Χαιρετώ όλους σας μετά από αρκετό καιρό....Θέλω να περασω Γερμανική Φιλολογία Αθηνών....Στοχεύω να γράψω πάνω από 17 στα γενικά μαθήματα,ενώ για τα Γερμανικά (ειδικό) δεν έχω διαβάσει τίποτα εδώ και ένα χρόνο (ασχέτως αν το πτυχίο μου το πήρα με α)....Πόσο είναι η βάση για αυτό το μάθημα?..... Παίζει ρόλο το αν γράψω πολύ πάνω από τη βάση ή όχι??.....hilfe
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Τα βάσανα του μαθητή... Τ___Τ
Καταχωρήθηκε 06 Μάιος 2014 - 13:25
Όσοι ζουν στη σκιά δεν τους θωρεί κανείς...
Μπρεχτ
Καταχωρήθηκε 06 Μάιος 2014 - 13:37
Η βάση για τη γερμανική φιλολογία ήταν πάντα κάπου στον πάτο, αλλά δεν έχει νόημα, γερμανικά δεν θα μάθεις εκεί μέσα
Καταχωρήθηκε 06 Μάιος 2014 - 13:46
Χαιρετώ όλους σας μετά από αρκετό καιρό....Θέλω να περασω Γερμανική Φιλολογία Αθηνών....Στοχεύω να γράψω πάνω από 17 στα γενικά μαθήματα,ενώ για τα Γερμανικά (ειδικό) δεν έχω διαβάσει τίποτα εδώ και ένα χρόνο (ασχέτως αν το πτυχίο μου το πήρα με α)....Πόσο είναι η βάση για αυτό το μάθημα?..... Παίζει ρόλο το αν γράψω πολύ πάνω από τη βάση ή όχι??.....hilfe
Spoiler:
Όπα! Συνάδελφος σε εξείλιξη βλέπω!! Καλή επιτυχία σου εύχομαι και όλα να πάνε καλά.
Απ' όσο ξέρω η βάση είναι 10. Άμα περάσεις το ειδικό μάθημα και όλα σου τα μόρια είναι πάνω από τη βάση της σχολής, περνάς με επιτυχία στη σχολή. Άμα γράψεις πολύ καλά και στη γλώσσα, μπορεί να μπεις πχ από τους πρώτους και να πάρεις υποτροφία ή κάτι αντίστοιχο. Γενικά αν γράψεις καλύτερα, μπαίνεις πιο ψηλά στη λίστα εισαχθέντων στη σχολή σου. Όχι όμως ότι αν γράψεις πιο χαμηλά δε θα μπεις. Η εισαγωγή σου εξαρταται από το συνολο των μορίων που θα μαζέψεις. Έτσι κι αλλιώς μην ξεχνάς ότι το ειδικό μάθημα έχει και συντελεστή.
Η βάση για τη γερμανική φιλολογία ήταν πάντα κάπου στον πάτο, αλλά δεν έχει νόημα, γερμανικά δεν θα μάθεις εκεί μέσα
Για τη Φιλολογία της Θεσσαλονίκης ακούγονται πολύ καλά λόγια, και ότι γίνεται πραγματική δουλειά εκει. Όχι σαν και εμάς εδω. Τουλάχιστον όταν πήγαινα εγώ. Τώρα βάλανε και πρακτική σε μας, που δεν είχαμε.
Καταχωρήθηκε 30 Μάιος 2014 - 13:45
Έχω αρχίσει να ανησυχώ με τα αρκετά εύκολα θέματα που έχουν πέσει μέχρι τώρα στις πανελλήνιες. Θα ανέβουν οι βάσεις και θα κλαίω με μαύρο δάκρυ γιατί είμαι ήδη στο όριο για τις σχολές που θέλω
On other news, έχει ακούσει κανένας για το zougla.gr? Λένε ότι κατά τις 10-11 το βράδυ πριν από κάθε μάθημα ανεβάζουν online προτεινόμενα θέματα πανελληνίων και <<όλως τυχαίως>> πέφτουν μέσα. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αλλά λέω μπας και έχει διαρρεύσει τίποτα και πάρουμε κάνα θέμα στη κούτρα

Καταχωρήθηκε 30 Μάιος 2014 - 14:06
Έχω αρχίσει να ανησυχώ με τα αρκετά εύκολα θέματα που έχουν πέσει μέχρι τώρα στις πανελλήνιες. Θα ανέβουν οι βάσεις και θα κλαίω με μαύρο δάκρυ γιατί είμαι ήδη στο όριο για τις σχολές που θέλω
On other news, έχει ακούσει κανένας για το zougla.gr? Λένε ότι κατά τις 10-11 το βράδυ πριν από κάθε μάθημα ανεβάζουν online προτεινόμενα θέματα πανελληνίων και <<όλως τυχαίως>> πέφτουν μέσα. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αλλά λέω μπας και έχει διαρρεύσει τίποτα και πάρουμε κάνα θέμα στη κούτρα
Αυτό για το zougla.gr ισχύει. Όταν έδινα το 2010, έμπαινα και έβλεπα κάποια θέματα και μερικά από αυτά πέφτανε
Καταχωρήθηκε 30 Μάιος 2014 - 14:15
Όντως τα μαθ/κα γεν ήταν της πλάκας και απ'ότι ακούω και η βιολογία το ίδιο.Αλλά είναι νωρίς να πούμε στα σίγουρα πως θα είναι εύκολη χρονιά.Τη δευτέρα θα κριθεί,οπού ελπίζω να πέσουν επιτέλους δύσκολα.
Καταχωρήθηκε 06 Ιούνιος 2014 - 19:02
Δεν ξέρω αν παρηγορεί κάποιον, αλλά ο Δημήτρης Μπουραντάς ζητά συγγνώμη από τους μαθητές που δίνουν ΑΟΔΕ
Άντε παιδιά, καλό κουράγιο και καλά αποτελέσματα!
Καταχωρήθηκε 09 Ιούνιος 2014 - 19:23
Kαλλιο αργα παρα ποτε,ΔΕΝ λες εδω περα Αν και υποψιαζομαι οτι ειναι περισσοτερο φταιξιμο του Υπουργειου που εβαλε το μαθημα να εξεταζεται πανελλαδικως.Επισης απ'οτι λεει τους ειπε να το ξαναγραψει χωρις αμοιβη και τον εγραψαν,αν οντως ισχυει αυτο τοτε η τραγικοτητα παει στα υψη.
Καταχωρήθηκε 09 Ιούνιος 2014 - 21:05
Δεν ξέρω αν παρηγορεί κάποιον, αλλά ο Δημήτρης Μπουραντάς ζητά συγγνώμη από τους μαθητές που δίνουν ΑΟΔΕ
Άντε παιδιά, καλό κουράγιο και καλά αποτελέσματα!
Ο καθηγητής εξέφρασε την απορία του που το υπουργείο χρησιμοποιεί ακόμη ένα απαρχαιομένο βιβλίο του, που υποννοεί ότι πρέπει να ανανεωθεί, και τρώει κράξιμο (ακόμη και θάνατο του εύχονται)από κάποιους ανεγκέφαλους που ούτως ή άλλως δεν θα έγραφαν. Επίσης, ζητάνε από τον καθηγητή πράγματα για τα οποία δεν είναι αρμόδιος και άλλοι αποφασίζουν για την εξεταστέα ύλη και μαθήματα.
https://www.facebook.com/dimitris.bourantas.7
Αισθάνομαι έντονα απόψε την ανάγκη να ζητήσω δημοσίως συγνώμη από χιλιάδες παιδιά και από το γιό μου που δίνουν αύριο εξετάσεις στο ΑΟΔΕ , βιβλίο που συνέγραψα μαζί με 3 καθηγητές του Λυκείου το 1998. Η ευθύνη είναι συνολικά δική μου. Τα λάθη που έκανα είναι: 1ο πίστεψα ότι το βιβλίο αυτό θα ήταν επιμορφωτικό και ότι ποτέ δεν θα έμπαινε στις πανελλήνιες, 2ο δεν δημοσιοποιήσα ποτέ ότι ζήτησα να το ξαναγράψω χωρίς αμοιβή και οι αρμόδιοι αδιαφόρησαν 3ο δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η ΠΟΛΙΤΕΙΑ θα διατηρούσε ένα βιβλίο που γράφτηκε πριν 16 χρόνια πριν καλά καλά εμφανισθεί το Internet.
OΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΛΛΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΜΟΥ.
ΖΗΤΩ ΞΑΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
Βέβαια, έχει μπει στο τρυπάκι να πέρνει λίγο σοβαρά τα σχόλια του κάθε πικραμένου στο fb και να απαντάει και αυτό δεν είναι και τόσο καλό κατά την άποψή μου.
Μπράβο του πάντως που επεσήμανε την απαρχαιωμένη εξεταστέα ύλη που αντιστοιχεί στο δικό του βιβλίο. Μακάρι να κάνανε τέτοια κριτική και αυτοκριτική και οι υπόλοιποι συγγραφείς των μαθητικών βιβλίων.

''Πλημμυρισμένος από οργή και απελπισία,καβάλησε το Ροχάλλορ,το μεγάλο του άλογο. Διέσχισε το Ντορ-νου-Φάουγκλιθ σαν άνεμος μέσα στη σκόνη και όσοι είδαν την επίθεσή του το έβαλαν στα πόδια.Κι έφτασε στις πύλες της Άνγκμπαντ και σάλπισε το βούκινό του,χτύπησε τις μπρούτζινες πόρτες και προκάλεσε τον Μόργκοθ να βγει να πολεμήσουν.'' Το Σιλμαρίλλιον
My AMV in animemusicvideos.org

Καταχωρήθηκε 10 Ιούνιος 2014 - 00:30
Εγώ νομίζω ότι το ΑΟΔΕ έγινε παπαγαλίστικο μάθημα από τα φροντιστήρια. Ο αδερφός μου που έδωσε από τους πρώτους το 2001 δεν είχε αποστηθίσει ούτε μία σελίδα και δεν του έκοψαν κάτι, πέρα από αυτά που έγραψε λάθος (έγραψε λάθος, όχι έγραψε με δικά του λόγια και του το πήραν λάθος. Έχει διαφορά).
Καταχωρήθηκε 10 Ιούνιος 2014 - 12:11
Άντε τέλος και οι πανελλήνιες, μας φύλαγαν ένα καλό παλουκάκι στη φυσική τελευταίο μάθημα σήμερα αλλά τέλος καλό όλα καλά. Καλό κουράγιο στα παιδιά που δίνουν Α.Ο.Θ. την Πέμπτη :gambate
Καταχωρήθηκε 10 Ιούνιος 2014 - 12:16
Καταχωρήθηκε 10 Ιούνιος 2014 - 12:30
Το να γραφεις κατι με δικα σου λογια το οποιο ειναι σωστο και να στο παιρνουν λαθος ειναι απο τα πλεον εξοργιστικα πραγματα. Γι αυτο το λογο οταν ειχα δωσει πανελληνιες 2-3 γραπτα μου ειχαν παει για αναβαθμολογηση με τρελες αποκλισεις μεταξυ τους. Ειδικα το επικο στην ιστορια 1ος βαθμολογιτης 9 - 2ος 16 με ξεπερασε. Προφανως ο ενας καποια πραγματα τα πηρε λαθος γιατι δεν ηταν λεξη προς λεξη απο το βιβλιο, ενω ο 2ος εδωσε περισοτερη βαση ΣΤΟ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΩΣΤΑ
Το πιο τρελο απ ολα ειναι οτι σου διαμορφωνουν εναν τροπο διαβασματος που βασιζεται στην παπαγαλια και οι περισσοτεροι μαθαινουν να διαβαζουν ετσι και οταν με το καλο περασεις πανεπιστημιο κοβεσαι σε μαθηματα γιατι εχεις γραψει παπαγαλια τις απαντησεις
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από The Tragic Prince: 10 Ιούνιος 2014 - 12:33
Καταχωρήθηκε 10 Ιούνιος 2014 - 13:00
Παιδια 1 ερωτηση
Υπαρχουν 4 κατρυθυνσεις?
Θεωρητικη, θετικη, τεχνολογικη Α,β? Δεν ειχα ακουσει ποτε για την μια τεχνολογικη και ειδα κατι για βιοχημεια κοκ
Καταχωρήθηκε 10 Ιούνιος 2014 - 13:46
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Keito: 10 Ιούνιος 2014 - 13:48