Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * - - 3 votes

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

#studies #japan #embasy

• Please log in to reply
232 replies to this topic

#106 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2,574 posts

Posted 25 October 2008 - 11:05

ούτε έχουν το τρελό πάστωμα στα τρένα.

Αυτό δε το λες και θετικό.Πως θα χουφτώνεις τις επιβάτησες χωρίς να καταλάβουν ποιος το κάνει;:hahaha:

Btw αυτές οι 2 σελίδες από λίγο που κοίταξα λένε αρκετά πράματα για σπουδές στην Ιαπωνία.

Study in Japan-JASSO

For Prospective Students

Posted Image

#107 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 312 posts
  • Location札幌

Posted 27 October 2008 - 11:26

Κοίταξε, προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει κάτι τέτοιο και καλό θα ήταν να μην το δοκιμάσεις αν έρθεις Ιαπωνία. Αρκετές Γιαπωνέζες κάνουν αυτοάμυνα οπότε μπορεί να σου σπάσουν κάνενα χέρι αν πας το βάλεις σε "επικίνδυνες περιοχές".

Τα links που αναφέρεις είναι καλά αλλά καλύπτουν μόνο τα πολύ βασικά.

Με 4 χρόνια σοβαρής μελέτης με Ιαπωνικά δε θα έχεις κανένα πρόβλημα με τη γλώσσα.

ΥΓ. Ξέχασα να πω ότι Σαππόρο που είμαι δεν έχει κατσαρίδες (Gokiburi) και γενικά άλλα έντομα.
[media]http://jp.youtube.com/watch?v=UXmqnAHa4Vs[/media]
Απολαυστικό το βιντεάκι από την επιδρομή κατσαρίδων σε σταθμό στην Όσακα, a2a?:hehehe:

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.

#108 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 27 October 2008 - 21:04

Αυτό δε το λες και θετικό.Πως θα χουφτώνεις τις επιβάτησες χωρίς να καταλάβουν ποιος το κάνει;:hahaha:

Μου πήρε κάμποση ώρα να εντοπίσω ξανά αυτό το άρθρο, αλλά επιτέλους το βρήκα.

Jiraiya, δεν σου έχω καλά νέα. --> Groping in Japan

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#109 poldo

poldo

nani?nani?

• Members
  • 109 posts

Posted 29 October 2008 - 00:51

Κ
[media]http://jp.youtube.com/watch?v=UXmqnAHa4Vs[/media]Απολαυστικό το βιντεάκι από την επιδρομή κατσαρίδων σε σταθμό στην Όσακα, a2a?:hehehe:

εντομοκτονο και attack απο τις κατσαριδες κανονικα!!

το σκηνικο οπως το φανταζομαι

τυπος: :orly:θα τους ριξω εντομοκτόνο...
κατσαρίδα Α ::burningbe3: αααααα καιγομαι
Κατσαριδα Β ::erk:το *****!! σκοτοσε την κορη μου...ATTACK!!! :oo:
Posted Image

#110 Anomi

Anomi

Starting...

• Members
  • 4 posts

Posted 23 December 2008 - 20:01

Παιζω τωρα ενα ιαπωνικο ΜΜΟ "Granado Espada Online Japan Version MMORPG"
Γνωρισα πολους ιαπονεσους, κ που παιζω εκει κ 2 μηνες, ΜΟΝΟ 3-10 ατομα ιξεραν Αγγλικα !
Γτ ολι δινουν πιο πολυ θιμασια για "Κανζι" ι κατι τετιο ..
Rozen Maiden AkkA Hellsing WTDF ^?^

Posted Image

Anomi - Sama η あのみ- さま (Hiragana) アノミ-サマ (Katakana)

#111 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 24 December 2008 - 01:37

τι σχέση έχει αυτό με την συζήτηση περι σπουδών στην ιαπωνία;
πάντως είναι λογικό να δίνουν περισσότερη σημασία στο να μάθουν τη δική τους γλώσσα
γιατί είναι πάρα πολύ πλούσια σε Kanji και είναι καλό το να μπορείς να αναγνωρίζεις
όσο περισσότερα μπορείς και να γράφεις σωστά την γλώσσα σου.

#112 FinalFantasyVII-XIII

FinalFantasyVII-XIII

Anime Amateur

• Members
  • 72 posts

Posted 28 December 2008 - 20:09

Εγω θα ήθελα πολυ να σπουδασω Ιαπωνική γλώσσα και μεταφραση. Λατρεύω και τα δυο αντικείμενα εχει 'ψωμι' όμως. Όσο και να μου αρεσει, όσο και να το κυνηγήσω αν δεν οδηγει πουθενα δεν θα έχει νόημα. Τι μελλον θα έχω ακολουθώντας τετοια σταδιοδρομία;
Posted Image
http://www.youtube.com/watch?v=aJCL3WImCxM
Αυτος ο άνθρωπος είχε όλο το σύμπαν εναντίον του!!

#113 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 312 posts
  • Location札幌

Posted 28 December 2008 - 20:24

Κοίταξε, το τι έχει μέλλον και τι όχι το καθορίζει η ικανότητά σου.
Γενικά σκέπτομαι 2 πράγματα που μπορώ να κάνω και μάλλον θα χρειαστώ συνεργάτες.

1. Ελληνο-ιαπωνική μεταφραστική εταιρία.
2. Ελληνο-ιαπωνικό τουριστικό γραφείο.

Γενικά αν έχεις διάθεση και εφευρετικότητα, μπορείς να αξιοποιήσεις τις γνώσεις σου.

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.

#114 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 28 December 2008 - 20:56

Γενικά σκέπτομαι 2 πράγματα που μπορώ να κάνω και μάλλον θα χρειαστώ συνεργάτες.

Γενικά αν έχεις διάθεση και εφευρετικότητα, μπορείς να αξιοποιήσεις τις γνώσεις σου.

το δεύτερο ας πούμε που υπάρχει γιατί ακόμη εγώ δεν το βρήκα.
γενικώς πάντα χρειάζεται να ξέρεις μια παρέξενη γλώσσα.

#115 FinalFantasyVII-XIII

FinalFantasyVII-XIII

Anime Amateur

• Members
  • 72 posts

Posted 29 December 2008 - 19:32

Soka, όσον αφορά τις σπουδες τουλάχιστον, το πανεπιστήμιο του Τοκυο έχει κανένα σχετικό πρόγραμμα για την Ιαπωνική γλώσσα\φιλολογια;

Επίσης, χωρις θέλοντας να φανώ αδιάκριτη, Athanasiosu, ποιο το μέλλον κάποιου που σπουδάζει ιαπωνική Θρησκεία; Είπες πως τώρα πας για master, δηλαδή, ειδίκευση με λίγα λόγια, άρα άρχισες με κατι άλλο. Θα μπορούσες να μου πεις, εσυ και όποιος άλλος που ξέρει, πως θα μπορούσα να πορευθω;
Θα ήθελα πολύ να εργαστω στην Ιαπωνία, κυρίως Τόκυο όμως. Μπορεί αυτο να με κάνει να φαίνομαι λίγο αγνοων(που δεν είμαι καθόλου) για την υπόλοιπη Ιαπωνία αλλα, δεν ξέρω, το Τοκυο έχει μια ιδιαίτερη μαγεία.

Edited by FinalFantasyVII-XIII, 29 December 2008 - 20:12.

Posted Image
http://www.youtube.com/watch?v=aJCL3WImCxM
Αυτος ο άνθρωπος είχε όλο το σύμπαν εναντίον του!!

#116 Matu-san

Matu-san

aoi

• Members
  • 939 posts

Posted 29 December 2008 - 20:16

Για τα Ελληνικά δεδομένα μιλάμε?
Το πρώτο μου φάινεται αρκετά δύσκολο να πιάσει, μιας και απευθύνεται σε μια γλώσσα η οποία για τους Έλληνες είναι ξένη. Δεν ξέρω όμως αν έχει ζήτηση σε b2b επίπεδο (δηλαδή να απευθύνεται σε επιχειρήσεις).
Το δεύτερο πάλι, στην Αθήνα ,έχει μια σχετική ζήτηση, μιας και υπάρχουν γραφεία που απευθύνονται σε Ιάπωνες τουρίστες.
Τι στο yaoi συμβαίνει?

#117 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 312 posts
  • Location札幌

Posted 30 December 2008 - 07:05

Soka, όσον αφορά τις σπουδες τουλάχιστον, το πανεπιστήμιο του Τοκυο έχει κανένα σχετικό πρόγραμμα για την Ιαπωνική γλώσσα\φιλολογια;

Επίσης, χωρις θέλοντας να φανώ αδιάκριτη, Athanasiosu, ποιο το μέλλον κάποιου που σπουδάζει ιαπωνική Θρησκεία; Είπες πως τώρα πας για master, δηλαδή, ειδίκευση με λίγα λόγια, άρα άρχισες με κατι άλλο. Θα μπορούσες να μου πεις, εσυ και όποιος άλλος που ξέρει, πως θα μπορούσα να πορευθω;
Θα ήθελα πολύ να εργαστω στην Ιαπωνία, κυρίως Τόκυο όμως. Μπορεί αυτο να με κάνει να φαίνομαι λίγο αγνοων(που δεν είμαι καθόλου) για την υπόλοιπη Ιαπωνία αλλα, δεν ξέρω, το Τοκυο έχει μια ιδιαίτερη μαγεία.

Το Master το τελείωσα, τώρα είμαι στο διδακτορικό. Αρχικά ξεκίνησα με θεολογία, οπότε έχω μια σφαιρική άποψη περί θρησκείας. Προσωπικά στοχεύω στο να γίνω καθηγητής πανεπιστημίου. Αν δε γίνει αυτό, έχω αρκετά άλλα πράγματα στο νου μου, όπως να γίνω δάσκαλος Ιαπωνικής γλώσσας ή τα δύο άλλα που είπα πριν. Επίσης με τις ικανότητές μου μπορώ να βρω άνετα δουλειά ως υπάλληλος επιχείρησης αν και δε με ενθουσιάζει αυτή η ιδέα.

Τώρα, προγράμματα Ιαπωνικής γλώσσας υπάρχουν σε όλα τα μεγάλα πανεπιστήμια της Ιαπωνίας. Για να μπεις στο πανεπιστήμιο του Τόκυο είναι αρκετά δύσκολο βέβαια.
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μάθεις καλά Ιαπωνικά και να προσπαθήσεις να έρθεις Ιαπωνία για σπουδές. Με γνώση Ιαπωνικών, αγγλικών και μιας ακόμα ξένης γλώσσας μπορείς να βρεις σχετικά εύκολα δουλειά σε κάποια επιχείρηση. Βέβαια, μπορείς να σκεφτείς και άλλα πράγματα.

Matu-san, θέλω να δοκιμάσω διάφορα πράγματα. Το τι θα πετύχει και τι όχι εξαρτάται από την προσπάθεια που θα γίνει. Μερικές φορές θέλει ρίσκο. Δεν έχω ακόμα σκεφτεί λεπτομερώς, απλά δίνω ιδέες προς συζήτηση. Προσωπικά θέλω να κάνω κάτι που δεν κάνουν άλλοι, κάτι νέο.

#118 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 30 December 2008 - 12:09

ρε μη τον αναχώνετε

#119 Matu-san

Matu-san

aoi

• Members
  • 939 posts

Posted 30 December 2008 - 15:52

Matu-san, θέλω να δοκιμάσω διάφορα πράγματα. Το τι θα πετύχει και τι όχι εξαρτάται από την προσπάθεια που θα γίνει. Μερικές φορές θέλει ρίσκο. Δεν έχω ακόμα σκεφτεί λεπτομερώς, απλά δίνω ιδέες προς συζήτηση. Προσωπικά θέλω να κάνω κάτι που δεν κάνουν άλλοι, κάτι νέο.

Αν θες εσύ ο ίδιος να κάνεις κάτι απο αυτά που ανέφερες, πιστεύω πως θα τα καταφέρεις. Ζείς στην χώρα και ξέρεις πολύ καλά την γλώσσα.
Το θέμα είναι αν θα έχουν ζήτηση. Προσωπικά πιστεύω πως το ταξιδιωτικό γραφείο θα έχει μεγαλύτερη επιτυχία απο το μεταφραστικό κέντρο.
Αν σώνει και καλά θες το μεταφραστικό κέντρο, προσπάθησε να δείς μήπως υπάρχουν επιχειρήσεις που έχουν εμπορικές επαφές με την χώρα, και θέλουν κάποιον να επικοινωνεί μαζί τους.
Τι στο yaoi συμβαίνει?

#120 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 312 posts
  • Location札幌

Posted 30 December 2008 - 18:22

Matu-san, ευχαριστώ για τις προτάσεις σου. Όπως έγραψα πιο πάνω, βασικός μου στόχος είναι να γίνω καθηγητής πανεπιστημίου και θα εξαντλήσω όλες τις πιθανότητες που έχω πριν αρχίσω να σκέφτομαι σοβαρά κάτι άλλο. Προς το παρόν έχω ακόμα δύο χρόνια για να τελειώσω το διδακτορικό. Αυτά που έγραψα είναι πιο πολύ ιδέες για κάποια πιθανή σταδιοδρομία σχετικά με Ιαπωνία παρά συγκεκριμένα πλάνα. Γενικά σκέφτομαι το κάθε πράγμα στον καιρό του και αυτή τη στιγμή έχω υπέρ-αρκετά να σκεφτώ για το διδακτορικό. Μετά από δύο χρόνια ποιος ζει ποιος πεθαίνει που λέει ο λόγος.