Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo

Η νύχτα πέφτει... [γενική συζήτηση]

• Please log in to reply
5827 replies to this topic

#5191 Takayama Yuichi

Takayama Yuichi

Anime Fan

• Members
  • 155 posts

Posted 20 June 2017 - 17:27

Αυτό που μόλις έχασες??? Τι σου είπα.

Πάντως και εγώ θέλω κάπως να ενσωματώσουμε RP αν γίνεται. Αλλιώς κάτι ανταγωνιστικοί κάφροι θα μας ζαλίσουνε πάλι.

Hindsight is 20/20 βλέπω!
Good!

#5192 Kamen Tantei Zura

Kamen Tantei Zura

Ore-sama

• Members
  • 837 posts

Posted 20 June 2017 - 17:28

Είχαν ξαναπαίξει πάντως και έτσι ηταν το thread, ο ταδε δειχνει τον ταδε.

#5193 Takayama Yuichi

Takayama Yuichi

Anime Fan

• Members
  • 155 posts

Posted 20 June 2017 - 17:45

Φαντάζομαι η πλάκα σε αυτό το παιχνίδι θα είναι σε πόσες ομάδες είσαι και πόσα άτομα μπορεί να δουλέψει ο καθένας ταυτόχρονα για να πετύχειτον σκοπό του και να σκοτώσει τους στόχους του.
Και να σου ζητήσει κανείς print screen, screen share κτλ ως απόδειξη, απ ότι κατάλαβα επιτρέπεται photoshopping άγριο.

Πχ άμα εγώ θέλω να σκοτώσω τον Kaiser και τον Kamui.(Misaka Misaka never forgets says Misaka while Misaka expresses her dissatisfaction.)
Λογικά θα ήμουν σε πηγαδάκι μαζί τους για να ξέρω τι κάνουν και ποιον θέλουν αν ψηφίσουν, θα είμαι σε καμία άλλη ομάδα που αυτοί δεν είναι και θα προσπαθώ να πείσω το καθένα:
Α) Να μην με φάνε.
Β) Να φάνε αυτούς που θέλω.

Edited by Takayama Yuichi, 20 June 2017 - 17:47.

#5194 Kai

Kai

Fluent in sarcasm

• Review Team
  • 2,725 posts

Posted 20 June 2017 - 17:49

Θα ξεκινήσουμε όλοι με κάποια ομάδα;

Γιατί μπορεί η Τίνγκερμπελ να πάει στον Kamui και στον Kaiser και απλώς να φάει πόρτα και στο τέλος να καταλήξει μόνη της.

ySss0UF.jpg

#5195 Takayama Yuichi

Takayama Yuichi

Anime Fan

• Members
  • 155 posts

Posted 20 June 2017 - 17:57

Γιατί μπορεί η Τίνγκερμπελ να πάει στον Kamui και στον Kaiser και απλώς να φάει πόρτα και στο τέλος να καταλήξει μόνη της.

Υποθέτω και μόνος σου μπορείς να παίζεις, αν δεν σε θέλει κανείς. Μπορείς να νικήσεις και χωρίς ομάδα, εάν απλά δεν σε φάει κάνεις και φάνε για κάποιον λόγο τους στόχους σου.

Πες ότι το παιχνίδι είναι 11 παίχτες.
Εσύ είσαι forever alone.
Η ομάδα Α έχει 5 παίχτες.
Η ομάδα Β έχει 5 παίχτες.

Η ομάδα Α θέλει να φάει τους στόχους f,g,h,k.
Η ομάδα Β θέλει να φάει τους στόχους z,x,c,v

Εσύ θες να φας τους f και z για να νικήσεις.

Εάν στον πρώτο γύρο εσύ ψηφίσεις f μαζί με την Ομάδα Α και στον επόμενο γύρο η ομάδα Β δεν αλλάξει την ψήφο της από τον πρώτο γύρο και ψηφίσει z, μπαίνεις και εσύ μαζί τους και έτσι νίκας(αν ζήσεις μέχρι τον 5ο γύρο; Δεν κατάλαβα καλά ή δεν θυμάμαι καλά.)

#5196 Scarlet D.

Scarlet D.

Έχω δει και χειρότερα.

• Members
  • 244 posts
  • LocationΑθήνα, Χανιά

Posted 20 June 2017 - 20:14

Δηλαδή δύο λίστες, μία με συμμάχους και μία με στόχους ή τους συμμάχους τους βρίσκουμε μόνοι μας;

τους συμμαχους τους διαλεγεις εσυ κανονικα. Μπορεις πχ να πεις στον στοχο σου να γινει συμμαχος σου ετσι ωστε να του την φερεις στο τελος που σε εχει εμπιστευτει

Οπότε είναι σαν Παλέρμο με όλους τους συμμετέχοντες να είναι δολοφόνοι σε ένα last man standing battle royal? Sounds easy.

Και ιδού η απορία, γιατί να μην κάνεις και RP αν θες;
Εδώ και στο Παλέρμο την κανονική του μορφή με τα χαρτιά δεν έχει RP, lol.

τα περισσότερα πράγματα γίνονται απο πίσω, fb pms κτλ κτλ, sure, μπορεί να γίνει και με RP η υποθεση αλλα απλα δεν θα ειναι τοσο αποτελεσματικο οπως το παλερμο που διατυπωνεις ολες τις σκεψεις σου στο χαρτι και απλα ψηφιζεις

@takayama

Ναι, εγω πχ. για να δειξω την λιστα σε εναν που με θεωρουσε φιλο μου, καναμε share screen και πριν απο αυτο ειχα κανει inspect την σελιδα και αλλαξα αυτους που ειχα να σκοτωσω... ευτυχως δεν μου ζητησε reload XD.

οχι, ολοι ειναι ελευθεροι να σχηματισουν ομαδες με οποιους θελουν οπως ειπα,μπορει καποιος αν ειναι μαγκας να μην εχει καν συμμαχια και να τους βγαλει ολους στο ετσι

Edited by Scarlet D., 20 June 2017 - 20:16.

#5197 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

Confused Earl

• Members
  • 844 posts

Posted 20 June 2017 - 22:59

Scarlet, το πρόβλημα είναι ότι γενικά καλό είναι να συμβαίνει κάτι στο thread πέρα του να δίνουμε απλώς μια ψήφο και να ξαναχανόμαστε σε ατελείωτα PMs και skype meetings. Όπως κατάλαβες, οι παίκτες εδώ αγαπάνε το RP. Ένα παιχνίδι χωρίς RP σπάει το immersion και εδώ η φάση είνα κυρίως για το immersion, είτε παίζεις για να χαβαλεδιάσεις με το RP (άρα ο GM σου δίνει μια πλατφόρμα-setting για να κάνεις RP με μια κουλή συγκυρία), είτε παίζεις για την ίντριγκα και το δολοφονιλίκι (άρα το setting σου δίνει την ευκαιρία να το παίξεις Ηρακλής Πουαρώ).

Ακόμα, από την στιγμή που παίζει τόσο πισωμαχαίρωμα και "ενδοεπικοινωνία", αυτοί που γνωρίζονται μεταξύ τους έχουν σημαντικό πλεονέκτημα επειδή έχουν περισσότερες επιλογές επικοινωνίας. Ένας καινούριος θα μπορούσε απλώς να δηλώσει και να παίξει σχετικά επί ίσοις όροις με όλους τους άλλους σε ένα Παλέρμο, καθώς στο μόνο που μπορεί να υπολείπεται είναι η εμπειρία, ενώ εδώ υπολείπειται σε επαφές, και οι επαφές είναι πολύ σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού. Δεν είναι ότι δεν μπορεί να νικήσει, αλλά ότι ίσως να μην μπορεί να βιώσει το παιχνίδι τόσο πολύ όσο οι άλλοι.

Επίσης από GM άποψης, αυτό με τις λίστες και τους ψήφους πιστεύω θα είναι πολύ ζόρικο και σχετικά βαρετό. Ένα από τα καλά του Παλέρμο είναι ότι το winning condition του ενός σημαίνει ήττα του άλλου, άρα δεν έχεις να υπολογίσεις πολλά δευτερεύοντα πράγματα. Εδώ, από ότι κατάλαβα, και να ολοκληρώσει κάποιος το winning condition του συνεχίζει να παίζει και τελικά νικάει αυτός που νίκησε τελευταίο. Από πείρας πιστεύω ότι αυτό θα είναι εφιάλτης να οργανωθεί, χώρια που αυτός που έχει νικήσει δουλεύει σαν "διάβολος" για να μην νικήσουν οι άλλοι, το οποίο δεν είναι κακή ιδέα, αλλά οργανωτικά είναι κρέμασμα, χώρια που ο GM δεν κάνει τίποτα άλλο από το να μετράει ψήφους (άρα κάνει μια δουλειά χωρίς σχεδόν καθόλου δημιουργικότητα για όποιον αναλάβει). Δεν επιβλέπει καμία από τις συζητήσεις που γίνονται, δεν είναι υπεύθυνος σχεδόν για τίποτα, γενικά δεν ελέγχει το παιχνίδι.

Η ιδέα είναι καλή και μπορούμε να καθίσουμε όλοι εδώ και να την αναπτύξουμε σε κάτι που να έχει παιχνίδι στο main thread πέρα από ψήφους ,τώρα που μπορεί να έχουμε χρόνο. Έτσι όπως είναι αυτήν την στιγμή, δεν πιστεύω ότι θα δουλέψει εδώ.

#5198 Scarlet D.

Scarlet D.

Έχω δει και χειρότερα.

• Members
  • 244 posts
  • LocationΑθήνα, Χανιά

Posted 20 June 2017 - 23:26

Κατ αρχήν δεν σύγκρινα ποτέ αυτο το παιχνίδι αυτό με το Παλέρμο, προφανώς και κατά κόρων είναι διαφορετικά πράγματα και προφανώς και αυτό το παιχνίδι δεν προκειτε να αντικαταστήσει το παλέρμο που παίζετε τόσο καιρό, αυτό όμως δεν είναι το θέμα.
Οκ, πες οτι οντως πολλοί μπορεί για λίγο να την βγάλουν καθαρή επειδή έχετε σχηματίσει φιλίες εμπιστοσύνης μεταξύ σας κτλ κτλ, ωστόσο τι νομίζεις οτι θα γίνει εάν ένας φίλος βρεθεί στην λίστα ενός άλλου φίλου; εκεί είναι το ζήτημα, ακόμα και να ειστε σίγουροι οτι ο ένας με τον άλλον δεν σας έχει στην λίστα του, μπορεί πανεύκολα μια άλλη δυνατότερη απο εσάς συμμαχία να σας ριξει εναν εναν και στο τελος να μαχαιρωθουν οι ιδιοι, δεν είναι τόσο εύκολο οπως το λες. Τώρα το άτομο που δεν εχει επαφες ειναι μια πολυ καλή αρχή να αποκτήσει, τόσο απλά. όσο για το αν θα ειναι ζόρικο απο άποψη GM αυτό δεν μπορω να στο απαντησω. Εχω οργανώσει τέτοιο παιχνιδί κάμποσες φορές και δεν το βρήκα δύσκολο, τώρα αν ειναι να παιχτει ενα τετοιο παιχνιδι αν οντως το βρησκεται τοσο επιπονο, εγω θα ειμαι ο GM οποτε no worries i got this. Τώρα αυτό που είπες με το winning condition δεν το κατάλαβες σωστά η δεν κατάλαβα εγώ τι ακριβώς είπες. Αυτός ο οποίος καθαρίζει την λίστα του πρώτος και μείνει μέχρι το τέλος νικάει οπότε έχει απλα δυο winning condition αντι για ενα, ωστόσο αν βρεθεί κάποιος να τον ανακαλύψει και να καταφέρει να τον σκοτώσει τότε χάνει, Σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να νικήσει ο επόμενος που καθάρισε την λίστα του.

Τώρα όσο για το roleplay, σου ειπα αν σας αρέσει τόσο πολύ το roleplay πια μπορεί να γίνει και με roleplay, έτσι κι αλλιώς στο topic εκτος απο ψήφους μπορούσες να βάλεις και λίγα λόγια, ωστόσο εμένα θα με κούραζε ως μέλος να κάνω τρελή δουλειά στο να βρω τρόπο να νικήσω και μαζι με αυτό να κάνω και roleplaying, αν εσάς δεν σας κουράζει δεκτόν

#5199 Kai

Kai

Fluent in sarcasm

• Review Team
  • 2,725 posts

Posted 22 June 2017 - 13:03

Άκυρο τελικά;

ySss0UF.jpg

#5200 Takayama Yuichi

Takayama Yuichi

Anime Fan

• Members
  • 155 posts

Posted 22 June 2017 - 15:38

Άκυρο τελικά;

Εαν βρεθού ποτε οι μοτνς να κάνουν approve τον Scarlet ίσως και να μην είναι άκυρο.

#5201 Scarlet D.

Scarlet D.

Έχω δει και χειρότερα.

• Members
  • 244 posts
  • LocationΑθήνα, Χανιά

Posted 22 June 2017 - 16:55

πραγματικα παιδια, εχω ολη την ορεξη, ωστόσο δεν το έβαλα ακόμα στα φορουμ games αντ' αυτού απλά είπα στην iristella για το ολο παιχνιδι και περιμένω 3 μέρες απάντηση, δεν θα ήθελα να γράψω ολόκληρο παιχνίδι και στο τέλος να μην γίνει καν approve

#5202 Kai

Kai

Fluent in sarcasm

• Review Team
  • 2,725 posts

Posted 22 June 2017 - 16:56

Δεν ήξερα ότι επικοινώνησε και με άλλα παιδιά της ομάδας και δεν πήρε απάντηση, νόμιζα μίλησε μόνο με την iristella που αυτές τις μέρες δεν έχει χρόνο οπότε λογικό.

ySss0UF.jpg

#5203 Scarlet D.

Scarlet D.

Έχω δει και χειρότερα.

• Members
  • 244 posts
  • LocationΑθήνα, Χανιά

Posted 22 June 2017 - 17:00

Οχι, μονο με την iristella επικοινωνισα, ωωωραια kai απλά είχα την εντύπωση οτι μονο οι admins μπορούν να κάνουν approve τα games, αν μπορουν και οι mods τοτε έχει ο θεος, απλά ελπίζω να το δουν σύντομα

#5204 Kai

Kai

Fluent in sarcasm

• Review Team
  • 2,725 posts

Posted 22 June 2017 - 17:02

Τα άτομα που ήταν υπεύθυνα γι'αυτό το section δεν είναι ενεργά οπότε δεν βλάπτει να κάνεις μία ερώτηση δεδομένου ότι το έχουν ξαναπαίξει το παιχνίδι στο φόρουμ και δεν είναι κάτι αρκετά καινούργιο, τουλάχιστον αν είναι να μαζέψεις συμμετοχές μέχρι την τελική έγκριση το πολύ πολύ.

ySss0UF.jpg

#5205 Scarlet D.

Scarlet D.

Έχω δει και χειρότερα.

• Members
  • 244 posts
  • LocationΑθήνα, Χανιά

Posted 22 June 2017 - 17:04

Βλεπω αρκετούς να ψήνονται παντως. Δηλαδη σε ποιους να απευθυνθω σε τελικη φαση; Εσενα ποιος σου ενέκρινε το παλέρμο;