Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Τα βάσανα του μαθητή... Τ___Τ
Posted 28 October 2010 - 00:47
Posted 28 October 2010 - 00:53
Posted 28 October 2010 - 00:59
Σωστος.Καλα κανεις.Τελευταια μεχρι και στην α λυκειου,σχεδον ολα τα παιδια πανε φροντιστηριο καθε μερα.
υπάρχουν και χειρότερα.Όταν έμαθα ότι συνήθως οι περισσότεροι(στην ελλάδα) πάνε φροντιστήρια όταν αρχίσουν την δευτερα λυκείου έμεινα κάπως έτσι

εδώ στην κύπρο θεωρείται δεδομένο ότι που θα μπεις γυμνάσιο αρχίζεις και τα φροντιστήρια
anyway εγώ φέτος δευτερα λυκείου,πάω φροντιστήριο μαθηματικά μονο,πέρσι πήγαινα και αγγλικά αλλα τελειωσα(I.G.C.S.E)κάποια στιγμή μπορεί να αποφασίσω να δώσω και IELTS
Posted 28 October 2010 - 01:11
υπάρχουν και χειρότερα.Όταν έμαθα ότι συνήθως οι περισσότεροι(στην ελλάδα) πάνε φροντιστήρια όταν αρχίσουν την δευτερα λυκείου έμεινα κάπως έτσι
εδώ στην κύπρο θεωρείται δεδομένο ότι που θα μπεις γυμνάσιο αρχίζεις και τα φροντιστήριαSpoiler:
anyway εγώ φέτος δευτερα λυκείου,πάω φροντιστήριο μαθηματικά μονο,πέρσι πήγαινα και αγγλικά αλλα τελειωσα(I.G.C.S.E)κάποια στιγμή μπορεί να αποφασίσω να δώσω και IELTS
βασικα (*για τεχνολογικη κατευθυνση) το φροντηστηριο μπορει να χρειαστει σε εναν μαθητη της πρωτης λυκειου αν εχει καποια κενα , γιατι γενικα θα τον βοηθησει να αρχισει να διαβαζει, αλλιως μονο στην τριτη θα ελεγα οτι χρειαζεται καθως στην δευτερα κανεις πραγματα που ειναι σχεδον ασχετα με αυτα στην τριτη αρα δεν χρειαζεται, τωρα για αλλες κατευθυνσεις δεν μπορω να πω. μπορει εσεις στην θεωρητικη να την βγαζετε καθαρη χωρις καθολου φροντηστηρια..
τωρα εσεις απο το γυμνασιο, φροντηστηριο + ξενη γλωσσα πως αντεχετε??
Posted 28 October 2010 - 01:25
όσο για ξενει γλώσσα(για αγγλικά απότι ξέρω)το σύστημα τις κύπρου και τις ελλάδας είναι διαφορετικό so όλα τα παιδιά αρχίζουν τα αγγλικά απ το δημοτικό,εγώ άρχισα τρίτη δημοτικού και τελειωσα πρώτη λυκείου
Posted 28 October 2010 - 09:33
αυτο ειναι ενας μυθος, δεν λεω οτι σωνει και καλα πρεπει να πας φροντηστηριο στη δευτερα, αλλα το διαβασμα και οτι μαθεις στη 2α θα καθορισουν την πορεια σου στην 3η,βασικα (*για τεχνολογικη κατευθυνση) το φροντηστηριο μπορει να χρειαστει σε εναν μαθητη της πρωτης λυκειου αν εχει καποια κενα , γιατι γενικα θα τον βοηθησει να αρχισει να διαβαζει, αλλιως μονο στην τριτη θα ελεγα οτι χρειαζεται καθως στην δευτερα κανεις πραγματα που ειναι σχεδον ασχετα με αυτα στην τριτη αρα δεν χρειαζεται, τωρα για αλλες κατευθυνσεις δεν μπορω να πω. μπορει εσεις στην θεωρητικη να την βγαζετε καθαρη χωρις καθολου φροντηστηρια..
καταρχας αμα δεν ξερεις τα μαθηματικα στη δευτερα απλα πατωνεις στην 3η,
το ιδιο και στη φυσικη που στην ουσια τοτε αρχιζεις να κανεις κανονικη φυσικη, μαθαινεις να σκευτεσε και να εφαρμοζεις οπου χρειαζετε τους τυπους
(στην θετικη μαλιστα η χημεια που κανεις στην 2α ειναι αυτη που δινεις πανελληνιες στην ουσια)
συνεπως οποιος ειναι δευτερα ας στρωθει στο διαβασμα αν θελει να παει καλα και στην 3η, δεν χρειαζετε παραπανω απο 1-2 ωρες την ημερα
οσο για τα φροντηστηρια σε μικροτερες ταξεις θεωρω λογικο να ημαστε ολοι κατα, το προβλημα εκει δεν βρισκετε στα παιδια αλλα στους γονεις,
τις γλωσσες ομως τις θεωρω απαραιτητο εφοδιο και ειναι λογικο που αρχιζουν απο νωρις (εγω πειρα το proficiency στην 1η)
Posted 28 October 2010 - 10:01
αυτο ειναι ενας μυθος, δεν λεω οτι σωνει και καλα πρεπει να πας φροντηστηριο στη δευτερα, αλλα το διαβασμα και οτι μαθεις στη 2α θα καθορισουν την πορεια σου στην 3η,
το ιδιο και στη φυσικη που στην ουσια τοτε αρχιζεις να κανεις κανονικη φυσικη, μαθαινεις να σκευτεσε και να εφαρμοζεις οπου χρειαζετε τους τυπους
(στην θετικη μαλιστα η χημεια που κανεις στην 2α ειναι αυτη που δινεις πανελληνιες στην ουσια)
συνεπως οποιος ειναι δευτερα ας στρωθει στο διαβασμα αν θελει να παει καλα και στην 3η, δεν χρειαζετε παραπανω απο 1-2 ωρες την ημερα
οσο για τα φροντηστηρια σε μικροτερες ταξεις θεωρω λογικο να ημαστε ολοι κατα, το προβλημα εκει δεν βρισκετε στα παιδια αλλα στους γονεις,
τις γλωσσες ομως τις θεωρω απαραιτητο εφοδιο και ειναι λογικο που αρχιζουν απο νωρις (εγω πειρα το proficiency στην 1η)
καμία σχέση δεν έχει η τρίτη με τη δευτέρα λυκείου απλά με το φροντιστηριο μπαίνεις στο καλούπι του διαβάσματος.Πότε δε χρειάστηκε κάποιος τα μαθηματικά της 2ας λυκείου εκτός από το να αναχνωρίζεις τι είναι κύκλος,υπερβολη κλπ.Στη φυσική τα ίδια αέρια-ηλεκτρισμός στη δευτέρα ταλαντώσεις doppler στη τρίτη
Posted 28 October 2010 - 10:15
Συμφωνω για τις ξενες γλωσσες (ευχαριστω τους γονεις μου που φροντισαν να μου μαθουν αγγλικα απο το νυπιαγωγειο και σε ενα μηνα παω και εγω για proficiency) γιατι βλεπω και σε μερικους φιλους μου που δεν εχουν ιδεα απο αγγλικα,οτι δεν μπορουν:ουτε να παιξουν games, ουτε να δουν anime, ουτε να σερφαρουν στο internet.
Oσο για τα φροντηστηρια,εγω πιστευω πως το προβλημα ειναι κυριως στα παιδια που το ανεχονται αυτο,αλλα επειδη δε μεγαλωσα σε αυστηρη οικογενεια δεν ξερω αν εχουν και αλλη επιλογη.
Posted 28 October 2010 - 10:15
καμία σχέση δεν έχει η τρίτη με τη δευτέρα λυκείου απλά με το φροντιστηριο μπαίνεις στο καλούπι του διαβάσματος.Πότε δε χρειάστηκε κάποιος τα μαθηματικά της 2ας λυκείου εκτός από το να αναχνωρίζεις τι είναι κύκλος,υπερβολη κλπ.Στη φυσική τα ίδια αέρια-ηλεκτρισμός στη δευτέρα ταλαντώσεις doppler στη τρίτη
??????? γιατι καναμε κυκλους υπερβολες και ευθειες σε αλλες ταξεις και δεν το θυμαμαι? ολα αυτα τα καναμε στα μαθηματικα κατευθυνσης της 2ας και με αυτα μπορεις να γραψεις ανετα μιγαδικους και αναγνωριζεις συναρτισεις..
πως μπορει ο αλλος χωρις βασικες γνωσεις τριγονομετριας, λογαριθμων και εκθετικων να μπει αναλυση? (αλγεβρα 2ας)
ωραια η θεωρια αλλα στην πραξη χρειαζεσε τις γνωσεις της 2ας εκτος και αν εχεις ορεξη να διαβαζεις περισοτερο στην τριτη
στη φυσικη συμβαινει αυτο που ειπα, και ναι η γνωση κυκλωματων χρειαζετε στις ηλεκτρικες ταλαντωσειςστην ουσια τοτε αρχιζεις να κανεις κανονικη φυσικη, μαθαινεις να σκευτεσε και να εφαρμοζεις οπου χρειαζετε τους τυπους
και στην τελικη αμα δεν διαβασεις καθολου στη 2α πως θα στρωθεις να διαβασεις στην 3η... (εκτος και αν εχεις ορεξη αντι να διαβαζεις την υλη της 2ας να πας κατευθειαν στης 3ης, οκ παω πασο τοτε! το τελευταιο το πρoτεινω μονο στα παιδια της θεωρητικης..)
γιατι βλεπω και σε μερικους φιλους μου που δεν εχουν ιδεα απο αγγλικα,οτι δεν μπορουν:ουτε να παιξουν games, ουτε να δουν anime, ουτε να σερφαρουν στο internet.

Edited by matassos, 28 October 2010 - 10:21.
Posted 28 October 2010 - 10:34
Μιγαδικούς δεν τους αγγίζεις στη δευτέρα λυκείου??????? γιατι καναμε κυκλους υπερβολες και ευθειες σε αλλες ταξεις και δεν το θυμαμαι? ολα αυτα τα καναμε στα μαθηματικα κατευθυνσης της 2ας και με αυτα μπορεις να γραψεις ανετα μιγαδικους και αναγνωριζεις συναρτισεις..
πως μπορει ο αλλος χωρις βασικες γνωσεις τριγονομετριας, λογαριθμων και εκθετικων να μπει αναλυση? (αλγεβρα 2ας)
ωραια η θεωρια αλλα στην πραξη χρειαζεσε τις γνωσεις της 2ας εκτος και αν εχεις ορεξη να διαβαζεις περισοτερο στην τριτη
στη φυσικη συμβαινει αυτο που ειπα, και ναι η γνωση κυκλωματων χρειαζετε στις ηλεκτρικες ταλαντωσεις
και στην τελικη αμα δεν διαβασεις καθολου στη 2α πως θα στρωθεις να διαβασεις στην 3η... (εκτος και αν εχεις ορεξη αντι να διαβαζεις την υλη της 2ας να πας κατευθειαν στης 3ης, οκ παω πασο τοτε! το τελευταιο το πρoτεινω μονο στα παιδια της θεωρητικης
Για τα βασικά των λογαρίθμων,εκθετικών και τριγωνομετρία(μόνο τα βασικά) δεν χρειάζεσαι φροντιστήριο
Στην ηλεκτρικη ταλάντωση μόνο ένας τύπος σου χρειάζεται από τη δευτέρα αυτός της τάσης
αν είδες είπα πως ο μόνος λόγος είναι να μπεις στο καλούπι του διαβάσματος
την ύλη της σευτέρας λυκείου θα τη χρειαστείς μόνο αν μπεις σε κάποια μαθηματίκη,φυσική ή σχολή με ηλεκτρονικούς υπολογιστές
Posted 28 October 2010 - 10:43
ουτε εγω ειπα οτι χρειαζεσε φροντηστηριο :Sδεν λεω οτι σωνει και καλα πρεπει να πας φροντηστηριο στη δευτερα
μα οι μιγαδικοι εφαρμοζονται στο μιγαδικο επιπεδο, πραξεις στο επιπεδο μαθαμε στη δευτερα.. στην ουσια λιγα καινουργια εχει το κεφαλαιο των μιγαδικων απο πλευρα ασκεσεων
και στη φυσικη αν δεν εχεις κατανοησει τη συμβαινει μεσα στο κυκλωμα πως θα πας μονο με τη γνωση τυπων (αν και αποτι ειδα πανευκολα θεματα μπαινουν)
anyways ο καθενας εχει την αποψη του βλεπω ασκοπo να συνεχιζουμε την συζητηση

Posted 28 October 2010 - 11:20
:hihi2:
ξεκολαααααα, δεν ειναι μονο αυτη η χρησιμοτητα των αγγλικων (αν και χαρη σε αυτα τα 3 πειρα το prof xD)
Εννοειται.Εγω εκτος απο αυτα θελω να σπουδασω και αγγλικη φιλολογια.
Βλεπεις ομως πως μπορουν να επηρεασουν την καθημερινοτητα μας?
Επεισης,και εγω ακριβως ετσι εμαθα αγγλικα.Δεν εχω διαβασει γραμματικη ουτε μια φορα

Posted 28 October 2010 - 14:17
αυτο ειναι ενας μυθος, δεν λεω οτι σωνει και καλα πρεπει να πας φροντηστηριο στη δευτερα, αλλα το διαβασμα και οτι μαθεις στη 2α θα καθορισουν την πορεια σου στην 3η,
στην δευτερα απλως μαθαινεις να διαβαζεις και παιρνεις και καποιες βασεις, αλλα αυτα μπρεις να τα πετυχεις και χωρις φροντηστηριο, αν καθησεις και ασχοληθεις μονος σου. αλλα βασικα αυτα που λεμε ειναι πολυ γενικα. κανονικα φροντηστηριο θα επρεπε να πας αν το σχολειο δεν ειναι επαρκες που παροτι θα επρεπε πολλες φορες δεν ειναι, ουτε σε ξενες γλωσεες, ουτε σε αλλα μαθηματα. Αυτο που με πειραζει ειναι οτι καποιοι πανε φροντηστηριο χωρις λογο αφου μπαινουν στην λογικη οτι , αφου πηγα στο λυκειο πρεπει να αρχισω φροντηστηρια( και εγω μαζι δεν το αρνουμαι αν και το εχω μετανιωσει) χωρις να υπαρχει λογος και γι' αυτο φταινε κυριως οι γονεις....
Posted 28 October 2010 - 14:50

Edited by MikamiTeru, 28 October 2010 - 14:51.
Κανενας

Ιδού η Black Hole, ιδού και το πήδημα.

Posted 28 October 2010 - 14:57
Αυτο που με πειραζει ειναι οτι καποιοι πανε φροντηστηριο χωρις λογο αφου μπαινουν στην λογικη οτι , αφου πηγα στο λυκειο πρεπει να αρχισω φροντηστηρια( και εγω μαζι δεν το αρνουμαι αν και το εχω μετανιωσει) χωρις να υπαρχει λογος και γι' αυτο φταινε κυριως οι γονεις....
Ακομα χειροτερα,πολλοι πανε φροντηστηριο μονο και μονο επειδη τους το ειπαν οι γονεις τους.
Πολλες φορες λουφαρουν η ακομα χειροτερα κανουν και κοπανες,ξοδευοντας αδικα το χρονο τους και τα λεφτα των γονιων τους.
Ο χειροτερος τροπος να δεις ενα φροντηστηριο εναι σαν μια κουραστικη υποχρεωση απο την οποια θελεις οσο γινεται να γλιτωσεις.