Πχ Με τις επιστημες σου πει καποιος οτι ο Διας πεταει κεραυνους εσυ θα μπορεις να δειξεις οτι δεν ισχυει.Ενα απλοιποιημενο αλλα i hope you get the pointΜπορώ να σου πω το ίδιο ακριβώς πράγμα για τα θετικά μαθήματα. Τα πράγματα που κάνουμε μπορούν ν'ακουμπήσουν μόνο ακαδημαϊκό ενδιαφέρον.
Πραγματικά πιστεύω ότι όλα όσα είναι χρήσιμο να ξέρει κανείς από τα αρχαία ελληνικά για να μιλάει σωστά τα νέα, θα μπορούσαν άνετα να ενταχθούν μέσα στο μάθημα των νέων ελληνικών ως γλωσσολογικά παραρτήματα. Οι παραπάνω γνώσεις είναι μόνο για ενθουσιώδεις τύπους, γλωσσολόγους και λοιπούς ακαδημαϊκούς.
Αλλά σιγά που θα γίνει ποτέ κάτι τέτοιο στην αρχαιολατρική, παρελθοντολαγνική Ελλάδα μας.
This
@Aza My definition of Dead language : A language that has been stopped being used for means of communication <-Αυτο εξερει κατι τρελαμενοι που πανε στις στηλες του Δια και προσευχονται στο 12θεο)
Βρε Night Wizard Seal, είπα εγώ να βάλουμε Χ σε όλα τα φιλολογικά μαθήματα; Όχι. Φυσικά και καλλιεργούν τον ανθρωπο. Η ένσταση μου ήταν η εξής, την έγραψα και στο προηγούμενο post αλλά μάλλον δεν έγινα κατανοητός, οπότε θα την ξαναπώ με άλλα λόγια: Γιατί να μην τα διδάσκεσαι όλα αυτά στη γλώσσα σου;
Και συμφωνώ με όλους σας, ένα ΚΑΛΟ μάθημα φιλοσοφίας ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ λείπει όσο σχεδόν τίποτα άλλο από τα λύκεια της χώρας μας.
This
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως η μόρφωση,η εκπαίδευση και η παιδεία πρέπει να συνδέονται με το χρήμα και να καταντάνε επιχειρήσεις....αηδιαστικό.
Κάτι ακόμα που παρατηρώ είναι ότι σε όλους τους φοιτητές του κόσμου λείπει ....αν μπορώ να το πω έτσι...η διορατικότητα...μεγάλα μυαλά και ασχολούνται με χαζομάρες και ανούσια πράγματα.Αν έχετε αντίθετοι γνώμη είμαι ανοιχτός για διάλογο.
Επισης λειπει και πρωτοβουλια.