Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Ποια ειναι η γνωμη σας για τα ιδιωτικα σχολεια?

• Please log in to reply
119 replies to this topic

Poll: Αν σας δινόταν η δυνατότητα, θα σπουδάζατε σε ένα ιδιωτικό σχολείο; (74 member(s) have cast votes)

Αν σας δινόταν η δυνατότητα, θα σπουδάζατε σε ένα ιδιωτικό σχολείο;

1. Ναι (30 votes [40.54%])

Percentage of vote: 40.54%

2. Όχι (44 votes [59.46%])

Percentage of vote: 59.46%

Vote Guests cannot vote

#91 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 25 February 2008 - 23:13

Είμαι κάθετα αντίθετη σε κάθε ιδιωτική μορφή παιδείας.
Κανένα εκπαιδευτικό σύστημα δεν είναι άριστο και δεν πρόκειται να γίνει.
Οπότε γιατί να το πληρώνω και απο πάνω;

Τέλος τα ιδιωτικά είναι γι αυτούς που έχουν λεφτά.

#92 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1,875 posts

Posted 25 February 2008 - 23:32

αρα αν τα ειχες θα πηγαινες εκει το παιδι σου ή εσυ η ιδια , ετσι δεν ειναι;
εγω δημοσιο τελειωσα και ειδα τι γινεται , παρα την υπαρξη ανθρωπων που σεβονταν την εργασια τους

#93 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 26 February 2008 - 07:59

δεν με πείθεις, τα ίδια βιβλία διδάσκονται και οι μέν και οι δε
και καλύτερα το παιδί μου να μεγαλώσει με σκατά ελληνική παιδεία και να μάθει
τι είναι αλήθεια και τι όχι απο μόνο του
παρά με ένα σύστημα που θα τον βγάλει αμερικανάκι, γερμανάκι κοκ.

Επ' αυτού, αν έπρεπε να διαλέξω, καλύτερα αμερικανάκι ή γερμανάκι, παρά Ελληνάρας ™.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#94 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 26 February 2008 - 10:02

αρα αν τα ειχες θα πηγαινες εκει το παιδι σου ή εσυ η ιδια , ετσι δεν ειναι;
εγω δημοσιο τελειωσα και ειδα τι γινεται , παρα την υπαρξη ανθρωπων που σεβονταν την εργασια τους

φυσικά δεν θα το έστελνα το παιδί μου σε ιδιωτικό και φυσικά δεν θα πήγαινα σε ιδιωτικό. και εγώ δημόσιο τελειωσα και μια χαρά δωρεάν παιδεία είχα και για το μονο που έχω πληρώσει σε θέμα παιδείας είναι γκάι τις ξένες γλώσσες.

Επ' αυτού, αν έπρεπε να διαλέξω, καλύτερα αμερικανάκι ή γερμανάκι, παρά Ελληνάρας ™.

δεν είπα εγώ ελληνάρας είπα έλληνας.
αλλα ακόμη και ένας Ελληνάρας γρόθος είναι πολύ
καλύτερος από ένα αμερικανάκι με περιορισμένη perception.

#95 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1,875 posts

Posted 26 February 2008 - 12:30

αλλο η γνωση και αλλο ο κοινωνικος χαρακτηρας που αποκτα ο ανθρωπος.
τα '' αμερικανακια '' δεν ειναι ετσι λογω της παιδειας τους , αμα ηταν η καλη παιδεια να μας κανει ετσι αλλοιμονο μας ! :oo:
και πρωτον καλη παιδεια δεν σημαινει μιμηση του αμερικανικου συστηατος , που και αυτοι δημοσια εχουν αλλα και ιδιωτικα . η αντιληψη που λες εγκειται ακριβως στο οτι δεν ''μαθαινουν'' γιατι τετοια ειναι η κουλτουρα τους που τους πρωοθειται ,μιλαμε βεβαια για ενα μεγαλο ποσοστο και οχι για ολους , αυτο θα ηταν λανθασμενη γενικευση .
εκει υπαρχει προπαγανδα μεω τηλεορασης και αποχαυνωνεται ο αλλος ,οχι απλα εκπομπες της ελληνικης μεσημεριανης ζωνης .

#96 Vetus

Vetus

Rocked'N'Loaded!

• Banned
  • 1,116 posts

Posted 28 February 2008 - 15:39

Βασικά σε ιδιωτική σχολή πηγαίνω.Ο λόγος που πάω στο συγκεκριμένο είναι ότι απο όσο γνωρίζω είναι το καλύτερο στο τομέα (γραφιστική) στην Ελλάδα.Η αλήθεια είναι πάντως ότι πολλά παιδιά εκεί ουσιαστικά πηγαίνουν χωρίς να ενδιαφέρονται πραγματικά για το αντικείμενο.Έχω δεί σκηνικά δλδ παιδιά να αργούνε κάθε φορά μια ώρα,ή να μην έρχονται για εβδομάδες,τελικά απο απουσίες δεν μένουν,το πως ένας θεός ξέρει,ή π.χ. να τρώνε και να γελάνε στην ώρα του μαθήματος.

Μέσα σε μια τέτοια κατάσταση,όταν οι γύρω σου κάνουν χαβαλέ,κάπου αρχίζεις και βαριέσαι και εσύ.Έχω πιάσει τον εαυτό μου να απορεί με την όλη φάση,και να νιώθω κορόιδο που μετά ξεσκίζομαι,και μπορεί και να μη βγάλω αποτελέσμα,ενώ άλλοι δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή.

Εντωμεταξύ,η σχολή μου είναι πανάκριβη,και εμένα κάθε φορά που πάω για υλικά με πιάνει το στομάχι μπου,καθώς αυτά τα στερίται η οικογένεια για πάρτυ μου.Ε,τα ίδια υλικά έχω δεί να τα πετάνε παιδιά χωρίς να νοιάζονται.

Όπως και να 'χεί,ότι έχω κερδίσει πράγματα απο εκεί θα έλεγα πως ναι.Αλλά για όποιον ήθελε να ακουλουθήσει τον ίδιο δρόμο,απλά θα του έλεγα πως αν είναι 100% σίγουρος ότι αυτό θέλει,τότε ναι,να το κάνει,αλλιώς καλύτερα να περιμένει παρά να αρχίσει κάτι που μπορεί αργότερα να μετανιώσει.

Kι εγώ πήγαινα σε ιδιωτικό ΙΕΚ για γραφιστική με την διαφορά ότι στο κόστος ήταν λίγο πιο ακριβά απ' όσα έδινα στο φροντιστήριο που πήγαινα όταν ήμουν στο λύκειο. Ευτυχώς πολλά από τα υλικά τα είχα ήδη από το λύκειο όταν πήγαινα σε μαθήματα γραμμικού κι ελεύθερου σχεδίου στο φροντιστήριο (θυμάμαι καρδιακό παραλίγο να πάθουν οι γονείς μου με το κόστος τους και με το δίκιο τους). Κι εγώ είχα συναντήσει άτομα που δεν είχαν ιδιαίτερο πάθος για το αντικείμενο με αποτέλεσμα να πηγαίνουν πιο πολύ ως τουρίστες στην σχολή. Ένα από τα πλεονεκτήματα που πήγα σε ιδιωτικό ΙΕΚ αντι για το αντίστοιχο ΤΕΙ (δυστυχώς δεν πέρασα στο ΤΕΙ κι από το να δίναν λέφτα οι γονείς μου σε φροντιστήρια μέχρι να περάσω σκέφτηκαν ότι καλύτερα να τα έδιναν μια και καλή σε ιδιωτικό ΙΕΚ) ήταν ότι μέσα σε δυο χρόνια νταν αποφοίτησα. Αν ήμουν στο αντίστοιχο ΤΕΙ αντι να έκανα 4 χρόνια όπως είναι κανονίκα θα έκανα πολύ περισσότερο εξαιτίας διαφόρων καταστάσεων όπως απεργίες καθηγητών, να έμενα σε μαθήματα επειδή δεν λάδωσα τον καθηγητή ή δεν πήγαινα σε ιδιαίτερα μαθήματά του (δυστυχώς έχω ακούσει πολλές τέτοιες ιστορίες) κ.ο.κ. Και στις δημόσιες σχολές η διαφθορά δεν λείπει (αν όχι σε όλες, τουλάχιστον σε αρκετές απ' αυτές).

#97 Sponis

Sponis

Despair-Ridden Heart...

• Retired Staff
  • 2,291 posts

Posted 28 February 2008 - 15:55

εσύ θα πρέπει να κοιτάξεις τις διαφορές μεταξύ ιδιωτικού ΙΕΚ και δημόσιου ΙΕΚ... να συγκρίνεις ΙΕΚ με ΤΕΙ είναι άκρως αδόκιμο

#98 Locust

Locust

*Don't be like me*

• Banned
  • 3 posts

Posted 28 February 2008 - 16:14

Aν δε πας στο δημοσιο δεν γινεαι αντρας ΤΕΛΟΣ!

(για σχολεια λεω οχι για πανεπηστημια κλπ.)

#99 samurai_pizza_dora

samurai_pizza_dora

Just do it!

• Members
  • 774 posts

Posted 28 February 2008 - 16:51

Thank God που δεν εγινα τοτε!:if:

#100 Vetus

Vetus

Rocked'N'Loaded!

• Banned
  • 1,116 posts

Posted 28 February 2008 - 17:57

εσύ θα πρέπει να κοιτάξεις τις διαφορές μεταξύ ιδιωτικού ΙΕΚ και δημόσιου ΙΕΚ... να συγκρίνεις ΙΕΚ με ΤΕΙ είναι άκρως αδόκιμο

Kαλά ντε, μην βαράς! :bleh:

(για σχολεια λεω οχι για πανεπηστημια κλπ.)

Και τι σε κάνει, τιούτο; Mην ακούω βλακείες τώρα...(Υπόψην, πήγαινα σε δημόσιο σχολείο)

#101 Locust

Locust

*Don't be like me*

• Banned
  • 3 posts

Posted 29 February 2008 - 00:27

Προτεινω να χωρηστουμε σε αυτους που τελιωσαν Δημοσιο και σε οσοσυς τελιωσαν Ιδιωτικο και να συγκρηνουμε τις διαφορες μας, αν δεν αποδειξουμε το ποιος ειναι πιο καλος να συναντηθουμε για Ξυλο οκ?

V for Ventouzes

My blog

:df13952b:

http://copy-paste-64.blogspot.com/

#102 Sponis

Sponis

Despair-Ridden Heart...

• Retired Staff
  • 2,291 posts

Posted 29 February 2008 - 09:41

εσύ πολύ αναρχοεπαναστάτης μας βγήκες...

ηρέμησε λίγο και πες καμιά άποψη επί του θέματος ή απλά άστο να υπάρχει

ευχαριστώ...

#103 Locust

Locust

*Don't be like me*

• Banned
  • 3 posts

Posted 29 February 2008 - 09:57

Mπα μη το λες, εγω θα ηθελα να ανοιξω ενα ιδιωτικο σχολειο και να περνω λεφτα απο τα πλουσιοπαιδα:congrats:

V for Ventouzes

My blog

:df13952b:

http://copy-paste-64.blogspot.com/

#104 Sponis

Sponis

Despair-Ridden Heart...

• Retired Staff
  • 2,291 posts

Posted 29 February 2008 - 09:59

είναι και αυτό μία άποψη... :orly:

#105 hananaki

hananaki

Starting...

• Members
  • 10 posts

Posted 26 October 2008 - 19:29

Εγω παλι ποτε δεν καταλαβα τι παραπανω εχουν τα ιδιωτικα που να δικαιολογει το να σκανε τοσα λεφτα.Μι χαρα ηταν το δημοσιο που εβγαλα.Και επιτελους αμα ειναι να πληρωνω να αξιζει τον κοπο.Για ολα πια λεφτα χρειαζονται ελεος!
Καλα λεει κι ενας γνωστος μου,το τσαμπα εχει πεθανει χρονια τελικα!

Posted Image