Σχετικό είναι αυτό, Ανδρέα. Μπορεί η σχολή να σου αρέσει εξαρχής (όπως εγώ), αλλά οι μέθοδοι διδασκαλίας να είναι τόσο ΓΤΠ, που να σου αφαιρούν ακόμα και τη χαρά του γνωστικού αντικειμένου. Been there, and it fucking sucks.
Very true.
Posted 21 August 2010 - 18:00
Σχετικό είναι αυτό, Ανδρέα. Μπορεί η σχολή να σου αρέσει εξαρχής (όπως εγώ), αλλά οι μέθοδοι διδασκαλίας να είναι τόσο ΓΤΠ, που να σου αφαιρούν ακόμα και τη χαρά του γνωστικού αντικειμένου. Been there, and it fucking sucks.
«Ίσως ο Megatron να 'κανε τελικά το λάθος που θα με κάνει αρχηγό των Decepticons!»
Posted 21 August 2010 - 18:35
To θεμα ειναι στην Java που κανατε τι καλυψατε σαν υλη?Serialisations,theads,sql connections,interfaces,inheritance,Swing api klp?
Posted 21 August 2010 - 22:31
Posted 21 August 2010 - 23:06
Όλα αυτά τα κάναμε στο 2ο εξάμηνο , εκεί μιλάμε για τεράστιες διαφορές και το μόνο που μετράει είναι το τι έχεις κρατήσει από τα εργαστήρια και τη θεωρία του 1ου εξαμήνου . Ωραία , το παραδέχομαι . Είναι ένα άχρηστο μάθημα που σε βοηθάει λίγο στο 1ο εξάμηνο , χαρούμενος ;
![]()
Posted 21 August 2010 - 23:45
Posted 22 August 2010 - 01:29
Και μιας και αναφέρθηκαν καθηγητές....
Από καθηγητές στο ΑΠΘ στην ΗΜΜΥ τι παίζει?(1-2 παράξενοι παλεύονται...λογικά)
«Ίσως ο Megatron να 'κανε τελικά το λάθος που θα με κάνει αρχηγό των Decepticons!»
Posted 23 August 2010 - 17:02
Χμ...και μετά από όλα αυτά που διάβασα(σοζ βαριέμαι να quote πάλι__) είμαι πεπεισμένος πλέον πως η ΗΜΜΥ φτιάχτηκε για μένα(προγραμματισμό άκουσα,pc άκουσα,ζόρικη άκουσα,επική άκουσα και όλα τα σχετικά)
Posted 23 August 2010 - 18:32
Posted 23 August 2010 - 18:48
Posted 23 August 2010 - 19:08
Posted 23 August 2010 - 20:30
Posted 24 August 2010 - 05:15
Από τα «προγραμματισμός», «pc», «ζόρικη», «επική» έβγαλες συμπέρασμα για τη σχολή.
Για τους καλούς, δεν είναι ζόρικο να καταλάβεις τα μαθήματα (άλλο το να περάσεις στις εξετάσεις). Βέβαια, από πότε το «ζόρικη» είναι πλεονέκτημα;
Για αυτούς που τους αρέσουν οι Η/Υ ( αν και τι πραγματικά σημαίνει αυτή η έκφραση; ) και ο προγραμματισμός, δεν είναι απαραίτητα επική.
Θα ασχοληθείς αρκετά με φυσική και μαθηματικά. Βασικά, χωρίς να είμαι απολύτως σίγουρος, νομίζω ότι δεν πρέπει να σκεφτείς καθόλου το «pc» και τον «προγραμματισμό» για να διαλέξεις αυτή τη σχολή. Διότι άλλωστε αυτά για να τα κατέχεις πραγματικά, πρέπει να ασχοληθείς μόνος σου.
Και δεν κατάλαβα, όλοι εσείς που παθαίνετε οργασμό με τον προγραμματισμό γιατί δεν πάτε πληροφορική; Πείτε το. Δεν πάω γιατί μάλλον δε θα βρω δουλειά και εξ άλλου είναι πολύ πιο ποζέρικο να λέω «είμαι πολυτεχνείο». Προσέξτε γιατί αν θεωρείτε ότι δε θα βρείτε δουλειά βγάζοντας την Πληροφορική, τότε γιατί να βρείτε δουλειά (σχετική με υπολογιστές) βγαίνοντας από ΗΜΜΥ; Θα βρείτε φυσικά, αλλά δε θα 'χει σχέση με υπολογιστές, και υποτίθεται αυτό δεν το θέλετε, am I right?
Όλα αυτά με διάθεση αποθάρρυνσης κάποιων από το να διαλέξουν ΗΜΜΥ χωρίς να το ψάξουν λίγο καλύτερα. Δε λέω ότι δεν είναι καλή σχολή. Απλώς προσέξτε τους εποχιακούς έρωτες με το μηχάνημα που λέγεται Personal Computer μη σας παρασύρουν σε σχολές που απλώς νομίζετε ότι σας αρέσουν.
Εδώ είναι το πρόγραμμα σπουδών του ΑΠΘ και εδώ του ΕΜΠ.
Posted 24 August 2010 - 11:25
Posted 24 August 2010 - 13:57
Είναι αισιόδοξο το να το βλέπεις έτσι αλλά όταν αρχίζεις να φτύνεις αίμα για να πάρεις καλούς βαθμούς ή επειδή ήθελες να είσαι χαλαρός κάποιο καιρό και τώρα τρέχεις και δεν προφτάνεις (μην το καταδικάζεις το χαλάρωμα , ειδικά στο 1ο έτος σου προσφέρει πολλά πιο πολλά απ ότι νομίζεις όταν βλέπεις σαν τα πρόβατα στις καφετέριες τους φοιτητές ) θα αναθεωρήσεις κάπως . Δεν πρέπει αυτό καθ αυτό να σε εμποδίσει να πας σε μια σχολή που θες γιατί αυτό είναι δειλία , αλλά δεν πρέπει να το βλέπει και ως κάτι το επιθυμητό .Ζορική=πρόκληση..(ε για να περάσει κάποιος θα πρέπει να είναι σε επίπεδο που να μπορεί να καταλάβει τα μαθήματα)
ΥΓ. Ξαναβλέπωντας λίγο αναλυτικά τα πρόγραματα και οι 2 αρχίζουν να φαίνονται ενδιαφέρον από το 2ο εξάμηνο...(με το πρώτο να φαίνεται κάπως εισαγωγικό να το πω?)