Αυτο ακριβως βλεπω κι εγω και γι'αυτο γνωριζω οτι ο Θεος υπαρχει, γιατι τετοια τελειοτητα αποκλειεται να δημιουργηθηκε μονη της. Χωρια τα διαφορα θαυματα που βλεπουμε γυρω μας (παρτε ενα μπουκαλι νερο, αφηστε το στο δωματιο σας 17 χρονια και πειτε μου αν θα πινεται ακομα... ο αγιασμος που εχω απο το '91 παντως εχει την ιδια γευση οπως τοτε).Ο άνθρωπος δεν είναι πιο τέλειος από τα άλλα δημιουργήματα, απλά είναι πιο έξυπνος. Το κάθε ζώο και το κάθε μέρος της φύσης έχει μία λειτουργία και σε αυτήν έχει προσαρμοστεί μέσα από μία σειρά μεταλλάξεων και της εξέλιξης των ειδών. Είναι φυσική, βιολογία, χημεία, μαθηματικά... Η βάση όλου του σύμπαντος, και η βάση των πάντων είναι τα μαθηματικά. Δεν υπάρχει τίποτα που να μην βασίζεται στα μαθηματικά.
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Υπαρχει θεος ;
Καταχωρήθηκε 26 Φεβρουάριος 2008 - 19:46

Καταχωρήθηκε 26 Φεβρουάριος 2008 - 19:46

Καταχωρήθηκε 26 Φεβρουάριος 2008 - 19:51
εγω αυτη τη στιγμη δεν ενδιαφερομαι για θεους και τετια πραγματα ... οποτε δεν ξερω!

Καταχωρήθηκε 26 Φεβρουάριος 2008 - 19:51
Εξηγησε μου πως δημηουργηθηκε αυτη η so called αρχικη συμπηκνομενη υλη..για να γηνει big bang κτλ.
Λεω εγω τωρα που πιστευω...αλλα αφου λες πως ολα εξηγουνται...
Εμενα δεν μου το εξηγησε κανας επιστημονας αυτο...
Αυτό δεν έχει ακόμα εξηγηθεί. Δεν ξέρουμε πως προήλθε, και αυτό σου λέει η επιστήμη. Την αλήθεια.
Αν μηλας για χριστιανισμο να διαβασεις θρησκευτηκα και μετα να ξαναποστάρεις...ή τουλαχιστον αυτα που ελεγαν οι μαλ#κες οι προφητες...
eleos
Χριστιανισμός; η πιο ψεύτικη θρησκεία απ'όλες. Βασισμένη στο αίμα χιλιάδων αθώων, σε προκαταλήψεις και ταμπού. Και μην ακούσω βλακείες για ορθόδοξους/καθολικούς τα ίδια είναι όλοι.
Αυτο ακριβως βλεπω κι εγω και γι'αυτο γνωριζω οτι ο Θεος υπαρχει, γιατι τετοια τελειοτητα αποκλειεται να δημιουργηθηκε μονη της. Χωρια τα διαφορα θαυματα που βλεπουμε γυρω μας (παρτε ενα μπουκαλι νερο, αφηστε το στο δωματιο σας 17 χρονια και πειτε μου αν θα πινεται ακομα... ο αγιασμος που εχω απο το '91 παντως εχει την ιδια γευση οπως τοτε).
Απλά η σύστασή του είναι τέτοια που παραμένει αναλλοίωτη. Απλή χημεία...
Καταχωρήθηκε 26 Φεβρουάριος 2008 - 19:53
Χριστιανισμός; η πιο ψεύτικη θρησκεία απ'όλες. Βασισμένη στο αίμα χιλιάδων αθώων, σε προκαταλήψεις και ταμπού. Και μην ακούσω βλακείες για ορθόδοξους/καθολικούς τα ίδια είναι όλοι.
αν συμφωνω λεει....

Καταχωρήθηκε 26 Φεβρουάριος 2008 - 19:55
φιλε...δεχομαι απολυτως οσα λες...και ειδικα περι χαμενων αθωων...αλλα δεν παλευεται μεσα σ μια χρονια να χανεις φιλους θεια ξαδερφη...ενταξει σιγουρα δν ειμαι ο μονος...σιγουρα δν ειμαι στην χειροτερη θεση..υπαρχουν χειροτερα,αλλα δεν γινεται ετσι...δλδ πιστεεις οτι υπαρχει καποιος εκει πανω π μας βλεπει,μας ακουει,μας βοηθαει,η εστω ασχολειτε μαζι μας??
αν αναφερεσαι σε μενα :
φυσικα και το πιστευω ! εδω συμβαινει το απιστευτο:
οι σατανιστες πιστευουν στην υπαρξη του θεου , αλλα προτιμουν να τιμουν το αντιθετο προσωπο .
Καταχωρήθηκε 26 Φεβρουάριος 2008 - 19:57

Καταχωρήθηκε 26 Φεβρουάριος 2008 - 20:00
Συγνωμη αλλα αυτο ειναι επιχειρημα υπερ της υπαρξης θεου?Εξηγησε μου πως δημηουργηθηκε αυτη η so called αρχικη συμπηκνομενη υλη..για να γηνει big bang κτλ.
Λεω εγω τωρα που πιστευω...αλλα αφου λες πως ολα εξηγουνται...
Εμενα δεν μου το εξηγησε κανας επιστημονας αυτο...
Χωρις να θελω να παρω θεση στο ζητημα,το να αφηνεις υποννοιες οτι υπαρχει θεος επειδη κατι δεν μπορει (ακομα) να εξηγηθει ειναι τουλαχιστον ρηχο και για να το καταλαβεις αυτο απλα σκεψου οτι παρομοια επιχειρηματα σχετικα με ανεξηγητα πραγματα απο τον ανθρωπο καποτε αφορουσαν τον ηλιο,τον κεραυνο,την φωτια κτλ.Οποτε ας μην χρησιμοποιουμε τετοια επιχειρηματα καθως εχουν καταρριφθει στο παρελθον επανηλλημενα.
Επισης δεν ειπωθηκε και τιποτα το extreme στο παρον thread οποτε χαλαρωσε λιγο

Καταχωρήθηκε 26 Φεβρουάριος 2008 - 20:02
αφου ειναι θεος και δημιοουργησε τα παντα , λες να ηταν καποιος αλλος στη θεση του;λοιπον πρωτα απο ολα ο θεος τι ρολο παιζει? του δημιουργου? του δικαστη? η ετσι απλα για να τον εχουμε? αν υπαρχει.. ο τυπας θα τα εχει παιξει με αυτα που εχει δει απο εμας και θα δει ακομα πολλα και χειροτερα. και σοβαρα τωρα .... και να υπαρχει θεος πιστευω οτι δεν εχει δικαιομα να σε "δικαση" πχ παραδεισος η Κολαση.. γιατι απλουστατα δεν σε ρωτησε αν θελεις να ζεις με τους "κανονες" του .. που πραγματικα δεν ξερω τι να πιστεψω με τοσες θρησκειες .... anyway ο καθενας εχει δικαομα να πιστευει οτι θελει(μεσα σε λογικα πλασια) ^^!
εγω αυτη τη στιγμη δεν ενδιαφερομαι για θεους και τετια πραγματα ... οποτε δεν ξερω!
Καταχωρήθηκε 26 Φεβρουάριος 2008 - 20:04
Καταχωρήθηκε 26 Φεβρουάριος 2008 - 20:04
Όλα αυτά που μου τσαμπουνάτε είναι οδοντόκρεμες.
ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΤΕ
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
Καταχωρήθηκε 26 Φεβρουάριος 2008 - 20:09
Πέρα από την πλάκα δε νομίζω, απλά δεν μου φαίνεται αναγκαίο.
You all know your destiny, deny it at your own peril.
Togashi Yokuni
Καταχωρήθηκε 26 Φεβρουάριος 2008 - 20:10
Αν όμως μαθαίναμε στους Ιθαγενείς για τον ηλεκτρισμό και το πως λειτουργεί η τηλεόραση, σιγά σιγά όχι μόνο θα σταμάταγαν να το αποδίδουν στον θεό, αλλά πιθανότατα να γινόταν μέρος της καθημερινής τους ζωής. Ένα καθημερινό αντικείμενο που δεν προκαλεί κανενός είδους εντυπωσιασμό.
Ό,τι δεν μπορούμε να εξηγήσουμε, δεν σημαίνει πως κρύβεται ο θεός από πίσω. Απλά δεν έχουμε την γνώση ακόμα ώστε να εξηγήσουμε μερικά πράγματα. Οτιδήποτε παράδοξο συμβαίνει μπορεί να εξηγηθεί επιστημονικά, ίσως όχι τώρα αλλά κάποια στιγμή θα γίνει.
Τώρα αν ο θεός είναι μέρος αυτής της πραγματικότητας, για ποιον λόγο να είναι κάτι το παράδοξο ?

Καταχωρήθηκε 26 Φεβρουάριος 2008 - 20:11
εγω προσωπικα πιστευω οτι υπαρχει θεος οχι με την μορφη που του δινει η θρησκεια αλλα ως μια ανωτερη οντοτητα , κατι που αποτελει αμεσο συμπερασμα καθε ψαχμενου επιστημονα κατα την αποψη μου.Ο τροπος που η ιδια η ζωη γνωριζει εκ των πρωτερων τροπους να συμβιβαζεται με οποιαδηποτε αλλαγη ειναι πραγματικα ανεξηγητο.Τωρα οσον αφορα τον ανθρωπο, το μεγαλυτερο κατε με θαυμα, ειναι μια εξιδικευμενη μηχανη η οποια εχει προγραμματιστει να ζει.Οι αισθησεις , τα συναισθηματα , ακομα και η θεληση να ζησει ειναι νοθα δημιουργηματα το εγκεφαλου , μια ψευδαισθηση. Μπορει μεσω μαθηματικων να καταφερε να προσεγγισει την πραγματικοτητα αλλα ειναι πρακτικα αδυνατον απο τη φυση τουνα την κατανοησει. Απο αυτο και μονο καταλαβαινω οτι κατι ανωτερο κινει τα νηματα το οποιο αμφιβαλω αμα θα ερμηνευσουμαι ποτε διοτι απλα δεν εχουμαι την νοητικη ικανοτητα για κατι τετοιο . Το να μπαινουμε στην διαδικασια να δινουμαι ανθρωπινη λογικη σε κατι τοσο ανωτερο (οπως να σκεφτομασται γιατι να επιτρεπει το κακο ενω μπορει να το αποτρεψει) μονο ανουσιο μπορει να θεωρηθει , αφου η αντιληψη καλου και κακου , ζωης και θανατου ειναι καθαρα ανθρωπινη.
απλα ο ανθρωπος σημερα ενθουσιαζεται με απλα φαινομενα τα οποια θεωρει θαυματα , και αγνοει τα πραγματικα θαυματα που υπαρχουν γυρω του .