Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Splatter, Horror, Thriller


  • Please log in to reply
1010 replies to this topic

#16 somnium

somnium

    女神道

  • Members
  • 356 posts

Posted 18 March 2008 - 01:22

To canibal holocaust toy Ruggero Deodato ε; Δεν το χω δει ! Μονο εχω ακουστα γι αυτην την ταινια . Το 2009 θα βγει και το remake της .

Θανατος στα remakes!
Ειναι λιγακι σπανια, αλλα ενας b-movie fan πρεπει να την εχει δει. Αν θες, pm me και στη στελνω με ελτα. Ας προτεινουμε μια κλασικουρα κα σχετικη με το ζητημα.
Zombie Holocaust:P

Posted Image


#17 zade

zade

    23/11/2016

  • Members
  • 759 posts

Posted 18 March 2008 - 16:32

Οφείλω να προτείνω τις 2 πρώτες δημιουργίες του Peter Jackson (ναι, αυτός από το Lord Of The Rings):

Bad Taste
IMDB: Bad Taste (1987)
Official Site: Bad Taste : New 2005 Design!

Braindead
IMDB: Braindead (1992)


Και οι δύο ταινίες έχουν χαρακτηριστεί "Rated - 18" λόγω του gore, οπότε... you have been warned. Είναι επίσης o ορισμός του cult.

Αν συμφωνεί ο δημιουργός του topic να το επεκτείνουμε γενικά στις cult movies, έχουμε να προτείνουμε αρκετές, με πρώτη τον "Μουσακά". Αλλιώς θα γίνει νέο topic για αυτές.


Τα Εχω δει και τα δυο ,και πιστευω οτι πρεπει να αναφερεις και την ετερη δημιουργια του Jackson ,το The Frighteners (1996) .Oσον αφορα την αλλη ερωτηση σου, πιστευω πως αυτο το θρεντ δημιοργηθηκε μονο για splatter horror &Thriller ταινιες , οχι για το cult γενικοτερα .Αν θελεις γενικο για to cult ημιουργησε το αναλογο topic. στο κατω , δεν ειναι ολα τα horror και splatter cult films!

Θανατος στα remakes!
Ειναι λιγακι σπανια, αλλα ενας b-movie fan πρεπει να την εχει δει. Αν θες, pm me και στη στελνω με ελτα. Ας προτεινουμε μια κλασικουρα κα σχετικη με το ζητημα.
Zombie Holocaust:P


Exω συννενοηθει με ενα Αλλο παιδι απο θεσσαλονικη να μου τη στειλει οποτε ακυρο. Ευχαριστω παντως για την προταση .

ΑΥΡΙΟ (επιτελους) θα ειναι ατοιμο και το review του Halloween

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Posted Image
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.


#18 zade

zade

    23/11/2016

  • Members
  • 759 posts

Posted 19 March 2008 - 09:53

Σας γκάστρωσα αλλα αξιζε τον κοπο (οχι αλλα τελοσπαντων) Λοιπον το review της ταινιας Halloween by Rob Zombie ειναι ετοιμο . Καθηστε aναπαυτικα και απολαυστε.


Εν αρχην ήν ο Κάρπεντερ . Ο μεγας δημιουργος ταινιων τρομου που τρομαζε αρκετους θεατες και εκανε αλλους τοσους να χασουν τον υπνο τους . Εν ετει 1978 λοιπον φτιαχνει μια απο τις πιο κλασικες ταινιες τρομου , το
Halloween (1978) ,το οποιο σπαει τα ταμεια -οσο μπορει μια ταινια τρομου να κανει κατι τετοιο- για την εποχη της .
Εν ετει 2004 λοιπον , μεγαλα κινηματογραφικα στουντιο αποφασιζουν πως εφτασε η ωρα για να ξαναδουμε την ιστορια του Μαικλ Μαγιερς , αυτη την φορα δεσμενη με τα σημερινα δεδομενα , δηλαδη τοποθετωντας την χρονολογικα 30 περιπου χρονια μετα την αρχικη ταινια . Ο ιδιος ο Καρεπντερ συμφωνει (εδω τον κατηγορω) γιατι το χρηματικο ποσο που το προσφερεται ειναι τεραστιο , οπως δηλωνει και ο ιδιος. Ο σκημοθετης που ελιπεγεται για την διασκευη λιοπν ειναι ο πρωην μουσικος Rob Zombie , ο οποιος εχει ηδη σκηνοθετησει δυο ταινιες τρομου , το μετριο House of 1000 Corpses (2003) και το καλουτσικο The Devil's Rejects (2005) . Με αυτες τις ταινιες στο ενεργητικο του λοιπον , καταπιανεται με την αναδημιουργια του κλασικου Χαλογουιν .

Η ιστορια μας αρχιζει βλεποντας το μικρο Μαικλ Μαγιερς να ειναι μια ψυχανωμαλαρα που σφαζει ποντικια, εχει προβληματα στο σχολειο , η αδεφη του "αλανιάρα" , ο πατερας του εχει πεθανει και τωρα η στριπερ μανα του συζει με εναν μεθυστακα που τους δερνει ολους ( ειδες τι γινεται στον κοσμο ) ενω ταυτοχρονα φροντιζει και το μωρο της οικογενειας . Καποια στιγμη κατι κωλοπαιδα στο σχολειο τον πειραζουν και του βριζουνε τη μανα , οποτε και ο μικρος Μαικλ παιρνει ενα ξυλο και σκοτωνει τον ενα απο αυτος (πιστευε βλεπετε στην δυναμη του διαλογου) . Επειτα παει στο σπιτι παιρνει ενα μαχαιρι και σκοτωνει , τον παριο του ,την αδερφη και το γκομενο της . Το μωρο το αφηνει απειραχτο . Τον κλεινουνε στο ψυχιατρειο για μικρα παδια οπου παρακολουθουμε την σχεση που αναπτυσσει με τον Δρ Λουμις . Μετα απο δεκαπεντε περιπου χρονια (45 λεπτα ταινιας) δραπετευει και παει να σφαξει κοσμο. Αυτη ειναι σε γενικες γραμμες η υποθεση της ταινιας .

Το σεναριο δυστυχως , "μπαζει" σε αρκετα σημεια και ιδιαιτερα στην σκηνη που ο Μαικλ δραπετευει απο το ψυχιατρειο η οποια δειχνει παντελη ελλειψη εμπνευσης . Επισης δεν μου αρεσαν οι διαλογοι , οι οποιοι ειναι πολυ "του πεζοδρομιου" , με χαρακτηριστικο παραδειγμα τον διαλογο στην αρχη της ταινιας αναμεσα στην μητερα και τον πατριο του Μαικλ , οπου ο πατριος λεει στην μητερα :
-Πολυ ωραιο κωλο εχει το τσουλακι που γεννησες ! ΕΛΕΟΣ!
Επισης, δεν μου αρεσε και ο τροπος με τον οποιο παρουσιαζεται η Λορις Στροντ (η οποια τελικα εξοντωνει ( ; ) τον Μαικλ) .Ενω ο Καρπεντερ μας την ειχε παρουσιασει σαν μια σοβαρη κοπελα ,εω ειναι μια χαζοχαρουμενη ανοργασμικη γκομενα η οποια εχει λιγοτερο μυαλο και απο 8χρονο.
Τελος , αρνητικο θεωρω το γεγονος οτι η ταινια εχει πααααρα πολες γυμνες σκηνες (οσοι εχουν παραπανω ορμονες τρξτε) , γιατι δειχνουν ξεκαθαρα οτι το target group της ταινιας ειναι οι αμερικανοι teens . Σχεδον σε καθε γυναικα πουα υπαρχει στο καστ θα δουμε ή βυζιά ή κώλο ή και τα δύο! Για μερικους αυτο ειναι καλο , εγω το θεωρω φτηνο κολπο για να φερεις κοσμο στις αιθουσες .
Τελος, ΜΕΓΑ αρνητικο θεωρω το γεγονος οτι ο Ρομπ προσπαθει να δωσει μια ανθρωπινη διασταση τον Μαικλ Μαγιερς , κάνοντάς
τον εναν συνηθισμενο ανθρωπο , σε αντιθεση με τον Καρπεντερ οπ οποιος ΠΟΤΕ δεν διευκρινησε τι ηταν αληθεια ο ΜΑικλ.

Οι ηθοποιοι ειναι σε γενικες γραμμες καλοι , με εξαιρεση την βασικη πρωταγωνιστρια , Scout Taylor-Compton , η οποια απλα περιφερει το (ομορφο ομολογουμενως) προσωπο της χωρις κανενα συναισθημα και ωρες ωρες σε κανει να νομιζεις πως βλεπεις χαζοαμερικανικη κωμωδιουλα ! Καμια σχεση με την
Jamie Lee Curtis .
Αν προσεξετε , οι περισσοτεροι ηθοποιοι εχουν ξαναπαιξει στις ταινιες του Ζομπι , οπως ο ξεκαρδιστικος Sid Haig (I) και ο πολυ συμπαθητικος Danny Trejo που επαιξαν τον Καπτεν Σπολντιγκ και τον Ροντο ανιστοιχα στις δυο προηγουμνες ταινιες του Rob Zombie .

Τελος,
Στα θετικα της ταινιας πρεπει να υπολογιστουν:

1)Η μεγαλη διαρκεια , η οποια πραγματικα ειναι ενα επιτευγμα αν αναλογιστουμε οτι οι περισσοτερες ταινιες του ειδους ειναι 90' ενω η συγκεκριμενη 120'
2) Η ΑΠΙΘΑΝΗ σκηνη οπου
Spoiler:


Συνοψιζοντας , συμπεραινουμε οτι αν ο Ρομπ Ζομπι σκηνοθετουσε αυτην την ταινια προσπαθωντας να φτιαξει εναν δικο του urban Killer θα μιλουσαμε σιγουρα για μια πολυ καλη προσπαθεια . Οταν ομως προσπαθεις να μιμηθεις τον μαστορα Καρπεντερ καπου θα σκονταψεις . Φιλε Ρομπ , σκονταψες.

Βαθμολογια: 6,5/10

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Posted Image
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.


#19 red pyramid

red pyramid

    Revolutionary Fanboy

  • Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 21 April 2008 - 17:45

Night of the werewolf
Posted Image

Το είδα χθές με το παραπάνω και είναι πραγματικά μια απο τις ταινίες που θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε grindhouse. Θρίλερ με σενάριο της πλάκας, ερωτισμό, σφαγή απο 'δώ και εκεί, τέρατα της πλάκας, εφέ των 70'ς και άλλα τέτοια ωραία. Η ταινία ήταν όπως πρέπει να είναι μια ταινία τρόμου. Γεμάτη αίμα, χιούμορ, σέξ και μυτήριο, ατμοσφαιρική μουσική, και όλα τα σχετικά. Προτείνετε 100%.

@xad:πολύ καλό το review και θα ήθελα να διαβάσω και άλλες προτάσεις:)
Posted Image

#20 somnium

somnium

    女神道

  • Members
  • 356 posts

Posted 21 April 2008 - 22:55

Ghhh... Dasein? Man, μολις γυρισα απο κει. Χτες ηθελα να παω, αλλα ημουν αρρωστος. Rough luck.
btw οι προβολες εκει λενε πολυ.:ureshii:

Posted Image


#21 Zoro

Zoro

    escaping reality

  • Members
  • 2,833 posts

Posted 22 April 2008 - 14:24

Heyyyy,που ειναι τα πιο splatter των splatter??

Μιλαω για τα Evil Dead φυσικα...

Επισης what about A Nightmare on Elm Street και Friday the 13th,μεχρι και το entertaining Freddy Vs. Jason??

Τελος,ας μην ξεχναμε και το Day of the Dead(τα αλλα 2 προηγουμενα ειναι πιο πολυ ζομπι,λιγοτερο splatter..αλλα αυτο ειναι αναμειξη..)

#22 red pyramid

red pyramid

    Revolutionary Fanboy

  • Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 22 April 2008 - 14:41

Evil Dead is good, cult, but not all that bloody.

A nightmare on Elm Street and Friday the 13th are also good, legendary, but I do not really think they are masterpieces (especially Friday the 13th).

Day of the dead = George Romero = Guarantee
Posted Image

#23 Zoro

Zoro

    escaping reality

  • Members
  • 2,833 posts

Posted 22 April 2008 - 14:45

Κι ενα must για ολους τους fan,δειτε το:P

Youtube Video


Ξερει κανεις να μου πει απο ποια ταινια ειναι η 1η σκηνη με τον χοντρο χασαπη???

#24 somnium

somnium

    女神道

  • Members
  • 356 posts

Posted 23 April 2008 - 03:45

Heyyyy,που ειναι τα πιο splatter των splatter??

Μιλαω για τα Evil Dead φυσικα...

Επισης what about A Nightmare on Elm Street και Friday the 13th,μεχρι και το entertaining Freddy Vs. Jason??

Τελος,ας μην ξεχναμε και το Day of the Dead(τα αλλα 2 προηγουμενα ειναι πιο πολυ ζομπι,λιγοτερο splatter..αλλα αυτο ειναι αναμειξη..)

Maaan συγκεντρωσου. Δεν υπαρχει πιο ζομπι απ' το Romero. O Romero ειναι ζομπι ο ιδιος...:P

ΜΟΥΧΑΧΑΧΑΑΑ! That vid is sooo cool!

Posted Image


#25 zade

zade

    23/11/2016

  • Members
  • 759 posts

Posted 23 April 2008 - 14:38

Παιδιά θα ποστάρω τις απόψεις μου σύντομα ! Μου καήκε το ρούτερ και δεν έχω adsl !!! Θα πάρω καινούριο και θα ξανάρθω .

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Posted Image
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.


#26 iloveL

iloveL

    Anime Freak

  • Members
  • 293 posts

Posted 30 April 2008 - 20:04

Posted Image



Posted Image



Posted Image

#27 zade

zade

    23/11/2016

  • Members
  • 759 posts

Posted 01 May 2008 - 18:25

Είδα το "diary of the dead" του Θείου george .Σύντομα θα ποστάρω το ριβιού

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Posted Image
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.


#28 Zoro

Zoro

    escaping reality

  • Members
  • 2,833 posts

Posted 02 May 2008 - 02:36

Καλα το Planet Terror ανετα ειχε το Death Proof(χωρις να θελω να πω οτι το 2ο δεν ηταν καλο..)

#29 MoRmEnGiL

MoRmEnGiL

    Casval Rem Deikun

  • Members
  • 595 posts

Posted 11 May 2008 - 05:21

Λοιπόν.

Για όσους πιστεύουνε ότι έχουνε γερά στομάχια:

Cannibal Holocaust - Wikipedia, the free encyclopedia

Guinea Pig (film series - Wikipedia, the free encyclopedia)

Εγώ προσωπικά πάντως θα προτείνω να ΜΗΝ τις δείτε. Πραγματικά.

My morning sun is the drug that brings me near
To the childhood I lost, replaced by fear


#30 kakashi sensei

kakashi sensei

    pitsilistis

  • Members
  • 746 posts
  • Locationplateia eleytherias

Posted 30 May 2008 - 01:23

στη ζωη μου δεν εχω ξανακατσει 8 ωρες μπροστα στη τηλεοραση.το εκανα μια φορα οταν ειδα το saw.ξεκινησα για να βλεπω ενα την μερα.τα λογια ηταν περιττα.πορωση στο maximum ζαχαρη στο μηδεν.ειδα μονορουφι και τις 4 ταινιες.20:00-04:00.η ανατροπες (ειδικα στο πρωτο) με αφησαν μ@λ@κ@ (αντε που ειναι το 5).