Τι το ψαχνετε?
Απλα, η λογοτεχνια ειναι ενα πολυ εδνιαφερον μαθημα οπου η επιτυχια δεν εχει ιδιαιτερη σχεση με το διαβασμα.Κι αυτο ειναι καλο.
Ειναι απλα θεμα να σε ενδιαφερει.
Εγω φετος στις εξετασεις εγραψα 19 στη λογοτεχνια, χωρις να διαβασω απολυτως τιποτα.
(βασικα ειχα διαβασει λιγη ισαγωγη αλλα δεν επεσε τιποτα απο εκει)
Επεσε το μελαγχολικο ποιημα του Κωστη Παλαμα "Το Πανηγυρι στα σπαρτα"
Εμενα δεν μου αρεζε ιδιαιτερα, και ηθελα να πεσει η Ιθακη (εκει μαλλον θα εγραφα 20) αλλα με λιγη σκεψη ηταν πολυ ευκολο να βρει κανεις τα εκφραστικα μεσα και το νοημα καθε στιχου, και με λιγο καλλιτεχνικο λογο μπορει να γραψει πολυ καλα.
Επεισης, πιστευω πως τα μαθηματα γενικης παιδειας οπως ειναι (τουλαχιστον στην πρωτη που ολα ειναι γενικης ετσι κι αλλιως) αδικουν τα παιδια της θεωρητικης.
Καποιος που ξερει καλα μαθηματικα και διαβαζει πολυ, συνηθως τεινει να ειναι καλος και σε ολα τα αλλα, εξαλλου ολοι ξερουν να γραφουν ελληνικα και καποια στοιχειωδη που μαθαινουμε στα θεωρητικα μαθηματα.
Τα παιδια που ασχολουνται μονο με θεωρητικα μαθηματα ομως, συνηθως ειναι παντελως ασχετοι στα μαθηματα της θετικης, και δεν μπορουν να γραψουν ουτε 8.
Μπορει να ακουγεται λιγο υποκειμενικο το να λεω πως η γλωσσα και η λογοτεχνια της πρωτης λυκειου ειναι στο επιπεδο του δημοτικου, ενω τα μαθηματικα και η φυσικη σε επιπεδο εξιδεικευσης, αλλα δε νομιζω να ξερετε πολλους που να τους αρεσουν τα μαθηματικα να γραφουν 4αρια και 3αρια στα αρχαια και τα νεα ελληνικα.
Εγω πιστευω πως επρεπε να διαλεγουμε εξ αρχης καποια μαθηματα οπου θελουμε να εχουν υψηλοτερη βαρυτητα απο αλλα, αν οχι να μη μετραει καν η βαθμολογια σε καποια.
Οσο σκεφτομαι το μεσο ορο που εβγαλα, (14,

αμα δεν παιρνονταν υποψην τα θετικα μαθηματα θα ειχα βγαλει σιγουρα πανω απο 17, και πιστευω πως θα μου αξιζε κιολας.
Αυτο που πρεπει να κανω προς στιγμην ειναι να δοσω αποκλειστικη βαση στα θεωρητικα και κυριως στα αρχαια οπου υστερω, και να μην κοιταω το χαμηλο μεσο ορο γιατι στην τελικη δεν εχει καμια σημασια.