Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Ποια ειναι η γνωμη σας για τα ιδιωτικα σχολεια?

• Please log in to reply
119 replies to this topic

Poll: Αν σας δινόταν η δυνατότητα, θα σπουδάζατε σε ένα ιδιωτικό σχολείο; (74 member(s) have cast votes)

Αν σας δινόταν η δυνατότητα, θα σπουδάζατε σε ένα ιδιωτικό σχολείο;

1. Ναι (30 votes [40.54%])

Percentage of vote: 40.54%

2. Όχι (44 votes [59.46%])

Percentage of vote: 59.46%

Vote Guests cannot vote

#106 Loke

Loke

~Moe Mio Moe~

• Channel Operators
  • 3,927 posts

Posted 26 October 2008 - 20:14

u win 8 month old shovel !!

καλη η γνωμη σου αλλα ειναι ολιγον παλιο το thread :P

#107 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 26 October 2008 - 22:21

Μιας και το πέτυχα τώρα το θέμα να πω κάτι ως παιδί που έχει πάει σε ιδιωτικό αλλά και σε δημόσιο σχολείο. Πιστεύω ότι καλώς η κακώς σε κάποια πράγματα ότι πληρώνεις παίρνεις, κάτι το οποίο σε κάποιο βαθμό ισχύει και στην εκπαίδευση.

Το ιδιωτικό σχολείο δεν είναι μόνο για τα πλουσιόπαιδα καθότι τολμώ να πω ότι δεν είμαι ένα από αυτά. Είναι πολύ απλά ενα είδος επενδυσης το οποίο μπορεί καποιος να επιλέξει προαιρετικά.Ούτε και αντιμετώπισα ποτέ κάποιου είδους περιθωριοποίηση από συμμαθητές μου οι οποιοι κυριολεκτικά δεν ήξεραν τι είχαν. Τολμώ μάλιστα να πω ότι στο θέμα αυτό πολύ περισσότερο έμφαση έδιναν τα παιδια από δημοσια σχολεία στα οποία πηγα.

Αυτό το οποίο μου είχε κάνει πολύ θετική εντυπωση ήταν περα απο τις εγκαταστάσεις οι οποίες ήταν πραγματικά στην εντελεια και η προσοχή την οποία έδινε το διδακτικό προσωπικό σε κάθε εναν μαθητη. Από το διευθυντή μεχρι τους καθηγητες και δασκαλους αλλων τμηματων όλοι ήξεραν σχεδόν τα περισσότερα παιδιά τουλάχιστον φατσικά. Οι έλεγχοι ήταν πλήρεις και πλήρως ενημερωμενοι στην παραμικρή λεπτομέρεια για κάθε τεστ αλλα και προφορικη εξεταση. Επίσης θεωρώ ότι μου είχαν δοθεί τα απιστευτα ερεθίσματα σε τομείς όπως το θέατρο (μας είχαν τρελάνει στους θιασους) τη μουσική (μας είχαν πεθάνει στις συναυλίες) τα αθληματα (κολυμβητηριο μπαλετο και βολευ) αλλα και είχα απιστευτες επιπλεον γνωσεις σε θέματα γλώσσας ( Αγγλικα σε επιπεδο lower και Γερμανικα) και πληροφορικής.

Αμέσως μετά απο αυτό το σχολείο πήγα και σε ένα δημόσιο της γειτονιας μου..... Και η διαφορά ομολογώ μου φάνηκε πάρα πολύ μεγάλη. Δεν μιλάω μόνο για εγκαταστάσεις μιλάω και για συμπεριφορά καθηγητων (κυριως την αδιαφορία τους σε κάποια ζητήματα).... Σε καμία περίπτωση δεν κατηγορώ τα δημόσια σχολεία γιατι το επόμενο σχολείο στο οποίο πήγα (εχω αλλάξει αρκετουτσικα) αν και δημόσιο ήταν εξαιρετικό. Eπαιζε βέβαια ρόλο ότι αν και δημόσιο ήταν προτυπο πειραματικό.

Εν ολίγοις..... Σίγουρα υπάρχουν καλά δημοσια σχολεία και λιγότερο καλά ιδιωτικά. Όλα είναι θέμα τυχης και δεν μπορουμε σε καμία περίπτωση να προχωρούμε σε γενικεύσεις. Όπως επίσης δεν μπορούμε να γενικεύουμε και σχετικά με τον χαρακτήρα των παιδιών τα οποία πηγαίνουν σε αυτά. Τα πρότυπα τα οποία μας προβάλλονται πολλές φορές απέχουν παρασάγκας από την πραγματικότητα. Από εκεί και πέρα αν είχα την δυνατότητα να επιλέξω που θα έστελνα το παιδι μου θα πρέπει να ομολογήσω ότι το ιδιωτικό με βάση την εμπειρία μου μου φαινεται μια πολύ πιο ασφαλής και συνετή επιλογή. Τουλάχιστον για τα πρώτα χρόνια του σχολείου προσφέρει ένα πολύ καλό και ευνοικό ξεκίνημα.

#108 The Tragic Prince

The Tragic Prince

心消えたこのせかいに 

• Members
  • 1,344 posts

Posted 12 December 2008 - 03:22

Μι χαρα ηταν το δημοσιο που εβγαλα.

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Το άλλο με τον Τοτό το ξερεις? Γι τον ****** ήταν.

#109 titi

titi

*Don't be like me*

• Banned
  • 75 posts

Posted 12 December 2008 - 03:31

ιδιωτικο ... με τα χιλια .
Posted Image Posted Image

#110 dimitorisu

dimitorisu

Three Days Grace fan

• Members
  • 102 posts

Posted 12 December 2008 - 03:56

Ιδιωτικα...
Resident Evil Cosplay- bhterror.web.fc2.com
Posted Image

#111 The Pirate King

The Pirate King

Decisions - Consequences

• Members
  • 423 posts

Posted 12 December 2008 - 04:33

Δεν εχω εμπειρια απο ιδιωτικα... αλλα ουσιαστικα νομιζω πως ειτε πηγαινεις σε ιδιωτικο ειτε σε δημοσιο λεφτα θα "σκασεις" για να μαθεις. Συνηθως οσοι πανε σε δημοσια κανουν και 5-10 φροντιστηρια. Το ερωτημα για εμενα ειναι - οι μαθητες των ιδιωτικων κανουν φροντιστηρια? Αν οχι τοτε για το ιδιο πραγμα μιλαμε απο οικονομικης αποψης (σχετικα). Αν κανουν τοτε δεν ξερω... το πιο πιθανο ειναι να προτιμουσα το δημοσιο (δεν "λεει" να τα σκας χ2 για να μαθεις τα ιδια πραγματα).

Απο πλευρας κτιριων και συνθηκων θα υποθεσω οτι το ιδιωτικο ειναι σε πολυ καλυτερη μοιρα, χωρις ομως να παραβλεπω το γεγονος πως μπορει να υπαρχουν και δημοσια σχολεια σε πολυ καλη κατασταση (και απο καθηγητες και απο εγκαταστασεις).

Παντως δεν ειχα προβλημα με το σχολειο που πηγαινα... αν και 8 στους 10 καθηγητες ηταν για τα μπαζα και οι αιθουσες, τα θρανια και οι καρεκλες ηταν σε ασχημη κατασταση!

#112 Yunancy

Yunancy

Anime Fan

• Members
  • 134 posts

Posted 12 December 2008 - 04:42

το εχω ψαξει το πραγμα,θα πηγαινα σε ιδιωτικο,αλλα δεν εχει τις κατηγοριες-κλαδους επαγκελματων που με ενδιαφερουν.......οποτε δεν θα παω για αυτο το λογο...
Posted Image

#113 Loke

Loke

~Moe Mio Moe~

• Channel Operators
  • 3,927 posts

Posted 12 December 2008 - 04:46

το εχω ψαξει το πραγμα,θα πηγαινα σε ιδιωτικο,αλλα δεν εχει τις κατηγοριες-κλαδους επαγκελματων που με ενδιαφερουν.......οποτε δεν θα παω για αυτο το λογο...

ρε συ τι ακριβως εννοεις? γιατι δε καταλαβαινω

#114 Ota-chi

Ota-chi

Starting...

• Members
  • 13 posts

Posted 12 December 2008 - 06:07

εγώ πήγα αλλά μετά έφυγα γιατί δεν μου μήλαγαν τα παιδιά και δεν μου άρεσε το μέρος είναι απλά χάλια για μένα(και όχι δεν είαι γιατί δεν μου μήλαγαν γιατι και στα δημόσια δεν μου μήλαγαν δεν ξέρω γιατί) χαχαχαχαχα ακόμα δεν μου μηλάνε πολλοί
Timotei timotei timoteiiiiiiiiiiii timotei timotei timoteiiiiiiiiiiiiiii timotei timotei timoteiiiiiiiii:if:

#115 Curator.of.Dreams

Curator.of.Dreams

Dreaming is art!

• Members
  • 7 posts

Posted 13 December 2008 - 04:05

θα εδεινα οτι ειχα και δεν ειχα για να περασω απο την αρχη το λυκειο σε δημοσιο..

απλα ενιωθα οτι μετα απο 12 χρονια σε ιδιωτικο (blame my parents) εχασα τη μιση ζωη μου. μπορει να το θεωρητε χαζο ομως δεν θα ηθελα την ιδια ρουτινα του ιδιοτικου τοσα χρονια..
Dreams are something fragile.None can manipulate them,none can refine them.
The incarnation of our desires,destined to hunt them for our entire life.
A dream is nothing more than a mirror to a person's soul.
A fragile mirror for a fragile little thing.

Spoiler:

#116 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1,875 posts

Posted 13 December 2008 - 06:19

ιδιωτικο ... με τα χιλια .

+ 100000
Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#117 Sponis

Sponis

Despair-Ridden Heart...

• Retired Staff
  • 2,291 posts

Posted 15 December 2008 - 10:34

απαντάς στον εαυτό σου;

#118 Namida

Namida

Nihao

• Members
  • 1,107 posts

Posted 15 December 2008 - 13:00

Βαριέμαι να το διαβάσω όλο, μια ματιά έριξα μόνο, αλλά θέλω να πω τη γνώμη μου.
Πριν μπω στο πανεπιστήμιο (όντας νεανίας) είχα μια χάλια εικόνα για τα ιδιωτικά σχολεία. Φανταζόμουν ότι εκεί φοιτούσαν μόνο πλουσιόπαιδα, σνομπ και όλα τα συναφή. Όμως στη σχολή γνώρισα παιδιά που είχαν τελειώσει ιδιωτικά λύκεια, και κατάλαβα ότι έκανα λάθος. Μάλλον δεν έχει τόση σημασία σε τι σχολείο είσαι, για αν θα κάνει φιλίες, αν θα γίνεις καλύτερος άνθρωπος κλπ. Το καθένα έχει τα υπέρ και τα κατά του.

Ιδιωτικό-> Καλύτερες εγκαταστάσεις, πισίνα, γυμναστήριο, δραστηρίοτητες γενικά. Επιπλέον οι καθηγητές νοιάζονται για τους μαθητές (δεν ξέρω αν το κάνουν επειδή είναι η δουλεία τους ή επειδή έτσι αισθάνονται, πάντως τα παιδιά των ιδιωτικών δεν χρειάστηκε να πάνε σε φροντιστήρια για γλώσσες ή πανελλήνιες. Τους τα πρόσφερε αυτά το σχολείο). Καλύτερη ροή στα μαθήματα, καθώς δεν υπήρχαν καταλήψεις, απεργίες κλπ. Αρνητικό είναι ότι ίσως αυτό το περιβάλλον να δημιουργεί μια εσφαλμένη αντίληψη για τη ζωή.

Δημόσιο-> Αποτελεί μια μικρογραφία της κοινωνίας, γιατί υπάρχουν άτομα από όλο το φάσμα της κοινωνίας (από παιδιά περιθωριακών, τοξικομανών κλπ μέχρι και παιδιά ευκατάστατων οικογενειών), οπότε είναι πιο καλή πηγή αποκομιδής εμπειρίας. Αρνητικά (βλ. πάνω πλεονεκτήματα, ακα αδιαφορία από τους καθηγητές, χάλια εγκαταστάσεις, απεργίες κλπ).

Ευνοιοκρατία υπάρχει και στα μεν, και στα δε, δεν είναι προνόμιο μόνο των ιδιωτικών.

Τώρα για παν/μια, εγώ είμαι κατά των ιδιωτικών. Ίσως επειδή πέρασα σε δημόσιο να νιώθω ότι ο άλλος μπορεί να πετύχει με τα λεφτά του, αυτό που πέτυχα εγώ με την αξία μου. Από την άλλη κάποιος μπορεί να πει, ότι τα ιδιωτικά θα επιτρέψουν σε πιο πολλά άτομα να μην ξενιευτούν. Οκ, δεκτό και αυτό.

Και για απαντήσω στο ερώτημα, αν θα ήθελα να φοιτήσω σε ιδιωτικό ή δημόσιο, για μένα δεν έχει νόημα πια. Όμως τα παιδιά μου θα θέλα να πάνε σε δημόσιο. Ιδιαίτερα σήμερα, που τα δημόσια σχολεία έχουν γίνει πολυπολιτισμικά, νομίζω ότι θα είναι μια μοναδική εμπειρία η συναναστροφή με παιδάκια που προέροχνται από διαφορετικές εθνικές ομάδες.

#119 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1,875 posts

Posted 15 December 2008 - 15:50

βασικα , πολλα παιδια που πανε σε ιδιωτικο κανονικα πανε και φροντιστηριο .
Ηξερα τετοια περιπτωση μαλιστα προσωπικα .
Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#120 kagemaru igano

kagemaru igano

Anime Freak

• Members
  • 424 posts

Posted 15 December 2008 - 21:54

εγω ειμαι παιδι του δημοσιου...αλλα τωρα σε ιδιωτικο εξωτερικο...