Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Προβλήματα Μαθηματικών
Posted 07 January 2008 - 16:26
άρα αποκλείνει στο άπειρο.
Η λύση πιστεύω είναι οποιοσδήποτε αριθμός ανάμεσα στο 0 και στο 1. Τώρα αν έχεις ανακαλύψει τίποτα κουφό που δεν το έλαβα υπόψη μου πάω πάσο.
Posted 07 January 2008 - 16:31
Posted 07 January 2008 - 16:32
Όσο πάει και μεγαλώνει, αλλά με ολοένα και μικρότερο ρυθμό, μέχρι που καταλήγει -ασυμπτωτικά- κάπου.1.4^(1.4^1.4) > 1.4 και όσο πάει και μεγαλώνει
άρα αποκλείνει στο άπειρο.
OK, αύριο το παίρνει το ποτάμι.

|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
Posted 07 January 2008 - 18:35
Ειναι δυνατον να ειναι καθαρος αριθμος?
Καλα παντως κατι μου θυμιζει η συγκεκριμενη ερωτηση.Kατι με το e.
Δηλ πρεπει μαλλον το αποτελεσμα να τεινει στο e.Αλλα αυτο δεν εχει σχεση με το (1+1/n)^n με n να τεινει απειρο.
Καπως αλλιως μαλλον θα πρεπει καποιος να το τροποποιησει αυτο.Αλλα δεν ειναι κανονικος αριθμος αυτο...
Δεν ξερω!
Δεν μπορω να φανταστω κανονικο αριθμο με τετοια ιδιοτητα...
Posted 07 January 2008 - 22:19
Posted 07 January 2008 - 22:22
αριθμοι οπως ο π, ε
περιοδικοι δε ξερω τι ειναι
Males are creatures that express their emotions through actions rather than words. It is usually preferred not to have anyone bear their suffering. [Maes Hughes - FMA]
I can have food or drinks spilled on me, or even be spit at and I'll laugh about it. However, if for any reason you hurt a friend of mine... I won't forgive you! [Shanks - One Piece
Posted 07 January 2008 - 22:24
δλδ παει 0.123123123123123
τα 123 επαναλαμβανονται συνεχως..
αυτο πρεπει να ειναι

Posted 07 January 2008 - 22:26
Επίσης, σωστά μάντεψε η SPD ότι για την τιμή του α που ψάχνουμε, το α^(α^(α^(α^(... τείνει στον e, οπότε -ένα τελευταίο hint- ο α έχει σχέση με τον e.

|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
Posted 08 January 2008 - 15:04
αυτο δεν ειναι καν αριθμος
Males are creatures that express their emotions through actions rather than words. It is usually preferred not to have anyone bear their suffering. [Maes Hughes - FMA]
I can have food or drinks spilled on me, or even be spit at and I'll laugh about it. However, if for any reason you hurt a friend of mine... I won't forgive you! [Shanks - One Piece
Posted 08 January 2008 - 20:35
Ψιλοθυμάμαι κάτι ανάλογο να είχαμε κάνει στο λύκειο αλλά ποιος κάνει εκσκαφές τώρα...
Posted 08 January 2008 - 20:43
Μήπως είναι το lne; (ok, εξυπνάδες.)Επίσης, σωστά μάντεψε η SPD ότι για την τιμή του α που ψάχνουμε, το α^(α^(α^(α^(... τείνει στον e, οπότε -ένα τελευταίο hint- ο α έχει σχέση με τον e.
Εγώ ως μικρός και ασχετούλης σκέφτομαι ότι θα έχει να κάνει με ln και την ιδιότητα του εκθέτη, δηλ. lnx^x=xlnx. Έτσι, lnx^(lnx^(lnx^(lnx... = lnx^... Οπότε πρέπει να βρεθεί ο αριθμός α ο οποίος είναι ln<κάτι> και όταν υψώνεται άπειρες φορές στον εαυτό του δεν φτάνει στο άκυρο. Δεν ξέρω πόσο προχώρησα το πράγμα.
Άρα θα πρέπει να βρούμε έναν a=lnx ώστε ένα geometric sequence με αρχικό αριθμό lnx και ratio lnx να μην τείνει προς το άπειρο.
ΜΙΣΟ ΛΕΠΤΟ! Αν τείνει προς τον e, τότε (sum to infinity) = e. Άρα, lnx/1-lnx = e <=> lnx=e-elnx <=> lnx+elnx=e <=> (1+e)lnx=e <=> lnx = a = e/1+e
Wait, αυτός ο αριθμός είναι μικρότερος του 1. Άρα ΑΚΥΡΟ.
Posted 08 January 2008 - 23:17
Ακολουθεί η λύση μέσα σε spoiler. Όποιος θέλει να το λύσει μόνος του, ας το παλέψει με την ησυχία του κι ας έρθει μετά εδώ για επαλήθευση.

Posted 09 January 2008 - 00:27
Δεν μπορω να το διανοηθω!Τελικα τα μαθηματικα ειναι απειρα!Πραγματικα ηταν εκτος της λογικης μου οτι ενας και μονο αριθμος θα μπορουσε να εχει τοσο διαφορετικες ιδιοτητες απο τους αλλους φαινομενικα ομοιους του!
Αυτο ηταν ενα χτυπημα στη λογικη μου οπως εκεινο με τις πιθανοτητες και τις κουρτινες με τα αυτοκινητα και την αποδειξη του gauss για το οτι τα υψη ενος τριγωνου τεμνονται σε ενα κοινο σημειο!
Αχ συγκινηθηκα!Γιατι να μην εχουμε μαθηματικα στη σχολη μου!Τ_Τ(καλα νταξ εχουμε λιγο στατιστικη)