Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Τα βάσανα του μαθητή... Τ___Τ

• Please log in to reply
3321 replies to this topic

#2416 zoro77

zoro77

Anime Master

• Members
  • 1,600 posts

Posted 24 June 2011 - 13:18

Η Λογοτεχνια ειναι ενα πολυ υποκειμενικο μαθημα και δεν γραφεις ευκολα... Τωρα για τον Κρητικο, ειναι ενα απαιτητικο ποιημα... Δεν μπορεις ευκολα να γραψεις καλα... Φαντασου εγω πηγαινα για 17+ και εγραψα ενα ξεγυρισμενο 14...:sigh2:
Τωρα εγω συμβουλευω να παρετε βιολογια... Διαβαζετε και τελειωνετε.... Οι ασκησεις και τα διαγραμματα ειναι πανευκολα... :thatsit:

σε καταλαβαινω
Κι εγω περσι στην λογοτεχνια πηρα το χαμηλοτερο και μου χαλασε το Μ.Ο. Περιμενα ενα ανετο 16αρακι(δεν ηθελα πιο πανω σε αυτο το μαθημα) και πηρα 13,3.:bahhh:

Με διαφορα πιστευω οτι ειναι το πιο δυσκολο μαθημα ολων και απ'ολες τις κατευθυνσεις!
Απλα για τον Κρητικο το ειπα γιατι τα φροντηστηρια το χουν μελετησει τοσο που δεν παει αλλο.

2po6sfa_jpg.gif

#2417 Kenobi-sensei

Kenobi-sensei

Άρχοντας

• Members
  • 1,451 posts

Posted 24 June 2011 - 13:23

Με διαφορα πιστευω οτι ειναι το πιο δυσκολο μαθημα ολων και απ'ολες τις κατευθυνσεις!
Απλα για τον Κρητικο το ειπα γιατι τα φροντηστηρια το χουν μελετησει τοσο που δεν παει αλλο.

το πιο δύσκολο μάθημα με διαφορά τα μαθηματικά κατεύθυνσης και ακολουθεί η φυσική σε απόσταση αναπνοής...αν ήθελαν αυτοί που βάζουν τα θέματα θα μπορούσσαν να βάλουν πράγματα και να γράψουν όλοι 5.....

#2418 Johnyman

Johnyman

Clear Eyes,Full Hearts

• Members
  • 142 posts

Posted 24 June 2011 - 13:24

^ κι εγώ κάτι τέτοιο πιστεύω..η λογοτεχνία γιατί είναι τόσο δύσκολη? πιο δύσκολη και από τα αρχαία με το άγνωστο?

Posted Image

#2419 zoro77

zoro77

Anime Master

• Members
  • 1,600 posts

Posted 24 June 2011 - 13:39

η λογοτεχνια ειναι η πιο δυσκολη γιατι δεν αγγιζεις το 20 ουτε κατα διανοια..

Σε μας περσι μολις το 3% πηρε απο 18-20 σε αυτο το μαθημα. Αντιθετα στα μαθηματικα και φυσικη το ποσοστο αυτο ανερχεται στο 20%..
Αυτη ειναι η διαφορα.

Απλα το μονο καλο στην λογοτεχνια σε σχεση με τα μαθηματα που αναφερατε ειναι οτι και να μην διαβασεις μπορεις να παρεις ενα κουτσοδεκα(οχι παντα βεβαια..) ενω αν δεν διαβασεις στα μαθηματικα, φυσικη δεν παιρνεις ουτε 5.

ΕDIT Και απο τα αρχαια ειναι πιο δυσκολη. Γιατι αν διαβασεις πολυ καλα στα αρχαια σχεδον παντα εχεις ενα ανετο 16-19. Ενω στην λογοτεχνια και με λυσσαλεο διαβασμα παιρνεις και 12-14. (νταξει υπαρχουν και τα παιδια που παιρνουν καλο βαθμο απλα αυτα δεν ειναι τα πολλα ..)

Edited by zoro77, 24 June 2011 - 14:45.

2po6sfa_jpg.gif

#2420 Kenobi-sensei

Kenobi-sensei

Άρχοντας

• Members
  • 1,451 posts

Posted 24 June 2011 - 13:46

^^ ναι γιατί βάζουνε σχετικά βατά το τελευταίο διάστημα

αλλά όταν έβαλε ο Ευταξίας(πρώην καθηγητής στο Φυσικό Αθήνας) κλάψανε μανούλες .....

αυτό που θέλω να πω είναι πως στην θεωρητική η ύλη είναα αυτή δεν υπάρχει κάτι άλλο .....αλλά στις άλλες 2 κατευθύνσεις που έχουν αυτά τα 2 μαθήματα μπορεί να κάνεις 100 ασκήσεις και ο εξεταστής να σου βάλει την 105....

στο σχολείο μου όλα τα τούβλα που ήταν θεωρητική βγάλανε γύρω στο 17+ και άλλοι πιο πάνω...αντε τώρα τα θυμάμαι και εκνευρίζομαι

#2421 zoro77

zoro77

Anime Master

• Members
  • 1,600 posts

Posted 24 June 2011 - 13:54

κοιτα εγω μιλαω με βαση την δικια μου εμπειρια στο σχολειο που την ζουσα μεχρι περσι. Για προηγουμενα χρονια δεν ξερω.
Σε μας παντως τα παιδια που δεν τα πιαναν και πολυ τα μαθηματα οσο και να διαβαζανε, 17+ δεν παιρνανε.
Παντως στο θεμα αυτο η επαναληψη που κανουν της θεωρητικης ειναι πολυ μεγαλυτερη απο αυτη που κανουν τα παιδια της θετικοτεχνολογικης.
Εν ολιγοις το διαβασμα ειναι περισσοτερο.:P

EDIT Δεν αμφιβαλλω οτι τα θετικα ειναι πιο δυσκολα. Σιγουρα ειναι!!! Απλα η λογοτεχνια ειναι η εξαιρεση για μενα.

Edited by zoro77, 24 June 2011 - 13:59.

2po6sfa_jpg.gif

#2422 Tristessa

Tristessa

putting the fun in funeral

• Moderators
  • 989 posts
  • LocationAtelier BOZ

Posted 24 June 2011 - 14:35

Όσο ανούσιο κι αν είναι να συγκρίνουμε κατευθύνσεις, I'll bite.
Σαφώς και μπορούν να μπουν πολύ δύσκολες ασκήσεις σε μαθηματικά/φυσική, αλλά δεν έχουν το υποκειμενικό στοιχείο της Λογοτεχνίας. (Πραγματικά αναρωτιέμαι ποιος είχε την ιδέα να γίνει πανελλαδικά εξεταζόμενο μάθημα.) Στα θετικά οι βαθμολογητές εξετάζουν τα γραπτά με βάση συγκεκριμένα κριτήρια και μπορείς να έχεις μια κάποια αντικειμενική εκτίμηση του τι έγραψες, στα θεωρητικά και δη στη Λογοτεχνία είναι πιο ασαφή τα πράγματα.

6dqFccT.gif

#2423 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 24 June 2011 - 14:45

Τι το ψαχνετε?

Απλα, η λογοτεχνια ειναι ενα πολυ εδνιαφερον μαθημα οπου η επιτυχια δεν εχει ιδιαιτερη σχεση με το διαβασμα.Κι αυτο ειναι καλο.

Ειναι απλα θεμα να σε ενδιαφερει.
Εγω φετος στις εξετασεις εγραψα 19 στη λογοτεχνια, χωρις να διαβασω απολυτως τιποτα.
(βασικα ειχα διαβασει λιγη ισαγωγη αλλα δεν επεσε τιποτα απο εκει)
Επεσε το μελαγχολικο ποιημα του Κωστη Παλαμα "Το Πανηγυρι στα σπαρτα"
Εμενα δεν μου αρεζε ιδιαιτερα, και ηθελα να πεσει η Ιθακη (εκει μαλλον θα εγραφα 20) αλλα με λιγη σκεψη ηταν πολυ ευκολο να βρει κανεις τα εκφραστικα μεσα και το νοημα καθε στιχου, και με λιγο καλλιτεχνικο λογο μπορει να γραψει πολυ καλα.

Επεισης, πιστευω πως τα μαθηματα γενικης παιδειας οπως ειναι (τουλαχιστον στην πρωτη που ολα ειναι γενικης ετσι κι αλλιως) αδικουν τα παιδια της θεωρητικης.
Καποιος που ξερει καλα μαθηματικα και διαβαζει πολυ, συνηθως τεινει να ειναι καλος και σε ολα τα αλλα, εξαλλου ολοι ξερουν να γραφουν ελληνικα και καποια στοιχειωδη που μαθαινουμε στα θεωρητικα μαθηματα.

Τα παιδια που ασχολουνται μονο με θεωρητικα μαθηματα ομως, συνηθως ειναι παντελως ασχετοι στα μαθηματα της θετικης, και δεν μπορουν να γραψουν ουτε 8.

Μπορει να ακουγεται λιγο υποκειμενικο το να λεω πως η γλωσσα και η λογοτεχνια της πρωτης λυκειου ειναι στο επιπεδο του δημοτικου, ενω τα μαθηματικα και η φυσικη σε επιπεδο εξιδεικευσης, αλλα δε νομιζω να ξερετε πολλους που να τους αρεσουν τα μαθηματικα να γραφουν 4αρια και 3αρια στα αρχαια και τα νεα ελληνικα.

Εγω πιστευω πως επρεπε να διαλεγουμε εξ αρχης καποια μαθηματα οπου θελουμε να εχουν υψηλοτερη βαρυτητα απο αλλα, αν οχι να μη μετραει καν η βαθμολογια σε καποια.

Οσο σκεφτομαι το μεσο ορο που εβγαλα, (14,8) αμα δεν παιρνονταν υποψην τα θετικα μαθηματα θα ειχα βγαλει σιγουρα πανω απο 17, και πιστευω πως θα μου αξιζε κιολας.

Αυτο που πρεπει να κανω προς στιγμην ειναι να δοσω αποκλειστικη βαση στα θεωρητικα και κυριως στα αρχαια οπου υστερω, και να μην κοιταω το χαμηλο μεσο ορο γιατι στην τελικη δεν εχει καμια σημασια.

O6rrvsU.jpg

#2424 zoro77

zoro77

Anime Master

• Members
  • 1,600 posts

Posted 24 June 2011 - 14:47

ps καμια σχεση λογοτεχνια γενικης με της κατευθυνσης.:hiding_something:

Edited by zoro77, 24 June 2011 - 14:54.

2po6sfa_jpg.gif

#2425 croco~boy

croco~boy

Dark Banquet

• Members
  • 895 posts

Posted 24 June 2011 - 14:48

^^ ναι γιατί βάζουνε σχετικά βατά το τελευταίο διάστημα

αλλά όταν έβαλε ο Ευταξίας(πρώην καθηγητής στο Φυσικό Αθήνας) κλάψανε μανούλες .....

αυτό που θέλω να πω είναι πως στην θεωρητική η ύλη είναα αυτή δεν υπάρχει κάτι άλλο .....αλλά στις άλλες 2 κατευθύνσεις που έχουν αυτά τα 2 μαθήματα μπορεί να κάνεις 100 ασκήσεις και ο εξεταστής να σου βάλει την 105....

στο σχολείο μου όλα τα τούβλα που ήταν θεωρητική βγάλανε γύρω στο 17+ και άλλοι πιο πάνω...αντε τώρα τα θυμάμαι και εκνευρίζομαι

Ποία συγκεκριμένη ύλη μου μιλάς χωρίς να ξέρεις την τύφλα σου. Έχει η θεωρητική συγκεκριμένη ύλη; Όχι.

Το άγνωστο στα αρχαία είναι εκτός ύλης, με την έννοια ότι δεν ξέρουν τι θα σου βάλουν. Τα κείμενα δεν έχουν καμία σημείωση και πρέπει να βάλεις το μυαλό σου να δουλέψει για να γράψεις καλά. Η ιστορία έχει τις πηγές, οι οποίες πιάνουν 10 μονάδες στα 20. Τα λατινικά έχουν δύσκολο συντακτικό και πρέπει να μην τα παπαγαλίζεις απλώς αν θες να γράψεις 18+.

Θες να σου αναφέρω περισσότερα; Στην τεχνολογική βάζουν ασκήσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με τους τύπους που έχετε μάθει. Για αυτό το 1 πεδίο δεν έχει σχολή πάνω από το 19+.

Στην θεωρητική θέλει μυαλό, παπαγαλία, κριτική σκέψη και πονηράδα. Ενώ στην τεχνολογική θέλει απλώς μυαλό.

Το δυσκολότερο μάθημα είναι η λογοτεχνία κατά την κρίση μου. 1% κάθε χρόνο γράφει 18-20.

Και η "εισαγωγή" γράφεται έτσι kamui.

Edited by croco~boy, 24 June 2011 - 15:42.

Posted Image

#2426 Tristessa

Tristessa

• Moderators
  • 989 posts
  • LocationAtelier BOZ

Posted 24 June 2011 - 14:55

Τι το ψαχνετε?

Απλα, η λογοτεχνια ειναι ενα πολυ εδνιαφερον μαθημα οπου η επιτυχια δεν εχει ιδιαιτερη σχεση με το διαβασμα.Κι αυτο ειναι καλο.

Όχι όταν είναι πανελλαδικά εξεταζόμενο και ο τρόπος που βαθμολογείται είναι εντελώς αψυχολόγητος. Think about it.

6dqFccT.gif

#2427 demonicMC

demonicMC

Anpan Spanking

• Members
  • 611 posts

Posted 24 June 2011 - 14:58

Τα παιδια που ασχολουνται μονο με θεωρητικα μαθηματα ομως, συνηθως ειναι παντελως ασχετοι στα μαθηματα της θετικης, και δεν μπορουν να γραψουν ουτε 8

Να μου κάνεις τη χάρη, έγραψα 11 άλγεβρα 10 γεωμετρία 10 φυσική.

#2428 Jorg

Jorg

πηγκουίνοι

• Members
  • 1,280 posts

Posted 24 June 2011 - 15:17

Επεισης, πιστευω πως τα μαθηματα γενικης παιδειας οπως ειναι (τουλαχιστον στην πρωτη που ολα ειναι γενικης ετσι κι αλλιως) αδικουν τα παιδια της θεωρητικης.
Καποιος που ξερει καλα μαθηματικα και διαβαζει πολυ, συνηθως τεινει να ειναι καλος και σε ολα τα αλλα, εξαλλου ολοι ξερουν να γραφουν ελληνικα και καποια στοιχειωδη που μαθαινουμε στα θεωρητικα μαθηματα.

Τα παιδια που ασχολουνται μονο με θεωρητικα μαθηματα ομως, συνηθως ειναι παντελως ασχετοι στα μαθηματα της θετικης, και δεν μπορουν να γραψουν ουτε 8.

Εγώ πάντως δεν ξέρω πολλούς που να μην διάβασαν αρχαία και να έγραψαν καλά.
Sorry κιόλας, αλλά άμα ο άλλος δεν δίνει καμία σημασία στα μαθηματικά και στη φυσική πως περιμένει να γράψει καλό βαθμό;
Να στο θέσω αλλιώς. Όσα παιδιά της θεωρητικής ξέρω, ούτε που ανοίγουν τα παραπάνω μαθήματα, ενώ πολλά παιδιά της τεχνολογικής (ή και της θετικής) θα κάτσουν να βγάλουν την μετάφραση στα αρχαία.
Δεν αμφιβάλλω ότι ένας άσχετος με τα θετικά μαθήματα θέλει περισσότερο διάβασμα από έναν με τα θεωρητικά, αλλά με τη καμία δε φταίει το μάθημα που δε γράφει καλά.
Για την έκθεση, δε το συζητώ. Οι θεωρητικοί έχουν χαλαρά το πάνω χέρι... και το δίνουν και οι τεχνολογικοί και οι θετικοί (δεν ζητώ το λόγο που το δίνουν, μην πιαστείτε σε αυτό).

Ενώ στην τεχνολογική θέλει απλώς μυαλό.

Αυτό δεν ισχύει, με τίποτα όμως!

tumblr_mv7en0qUmN1ql1bd6o1_500_zpsf41245

*waving intensifies*

#2429 Kenobi-sensei

Kenobi-sensei

Άρχοντας

• Members
  • 1,451 posts

Posted 24 June 2011 - 15:26

Ποία συγκεκριμένη ύλη μου μιλάς χωρίς να ξέρεις την τύφλα σου. Έχει η θεωρητική συγκεκριμένη ύλη; Όχι.

Το άγνωστο στα αρχαία είναι εκτός ύλης, με την έννοια ότι δεν ξέρουν τι θα σου βάλουν. Τα κείμενα δεν έχουν καμία σημείωση και πρέπει να βάλεις το μυαλό σου να δουλέψει για να γράψεις καλά. Η ιστορία έχει τις πηγές, οι οποίες πιάνουν 10 μονάδες στα 20. Τα λατινικά έχουν δύσκολο συντακτικό και πρέπει να μην τα παπαγαλίζεις απλώς αν θες να γράψεις 18+.

Θες να σου αναφέρω περισσότερα; Στην τεχνολογική βάζουν ασκήσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με τους τύπους που έχετε μάθει. Για αυτό το 1 πεδίο δεν έχει σχολή πάνω από το 19+.

Στην θεωρητική θέλει μυαλό, παπαγαλία, κριτική σκέψη και πονηράδα. Ενώ στην τεχνολογική θέλει απλώς μυαλό.

Το δυσκολότερο μάθημα είναι η λογοτεχνία κατά την κρίση μου. 1% κάθε χρόνο γράφει 18-20.

Και η "εισαγωγή" γράγεται έτσι kamui.

παπαγαλία?-ΑΟΔΕ (o matassos θα ξέρει καλύτερα XD)
όσο για τα υπόλοιπτα τα χρησιμοποιούν σε μαγύτερο βαθμό οι 2 άλλες κατευθύνσεις ...το μόνο που δε χρησιμοποιούν είναι η κρητικά σκέψη ....but anw
στη τεχνολογική που λες παίρνουμε τους τύπους που έχουμε μάθει και βάζουν να κάνεις πολλά πράγματα και πρέπει εκείνη την ώρα να τα σκεφτείς πως να τα χρησιμοποιήσεις καλύτερα(για αυτό άλλωστε και συνήθως υπάρχουνε πολλές λύσεις) βέβαια έχεις κάνει εξάσκηση από το φροντιστήριο όπως και στις άλλες κατευθύνσεις.
Για μένα πάλι από τη στιγμή που κάνεις αρχαία απο το γυμνάσιο δε μπορώ να καταλάβω πόσο πιο δύσκολα άγνωστα μπορούν να σου βάλουν ....τεσπα βαριέμαι να κάτσω να αναλύσω κάθε μάθημα ξεχωριστά για μένα πάντως είναι

θετική>>τεχνολογική>>>θεωριτική

#2430 Tristessa

Tristessa

• Moderators
  • 989 posts
  • LocationAtelier BOZ

Posted 24 June 2011 - 15:32

θετική>>τεχνολογική>>>θεωριτική

Let me guess, ήσουν θετική.

Also, παπαγαλία έχει και η Βιολογία κατεύθυνσης, μη στεναχωριέστε :P

6dqFccT.gif