι πολύ παρεξηγημένος άνθρωπος. Το μεγάλο λάθος που κάνεις κατά τη γνώμη μου είναι ότι πιστεύεις τα φληναφήματα που εκστομίζουν οι εκάστοτε κυβερνητικοί παράγοντες περί δικαιοσύνης και τα τοιαύτα που ούτε και οι ίδιοι δεν τα πιστεύουν.

Δεν είπα πως η αντιβία είναι λύση. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να κρατήσω πολιτική ίσων αποστάσεων. Ο αδύναμος έχει περισσότερη κατανόηση από πλευράς μου.

Δεν είμαστε υπεράνθρωποι για να χτυπήσουμε το σύστημα από μέσα ατομικά. Είναι αδύνατον.

Επίσης κανείς δεν είπε ότι είναι η ανέχεια αυτή που θα οδηγήσει τις εξελίξεις. Αντιθέτως ο λόγος που αντιδρούν πολλοί είναι το ενδυνάμη εφικτό που οραματίζονται. Να το θέσω κι αλλιώς, πλέον υπάρχει η δυνατότητα με την τεχνολογία ως μέσο να ζουν όλοι άνετα.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από kazmir: 19 Μάιος 2008 - 17:17

If you loved me, you'd all kill yourself today!
Δημοσιευμένη  εικόνα

#93 AndroGhost

AndroGhost

Wth do you think I am ?

• Members
  • 383 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Μάιος 2008 - 17:13

εγω να το θεσω αλλιως
δεν εχω κανενα προβλημα με τις καμερες ως θεσμο
αυτο που δε θελω ειναι να εγκαταστηθουν οι καμερες κατω απο το τρεχον πολιτικο καθεστως
Because, when you are miserable you need someone ever more miserable...than yourself. The ones who aren't human ARE YOU [Lucy - Elfen Lied]
Males are creatures that express their emotions through actions rather than words. It is usually preferred not to have anyone bear their suffering. [Maes Hughes - FMA]
I can have food or drinks spilled on me, or even be spit at and I'll laugh about it. However, if for any reason you hurt a friend of mine... I won't forgive you! [Shanks - One Piece

#94 Vetus

Vetus

Rocked'N'Loaded!

• Banned
  • 1.116 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Μάιος 2008 - 23:50

και εσύ αυτό που λές είναι να ζουμε σε big brother Κοινωνία αντί να έοχυμε ικανούς αστυνομίκούς;

Έλα ντε! Με τόσα λεφτά που δίνουν για τις κάμερες θα μπορούσαν να αναβαθμίσουν την αστυνομική δύναμη. Να τις κάνουμε ΤΙ τις κάμερες αν δεν υπάρχουν αστυνομικοί να δράσουν στα σημεία που πιάνει η κάμερα; Eκτός των άλλων δεν γίνεται να μπαίνουν κάμερες παντού, αλλά και να υπήρχαν αυτό δεν θα σταμάταγε τους εγκληματίες να σταματήσουν το έργο τους. Δηλαδή, και στις ΗΠΑ που ισχύει η θανατική καταδίκη η εγκληματικότητα εκεί είναι σε ύψιστα επίπεδα.

#95 pershs

pershs

ΚΑΡΙΟΛΗΣ

• Members
  • 206 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Μάιος 2008 - 09:14

Καλημέρα καλημέρα Δυστηχώς λόγο πίεσης χρόνου δεν έχω μπορέσει να διβάσω όλλες τις σελίδες του συγκεκριμένου θέματος επωμένος αν τυχόν έχω αφήσει κάτι έξω ή έχω απαναλάβει κάτι θα παρακαλούσα για κατανόηση ...

Κάμερες ας το πάμε το θέμα λοιπών από την αρχή ..... κάποιοι θεωρούν ότι οι κάμερες είναι απαρέτητο μέσο τουλάχισοτν εδώ που έχουμε φτάσι για την καταπολέμηση του εγκλήματος ......

Απάντηση απλά διαφωνώ για τους παρακάτω λόγους

1) όταν οι ίδιοι οι μελετητέρς της αστυνομικής διεύθυνσης λένε ότι έχουν αποτελέσμα μόνο στο 7% των εγλημάτων που γίνοντε λόγο ανικανότητας και κακής οργάνωσης της αστυνομίας τότε sdorry αλλα να πάνε να γ^%&*(%&* τα Μ^&%&*σκυλα πο0υ θα μου φωρτώσουν ΕΜΕΝΑ κάμερες θα βάλουν ΕΜΕΝΑ να τις πληρώνω και θα καταγράφουν ΕΜΕΝΑ για να καλύψουν την δικιά τους ανικανότητα πρώτα ασ καθαρίσουν τις δικές τους τάξεις από τους άχρηστους και τους διευθαρμένους και μετά να βάλουν το μεγάλο αδερφό μέσα στο σπίτι μου.....ναι μέσα στο σπίτι μου γιατί όταν έχω κάποιον να καταγράφει ποιος μπαίνει ποιος βγαίνει πότε μπαίνω και πότε βγαίνω από το σπίτι μου μέσα στο σπίτι μου είναι .....

2)Το μέτρο αυτό έχει εφαρμοστεί και έχει αποτύχει όπως έχει φανεί και σε προηγούμενα post στο συγκεκριμένο θέμα

3)όπως πολύ καλά ξέρουμε (η τουλάχιστον θα έπρεπε να ξέρουμε) με το να μαζεύουν κόσμο από εδώ και από εκεί για πλημελήματα η μικροεγλήματα δεν είνια λύση ούτε η εγκληματικότητα θα μειωθεί μια κοινωνία με γεμάτες φυλακές και εικονικα "ασφαλείς" δρόμους sorry αλλα πσιτεύω ότι απέχει πολύ από αυτό που λέμε πετυχημένη κοινωνία ...

4)όπως ανέφερε καόπιος ποιο πάνω καλύτερα θα ήταν τα λεφτά αυτά να δωθούς στην παιδεία ή κάπου αλλού τέλος πάντων που πραματικά θα πιάσουν τόπο

5)κάποιος ανέφερε ότι με τις κάμερες θα καθαρίσει ο τόπος από τους μεγαλοεγγληματίες sorry man αλλά αυτός που θα κλέπψει το ψυλικατζίδικο γιατί δεν έχει να φάει ή για την δώση (γιατί και το ξέρεις και το ξέρω ότι αυτούς θα πιάσει η κάμερα) δεν είναι μεγαλο-εγκληματίες απλά ε΄νια τα θύματα κάποιου μεγαλο-εγκληματία που θα γίνουν η αποδιοπομπαίοι τράγοι για να μπορέσουν τα μεγάλα λαμόγια (που η αστυνομία πίστεψεμε τους ξέρει και όχι απλά τους ξέρει αλλα πολύ τα παίρνουν κι όλλας από αυτούς)
να κάνουν την δουλεία τους ποιο εύκολα και εσύ να κοιμάσε-κυριολεκτικά και μεταφορικά ήσυχος
"[FONT="]Αφού η μ@λακια πάει σύννεφο ας μοιραστούμε ομπρέλες" [/FONT]
[FONT=Arial Black]ΚΑΡΙ0ΛΗΣ[/FONT]
Δημοσιευμένη  εικόνα

#96 Vetus

Vetus

Rocked'N'Loaded!

• Banned
  • 1.116 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Μάιος 2008 - 11:25

5)κάποιος ανέφερε ότι με τις κάμερες θα καθαρίσει ο τόπος από τους μεγαλοεγγληματίες sorry man αλλά αυτός που θα κλέπψει το ψυλικατζίδικο γιατί δεν έχει να φάει ή για την δώση (γιατί και το ξέρεις και το ξέρω ότι αυτούς θα πιάσει η κάμερα) δεν είναι μεγαλο-εγκληματίες απλά ε΄νια τα θύματα κάποιου μεγαλο-εγκληματία που θα γίνουν η αποδιοπομπαίοι τράγοι για να μπορέσουν τα μεγάλα λαμόγια (που η αστυνομία πίστεψεμε τους ξέρει και όχι απλά τους ξέρει αλλα πολύ τα παίρνουν κι όλλας από αυτούς)
να κάνουν την δουλεία τους ποιο εύκολα και εσύ να κοιμάσε-κυριολεκτικά και μεταφορικά ήσυχος

Στο ψιλικατζίδικο, όμως, όπως και σε πολλά μαγαζιά είναι επιλογή και δικαίωμα του μαγαζάταρα να βάλει κάμερες προκειμένου να μην τον κλέψουν, δεν τον αναγκάζει κανείς από τον νόμο να βάλει κάμερες. Κι από την στιγμή που δεν μπαίνουν οι κάμερες σε ιδιάιτερους χώρους όπως τις τουαλέτες και τα δοκιμαστήρια ρούχων τότε όλα μέλη γάλα.

Πέρα των άλλων το θέμα δεν είναι οι κάμερες γενικά αλλά οι κάμερες σε δημόσιους χώρους.

#97 pershs

pershs

ΚΑΡΙΟΛΗΣ

• Members
  • 206 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Μάιος 2008 - 13:37

Man δεν μιλάω για την κάμερα που θα βάλει ο άλλος μέσα στο καταστημάτου η αυτή που δείχνει την πόρτα του (που έχει κάθε δικαίωμ να το κάνει με την προηπόθεση ότι τα άτομα τα οποία μπαίνουν στο χώρο γνωρίζουν ότι υπάρχουν κάμερες) και νομίζω ότι από το post μου φαίνεται ότι μιλάω για τις κάμερες2 στον δρόμο και που αυτές οι κάμερες δεν νομίζω να καταγράψουν κάποιο μεγαλοεγκληματία εν ώρα δράσης
Δημοσιευμένη  εικόνα

#98 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Μάιος 2008 - 13:42

μαλλον διαβασες ολα τα ποστ πολυ γρηγορα και δεν καταλαβες καλα.

Ολοι εδω μεσα συμφωνουμε οτι οι καμερες δεν βοηθανε στην περιπτωση των μεγαλοαπατεωνων και μεγαλοεγκληματιων..

Εκτος αν προκειται για τις καμερες του Μακη!!! :hahaha:
Δημοσιευμένη  εικόνα

#99 pershs

pershs

ΚΑΡΙΟΛΗΣ

• Members
  • 206 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 21 Μάιος 2008 - 13:52

μαλλον διαβασες ολα τα ποστ πολυ γρηγορα και δεν καταλαβες καλα.

Ολοι εδω μεσα συμφωνουμε οτι οι καμερες δεν βοηθανε στην περιπτωση των μεγαλοαπατεωνων και μεγαλοεγκληματιων..

Εκτος αν προκειται για τις καμερες του Μακη!!! :hahaha:

Mate προσωπικά πιστεύω ότι οι κάμερες δεν βοηθάνε γενικά τους για τους λόγους που αναφέρω παραπάνω και όχι μόνο δεν βοηθάνε αλλα θεωρώ ότι δεν έιναι καν απαρέτητες ας βάλουν πρώτσα τα γουρου^*^% ήθελα να πώ τις 2 διμιρίες από αστυνομικούς που κάθοντε στο θησείο και πίνουν καφε να κάνουν καμια πεζή περιπολία και να κυνηγησουν κάποιο εγκληματία όχι κανα μηχανάκι για κράνος (κοινώς να κάνουν την δουλειά τους όχι να βγάζουν αποθημένα τους) και μετά να λένε ότι χωρίς κάμερες δεν μπορούν να κάνουν δουλειά
Δημοσιευμένη  εικόνα