Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Macross Frontier
Καταχωρήθηκε 27 Νοέμβριος 2009 - 17:24
ειναι η δευτερη χειροτερη επιλογη μετα το macross 7
κατσε δες το sdf macross να γουσταρεις σταχτη και μπουρμπερη
plus, what Boreas said
Καταχωρήθηκε 27 Νοέμβριος 2009 - 22:55
Εγώ πχ, βλέπω Macross ακριβώς γιατί τα mecha και οι μάχες δεν είναι η ουσία της σειράς. To Macross Frontier είναι η επιτομή αυτής της λογικής, σε σημείο που οι φίλοι των "καθαρών" mecha να ενοχλούνται. E, τι να κάνουμε, γούστα είναι αυτά! Εμένα ακριβώς για αυτό το λόγο μου άρεσε! Αντίθετα το Macross 7, όντως το βρήκα πολύ ανάλαφρο , ανούσιο και για τα σημερινά δεδομένα γραφικό.
Ξέρω όμως πολύ περισσότερους στην Ελλάδα, που βλέπουν τα Gundam, γιατί είναι καθαρό Mecha, με μάχες, τραγικό τέλος, κλπ.
Το να συγκρίνουμε αυτές τις δύο σειρές, είναι σαν τα Μήλα με τα Πορτοκάλια. Είναι - κατά την γνώμη μου - άλλη κατηγορία τηλεθεατών τελείως!
Και επί της ευκαιρίας, έχω επιβεβαιώσει ότι όποιος βλέπει Gundam, δεν μπορεί να δει σειρές όπως Southern Cross, Choujikuu Seiki Orguss, Megazone 23, Genesis Climber Mospeada, κλπ. Όλες αυτές οι σειρές μπορεί να χαρακτηρίζονται "Mecha", αλλά ουσιαστικά είναι όλες Space Roma(nce) με το Mecha απλά να υπάρχει.
Από Gundam πας άνετα σε NGE πάντως (και το αντίστροφο). Αυτή την εντύπωση έχω αποκομίσει.
Τέσπα, καμία κριτική από την ταινία έχουμε; Κανένα link; Κάτι, εσείς που τα ψάχνετε; Έ;
Καταχωρήθηκε 27 Νοέμβριος 2009 - 23:35
Και επί της ευκαιρίας, έχω επιβεβαιώσει ότι όποιος βλέπει Gundam, δεν μπορεί να δει σειρές όπως Southern Cross, Choujikuu Seiki Orguss, Megazone 23, Genesis Climber Mospeada, κλπ.
Εντάξει, δεν νομίζω να βρεθούν και πολλά άτομα που να τους αρέσει το Southern Cross, άσχετα αν βλέπουν Gundam ή όχι

Καταχωρήθηκε 28 Νοέμβριος 2009 - 07:51
Το Southern Cross είναι μια μέτρια σειρά, που ωστόσο αν την κρινεις με τα δεδομένα της εποχής της, έχει ένα επαναστατικό στοιχείο: Γυναίκα πρωταγωνίστρια, που αποτελεί το ακριβώς αντίθετο του Γιαπωνέζικου στερεότυπου της τότε εποχής.
Προσωπικά το Southern Cross το θεωρώ ως ένα πειραματισμό για σειρά με Mecha για ...γυναίκες, ενταγμένο στο όλο φεμινιστικό κίνημα της εποχής, που αρκετά χρόνια αργότερα οδήγησε στο "Girl Power" και δεν συμμαζεύεται. Αποτυχημένος πειραματισμός, χωρίς στοιχεία ρεαλισμού και πολλές επαναλήψεις από όλα τα άλλα mecha που προϋπήρχαν. Ωστόσο βρίσκω και σε αυτήν την σειρά καλά στοιχεία. Δεν είναι τελείως άχρηστη. Σαφώς και δε θα την πρότεινα όμως σε όλους, παρά μόνο σε φανατικούς τους είδους. Και ναι, μετά από τα anime του Matsumoto, είμαι Macross-ομανής! Είναι και η μουσική που μου αρέσει.
Το Mospeada αποτελεί μια anime προσαρμογή της ταινίας "my enemy" σε Mecha έκδοση, ενώ μου θύμισε έντονα και κάποια επεισόδια της σειράς "Διάστημα 1999" (Space 1999), παραγωγής RAI-BBC στην δεκ. του 1970. Το κακό με αυτήν την σειρά είναι ότι είναι πολύ προβλεπόμενη ως προς την κεντρική ιδέα της. Ωστόσο το σύνολό της, είναι μια άριστη 80ήλα, που όσοι αρέσκονται σε τέτοιες φάσεις, την καταβρίσκουν. Ξέρεις τι θα γίνει στο τέλος, και δε σε νοιάζει να το δεις γρήγορα, απλά απολαμβάνεις το "ταξίδι" της σειράς.
Το Orguss είναι - για εμένα- αρκετά έξυπνο και διαφοροποιημένο από τα υπόλοιπα, ενώ θεωρώ ότι έχει αρκετά καλή ιστορία και ενδιαφέρον τέλος. Βέβαια έχει και πολλά γούτσου - γούτσου, αλλά αυτά είναι απαραίτητα στο Space Roma(nce).
Το OVA δε το θυμάμαι, μαλλον θα το ξαναδώ τις επόμενες μέρες.
Πάντως η αλήθεια είναι ότι Macross / Gundam συγκρίνονται συνεχώς, και κυρίως ο "καυγάς" γίνεται για το ποιο είναι το καλύτερο.
Για εμένα δεν υπάρχει καλύτερο, είναι και τα δύο ισάξια. Σε κάποιους αρέσουν τα μεν, σε κάποιους τα δε. Οι περισσότεροι γενικότερα προτιμούν Gundam. Οι Macross-αδες είναι μια μειοψηφία, αλλά αρκετά σεβαστή θα έλεγα, εξαιτίας της τρέλας της. Στην τελική, το να βλεπεις μάχες μετά pop μουσικής, μόνο σε ένα Macross μπορεί να γίνει! Φαντάσου μάχη Gundam και να ακούς από πίσω "Watashi no Kare wa Pilot"... Δεν υπάρχει περίπτωση!
Καταχωρήθηκε 21 Δεκέμβριος 2010 - 01:15
Η τελικη μαχη ηταν πολυ ωραια αλλα δεν εχω και πολλες σειρες να συκρινω τελικη μαχη mecha εκτος απο TTGL & NGE.
Οσο αφορα την επιλογη του Αλτο
Τα υπολοιπα macross αξιζουνε για να δεις κατι χαλαρο?Αν ναι πιο?
Καταχωρήθηκε 21 Δεκέμβριος 2010 - 01:24
Καταχωρήθηκε 21 Δεκέμβριος 2010 - 01:32

Καταχωρήθηκε 21 Δεκέμβριος 2010 - 02:08
Καταχωρήθηκε 15 Αύγουστος 2011 - 20:16
Αρχισα και εγώ το Frontier, και έφτασα σερί στο 10.. έχω μια ερώτηση κρίσεως λοιπον.. στο δέκα η ταινία που γυρίζουν, το macross Zero δεν είναι;; η εγώ αρχίζω και τρελαίνομαι;;where the hell did that came from?
Angroid.gr Android à la Ελληνικά
Καταχωρήθηκε 15 Αύγουστος 2011 - 23:37
Γυρίζουν την ιστορία που είδαμε στο zero, ναι.Ερχόμενος ταχύτατα απο το παρελθόν, έτσι για να σας τη σπάσω "GRRRRRAAAVEDDIGGING!"
Αρχισα και εγώ το Frontier, και έφτασα σερί στο 10.. έχω μια ερώτηση κρίσεως λοιπον.. στο δέκα η ταινία που γυρίζουν, το macross Zero δεν είναι;; η εγώ αρχίζω και τρελαίνομαι;;where the hell did that came from?
Εγώ μολις το τελειωσα και στα 3/4 του βαρεθηκα την ζωή μου. Για την ακρίβεια βαρεθηκα τα ηλιθια μισολογα, υπονοούμενα και διαφορα κουλα. Αν και σε γενικές γραμμές είχε ενδιαφερουσα πλοκή, στο μεγαλύτερο μερος της η υποθεση λίμναζε. Το animation ήταν παρα πολύ καλό αλλα σαν συνολο η σειρά δεν ξεφευγει απο το μετριο.
Τελικα απο όλα τα macross προτιμω το αρχικο. Παρόλες τις ελλείψεις λόγω παλαιότητας (και η μουσική του δεν μου αρεσε καθόλου) για καποιο λόγο δεν μπορούσα να σταματησω να το βλεπω. Με τραβούσε αφανταστα να δω τι θα γίνει (και να σκεφτει κανεις ότι πριν 3 χρόνια είχα κατσει να δω το robotech). Ολα τα υπολοιπα(είδα τα macross plus, zero, frontier), πέρα του ότι δεν δωσαν αρκετες απαντησεις αλλά αντίθετα γεννούσαν επιπλέον καινούργια ερωτήματα, μου χαλασαν την εντυπωση που είχα σχηματίσει για τον κόσμο του macross...
Καταχωρήθηκε 17 Αύγουστος 2011 - 01:25
Είχα τη συνεχή εντύπωση οτι ο δημιουργός του είχε κάτι τεράστιο στο μυαλό του, αλλα δεν έκανε ποτέ τον κόπο να πεί και εμάς, με αποτέλεσμα να καταλήξουμε με το εντελώς GAY τελευταίο επεισόδιο. Εκεί που έπρεπε να γίνει η απόλυτη badass μάχη να και να ψοφίσει το μισό cast, είδα.... οτι τέλοσπάντων είδα. Oh well.
Σε γενικές γραμμές κρίμα, γιατι σε βάση και σε animation είχε αρκετά να δώσει, αλλα μας έφαγε το λαβ στορυ. Αμα θέλαμε ρομάντζο θα βλέπαμε τοραντόρα κύριοι!

Υ.Γ είναι η δεύτερη φορά που δε με ενοχλεί καθόλου η χρήση CGI.. η πρώτη ήταν το Macross Zero, τυχαίο; δε νομίζω!
Angroid.gr Android à la Ελληνικά
Καταχωρήθηκε 09 Σεπτέμβριος 2011 - 10:41
Σε γενικές γραμμές κρίμα, γιατι σε βάση και σε animation είχε αρκετά να δώσει, αλλα μας έφαγε το λαβ στορυ. Αμα θέλαμε ρομάντζο θα βλέπαμε τοραντόρα κύριοι!
Δε λέω στο κάτω κάτω το περίμενα, το διάβασα οτι δεν είναι χαρντκορ mecha(τα οποία δε μ'αρέσουν κιολας) αλλα στο τέλος ηθελα σφαγή!
κοίταξε, το τραγούδι σε συνδυασμό με το ερωτικό τρίγωνο είναι αναπόσπαστο κομμάτι σε όλο το εύρος του Macross. Έπαθε τραλαλα ο Kawamori από τις επιπτώσεις του WWII και των πυρηνικών βομβών εν μέσω των οποίων μεγάλωσε, και γι' αυτό μέσα από όλο το Macross Saga εκφράζει την άποψη "οι
Φαντάζομαι αυτό είναι κάποιο μεταπολεμικό σύνδρομο με κάνα όνομα νααααααα με το συμπάθειο. κάποιος ψυχολόγος θα μπορεί να ρίξει περισσότερο φως.
από κει και πέρα, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου σε αυτό:
το Macross F το βάζω τέταρτο συγκριτικά με τα άλλα τέσσερα, με πέμπτο και μακριά στον ορίζοντα το σιχαμένο 7.Είχα τη συνεχή εντύπωση οτι ο δημιουργός του είχε κάτι τεράστιο στο μυαλό του, αλλα δεν έκανε ποτέ τον κόπο να πεί και εμάς, με αποτέλεσμα να καταλήξουμε με το εντελώς GAY τελευταίο επεισόδιο. Εκεί που έπρεπε να γίνει η απόλυτη badass μάχη να και να ψοφίσει το μισό cast, είδα.... οτι τέλοσπάντων είδα. Oh well.
γι'αυτό σου προτείνω να ρίξεις μαι ματιά στο δεύτερο καλύτερο, το Macross Plus. με animation στο χέρι που φτάνει αυνανιστικά επίπεδα, το πρώτο άνιμε που χρησιμοποίησε ψηφιακή επεξεργασία, καλό σενάριο, εκπληκτική μουσική και εντυπωσιακές αερομαχίες.
κάτι για να σου δώσω μια γεύση:
[media]http://www.youtube.com/watch?v=pTJLX3an1To&feature=feedrec[/media]
τα υπόλοιπα στο ανάλογο θρεντ, τα λέω αναλυτικότερα εκεί.
Καταχωρήθηκε 20 Μάρτιος 2013 - 23:17

κατ'αρχας να δηλωσω οτι δεν κατεχω καθολου την λοξα των gundam/macross, απλα το ξεθαψα καπου στο σκληρο μου και ειπα να το τσεκαρω...
απο κει και υστερα το ολο love story/musical/dogfights/mecha σκηνικο δεν με ψηνει ιδιαιτερα.Ωστοσο δεν θα χαρακτηριζα την σειρα κακη, μαλλον προς το μετρια θα την ελεγα.το animation ειναι ωραίο, και το ost μου αρεσε (το aimo εχει μπει για ξυπνητηρι) , αν και στα πρωτα 5-6 επεισοδια ημουν ετοιμος να το ντροπαρω, η σειρα με κρατησε μεχρι το τελος.μαχες, anti war sentiments, catchy καταστασεις ηταν καλοφτιαγμενα.
Στα πλην οτι ειπε ο nighteyes "Για την ακρίβεια βαρεθηκα τα ηλιθια μισολογα, υπονοούμενα και διαφορα κουλα. Αν και σε γενικές γραμμές είχε ενδιαφερουσα πλοκή, στο μεγαλύτερο μερος της η υποθεση λίμναζε."
καποια στιγμη θα πιασω το sdf αλλά δεν με κοβω συντομα.
Καταχωρήθηκε 21 Μάρτιος 2013 - 00:21