Soka, όσον αφορά τις σπουδες τουλάχιστον, το πανεπιστήμιο του Τοκυο έχει κανένα σχετικό πρόγραμμα για την Ιαπωνική γλώσσα\φιλολογια;
Επίσης, χωρις θέλοντας να φανώ αδιάκριτη, Athanasiosu, ποιο το μέλλον κάποιου που σπουδάζει ιαπωνική Θρησκεία; Είπες πως τώρα πας για master, δηλαδή, ειδίκευση με λίγα λόγια, άρα άρχισες με κατι άλλο. Θα μπορούσες να μου πεις, εσυ και όποιος άλλος που ξέρει, πως θα μπορούσα να πορευθω;
Θα ήθελα πολύ να εργαστω στην Ιαπωνία, κυρίως Τόκυο όμως. Μπορεί αυτο να με κάνει να φαίνομαι λίγο αγνοων(που δεν είμαι καθόλου) για την υπόλοιπη Ιαπωνία αλλα, δεν ξέρω, το Τοκυο έχει μια ιδιαίτερη μαγεία.
Το Master το τελείωσα, τώρα είμαι στο διδακτορικό. Αρχικά ξεκίνησα με θεολογία, οπότε έχω μια σφαιρική άποψη περί θρησκείας. Προσωπικά στοχεύω στο να γίνω καθηγητής πανεπιστημίου. Αν δε γίνει αυτό, έχω αρκετά άλλα πράγματα στο νου μου, όπως να γίνω δάσκαλος Ιαπωνικής γλώσσας ή τα δύο άλλα που είπα πριν. Επίσης με τις ικανότητές μου μπορώ να βρω άνετα δουλειά ως υπάλληλος επιχείρησης αν και δε με ενθουσιάζει αυτή η ιδέα.
Τώρα, προγράμματα Ιαπωνικής γλώσσας υπάρχουν σε όλα τα μεγάλα πανεπιστήμια της Ιαπωνίας. Για να μπεις στο πανεπιστήμιο του Τόκυο είναι αρκετά δύσκολο βέβαια.
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μάθεις καλά Ιαπωνικά και να προσπαθήσεις να έρθεις Ιαπωνία για σπουδές. Με γνώση Ιαπωνικών, αγγλικών και μιας ακόμα ξένης γλώσσας μπορείς να βρεις σχετικά εύκολα δουλειά σε κάποια επιχείρηση. Βέβαια, μπορείς να σκεφτείς και άλλα πράγματα.
Matu-san, θέλω να δοκιμάσω διάφορα πράγματα. Το τι θα πετύχει και τι όχι εξαρτάται από την προσπάθεια που θα γίνει. Μερικές φορές θέλει ρίσκο. Δεν έχω ακόμα σκεφτεί λεπτομερώς, απλά δίνω ιδέες προς συζήτηση. Προσωπικά θέλω να κάνω κάτι που δεν κάνουν άλλοι, κάτι νέο.