Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

C07FINAL: Tengen Toppa Gurren Lagann VS Code Geass
Καταχωρήθηκε 30 Δεκέμβριος 2007 - 02:59
Καταχωρήθηκε 30 Δεκέμβριος 2007 - 03:38
Καταχωρήθηκε 30 Δεκέμβριος 2007 - 03:40

Tengen Toppa Gurren Lagann από μένα δίχως δεύτερη σκέψη. Code Geass didn't even get close... θα μπορούσα να σας γράψω ολόκληρη έκθεση γιατί, but here's the gist of it:
Το Code Geass θέλει να στήσει μια σοβαρή πλοκή, προσπαθεί να δείξει ώριμο κτλ... αλλά δεν πείθει. Too pretentious (άσε που το σενάριό του έχει τρύπες). Από την άλλη, το Tengen Topppa Gurren Lagann είναι, κυρίως, ένα mecha parody (έχει και αρκετά δραματικά σημεία, αλλά πιστεύω ότι ως επί το πλείστον είναι parody). Σατυρίζει όλα αυτά τα στερεότυπα που μισώ ή απλά έχω βαρεθεί στα mecha anime (και guess what, το Code Geass είχε μπόλικα), οπότε κερδίζει αβίαστα την συμπάθειά μου. Και πιστεύω ότι όποιος ξέρει να εκτιμά το parody θα συμφωνήσει μαζί μου.
Α, και το Code Geass δεν έχει ΚΑΝ τελειώσει. Και ναι, αυτό είναι μέγα μείον για μένα.

Έτσι λοιπόν, από τη μία έχούμε άλλο ένα buy-my-merchandise mecha από την Sunrise... κι από την άλλη, έχουμε κάτι το οποίο θα αρκεστώ να το χαρακτηρίσω pure win & awesome... και COMPLETE.

|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
Καταχωρήθηκε 30 Δεκέμβριος 2007 - 03:58

Καταχωρήθηκε 30 Δεκέμβριος 2007 - 05:31
Gurren Lagann απο μενα μιας για λογους πρωτοτυπιας, συναισθηματων που βγαζει σε αρκετα σημεια και για την γρηγορη εξελιξη του story.
Kenny μην χαρακτηριζεις parody το Gurren Lagann θα βαλω τα κλαματα... Εκτος και αν καταλαβαινουμε τον ορο parody σε anime διαφορετικα.
Καταχωρήθηκε 30 Δεκέμβριος 2007 - 06:14
Καταχωρήθηκε 30 Δεκέμβριος 2007 - 08:06

.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.
Καταχωρήθηκε 30 Δεκέμβριος 2007 - 10:39

8 - 10 το σκορ...

Άντε ρε παιδιά, μην μας το χαλάτε.

Επίσης επειδή το έχω δει να λέγεται το αντίθετο πολλές φορές σε αυτό το θέμα:
TO GURREN-LAGANN ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ. Δεν καταλαβαίνω που στοιρίζετε την σκέψη ότι είναι μη-σοβαρό, ή κωμοδία.

Για εμένα, αυτό το άνιμε είναι απλώς κάτι διαφορετικό από το στερεότυπο mecha (βλ. Code Geass). Προσωπικά, το μόνο άλλο παρόμοιο Anime με το Lagann που έχω δει είναι το Eureka Seven. Τέτοιου είδους Anime ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ, έχουν τα πάντα, κατά τη γνώμη μου.
Το Geass τι ήταν; Ένα κλασσικό mecha με μία συνηθισμένη, μέτριους χαρακτήρες (ΝΑΙ, ΜΟΝΟ Ο LELOUCH ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ANIME.) και CLAMP arts. Και το οδυνιρό της υπόθεσης είναι ότι εκτός του ότι έκανε πάνω από ένα χρόνο να γίνει γνωστό, ενώ οι περισσότεροι δεν έχουν δει καν Gurren Lagann αυτό ακόμα και στα 28 του επεισόδια μοιάζει (και είναι) μισό. Προσωπικά το Code Geass μου προσέφερε μόνο ενδιαφέρον, και αυτό το συζητάω. Το Gurren Lagann, μέσα σε 27 επεισόδια, με έκανε να δω ένα φοβερό character developing, μία εξαιρετική πλοκή, χωρίς να χάνει σε βάθος σε σχέση με το Code Geass, και σίγουρα ακόμα και στο μισό του, μία πιο ολοκληρομένη εμπειρία. Εδώ φυσικά, ταιριάζει να πω και ότι το Geass δεν μου προκάλεσε κανένα συναίσθημα, σε αντίθεση με το Gurren Lagann.
Τέλος πάντων. Δεν βλέπω καν τη σύγκριση μεταξύ των δύο, και δεν μπορώ να καταλάβω τι βρίσκετε στο Geass. Εξηγίστε μου κι εμένα ρε παιδιά.

Καταχωρήθηκε 30 Δεκέμβριος 2007 - 11:00

Καταχωρήθηκε 30 Δεκέμβριος 2007 - 11:26
Στην πραγματικότητα θα έλεγα ότι είναι, δυστυχώς, απλά τραγωδία. Ρίξτε μια ματιά στο τι βγάζουν οι Gainax τα τελευταία χρόνια, ειλικρινά. Θα δείτε τα ίδια πράγματα στο repeat. Δυστυχώς το GL δεν είναι καν σάτιρα. Είναι απλά γελείο και μέτριο. Και για να μην το ξανακουράζουμε, ΕΙΝΑΙ γελείο να πετάει το ένα mecha στο άλλο γαλαξίες και να σφηνώνονται κιόλας ο ένας πάνω στον άλλο όταν αστοχούνε. Σόρυ για το "spoiler". Ούτε "καλές" μάχες έχει. Δεν ήταν καν ενδιαφέρουσες. Εξαίρεση το τέλος του δεύτερου arc, που πίστευα ακόμα ότι το πάει κάπου. That was good.

Ούτε οι χαρακτήρες κάνουν τη διαφορά. Τέτοιο characterization δόξα τη Haruhi έχουμε δει σε 1000000 άνιμε. Δεν είναι πρωτότυπος. Τουλάχιστον το GC είναι ρεαλιστικό.

Σέβομαι ότι μπορεί να άρεσε σε κάποιον, αλλά, προσωπική μου άποψη βέβαια, το GL είναι αυτό που ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ. Για τίποτα. Ούτε καν σαν σάτιρα. Όποιος θέλει να δει καλή mecha σάτιρα, υπάρχει ακόμα το Nadesico. Still the best.

Εν τέλη, είχε την πλάκα του, αλλά ως εκεί.
Πάντως το φχαριστιέμαι πολύ που έχουμε τόσο έντονες διαφωνίες για άνιμε. Κάτι τέτοια θα θυμόμαστε και θα λέμε στα εγγόνια μας

Καταχωρήθηκε 30 Δεκέμβριος 2007 - 11:52
Καταχωρήθηκε 30 Δεκέμβριος 2007 - 11:53
See the invisible,
ROW ROW FIGHT THE POWAH!!!

Τengen Toppa Gurren Lagann

(p.s. omg το emoticon μου μπήκε στο database xP fixed cape color)
Καταχωρήθηκε 30 Δεκέμβριος 2007 - 11:55

Καταχωρήθηκε 30 Δεκέμβριος 2007 - 12:25
ψηφιζω code of geass μιας και νικησε το καλυτερο μου anime claymore με δυο ψηφους διαφορα .
ε για να εκδικηθείς ψήφα το άλλο!!!
GURREN LAGANN FTW ΡΕ!!!!
Καταχωρήθηκε 30 Δεκέμβριος 2007 - 13:13

Το λατρέυω!