Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Τα βάσανα του μαθητή... Τ___Τ

• Please log in to reply
3321 replies to this topic

#1696 Jorg

Jorg

πηγκουίνοι

• Members
  • 1,280 posts

Posted 26 January 2011 - 15:09

Η Γεωμετρία υποτίθεται ότι καλλιεργεί το μυαλό...
Για τα αρχαία τίποτα τέτοιο δεν έχω ακούσει.

Νόμιζα ότι είπες καλλιεργούν το μυαλό.
Πως υποτείθεται καλλιεργούν τον άνθρωπο τα αρχαία;

tumblr_mv7en0qUmN1ql1bd6o1_500_zpsf41245

*waving intensifies*

#1697 FrenzyApe

FrenzyApe

Unofficial Moderator

• Members
  • 197 posts

Posted 26 January 2011 - 15:12

δεν ειπα κατι για το μυαλο, εννοω τον ανθρωπο ως συνολο

#1698 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 26 January 2011 - 15:37

Δε συμφωνω καθολου.
Παρα πολλα πραγματα που διδασκονται στο σχολειο ειναι αντικειμενικα αχρηστα,αλλα ουσιαστικα εκει βρισκεται το νοημα της γνωσης.
Με την ιδια λογικη,και οι θετικες επιστημες αχρηστες δεν ειναι?
Ολα οσα μας διδασκουν εχουν αποδειχτει εδω και χρονια.
Εφοσον εμεις που τα μαθαινουμε δεν προκειται ποτε να φτασουμε σε ενα παραπανω επιπεδο και να δημιουργησουμε τους δικους μας νομους της φυσικης,τοτε γιατι μας βαζουν να τα μαθαινουμε?

Kamui, you are missing the ENTIRE point by a mile.

Ο λόγος που σας μαθαίνουν μαθηματικά και φυσική στο σχολείο είναι για να καταλάβετε πως λειτουργεί ο κόσμος, έτσι ώστε να μην γίνεστε θύματα τσαρλατάνων και απατεώνων. Για παράδειγμα, αν έρθει κάποιος και θέλει να σου πουλήσει ένα δοχείο φτιαγμένο από το τάδε υλικό το οποίο υποτίθεται ότι συσσωρεύει θερμότητα χωρίς ρεύμα ή μπαταρίες, εσύ θα πρέπει να έχεις τις απαραίτητες γνώσεις για να του πεις "κάτι τέτοιο θα παραβίαζε τον 2ο Θερμοδυναμικό Νόμο, άρα λες ψέματα, άρα σάλτα και #$%^σου, κωλοαπατεώνα".

Θα σε σώσουν ποτέ από κάτι παρόμοιο οι γνώσεις αρχαίων ελληνικών; I don't think so, Tim.

Η επιστημονική σκέψη είναι το ύψιστο επίτευγμα του ανθρώπινου νου, κι ας χτυπάνε τον κώλο τους κάτω οι φιλόλογοι.

τα αρχαια υποτιθεται οτι καλλιεργουν τον ανθρωπο.

Ακριβώς. Υποτίθεται. Είναι κι αυτή άλλη μια από αυτές τις σαχλαμάρες που όλοι πιστεύουν επειδή "έτσι άκουσαν". Here's the truth: Αν θες να καλλιεργηθείς σαν άνθρωπος, θα χρειαστεί να μελετήσεις πολλούς φιλόσοφους, επιστήμονες, καλλιτέχνες, ιστορικούς κτλ. Δεν χρειάζεται όμως να το κάνεις στα αρχαία ελληνικά (ή σε οποιαδήποτε συγκεκριμένη γλώσσα, for that matter).

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#1699 Jorg

Jorg

πηγκουίνοι

• Members
  • 1,280 posts

Posted 26 January 2011 - 15:38

Ναι, δικό μου λάθος, το διόρθωσα.

*waving intensifies*

#1700 alxdjo

alxdjo

*Don't be like me*

• Banned
  • 788 posts

Posted 26 January 2011 - 15:43

Ο λόγος που σας μαθαίνουν μαθηματικά και φυσική στο σχολείο είναι για να καταλάβετε πως λειτουργεί ο κόσμος, έτσι ώστε να μην γίνεστε θύματα τσαρλατάνων και απατεώνων. Για παράδειγμα, αν έρθει κάποιος και θέλει να σου πουλήσει ένα δοχείο φτιαγμένο από το τάδε υλικό το οποίο υποτίθεται ότι συσσωρεύει θερμότητα χωρίς ρεύμα ή μπαταρίες, εσύ θα πρέπει να έχεις τις γνώσεις να του πεις "κάτι τέτοιο θα παραβίαζε τον 2ο Θερμοδυναμικό Νόμο, άρα λες ψέματα, άρα σάλτα και #$%^σου, κωλοαπατεώνα".

Θα σε σώσουν ποτέ από κάτι παρόμοιο οι γνώσεις αρχαίων ελληνικών; I don't think so, Tim.

Η επιστημονική σκέψη είναι το ύψιστο επίτευγμα του ανθρώπινου νου, κι ας χτυπάνε τον κώλο τους κάτω οι φιλόλογοι.Ακριβώς. Υποτίθεται. Είναι κι αυτή άλλη μια από αυτές τις σαχλαμάρες που όλοι πιστεύουν επειδή "έτσι άκουσαν". Here's the truth: Αν θες να καλλιεργηθείς σαν άνθρωπος, θα χρειαστεί να μελετήσεις πολλούς φιλόσοφους, επιστήμονες, καλλιτέχνες, ιστορικούς κτλ. Δεν χρειάζεται όμως να το κάνεις στα αρχαία ελληνικά (ή σε οποιαδήποτε συγκεκριμένη γλώσσα).

Cant agree more

Posted Image Posted Image

ΥΓ Για τους μικρους η 1η εικονα δεν ειναι πεσμενο 8

ΥΓ 2 Τι θα γινει ρε Κεννυ με την πορτυ σου.Τελευταια συμφωνω πολυ μαζι σου και αρχιζω φοβαμαι :)
Posted Image

My 1st warn :hero: My 1st ban :riiight: 3rd Poster of the year:wis:

#1701 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 26 January 2011 - 16:15

Η επιστημονική σκέψη είναι το ύψιστο επίτευγμα του ανθρώπινου νου, κι ας χτυπάνε τον κώλο τους κάτω οι φιλόλογοι.Ακριβώς. Υποτίθεται. Είναι κι αυτή άλλη μια από αυτές τις σαχλαμάρες που όλοι πιστεύουν επειδή "έτσι άκουσαν". Here's the truth: Αν θες να καλλιεργηθείς σαν άνθρωπος, θα χρειαστεί να μελετήσεις πολλούς φιλόσοφους, επιστήμονες, καλλιτέχνες, ιστορικούς κτλ. Δεν χρειάζεται όμως να το κάνεις στα αρχαία ελληνικά (ή σε οποιαδήποτε συγκεκριμένη γλώσσα, for that matter).

Αν δεν υπήρχε η γλώσσα όλα αυτά που αναφέρεις δεν θα μπορούσαν να εκφραστούν. Αλλά για να πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.

Η ιστορία είναι πάρα πολύ κοντά με την γλώσσα. Με την φιλοσοφία είχαν πάντα σχέση.
Επίσης μην κοιτάμε μόνο την εξωτερική πλευρά των πραγμάτων. Αυτοί που δεν έχουν θεωρητική παιδεία πέφτουν θύματα άλλων πραγμάτων και στο κάτω κάτω έχουμε φτάσει σε σημείο που να μη μπορούμε να επικοινωνήσουμε. Σαφώς χρειάζονται και τα δύο πεδία γιατί σε καταρτίζουν ανάλογα.

Για τ'αρχαία τώρα, όπως και τα λατινικά θεωρώ φυσιολογικό κάποιος να τα θεωρεί ανιαρά αλλά όσο νεκρές γλώσσες και ας είναι έχουν παρεισφρήσει στη νεότερη γλώσσα. Η μόνη κλωστή που τις κρατάει ζωντανές, αν εξαιρέσουμε το επαγγελματικό ενδιαφέρον.

Δεν είναι λογική να αποκλείουμε ακόμη και αυτό. Σε βλέπω Kenny που μιλάς για την ιστορία και την φιλοσοφία και μετά λέω "hey dude...". Νομίζω είναι ολοφάνερο αυτό που θέλω να πω.
Μέσα από τη γλώσσα ένος λαού ανακαλύπτεις τη νοοτροπία του, συναντάς ανθρώπους παλιότερους και νέους που έχουν αποτυπώσει κάποιες ιδέες στο χαρτί (λογοτεχνία) κάτι που οι περισσότεροι νομίζουν ότι είναι πλάκα. Μετράει και το γούστο αλλά αντικειμενικά, μόνο και μόνο που έχουμε στα χέρια μας ένα γραπτό που γράφτηκε τον 5ο αιώνα π.Χ πρέπει να μας εντυπωσιάζει και να χαιρόμαστε που έχουμε τέτοια πολιτιστική κληρονομιά.

Επίσης οι θετικές επιστήμες δεν θα σου μάθουν ποτέ πως να συμπεριφέρεσαι ή πως να αντιμετωπίζεις ένα σύνολο ανθρώπων. Και δεν μιλάω μόνο για τρόπους ευγένειας, μην παρεξηγηθώ κιόλας. Μέσα από τις τραγωδίες και άλλα "παρασκευάσματα" της γλώσσας βλέπουμε πόσο πολύπλευρη μπορεί να γίνει η ζωή του ανθρώπου ως οντότητα. Και άλλα πολλά. Νομίζω δεν χρειάζεται να πω περισσότερα. Ο καθένας με τις απόψεις του.

Απλά όλες οι επιστήμες έχουν τη μαγεία τους και πάνω απ'όλα ΟΛΕΣ είναι επιστήμες.
Επειδή πολλοί λένε "ε ναι μωρέ τι να τα κάνω τα αρχαία;" ή βλέποντας τον alxdjo "νεκρή γλώσσα" και κρίνουν αναλόγως. Δεν είναι τόσο απόλυτα τα πράγματα όμως.

Edited by Night Wizard Seal, 26 January 2011 - 16:36.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.

#1702 FrenzyApe

FrenzyApe

Unofficial Moderator

• Members
  • 197 posts

Posted 26 January 2011 - 16:17

κατα την γνωμη μου θα επρεπε να βγαλουν τα αρχαια και να κανουμε κανα μαθημα ηθικης, φιλοσοφιας η τιποτα τετοιο

#1703 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 26 January 2011 - 16:26

κατα την γνωμη μου θα επρεπε να βγαλουν τα αρχαια και να κανουμε κανα μαθημα ηθικης, φιλοσοφιας η τιποτα τετοιο

Σε αυτό συμφωνώ και εγώ. Έχω ακούσει και άλλα παιδιά που το λένε(χωρίς να είναι στη θεωρητική)

Αν και πρέπει να σ'αρέσει. Εγώ το βρίσκω καταπληκτικό μάθημα αν και κάποιοι άλλοι διαφωνούν.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.

#1704 shinigami94

shinigami94

wat

• Members
  • 893 posts

Posted 26 January 2011 - 16:27

Φιλοσοφία κάνει η Θεωρητική Β Λυκείου.

3b2Ktcr.jpg

Spoiler:

#1705 Azathoth

Azathoth

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,136 posts

Posted 26 January 2011 - 16:29

alxdjo αν ήξερες αρχαία ελληνικά δεν θα εγραφες σαν 2χρόνο, same goes for me. οι αρχαίες γλώσσες όσο και βαρετές να είναι σε κάνουνε να καταλαβαίνεις και να μαθαίνεις την ετυμολογία παρα πολλών λέξεων της γλώσσας σου και να καταλάβεις γενικά πως είναι δομημένη αυτή. ο night wizard seal απαντάει πολύ σωστά. και λυπάμαι kenny αλλα το example που έκανες δεν μου λέει τίποτα. αν είχα παραμείνει με τα μαθηματικά που έμαθα στο δημοτικό δεν θα είχε αλλάξει τίποτα στη ζωή μου. άλλωστε τώρα που έχω τελειώσει το σχόλιο έχω ξεχάσει τα πάντα. ο κάθε άνθρωπος έχει τις προτεραιότητες του και θεωρεί το κάθε διαφορετικό πράγμα πιο important για τον εαυτό του η για την ζωή του. προφανέστατα όλοι εσείς όσοι είσαστε θετικής η επιστημονικής γενικά πλευράς δεν γουστάρετε ούτε έκθεση, ένα μάθημα που εγώ θεωρώ παρα πολύ important (όχι όπως το διδάσκουνε στην ελλάδα φυσικά), ούτε λογοτεχνίες, ούτε αρχαίες γλώσσες. εμείς της λογοτεχνικής η γλωσσολογικής σχολης προφανέστατα τα βλέπουμε τελείως διαφορετικά. btw, εγώ δεν έχω κάνει ποτε μου αρχαία και πολλές φορες μου την βάρεσε στο κρανίο που δεν ξέρω όσο δύσκολα και να είναι. χωρίς να θέλω να μπλέξω πάλι τους αγαπημένους μου σκανδιναβούς χωρίς κάποιος να μάθει old english δεν μπορεί να ξέρει πως οι μισές λέξης που χρησιμοποιεί στα αγγλικά σήμερα είναι old norse, και φυσικά ούτε να ξέρει pies είναι και τι σημαίνουνε. οι αρχαίες γλώσσες δεν έχουνε κάποια χρήση στην καθημερινότητα μας αλλα βοηθάνε παρα πολύ σε πολλά πράγματα

Φιλοσοφία κάνει η Θεωρητική Β Λυκείου.

λυπάμαι που το λέω αλλα παπάρια φιλοσοφία κάνουνε και αυτοί. γενικά η φιλοσοφία είναι πολύ important μάθημα και παρα πολύ ενδιαφέρον, το θέμα είναι πως πρέπει να διδάσκεται καλά και θέλει πολύ προσοχή για να μην μετατραπεί σε ένα μάθημα που μπορεί να κάνει πολύ κακό στους μαθητές, αν ο καθηγητής δεν κάνει σωστά τη δουλειά του

Edited by Azathoth, 26 January 2011 - 16:39.

Jeg drikker fra glemselens elv,
ror tørrskodd over hatets hav;
seiler med vinden i ryggen,
til maktenes ende, begynnelse og mening.

#1706 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 26 January 2011 - 16:36

Βρε Night Wizard Seal, είπα εγώ να βάλουμε Χ σε όλα τα φιλολογικά μαθήματα; Όχι. Φυσικά και καλλιεργούν τον ανθρωπο. Η ένσταση μου ήταν η εξής, την έγραψα και στο προηγούμενο post αλλά μάλλον δεν έγινα κατανοητός, οπότε θα την ξαναπώ με άλλα λόγια: Γιατί να μην τα διδάσκεσαι όλα αυτά στη γλώσσα σου;

Και συμφωνώ με όλους σας, ένα ΚΑΛΟ μάθημα φιλοσοφίας ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ λείπει όσο σχεδόν τίποτα άλλο από τα λύκεια της χώρας μας.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#1707 shinigami94

shinigami94

wat

• Members
  • 893 posts

Posted 26 January 2011 - 16:40

λυπάμαι που το λέω αλλα παπάρια φιλοσοφία κάνουνε και αυτοί. γενικά η φιλοσοφία είναι πολύ important μάθημα και παρα πολύ ενδιαφέρον, το θέμα είναι πως πρέπει να διδάσκεται καλά και θέλει πολύ προσοχή για να μην μετατραπεί σε ένα μάθημα που μπορεί να κάνει πολύ κακό στους μαθητές, αν ο καθηγητής δεν κάνει σωστά τη δουλειά του

Ευτυχώς εμείς έχουμε μια πολύ καλή καθηγήτρια η οποία τραβάει το ενδιαφέρον των μαθητών (των περισσότερων τουλάχιστον).Νομίζω πως σε αυτό βοηθάει οτι δεν μας βάζει να παπαγαλίζουμε το βιβλίο και κάνουμε συζητήσεις πάνω σε διάφορα θέματα (που αφορούν το μάθημα φυσικά).

3b2Ktcr.jpg

Spoiler:

#1708 Jorg

Jorg

πηγκουίνοι

• Members
  • 1,280 posts

Posted 26 January 2011 - 16:43

Azathoth: Είμαι τεχνολογική και γουστάρω τρελά έκθεση. Επίσης και όλα τα θεωρητικά που κάνει κανείς στο λυκείο θα τα ξεχάσει.

Ok μαθαίνεις διάφορες κουλτούρες, φιλοσοφίες κτλ από τις αρχαίες γλώσσες, αλλά είναι υποχρεωτικές αυτές οι γνώσεις για τη ζωή σου; Πιο πολύ για το ενδιαφέρον σου θα έπρεπε να τις κάνεις.

*waving intensifies*

#1709 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 26 January 2011 - 16:43

Αυτό είναι άλλο θέμα.
Η φιλοσοφία της 2ας λυκείου, αν γίνει από καθηγητή με διάθεση να διδάξει μπορεί να γίνει υπέροχο μάθημα. Χαρακτηριστικά στο 1ο έτος του ΦΠΨ στο μάθημα της φιλοσοφίας κάναμε μάθημα με τον καθηγητή που είχε γράψει το βιβλίο του λυκείου, και η ύλη ήταν πάνω κάτω ίδια.
Μάντεψε από πού διδαχθήκαμε τα πιό πολλά... Γιέπς, από την "παπάρια" φιλοσοφία του λυκείου.

Posted Image

#1710 Azathoth

Azathoth

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,136 posts

Posted 26 January 2011 - 16:47

zathoth: Είμαι τεχνολογική και γουστάρω τρελά έκθεση. Επίσης και όλα τα θεωρητικά που κάνει κανείς στο λυκείο θα τα ξεχάσει.

Ok μαθαίνεις διάφορες κουλτούρες, φιλοσοφίες κτλ από τις αρχαίες γλώσσες, αλλά είναι υποχρεωτικές αυτές οι γνώσεις για τη ζωή σου; Πιο πολύ για το ενδιαφέρον σου θα έπρεπε να τις κάνεις.

όσο υποχρεωτικές είναι αυτές τόσο είναι και οι θετικές επιστήμες. θα σου χρειαστεί η τριγωνομετρία στην καθημερινή ζωή? εμενα πάντως ποτε δεν μου χρειάστηκε και χαίρομαι γιατί ποτε δεν την έμαθα :P γενικά το έχω ξαναπεί πως συμφωνώ με το σουηδικό σχολικό σύστημα όπου στο λύκειο ο κάθε μαθητής διαλέγει το κάθε μάθημα που τον ενδιαφέρει και συγκεντρώνεται μονο σε αυτά. ότι κάνουμε μέχρι το δημοτικό και στην αρχή του γυμνασίου πρέπει να τα κάνουμε όλοι, μετά όμως αν δεν σε ενδιαφέρουνε οι θετικές επιστήμες γιατί να κανεις μαθηματικά, και από την άλλη, αν δεν σε ενδιαφέρει η λογοτεχνία γιατί να κανεις αρχαία

ο καθένας θα ξεχάσει ότι δεν τον ενδιαφέρει, είναι λογικό, για αυτό και όσα δεν τον ενδιαφέρουνε τα βρίσκει άχρηστα.

Jeg drikker fra glemselens elv,
ror tørrskodd over hatets hav;
seiler med vinden i ryggen,
til maktenes ende, begynnelse og mening.