Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole

• Please log in to reply
94031 replies to this topic

#94021 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 19 February 2025 - 19:26

Και φυσικά στο youtube feed μου ήδη άρχισαν να εμφανίζονται posts με "ειδικούς" και μη να κράζουν για τους ίδιους περίπου λόγους με εσένα. Κι εμένα η αλήθεια είναι ότι με ξενίζει το design όπως και η επιλογή του ηθοποιού (αν και στο ρόλο του Carouges στο Last Duel ήταν εξαιρετικός σαν μεταμόρφωση). Προσωπικά τον Οδυσσέα θα τον φανταζόμουν αδύνατο, μελαχρινό με σχετικά μακριά μαλλιά και όχι ιδιαίτερα bulky πανοπλία. H απόδοση του Sean Bean στο Troy ήταν αρκετά πειστική, προφανώς όμως δεν θα ήθελαν να την μιμηθούν, ώστε να δώσουν μια δική τους σφραγίδα.

Τέλοσπάντων, δεν έχει τόση σημασία ένα κοστούμι, όσο το αν θα μοιάζει παράταιρο σε σχέση με το γενικότερο περιβάλλον και την απόδοση της εποχής, ή αν όλα θα μοιάζουν παράταιρα γιατί θα ακολουθούν την ίδια fantasy αισθητική.

Το Memento το θυμάμαι από έναν καθηγητή φιλοσοφίας που το χρησιμοποιούσε για να μας εξηγήσει την ηθική του Καντ, στην οποία η ταινία νομίζω πως είναι όντως βασισμένη, οπότε κάπως έτσι απέκτησε ένα prestige. Κατα τ' άλλα με βάση ό,τι έχω δει από Nolan (Inception, Interstellar, Oppenheimer) αυτό που περιμένω πάντα είναι ανούσιοι εξυπνακισμοί με ψευδοφιλοσοφικό περίβλημα (χειρότεροι και από αυτούς του Aronofsky), που απλώς λειτουργούν σαν ένα όχημα για την υποστήριξη ενός καθαρού χολυγουντιανού θεάματος. Καμία απ' της ταινίες του δε μου φάνηκε κακή, όλες όμως μοιάζουν απαγγιστρωμένες από tropes για να δικαιολογήσουν τα production values, χωρίς πραγματική πρωτοτυπία. Στην Οδύσσεια λογικά θα ακολουθήσει μια πιο απλή προσέγγιση τύπου Batman, αντί για γρίφους μπορεί να βάλει ένα ηθικό ζήτημα που ούτως ή άλλως υπάρχει στο Ομηρικό Έπος, πράγμα που στο Batman απ' όσο λίγο έχω δει λειτουργούσε εξαιρετικά, δεν αποτελεί όμως κάποια ένδειξη σκηνοθετικής ιδιοφυίας. Γενικά, και μόνο τα production values, το budget και η μαζική απεύθυνση είναι ουσιαστικά απαγορευτικοί παράγοντες για να παρουσιαστεί κάτι πρωτότυπο που θα απέδιδε με γενναιότητα την ατμόσφαιρα και τα πραγματικά ήθη της εποχής. Είναι τέτοια η πολιτική ορθότητα που επικρατεί που αποκλείεται πραγματικά να ρισκάρουν και για αυτό δεν φταίει απαραίτητα ο Nolan, αλλά το σύστημα με το οποίο συνεργάζεται και υπηρετεί. Είναι ένας ταλαντούχος άνθρωπος αλλά χωρίς ιδιαίτερο καλλιτεχνικό όραμα, ή τουλάχιστον την τόλμη να παρουσιάσει κάτι ρηξικέλευθο. Απλά όταν σου δίνεται η ευκαιρία να κάνεις ταινίες τόσο μεγάλης κλίμακας και τόσο υψηλών οικονομικών προδιαγραφών, τα περιθώρια καλλιτεχνικής έκφρασης λιγοστεύουν και για αυτό αρκούνται στον σκηνοθετικό ακαδημαϊσμό.

O6rrvsU.jpg

#94022 Kain

Kain

♠️

• Members
  • 215 posts

Posted 19 February 2025 - 20:00

Εγω παντως θυμαμαι την Αμερικανικη μινι σειρα με την Οδυσσεια του 1997 που καποτε εδειχνε συχνα η τηλεοραση και μου αρεσε παρα πολυ. Τη θυμαται κανενας αλλος ή μονο εγω;

Την εχω καπου καταχωνιασμενη σε DVD πλακα πλακα, μιας που τη θυμηθηκα να την ξαναδω με την πρωτη ευκαιρια.

Odyssey_NBC.jpg

sigELIK.jpg   adorexu7.gif3.png

#94023 Angel.tze

Angel.tze

Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

• Members
  • 374 posts

Posted 21 February 2025 - 17:44

Ακόμα το παίζει στην τηλεόραση μια φορά το χρόνο ή κάτι τέτοιο. Είναι αρκετά φιλότιμη προσπάθεια θα έλεγα, ειδικά για τρεις ώρες έργο.

8J90AKf.jpg

that's a dude!

#94024 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,773 posts

Posted 28 February 2025 - 01:12

Το update του server έγινε τελικά πριν από λίγο, χάθηκε ο φοβερός διάλογος που είχα με τον kamui για το ΕΜΣΤ αλλά δεν πειράζει.
rsrGbGx.gif

#94025 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts

Posted 28 February 2025 - 23:51

Πειράζει, γιατί είναι σαφές ότι η ντεχνολογία είναι ένας ουροβόρος office που σκοτώνει την ντέχνη και πως ουδεμία μποίηση δεν ανθίζει αγνά σε ψηφιακό νταμάρι.

In other words, οι πέρασα μια βόλτα από τη φιέστα σήμερα στο χαλαρό, μην έχοντας σαφή στόχευση, μα το μόνο που επικρατεί μέσα μου είναι η αναγνώριση της ματαιότητας και η κυριαρχία της ενόρμησης του θανάτου.

Πρώτο δακρυγόνο: Μου θύμισε εποχές κόβιντ, μου είχε λείψει η γεύση του χημικού, είχε κάτι σχεδόν ηδονικό να νιώθεις τη χρόνια συσσωρευμένη κρατική βία να σε δηλητηριάζει , να αισθάνεσαι τη γεύση της καταστολής, να θυμάσαι τι σημαίνει "δεν έχω οξυγόνο", και γιατί.

Δεύτερο δακρυγόνο: Ένιωθα πως κόντευα να πεθάνω. Είναι κάποια δευτερόλεπτα που ενώ αρχικά θέλεις να βρίσκεσαι εκεί που βρίσκεσαι και να δηλώνεις "παρών" ακόμα και αν δεν ταυτίζεσαι με τίποτα και δεν κάνεις ουσιαστικά τίποτα, σύντομα νιώθεις ότι "είναι ήδη αργά", είναι σαν ένας εφιάλτης που εκείνη τη στιγμή δεν ξέρεις ότι πραγματικά θα τελειώσει και θα περάσει.

Τρίτο δακρυγόνο, αυτή τη φορά μέσα σε πλήθος που έτρεχε εν μέσω ακραίου συνωστισμού: Εκεί ήταν αργά ακόμα και για να φύγει κανείς. Πραγματικά απορούσα πώς δεν υπήρξαν θύματα. Αισθάνθηκα πως βρισκόμουν στη σχεδία της Μέδουσας του Ζερικό, ένα ρομαντικό σκηνικό στο οποίο δεν είχα πια επιλογή να παίζω, απλώς υπέφερα και ένιωθα ό,τι είχε μείνει από την ανθρωπιά μου να ανελίσσεται μέσα στην απέραντη ματαιότητα.

Γενικά μου φαίνεται πώς ότι έγινε σήμερα ήταν μια μικρογραφία του μύθου του Σισσύφου. Είναι τόσο παράξενο να βιώνεις την ιστορία από κοντά αλλά να ξέρεις ότι η ιστορία έχει πια πεθάνει. Είναι μια μετα-ιστορία, ένα role-playing game που επιτελείται γιατί πρέπει να επιτελεστεί, μέχρι να το οικειοποιηθεί κι αυτό το αφήγημα του μικροαστικού εξευγενισμού για να συνεχίσουμε "δικαιωμένοι" τις "ζωές" μας. Για πρώτη φορά ίσως στην ιστορία της μεταπολίτευσης τα ΜΜΕ είπαν την αλήθεια και πήραν το μέρος των καλών διαδηλωτών (των καλών φυσικά, όχι των κακών που κάναν μπάχαλα) γιατί απλά ήταν τόσο πολλοί που δεν γινόταν να κάνουν το άσπρο μαύρο, καθώς επρόκειτο για τους ίδιους τους τηλεθεατές τους. Κι από αύριο, όλοι θα είμαστε ήρωες, και θα επιτρέψουμε ξανά στους εαυτούς μας να κοιμηθούμε σε μια ψευδο-κάθαρση, θα ξανανοίξουμε την τηλεόραση, θα καυχηθούμε για τα κατορθώματά μας στα κοινωνικά μύδια και θα αφεθούμε ξανά στην κυριαρχία του κτήνους.

Νιώθω απόγνωση, αμήν.

O6rrvsU.jpg

#94026 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,773 posts

Posted 01 March 2025 - 07:30

Διαφωνώ ότι η ιστορία έχει τελειώσει αλλά θα συμφωνήσω με τα υπόλοιπα.
Αυτό που έγινε χτες ήταν συγκλονιστικό, πρώτη φορά τόσος κόσμος στο δρόμο, μπουλουκι χωρίς κάποιο συγκεκριμένο αίτημα, μια μάζα ενωμένη από συναισθήματα, σίγουρα όχι κοινα παρόλα αυτά συναισθήματα.
Εμένα περισσότερο μου άρεσε που σύρθηκαν σε απεργία/στάση εργασίας οι καταστηματάρχες με το πιο αφοπλιστικο λόγο.
Τα κανάλια πιστεύω παίζουν κάποιο παιχνίδι, είναι σουρεαλιστικό να βλέπεις τον Στραβελάκη στο open να την λέει στην αστυνομία για τις αύρες που ρίχνουν νερό στους διαδηλωτές ενώ ξέρεις δεν υπήρχε τέτοιο ζήλος στο παρελθόν από την γέννηση της ιδιωτικής τηλεόρασης.
Ενιγουει, να δούμε ποια θα είναι η κίνηση του τσάρου, γιατί κάποιος από το συναφι του πρέπει να θυσιαστεί για την ομάδα ή να κάνει τις ποιο μάταιες εκλογές της χώρας.
rsrGbGx.gif

#94027 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts

Posted 01 March 2025 - 09:52

Ρε εδώ ο εισαγγελάτος τα έχωνε στην αστυνομία (αφού βέβαια τόνισε επανειλημμένα τη διάκριση ανάμεσα σε διαδηλωτές και μπάχαλους) και έβγαζαν κάτι σουρεαλιστικά super: "Ακατανόητο! Η αστυνομία επιτίθεται με νερό σε ειρηνικούς διαδηλωτές!" Μα τι έκπληξις! Δεν έχει ξαναγίνει! Φυσικά λίγα λεπτά αφότου τα έδειξε ο εισαγγελάτος live, όλως τυχαίως ο Αίαντας αποσύρθηκε εκτός πλάνου, λες και είχε βρέξει ξαφνικά και σταμάτησε...

Edited by Kamui, 01 March 2025 - 14:42.

O6rrvsU.jpg

#94028 Angel.tze

Angel.tze

Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

• Members
  • 374 posts

Posted 01 March 2025 - 15:08

Τα χτεσινά ήταν τρελά. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο χάος στην Αθήνα. Και μόνο το να πάμε και να γυρίσουμε σπίτι ήταν από μόνο του τεράστια υπόθεση, ουσιαστικά όλο το κέντρο είχε κλείσει, της μάνας του είχε γίνει. Το πόσο κόσμο είδαμε ήταν τρελό, η ΕΛΑΣ σαφώς και λέει ψέματα για τα νούμερα (γελάμε με 180.000 διαδηλωτές Αθήνα και 100.000 Θεσσαλονίκη λολ). Κάτι που μου φάνηκε ενδιαφέρον είναι ότι, αν έχω καταλάβει καλά, έπεσε γερό fearmongering από την κυβέρνηση πριν την πορεία, ότι τάχα θα είναι πολύ επικίνδυνο, μπας και δεν πάει κόσμος (ο οποίος λογικά δεν θα είχε ξαναπάει σε πορεία στο παρελθόν). Φυσικά, δεν φαίνεται να δούλεψε.

Και εγώ συμφωνώ με την λογική που παρουσιάζει ο Kamui για τα media χτες. Καταρχάς, φουλ αστείο το πάνελ του Ευαγγελάτου. Και γενικά η ιδέα ότι χτες έγινε τίποτα το πρωτόγνωρο ας πούμε, με μπάτσους να επιτίθενται σε διαδηλωτές και παιδιά. ΤΙΙΙΙΙ???! Κλείσανε και τα ζωντανά feeds από Σύνταγμα, λες και θα σώσουν τίποτα. Κάνανε μαλακίες με το service, μπας και δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ του κόσμου. Αηδίες.

Εγώ θεωρώ ότι, αν δεν συνεχίσουν να γίνονται πορείες σύντομα, θα είναι αυτό που λέγαμε για την ψευδο-κάθαρση, ότι κάναμε το χρέος μας, αλλά γνωρίζαμε εξαρχής ότι δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα μήνυμα και ότι έμπρακτα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Για μένα κρίνεται 100% από το αν θα υπάρξει συνέχεια, που ΠΡΕΠΕΙ να υπάρξει. Χτες έγιναν τόσο απροκάλυπτες και ξεκάθαρες οι κινήσεις της κυβέρνησης και της αστυνομίας που είναι αδύνατον κάποιος να δει τα πλάνα, την ιστορία, τον κόσμο που πήγε χτες και να μην αποφανθεί ότι τα πράγματα είναι πράγματι τόσο σοβαρά.

Πάντως, Kamui, δεν ξέρω, εγώ πράγματι δεν γουστάρω μπαχαλάκηδες, δεν θεωρώ ότι προσφέρουν τίποτα παρά το ίδιο "roleplaying" που κάνουν και όλοι οι ειρηνικοί διαδηλωτές. Δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω με το να ξεκινούν φασαρίες τοπικά και να δείχνουν τάσεις βίας, ότι τάχα "αγωνίζονται, σε αντίθεση με τους άλλους". Είναι όσο μάταιη είναι και η ειρηνική πορεία υπό αυτό το πρίσμα. Βέβαια, αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι οι μπαχαλάκηδες δεν είναι βαλτοί σε πολλές περιπτώσεις, ούτε ότι δεν έχει κουράσει τελείως το αφήγημα ότι "οι μπαχαλάκηδες αμαυρώνουν την πορεία" και να κάθονται να κλαίνε στα δελτία για αυτούς συγκεκριμένα. Για μένα, είναι πολύ εσκεμμένες οι κινήσεις τους και σκοπός είναι να δοθεί στους μπάτσους αφορμή να σκορπίσουν τον κόσμο νωρίς νωρίς. Αλλά αν είναι όντως ομάδες μπαχαλάκηδων χωρίς σύνδεση με την κυβέρνηση (είδαμε και διάφορους δεκαεφτάχρονους με κουκούλες soo), απλά ρε φίλε, δεν ξέρω, σταμάτα. Δεν βοηθάς κάπου, ούτε κάποιο μήνυμα περνάς. Καταλαβαίνω την ιδέα ότι είσαι στα άκρα και θα προβείς σε "ακραίες" πράξεις για την πρόκληση, για το σαματά, για να ακουστεί ότι υπάρχει αγανάκτηση, αλλά σε γενικές γραμμές μού φαίνεται αρκετά ρηχή σαν αντίδραση και ίσως και μη ειλικρινής.

Edited by Angel.tze, 01 March 2025 - 15:12.

8J90AKf.jpg

that's a dude!

#94029 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,773 posts

Posted 01 March 2025 - 16:46

Παιδιά μιλάμε για 1 εκατομμύριο κόσμο Αθήνα μόνο.

https://www.tanea.gr/2025/03/01/greece/tempi-telika-posoi-anthropoi-vrethikan-sto-syntagma-2/

Περπάτησα από Μέγαρο, Ευαγγελισμό, Κολωνάκι, Σόλωνος, Ακαδημίας, Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Κάνιγγος, Πατησίων, Ομόνοια, Αθήνας, Μοναστηράκι, Θησείο, Γκάζι με εξαίρεση Καννιγος όλα τα άλλα ήταν πίτα από κόσμο.
Από την άλλη πλευρά έφτανε μέχρι Φιξ ο κόσμος.
Τέτοιες μάζες δύο φορές έχουν μαζευτεί στην Αθήνα, κατοχή και μετά τη χούντα.

Σχετικά με τα μπαχαλα, αν δεν είχε καεί το 08 η Αθήνα απλά θα γινόταν μια ΕΔΕ με τα γνωστά αποτελέσματα. Αν δεν είχαν γίνει στο κορόνα τα μπαχαλα στη Νέα Σμύρνη η αστυνομία θα συνέχιζε να το παίζει σερίφης.

Έχουν το νόημα τους αλλά τα χθεσινά τουλάχιστον το πως ξεκίνησαν ήταν προβοκάτσια, ασφαλιτες με χουλιγκάνια παρέα για να σπάσει ο κόσμος. Τα ίδια είχαν κάνει και τον Γενάρη που πάνω στο δυωρο ξεκίνησαν όπως και χτες για να λήξει το πάρτυ.

Για τα media ξανά λέω ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν και ότι τώρα αφεινουν τους δημοσιογράφους να τα χώνουν είναι γιατί οι ιδιοκτήτες τους θέλουν να φύγουν οι κυβερνώντες.

Εδώ τι έπαιζε το mega το 08 με περιγραφή από τον Στραβελάκη που χτες αναρωτιόταν για τις αύρες

https://m.youtube.com/watch?v=DDI1W7lq_64

και το πραγματικό video αμονταριστο

https://m.youtube.com/watch?v=bDQOn2mLUss

Σχετικά με το τι πήγαν να κάνουν την προηγούμενη βδομάδα νόμιζαν οι δαπιτες ότι είναι το 15 και ότι έχουν τα κανάλια αλλά ευτυχώς πλέον κανείς δεν τα ακούει και κανείς δεν θα συμπαραταχθεί μαζί τους όπως τότε.
Εδώ πάλι από το mega από το 15

https://m.youtube.com/watch?v=0WllZ361i5U

από το 4:45 το ζουμί

Ενώ την ίδια στιγμή όλο το μιντιακό σύστημα τρομοκρατούσε και πίεζε με κάθε τρόπο.
Εδώ βάλανε μέχρι και το τροβαδούρο της νεολαίας σύμφωνα με το μπουμερ του μυαλό τους να τους πείσει

https://m.youtube.com/watch?v=C6rZzwH-_Pg
rsrGbGx.gif

#94030 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts

Posted 01 March 2025 - 17:01

Το role-playing στο οποίο αναφέρθηκα όχι απλά εμπεριέχει τους μπαχαλάκηδες, το αισθάνθηκα κυρίως βλέποντας αυτούς. Αυτό ισχύει γενικά για το "αντιεξουσιαστικό κίνημα", συνήθως λειτουργεί σαν ένα κλειστό κύκλωμα που αναζητάει συνεχώς αφορμές για να γίνεται επίκαιρο, τόσο που απομακρύνεται από κάθε ουσιαστική κριτική σκέψη και προσωπική εμπλοκή στα συγκεκριμένα πολιτικά ζητήματα. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι τα παιδιά που το έκαναν ήταν όντως βαλτοί, ήταν σχεδόν όλα εξαιρετικά νέα έως ανήλικα και παρότι υπήρχε σίγουρα ένας παράγοντας ταξικής οργής, δεν είχαν κανένα πολιτικό χαρακτηριστικό πέρα από ΜΤΣΤΚ ΓΜΣ. Δεν ξέρω πόσο πιθανό είναι η κυβέρνηση να έχει πρόσβαση σε τέτοια παιδιά, ούτε όμως προέρχονται από εξάρχεια κτλ, καμία σχέση. Φαίνεται πως είναι κάγκουρες από υποβαθμισμένες προαστιακές και luben περιοχές/οικογένειες που "στρατολογούνται" από τους antifa μέσα από αθλητικούς συνδέσμους σαν μια σχεδόν  συμπτωματική εναλλακτική στο να γίνουν φασίστες. Η ομοιομορφία στα κουρέματα και μόνο είναι χαρακτηριστική, αν όχι τρομακτική.

Σίγουρα όλο αυτό το αίσθημα απόγνωσης το αισθάνθηκα σε όλα τα επίπεδα, από τους χαλαρούς οικογενειάρχες που ήταν λες και είχαν πάει εκδρομή, μέχρι τους μαρμαροκλάστες και την ακραία βία που δεχτήκαμε όλοι όσοι ήμασταν κοντά τους. Απλώς νιώθω τέτοια απόγνωση απέναντι στη ζωή που και μόνο το άκουσμα των βομβών-κροτίδων με έκανε να θέλω να πάω προς τα εκεί, ενώ οι περισσότεροι θα έφευγαν, ίσως γιατί αισθάνονται ότι έχουν κάτι να προστατέψουν, κάποιο λόγο για να ζουν.

Προσωπικά δεν είμαι καθόλου βίαιος άνθρωπος και δεν είχα καμία όρεξη ούτε να φωνάξω ούτε να βρίσω, απλώς περπατούσα σιωπηλός ανάμεσα στη βία παρατηρώντας και σκεπτόμενος τι σημασία έχουν όλα αυτά. Αρχικά ξεκίνησα να ειρωνεύομαι τους μπάχαλους που έτρεχαν πίσω με την πρώτη ευκαιρία αφού πρώτα το έπαιζαν γενναίοι και προκαλούσαν. Μετά προσπαθούσα να τους απωθήσω από το να πλακώσουν ολόκληρο το πλήθος καθώς έτρεχαν κατά πάνω μας, πράγμα το οποίο θα μπορούσε να αποβεί ακόμα και θανατηφόρο αν κάποιο ευάλωτο άτομο πέσει και ποδοπατηθεί.

Αυτό όμως που δεν μπορώ να παραβλέψω είναι ότι δεν γνωρίζω κάποια ιστορική εξέγερση που να μην εμπεριέχει βίαια και καταστροφικά μέσα για να έχει κάποιο αποτέλεσμα. Οι αναρχοχούλιγκανς χρησιμοποιούν μια σημειολογία εξέγερσης για να κάνουν κάτι που δεν είμαι σίγουρος αν έχει πολιτική στόχευση, δεν παύει όμως αυτή η σημειολογία εξέγερσης να παραμένει η μόνη που μπορούμε να αναγνωρίσουμε ως τέτοια. Τίποτα άλλο στη διαδήλωση δεν έμοιαζε να έχει κάποια εξεγερσιακή δυναμική, πιο πολύ με εκδήλωση έμοιαζε.

Και φυσικά εγώ έχω και το θέμα του "πού ήταν όλοι αυτοί όταν είχαμε πέντε απεργούς πείνας και πάνω από χίλιους υγειονομικούς σε αναστολή"; Ακόμα και τότε ένιωθα ακραίο cringe με τις διαδηλώσεις, αλλά τότε τουλάχιστον ήξερα ότι έχω λόγο για να πολεμήσω, ότι βοηθώντας εκείνους βοηθάω κι εμένα, κι ας αμφιταλαντευόμουν σε διάφορα θέματα. Εκεί αν ήμουν λίγο περισσότερο γενναίος και βίαιος θα μπορούσα να συμμετέχω πιο ενεργητικά, λεκτικά τουλάχιστον το έκανα. Είναι μεγάλη συζήτηση που έχει ξαναγίνει πολλάκις εδώ, αλλά προσωπικά δεν πρόκειται να το ξεχάσω και να το ξεπεράσω. Αν μια ολόκληρη κοινωνία δεν αντιλήφθηκε τι συνέβαινε τότε, τι επέτρεψε να συμβεί τότε με τις ευλογίες της φασιστερής "αντιπολίτευσης", αν δεν βλέπει πώς το τότε οδήγησε στο σήμερα, και πως πρόκειται ακριβώς για μια ελαφρώς διαφορετική όψη του ίδιου ακριβώς καθεστώτος, προσωπικά δεν έχω καμία ελπίδα, ούτε για τη συνέχεια, που φυσικά και είναι αναγκαία, εξαρτάται όμως από τα συνδικάτα, τα οποία εν πολλοίς λειτουργούν ως επιστάτες κάθε εργατικού κινήματος και πειθαρχικοί συνεργάτες του κράτους και των κομμάτων, οπότε δεν τους εμπιστεύομαι σε τίποτα.

Κατά τ' άλλα είδα λίγο Γιάμαλη και νέα πλάνα από τυπικές συλλήψεις και ξύλο με γκλομπ σε μεμονωμένους περαστικούς. Πέφτουν όλοι από τα σύννεφα, πολύ γέλιο. Ακόμα και ο συντηρητικός συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ Καλλιακμάνης (πασόκος γαρ) τους αδειάζει κανονικά, παραδέχεται μέχρι και πως οι μισοί που "συλλαμβάνονται" είναι παρακρατικοί μπάτσοι, εξού και δεν αντιστέκονται. Μόνο ο Μικρούτσικος είπε ότι είναι πάγια τακτική της μεταπολίτευσης εδώ και πενήντα χρόνια. Ρε τι ζούμε...

Edited by Kamui, 01 March 2025 - 17:13.

O6rrvsU.jpg

#94031 Kain

Kain

♠️

• Members
  • 215 posts

Posted 04 March 2025 - 16:29

Παντως μου εκανε κι εμενα μεγαλη εντυπωση που τα καναλια μιλαγαν για τους μπατσους που ως συνηθως εκαναν επιθεσεις σε ηλικιωμενους και γυναικοπαιδα. Προφανως υπαρχουν συμφεροντα απο πισω αλλα ηταν λιγο σουρεαλιστικο να βλεπω το μεγκα ας πουμε να λεει τετοια. Δεν ξερω ποσα καναλια ηταν ετσι βεβαια καθως δεν βλεπω τηλεοραση εδω και κατι χρονια και απλα ετυχε να βλεπει αλλος ειδησεις και να ακουσω μονο οτι ετυχε να πιασει το αυτι μου.

Επισης ηταν μοναδικη εμπειρια να ειμαι μεσα σε πληθος ενος εκατομμυριου ατομων που μαζευτηκαν για εναν καλο σκοπο. Καπως με εκανε να πιστευω πως λιγη ελπιδα υπαρχει ακομα και πως δεν εχουν ολοι παραιτηθει απο καθε προσπαθεια.

Συμφωνω πως η πορεια μονη της δεν πετυχαινει και πολλα, αλλα βλεπω και πολυ μηδενισμο, ατομα που λενε "ε, και τι καταφεραν που πηγαν;" λες και αν δεν φτιαξουν ολα με την πρωτη δεν αξιζει να προσπαθησει κανενας για τιποτα. Ηταν πιστευω ενα βημα προς τη σωστη κατευθυνση, ενα απο τα πολλα σκαλοπατια που πρεπει να ανεβουμε για να εχουμε μια πιθανοτητα να γινουν τα πραγματα καλυτερα. Ο μηδενισμος και η λογικη του ολα ή τιποτα πιστευω πως οδηγουν σε αδρανεια, και οσοι θελουν να εκμεταλλευτουν και να κοροιδεψουν τον κοσμο λατρευουν τετοιες λογικες.

Τωρα οι προβοκατσιες ειναι δυστυχως αναμενομενες τωρα πια και ολοι ξερουν πως απο μια ωρα και μετα θα αρχισουν οι φασαριες. Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι, τι διαολο, νομιζουν οτι ζουμε ακομα στη δεκαετια του 90; Τωρα πια ολοι εχουν κινητα με HD καμερα και η καθε προβοκατσια καταγραφεται και δημοσιευεται σχεδον αμεσως. Δηλαδη ποιον νομιζουν οτι κοροϊδευουν, πλεον ειναι τοσο γνωστο το τι παιζει που αν υπαρχει εστω και ενα ατομο που δεν το πιστευει πρεπει να ειναι τερμα ντουβαρι.

sigELIK.jpg   adorexu7.gif3.png

#94032 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,773 posts

Posted 05 March 2025 - 19:36

Νομίζω η άποψη του Πουλή είναι η πιο ολοκληρωμένη για τα επεισόδια, στο 28:30.

Youtube Video

rsrGbGx.gif