Μετά τις επικές μ'άχες που δίνεται πανταχού Έλληνες Μαθητές σας εύχομαι να επιλέξετε μια σχολή που
πραγματικά αγαπάτε και σε αντικείμενο που
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΓΑΠΑΤΕ.
Πάντως το Λύκειο καμία σχέση με το Πανεπιστήμιο όπως κατάλαβα από φέτος. Από το άγχος και την υπερπροσπάθεια, κυρίως στην τρίτη Λυκείου, βρίσκεσαι σε ένα μέρος που στα 3/4 του εξαμήνου κοροειδεύεσαι και μετά ρίχνεις και ένα διάβασμα ενός μήνα όχι για κάνα άλλο λόγο αλλά να μην έχεις να διαβάσεις πολλά για το καλοκαίρι... Προσωπικά δεν βλέπω κάτι το αποδοτικό στο να κουράζεις ένα παιδί για 6 χρόνια και μετά να το αφήνεις να χαλαρώνει τόσο στην τριτοβάθμια. Ίσως να ήταν καλύτερο το Λύκειο να ήταν αρκετά πιο εύκολο και να μεταδίδει όντως κάποιες γνώσεις ενώ τα πράγματα στο Πανεπιστήμιο να ήταν πιο αυστηρά και απαιτητικά.
Αναλόγως το Παν/μιο εσύ και εγώ την βγάζαμε μια; χαρά με λίγο διαβασματάκι στο τέλος του εξαμήνου. Δε εγώ ποιο τυχερός γιατί είχα καλούς καθηγητές, αλλά στην περίπτωση της αδερφής μου δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα συν ότι υπάρχει ο κίνδυνος του να σε κόψει ο καθηγητής για άγνωστο λόγο αν είναι τζασμένος. (Αν και με το καθεστώς της αναβαθμολογίσεως σε Παν/μια δεν ξέρω τι γίνεται αλλά είναι τελείως offtοpic)
Δε στις σχολές σας αν επιλέξετε επαρχία μπορεί να πετύχετε ποιο πιθανών σε καλό επίπεδο σπουδών. Αν έχετε τα λεφτά go for it είναι μια εμπειρία και αυτό γιατί θα μάθετε πολλά πέρα από την σχολή σας πχ. στην διαχείρηση χρημάτων, μαγειρική, καθαρισμός δωματίου - χώρου κλπ κλπ που καλό εφόδιο και για την εργένικη ζωή.
Όσο για περίληψη μου θυμίσατε τα σκοτεινά χρόνια του γυμνασίου που έπρεπε να γράφω περίληψη το μάθημα της ιστορίας.

Από τότε την μίσησα δε ήταν ένας λόγος που δεν πήρα απαλλαχτική στο teilam στο μάθημα "Εισαγωγή στην φιλοσοφία" επειδή έπρεπε να κάνω περίληψη. Αν και το μάθημα ήταν kick ass και ας μην είχε καμία σχέση με την πληροφορική.
Όσο για το teilam αν το επιλέξετε έχει νέμεν λίγα πράγματα αλλά είναι καλή αφετηρία για εκδρομές το Σ/Κ. (Γοργοπόταμο πας με αστικό καθώς και 1 ώρα μακριά είναι ο Παρνασσός) ενώ έχει καλό τοπικό μηχανοκίνητο αθλητισμό (Drag Day, Πανελλήνιο Προτάθλήμα Rally). Δε έχει και 2 καταστήματα με ηλεκτρονικά μαραφέτια όπως τσιπάκια για όσους ασολούνται με ρομποτική και ηλεκτρονικά κλπ κλπ και προσωπικά δεν έχω κάποιο παράπονο από τους καθηγητές. Δε οι ωρομίσθιοι καθηγητές είναι καλοί και έχει πολλούς. Ενώ μπορείτε να συζητάτε και με τους καθηγητές και να έχετε καλή σχέση και για διάφορα θέματα.
(Παρόλο που είμαι πρακτική την νοστάλγησα ήδη

)
Edited by pc_magas, 28 May 2013 - 21:49.