Ναι, κανονικότατα. Αυτό έκανα εγώ, αλλιώς εξαρχής δεν θα είχα μπει στη διαδικασία λολ
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

The Black Hole
Καταχωρήθηκε 31 Δεκέμβριος 2024 - 16:57
that's a dude!
Καταχωρήθηκε 08 Ιανουάριος 2025 - 19:19
ΟΧΙ ΡΕ
Όχι ντάξει, πρέπει να παραδεχτώ, ακόμα κι αν δεν έχει καθόλου κίνηση, μπαίνω δύο-τρεις φορές τη μέρα να δω αχαχαχ
that's a dude!
Καταχωρήθηκε 08 Ιανουάριος 2025 - 20:59
Σεημ, πρεπει κι εγω να ξαναπαρω μπρος σιγα σιγα και να ποσταρω τιποτα.
Καταχωρήθηκε 08 Ιανουάριος 2025 - 21:30
Έλα ρε Kain δεν χρειάζεται πίεση αλλιώς δεν έχει πλάκα.
Αν είναι να σας βάλω καθημερινό quota από posts κι αν δεν το φτάνετε θα στέλνω εκπαιδευμένα περιστέρια να σας γαργαλάνε μέχρι δακρύων με τα πιπουλα τους ή μαραθώνιο του final fantasy unlimited aka most boring anime ever.
Καταχωρήθηκε 08 Ιανουάριος 2025 - 21:39
Λολ οχι νταξει ρε συ, εννοω οτι ειναι καποια ανιμε για τα οποια θελω πολυ να γραψω καναδυο κατεβατα και ολο το αναβαλλω.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kain: 08 Ιανουάριος 2025 - 21:59
Καταχωρήθηκε 18 Ιανουάριος 2025 - 01:08
Εγώ είχα δει μόνο το Mulholland Drive, πολύ καλό έργο με ορισμένες σκηνές που είναι πραγματικά τόσο μαγευτικές που χάνεσαι στην αίσθηση ότι "ναι, τώρα βλέπω ΣΙΝΕΜΑ". Ήθελα προχτές να δω και το Eraserhead, αλλά δεν πρόκοψε. Γενικά, υπάρχουν διάφορα έργα του που θέλω να πιάσω, όπως και η σειρά του με τα Twin Peaks. Πολύ κρίμα.
that's a dude!
Καταχωρήθηκε 18 Ιανουάριος 2025 - 01:48
Διαβαζω κι εγω απο παντου οτι περα απο πολυ καλος καλλιτεχνης ηταν γενικα και πολυ καλος ανθρωπος. Παρα πολυ κριμα πραγματικα.
Εχω δει το Mulholland Drive και το Eraserhead, αλλα η αγαπημενη μου δουλεια του ηταν το Twin Peaks, το οποιο προτεινω οποιος δεν το εχει δει να το δει οπωσδηποτε καθως ειναι κλασσικο. Τωρα που το σκεφτομαι ειναι καιρος να το κανω κι εγω ενα rewatch και με την ευκαιρια να δω και την τριτη σαιζον που με καποιον τροπο μου ξεφυγε οταν βγηκε και δεν την εχω δει ακομα.
Υπενθυμιση για οποιον κατσει να το δει πως αναμεσα στις σαιζον 2 και 3 ειναι η ταινια Fire walk with me.
Καταχωρήθηκε 18 Φεβρουάριος 2025 - 11:44
Ρεεεεεε για πείτε τίποτα παιδιά. Τι γίνεται, πώς πάει?
that's a dude!
Καταχωρήθηκε 18 Φεβρουάριος 2025 - 15:20
Εδώ Κολομβία και ηφαίστεια, επίσης προσπαθώ να τελειώσω το bokurano αλλά έχω βαρεθεί.
Το Bokurano θυμαμαι ηταν μπρουταλιά, και παει πακετο με το Narutaru που ειναι αλλη μπρουταλιά.
Εγω αρχισα να βλεπω το Interspecies reviewers και ειναι πολυ καλυτερο απο οσο περιμενα και εχει γελιο.
Ιν αδερ νιουζ εδω και ενα μηνα παιρνω αντιισταμινικα και μεχρι να τα σταματησω το μυαλο μου ειναι μονιμα μεταξυ υπνου και ξυπνιου. Ειναι φοβερο που ενα τοσο δα χαπακι χτυπαει τοσο κατακεφαλα.
Θελω να ξαναβαλω σιγα σιγα μπροστα το να φτιαξω επιτελους ενα fansite που θελω αλλα οσο ειμαι ετσι σαν ζομπι βλεπω html και παει να με παρει ο υπνος.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kain: 18 Φεβρουάριος 2025 - 17:05
Καταχωρήθηκε 18 Φεβρουάριος 2025 - 18:58
Το Ishuzoku Reviewers δεν το έχω δει, αλλά διαβάζω το μάνγκα από το καλοκαίρι. Είναι πραγματικά πολύ άλλη φάση απ' ό,τι φαίνεται. Έχει έναν πολύ διασκεδαστικό κόσμο με πολύ γερό, απρόσμενα, lore και διάφορα έξυπνα storylines και ευφάνταστες ιδέες για τις σεξουαλικές συνήθειες διάφορων ειδών τεράτων και πλασμάτων. Επίσης, είναι φοβερό στον τρόπο που απενοχοποιεί τελείως το σεξ, οριακά ξεδιάντροπα, οπότε και η πορνεία στο συγκεκριμένο σύμπαν δεν έχει μια βιομηχανία από πίσω που είναι τρομακτική και επικίνδυνη και βλαβερή. Η πορνεία είναι για αυτούς μια δουλειά που είναι μάλιστα και πολύ απολαυστική. Είναι γενικά μια παραδόξως ΠΟΛΥ δυνατή συνταγή για το premise που σου δίνει. Εγώ αλήθεια έπαθα πλάκα Βέβαια, έχει και μπόλικο fanservice, να τα λέμε αυτά, απλά συνολικά σαν μάνγκα πάει πολύ πέρα από αυτό.
Εγώ κατά τ' άλλα κλασσικά μάνγκα πάρα πολλά, αλλά τώρα τελευταία έχω πιάσει λίγο παραπάνω τα καρτούν. Είδα Star Vs The Forces of Evil και τώρα ξεκίνησα το Amphibia. Παράλληλα, έχω βάλει μπρος να ξεκινήσω μικρά one-shots και να μάθω blender. Έχουν περάσει πολλά χρόνια που δεν έχω κάνει ενέργειες στην καλλιτεχνική μεριά και παράγινε το κακό. Time to be creative and do some shit.
Επίσης, είδατε που ο Νόλαν (τον σιχαίνομαι, ίσως ο πιο μισητός σκηνοθέτης για μένα λολ) πάει να κάνει Οδύσσεια με Tom Holland και Zendaya? Και βγάλανε και teaser shot με τον Matt Damon ως Οδυσσέα και εννοείται έχει το κλασσικό λανθασμένο μοντέλο πανοπλίας, ξέρετε, το κλασσικό σπαρτιατικό/roman στυλάκι που λατρεύουν όλοι οι ακροδεξιοί, αντί να προσπαθήσουν για μια φορά να είναι λίγο accurate στις πανοπλίες της εποχής. Βέβαια, δεν είναι αυτός ο λόγος που μισώ τον Νόλαν (χρόνια η ίδια ιστορία για μένα), απλά είναι ένα ακόμα λιθαράκι στο σακίδιο μίσους που κουβαλάω
that's a dude!
Καταχωρήθηκε 19 Φεβρουάριος 2025 - 00:45
Επίσης, είδατε που ο Νόλαν (τον σιχαίνομαι, ίσως ο πιο μισητός σκηνοθέτης για μένα λολ) πάει να κάνει Οδύσσεια με Tom Holland και Zendaya?
Και βγάλανε και teaser shot με τον Matt Damon ως Οδυσσέα και εννοείται έχει το κλασσικό λανθασμένο μοντέλο πανοπλίας, ξέρετε, το κλασσικό σπαρτιατικό/roman στυλάκι που λατρεύουν όλοι οι ακροδεξιοί, αντί να προσπαθήσουν για μια φορά να είναι λίγο accurate στις πανοπλίες της εποχής. Βέβαια, δεν είναι αυτός ο λόγος που μισώ τον Νόλαν (χρόνια η ίδια ιστορία για μένα), απλά είναι ένα ακόμα λιθαράκι στο σακίδιο μίσους που κουβαλάω
Ως φυσιολογικός άνθρωπος που αφιερώνει περίπου το 20% του χρόνου του σε ζητήματα ακρίβειας στην απόδοση ιστορικών πανοπλιών, χαίρομαι που υπάρχουν κι άλλοι με παρόμοια... ενδιαφέροντα. Με όσα έχουμε δει όμως, νομίζω πως αυτό θα είναι το τελευταίο από τα προβλήματα που μπορεί να έχουμε με τις προσπάθειες του σύγχρονου χόλιγουντ και μόνο να ακουμπήσει την ιστορία και τη μυθολογία.
Κατά τ' άλλα είναι λίγο παράδοξος ο τρόπος που προσεγγίζεις το θέμα των πανοπλιών γιατί αφενός άλλο spartan άλλο roman, αφετέρου, σε ποια εποχή αναφέρεσαι; Η Οδύσσεια είναι μυθικό έπος που αναφέρεται στο τέλος της εποχής του χαλκού, με τον ίδιο τον Όμηρο να κάνει πολλούς αναχρονισμούς στις αναφορές του σε όπλα και συναφή. Υπάρχουν ελάχιστες ενδείξεις για το πώς ήταν οι πανοπλίες της εποχής, και οι πανοπλίες της εποχής του Ομήρου ανήκουν σε ένα ευρύ φάσμα που δεν παρουσιάζει πολύ συγκεκριμένες διαφοροποιήσεις σε σχέση με την κλασική εποχή. Για την ακρίβεια, απ' όσο γνωρίζω, οι χάλκινοι θώρακες (στους οποίους βασίζεται το ρωμαϊκό lorica musculata, ναι από τα μούσκουλα βγαίνει) ήταν διαδεδομένοι κυρίως στην αρχαϊκή περίοδο, πριν αντικατασταθούν από τους φθηνότερους και ελαφρύτερους λινοθώρακες. Φυσικά, η αισθητική του design του κουστουμιού είναι γνωστό ζήτημα. Κλασικό σύγχρονο hollywood με γκρίζα, μουντά χρώματα και κράνος που μόνο μεταλλικό δεν μοιάζει, μάλλον φτιαγμένο από κάποιο πλαστικό που υποτίθεται πως μοιάζει με σκληρό δέρμα, που ίσως δεν είναι και τόσο accurate για καμία σχεδόν εποχή αλλά το λατρεύουν στις "ιστορικές" ταινίες. Στη wikipedia βέβαια λέει ότι η ίδια η λέξη "cuirass" προέρχεται από το λατινικό coriacea, που σημαίνει δέρμα, υπονοώντας ότι οι πρώτοι θώρακες ήταν δερμάτινοι, και δεν σώζονται λόγω της φύσης του υλικού. Άρα πιθανώς οι δερμάτινες πανοπλίες να μην είναι κακή ιδέα για το setting, αρκεί να μοιάζουν σκληρές σαν μέταλλο και όχι σαν δερμάτινα μπουφάν. Δεν βρίσκω κάτι ουσιαστικά ακροδεξιό σε αυτό, μάλλον κάτι ανέμπνευστο, με το λοφίο του κράνους πράγματι να παραπέμπει σε μια μεταγενέστερη εποχή, παρόλο που δεν τίθεται ακριβώς ζήτημα accuracy σε μυθολογικό setting. Αυτό όμως που πρόκειται να πετσοκόψουν οι κριτικοί που αφιερώνουν ιδιαιτέρως εποικοδομητικά τον χρόνο τους σε ανάλυση ιστορικών εξοπλισμών είναι το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΕΡΙΒΡΑΧΙΟΝΙΟ που δεν υπήρξε ΠΟΤΕ στην ιστορία αλλά ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να εμφανίζεται σε κάθε απόδοση αρχαίου εξοπλισμού γιατί πολύ απλά κάτι θέλει να βάλει ο σκηνοθέτης να καλύπτει το γυμνό χέρι.
Τελοσπάντων, νομίζω πως υποτιμάς τις γνώσεις και την αισθητική των ακροδεξιών, απλώς πολλές φορές αναπαράγουν αυτή την "τουριστική" αισθητική που έχει δημιουργήσει το hollywood για την Ελλάδα. Δεν υπάρχει κάτι εγγενώς ακροδεξιό σε αυτό, απλώς αρνούνται πεισματικώς να μετατοπιστούν από τα στερεότυπα και να δημιουργήσουν πρωτότυπα designs. Καλά για το κατά πόσο ο Nolan μπορεί να κάνει κινηματογράφο της προκοπής πόσο μάλλον αναφερόμενος στην Οδύσσεια, κρατάω πάντα μικρό καλάθι. Αναμένω αναχρονιστικό wokefest και checkboxes με κάποιες σκηνοθετικές πινελιές γιατί είναι ο Nolan και θα του επιτρέψουν λίγο να προσποιηθεί ότι υπάρχουν σκηνοθέτες στο σύγχρονο hollywood, όχι ότι σκοπεύω να το δω βέβαια. Αλλά για ζητήματα ιστορικής ακρίβειας, εδώ είναι ένα πεδίο που όντως έχουν περιθώρια αυθαιρεσίας. Ας μην ξεχνάμε πως το μέτρο σύγκρισης μπορεί κάλλιστα να είναι η εξαιρετική ερμηνεία του Matt Damon να πολεμάει δεινοσαύρους στο Σινικό Τείχος.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kamui: 19 Φεβρουάριος 2025 - 01:02
Καταχωρήθηκε 19 Φεβρουάριος 2025 - 03:00
Καλά, μην σκεφτείς ότι είμαι και τρομερά διαβασμένος στις πανοπλίες σαν σένα. Είχα κάνει συζήτηση με φίλους για το θέμα του teaser και σε γενικές γραμμές λέγαμε ότι σίγουρα θα προτιμούσαμε, ακριβώς επειδή υπάρχει το περιθώριο αυθαιρεσίας που λες, μιας και οι αναφορές είναι αναχρονιστικές και υπάρχει μια κάποια ελευθερία, να έκαναν κάτι έστω διαφορετικό, έστω κι αν ήταν το να κάνουν depict τυπικές πανοπλίες που είχαν την εποχή του χαλκού. Διάβασα ότι στην Ιλιάδα, υπάρχει στίχος που αναφέρεται στην πανοπλία του Οδυσσέα συγκεκριμένα ως μια πολύ περίπλοκη σχεδιαστικά και αισθητικά πανοπλία και θα μου άρεσε πολύ να δοκίμαζαν τουλάχιστον μια ιδέα πάνω σε αυτό, εμπνευσμένη από άλλων τύπων πανοπλίες της εποχής του χαλκού ή ακόμα και μετέπειτα μωρέ, ακόμα και οι δερμάτινες πανοπλίες που αναφέρεις, αρκεί να μην αρκούμαστε για εκατομμυριοστή φορά το ίδιο "σπαρτιατικό" στυλ που είναι καθαρά τουριστικό και διαδεδομένο για να βγάζει μια βαρβατίλα και έχει συνδεθεί με όλον τον πολιτισμό της Ελλάδας των αρχαίων εποχών στο μυαλό όλων.
Όταν ανέφερα το "σπαρτιατικό"/roman στυλ, αναφερόμουν στις γενικότερες επιρροές που έχουν, δεν εννοούσα κάτι πολύ συγκεκριμένο ή πολύ σοβαρό, μην το σκέφτεσαι τοις μετρητοίς Επίσης, δεν είχα ιδέα ότι τα περιβραχιόνια είναι τελείως δημιούργημα του Χόλυγουντ, γελάω! Πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία.
Όσον αφορά στους ακροδεξιούς, δεν τους συσχετίζω ακριβώς με την όλη κατάσταση, απλά νομίζω ότι πραγματικά υπάρχει μια εμμονή με το να απεικονίζουν τους "Έλληνες" ως βαρβάτους πολεμιστές που υπερασπίζονται τάχα τη χώρα τους, με ακριβώς τα διαστρεβλωμένα και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά για τα οποία είναι γνωστοί οι αρχαίοι Έλληνες στο μυαλό του κόσμου, όπως είπα και παραπάνω. Θεωρώ ότι οι πιθανότητες να πετύχεις ακροδεξιό με τέτοιες τάσεις/προτιμήσεις είναι περιέργως υψηλές αχαχαχ. Από εκεί και πέρα, η παραπέρα αισθητική τους και οι γνώσεις τους δεν είναι κάτι που με αφορά στο συγκεκριμένο κομμάτι. Ούτε πιστεύω ότι ο Νόλαν είναι ακροδεξιός επειδή επιλέγει τα συγκεκριμένα designs, προφανώς απλά είναι πιασάρικο και τόσο στάνταρ και τυπικό που δεν περίμενα ότι θα έκανε και τίποτα άλλο, απλά είναι ενοχλητικό όταν είναι τόσο αλαζόνας ως σκηνοθέτης και σίγουρα θα πουλήσει πνεύμα ότι έκανε έρευνα πριν γυρίσει την ταινία αλλά δεν έχει το όραμα να ξεφύγει έστω και λίγο από την πεπατημένη στο αισθητικό κομμάτι τουλάχιστον (κατά τ'άλλα, θα κάνει την κλασσική συνταγή: δυόμισι ώρες ταινία με άτσαλο editing και καλά για να σε μπερδέψει, μετά θα παρουσιάσει ένα "μυστήριο" που πρέπει να λυθεί και στο τέλος θα σου εξηγήσει τα πάντα μέσω exposition για να σε πείσει ότι ήταν ιδιοφυές και προφανώς ήσουν πολύ βλάκας για να το καταλάβεις μόνος σου. Αυτό έχει κάνει σε κάθε ταινία του, το έκανε μέχρι και στο Oppenheimer, μια αληθινή ιστορία, και σίγουρα θα βρει τρόπο να το κάνει και στην Οδύσσεια).
Επίσης, ο Νόλαν ζήτημα να έχει κάνει ΜΙΑ καλή ταινία λολ (το Memento μού άρεσε). Όλες οι άλλες ταινίες του υστερούν πολύ. Ορισμένες τις θεωρώ και προσβλητικές προς το κοινό του. Την Οδύσσεια ήξερα ότι θα την γαμήσει απ' όταν ανακοινώθηκε. Δεν νομίζω ότι θα πάω να το δω. Ίσως το τσεκάρω όταν μπορώ να το πειρατέψω, να κόψω φάση να ξέρω ακριβώς τι κράζω
that's a dude!