όσο υποχρεωτικές είναι αυτές τόσο είναι και οι θετικές επιστήμες. θα σου χρειαστεί η τριγωνομετρία στην καθημερινή ζωή? εμενα πάντως ποτε δεν μου χρειάστηκε και χαίρομαι γιατί ποτε δεν την έμαθα
γενικά το έχω ξαναπεί πως συμφωνώ με το σουηδικό σχολικό σύστημα όπου στο λύκειο ο κάθε μαθητής διαλέγει το κάθε μάθημα που τον ενδιαφέρει και συγκεντρώνεται μονο σε αυτά. ότι κάνουμε μέχρι το δημοτικό και στην αρχή του γυμνασίου πρέπει να τα κάνουμε όλοι, μετά όμως αν δεν σε ενδιαφέρουνε οι θετικές επιστήμες γιατί να κανεις μαθηματικά, και από την άλλη, αν δεν σε ενδιαφέρει η λογοτεχνία γιατί να κανεις αρχαία
ο καθένας θα ξεχάσει ότι δεν τον ενδιαφέρει, είναι λογικό, για αυτό και όσα δεν τον ενδιαφέρουνε τα βρίσκει άχρηστα.
Συμφωνω απολυτα.
Το προβλημα δεν βρισκεται στα ιδια τα μαθηματα και τις επιστημες,αλλα στον τροπο που διδασκονται.Οι ελληνες δασκαλοι και γονεις,πανω στη μανια τους να βγαλουνε "μορφωμενα" ατομα απο το σχολειο,εχουν την ταση να βομβαρδιζουν τα παιδια με πραγματα που μπορει να μην τα ενδιαφερουν καθολου.
Φυσικα και δεν λεω οτι η φυσικη και τα μαθηματικα ειναι εντελως αχρηστα.
Η πρακτικοτητα και η κοινη χρησιμοτητα τους περιοριζονται στις γνωσσεις του δημοτικου.
Απο κει και περα,καποιος πρεπει να διαλεξει μονος τους αν θα γινει επιστημονας ή οχι,και σε ποιους τομεις θα ειδικευτει.
Το εκπαιδευτικο συστημα πρεπει να γινει καλυτερο οχι μεσω της χρηματοδοτισης του κρατους (το οποιο δεν εχει τιποτα),αλλα μεσω της φιλοσοφιας που οι γονεις και οι δασκαλοι διδασκουν απο την αρχη στα παιδια τους.
Υποχρεωνοντας τα να σκυβουν το κεφαλι και να διαβαζουν αυτο που τους πετανε στη μαπα, βγαζουν στην κοινωνια ατομα χωρις κανενα σκοπο, που να μην μπορουν να αποφασισουν για τιποτα και να μην εχουν καμια αποψη.
Απο εκει και περα,συμφωνω απολυτα με τα λογια του Night Wizard Seal,και οσον αφορα το μαθημα της φιλοσοφιας,εχω παρα πολλες απαιτησεις απο αυτο για του χρονου.
Σημασια δεν εχει μονο να μαθουμε την ιστορια της φιλοσοφιας(γιατι τοτε ειμαι σιγουρος πως θα πεσει παπαγαλια),αλλα να μας ενθαρυνουν να μπορουμε εμεις οι ιδιοι να στεριωσουμε αποψη πανω σε αυτα που καποτε ειπωθηκαν απο Ελληνες φιλοσοφους(και οχι μονο ,ελπιζω) , δημιουργωντας φιλοσοφικες συζητησεις απο τις οποιες θα εχει να μαθει και ο ιδιος ο καθηγητης(
ονειρα θερινης νυκτος))