Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ghost In The Shell (Movies & Series)
Posted 26 December 2008 - 20:10
Ειχα την εντυπωση οτι θα προσθεταν σκηνες ή θα αλλαζαν λιγο την υποθεση..
ενω ειναι η ιδια ταινια με καποιες προσθηκες CG (και συμφωνω και εγω οτι ηταν αποτυχημενες)...
μαλλον αντι για 2.0 θα πρεπε να λεγεται 1.1 αφου μιλαμε για patched εκδοση και οχι για κατι καινουργιο..
Posted 08 April 2009 - 01:43
Posted 08 April 2009 - 02:05

|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
Posted 08 April 2009 - 07:12

...BD rips θα βγούνε όταν θα βγούνε πάντως...
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.
Posted 19 April 2009 - 00:30
Για όποιους ψάχνουν ακόμη το καλύτερο δυνατόν quality για το (ιστορικό και αγαπημένο) Gits1 movie, μιας και δεν υπάρχει πουθενά στο νετ παρά μόνο σε irc ίσως (ή dead torrents), είπα να ανεβάσω στο boxtorrents το άριστο PSNR 720p release.
Ορίστε και λινκ αν και όσοι δεν είναι power users, θα μπορούν να το κατεβάσουν από αύριο : Gits [psnr] Release
PS : Και μιας και κάποιοι το ρωτάνε συχνά να σας προλάβω πριν το πείτε. Ναι είναι καλύτερο απ'το THORA release κι ας είναι hdtv και με μικρότερο filesize.
Ας διαβάσουν τα comments και να συγκρίνουν pics όσοι θέλουν να το εξακριβώσουν.
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...
Posted 19 April 2009 - 21:07
Ας διαβάσουν τα comments και να συγκρίνουν pics όσοι θέλουν να το εξακριβώσουν.
Είδα τα pics και το PSNR release μου φάνηκε over-sharpened (πχ, έχει sharpening artifacts σε όλα σχεδόν τα edges (δηλαδή γύρω από τις μαύρες γραμμές τα χρώματα είναι αρκετά πιο φωτεινά για να έχουν οι γραμμές περισσότερο contrast και να δείνουν την αίσθηση περισσότερης λεπτομέρειας).
Συγκριτικά το Blu-ray μου φαίνεται αρκέτα ουδέτερο.
Το μόνο ουσιαστικό είναι ότι το Blu-ray φαίνεται να έχει λίγο cropping (αν και το καρέ για σύγκριση που έχει δεν είναι ακριβώς το ίδιο οπότε μπορεί και να μην είναι έτσι).
Posted 19 April 2009 - 21:35
Είδα τα pics και το PSNR release μου φάνηκε over-sharpened (πχ, έχει sharpening artifacts σε όλα σχεδόν τα edges (δηλαδή γύρω από τις μαύρες γραμμές τα χρώματα είναι αρκετά πιο φωτεινά για να έχουν οι γραμμές περισσότερο contrast και να δείνουν την αίσθηση περισσότερης λεπτομέρειας).

Άλλο grain και άλλο oversharpen μη τα μπερδεύουμε. Το grain/noise υπήρχε πάντα στις ταινίες εκείνης της εποχής και είναι αναπόσπαστο κομμάτι του original release. Όσο το πειράζεις και το εξαφανίζεις τόσο χάνεις και details οπότε μετά έχεις ένα αποτέλεσμα που δεν μοιάζει καν στο original movie ακόμη και από άποψη contrast/χρωμάτων. Αν προτιμάτε την ψευδαίσθηση ότι επειδή είναι oversmoothed, μοιάζει και πιο καινούριο και άρα είναι και καλύτερο πάω πάσο anyway.
Αν θέλετε σώνει και καλά την αίσθηση καινουργίλας προτείνω να δείτε απευθείας το remake του αν και δεν μου άρεσε καθόλου σαν remake πέρα απ'τον ήχο.
Μα καλά την άπειρη θολούρα που αφαιρεί την πλειοψηφία των background details δεν την είδες;; Άστο το crop. To crop είναι το λιγότερο. (χώρια που έχουν αλλάξει ελαφρώς και το original aspect ratio btw)Συγκριτικά το Blu-ray μου φαίνεται αρκέτα ουδέτερο.
Παλιό post από Kenny : post
To bluray είχε source problem και το χάλασαν το video quality του αρχικού movie anywayz. Δεν φταίνε οι THORA φυσικά, αλλά το bluray καθ'αυτό.
H μετάφραση με τα notes και το timing είναι επίσης ανώτερο.
Το αστείο είναι πως αυτή η συζήτηση επαναλαμβάνεται κάθε μισό-ένα χρόνο, βαρέθηκα. (και σε πολλά άλλα φόρουμς τα ίδια)
Θυμάμαι παλιότερα που λέγαμε τα ίδια πάλι με Kenny/Dante/Raziel και κάποιους άλλους πάλι εδώ και στην Animeclipse.
Μπορείς να τσεκάρεις και anidb comments του PSNR release btw.
Κι anyway μιλάμε για τέτοιο quality group, που από παλιά τα releases του ήταν έτη φωτός μπροστά κι από THORA. Τα παληκάρια ξέραν να κάνουν τρελή δουλειά. Βέβαια τα έχουν παρατήσει.
Δεν ξέρω αν έχεις δει άλλα releases τους, αλλά είναι όλα απίστευτα για το μέγεθός τους.
Ας απαντήσει και κάνας encoder, που είναι και ψείρας σε τέτοια πράγματα να τελειώνουμε. Δεν λέω τπτ άλλο γιατί το συγκεκριμένο θέμα με έχει κουράσει με το gits.
Edited by Radagast, 19 April 2009 - 22:09.
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...
Posted 19 April 2009 - 21:49
Επίσης εγώ πρώτη φορά το GITS το ειδα σε DVD και το noise και grain που έχει το hdtv δε φαινότανε σχεδόν καθόλου (επειδή είναι πολύ high frequency noise), οπότε με τι το συγκρίνεις για να πεις ότι λόγω του noise χάνει την παλιά του αισθητική (φαντάζομαι πρώτη φορά δεν το είδες σε hdtv, ε?)...
Και οκ να το δεχτώ ότι το blu-ray τείνει προς το blurry, αλλά το hdtv rip είναι standard over-sharpened and that's worse in my book.
Τώρα για τα χρώματα έχεις ένα δίκιο, μάλλον τα κάνανε ένα κάποιο desaturation και να εκ-μοντερνιστούν λίγο.
Το ghost in the shell 2.0 ήταν χάλια δε ξέρω που κολάει στην κουβέντα.
(ps, όχι το perfect blue δεν το έχω συγκρίνει, αλλά έχω τσεκάρει διάφορα release του tokyo godfathers, που μόνο του niizk είναι αρκετά πιστό στο grain που είχε το source, but that's another story)
Posted 02 July 2010 - 15:20
χμμ εγω θυμαμαι οτι το ειδα στο special dvd του animatrix που λεγαν οι ιδιοι οτι ειχαν επηρεαστει και απο το GITS.
Παντως διαβασα πως ιδια υποθεση με τη mαtrιx ειχε και ενα επεισοδιο του dοctοr whο τη δεκαετια του 70.
Posted 05 August 2010 - 10:55
Επισης θα ηθελα να μου πειτε αν αξιζει να δω τν σειρα Ghost in the shell και αν ναι απο που μπορω να τν κατεβασω!
Posted 05 August 2010 - 17:13
Στα του Ghost In The Shell τώρα. Με εξαίρεση το Solid State Society που είναι πολύ μέτριο, αξίζει να δείς όλα τα άλλα, δηλαδή και τις δύο ταινίες, και τις δύο σειρές. Ορισμένοι λένε ότι μόνο οι ταινίες αξίζουν, αλλά θα σου πρότεινα να μην τους συμβουλευτείς. Είναι αλήθεια ότι οι σειρές ακολουθούν διαφορετικό ύφος από τις ταινίες, (οι ταινίες είναι πιο "φιλοσοφικές", ενώ οι σειρές είναι πιο action-based), αλλά αυτό δεν μειώνει καθόλου την αξία τους. Δώσε τους χρόνο, και θα σε ανταμείψουν και με το παραπάνω.
Πάμε τώρα για torrent links.
Διαλέγεις και παίρνεις ανάλογα με το πόσο δυνατό είναι το pc σου και πόσο χώρο στο δίσκο είσαι διατεθημένος να ξοδέψεις.
1η ταινία: 1080p, 720p, 480p
2η ταινία: 1080p, 720p, 480p
1η σειρά: 1080p, 720p, 480p
2η σειρά: 1080p, 720p, 480p
Βασικά δεν χάνεις και τίποτα να ρίξεις μια ματιά και στο Solid State Society, οπότε...
SSS: 1080p, 720p, 480p
Τέλος, ίσως έχεις ακούσει κάπου για το "Ghost In The Shell 2.0". Αυτό ΔΕΝ είναι η δεύτερη ταινία (αυτή λέγεται "Innocence"), αλλά πρόκειται για remake της πρώτης ταινίας, με βελτιωμένο animation σε ορισμένα σημεία, και κάποιες ελαφρές διαφορές στο σενάριο σε σχέση με την original. Σαν GitS fan που είμαι, μπορώ να σου πω ότι δεν με ενθουσίασε, και σίγουρα δεν προσφέρει τίποτα το καινούργιο. Κατ' εμέ, τίποτα δεν ξεπερνά το feeling της πρώτης ταινίας όπως ακριβώς ήταν, κι αυτήν σου προτείνω να δεις, και όχι το remake. Αν πάντως θες να του ρίξεις κι αυτού μια ματιά...
GitS 2.0: 1080p, 720p
Phew... αυτό θα πει να είσαι πορωμένος με το GitS. Κάθεσαι και γράφεις σεντονάκι.

|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
Posted 06 August 2010 - 08:49
Και **** τα sites το bakabt.com χρονια εψαχνα κατι τετοιο!! Thank You!!!!
Edited by Kenny, 12 September 2010 - 13:16.
merged
Posted 23 November 2010 - 09:14
Posted 23 November 2010 - 10:09

δε νομιζω να ερθει κανονικα, τωρα σε κανα φεστιβαλ .. ?
Posted 23 November 2010 - 10:30