Πλέον που υπάρχει τρομερή πίεση στο σύστημα υγείας, ο ΕΟΔΥ συστήνει τους νοσούντες με covid να μετρούν την θερμοκρασία τους ΚΑΙ το ποσοστό οξυγόνου τους. Νομίζω ότι το πρωτόκολλο είναι ότι αν έχεις κάτω από 94% οξυγόνο ή επιμένει ο πυρετός, μόνο τότε πηγαίνεις στο νοσοκομείο για νοσηλεία.
-Βλέπω πολλούς στο Twitter που συμβουλεύουν τον κόσμο να μετράει τα επίπεδα οξυγόνου με οξύμετρο ( και σε περίπτωση που πέσουν κάτω από 94, να πάει στο νοσοκομείο. Εγώ προσωπικά πρώτη φορά το ακούω. Άλλο ένα παράδειγμα κακής ενημέρωσης; Δεν ξέρω αν κάποιος από εδώ είχε ποτέ Covid, αλλά καθόσασταν εσείς και μετρούσατε τα επίπεδα οξυγόνου σας;
Πλέον μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται κυρίως αερογενώς, μέσω του αέρα, και όχι τόσο από τις επιφάνειες. Άρα αν τηρείς μία σωστή υγιεινή των χεριών και δεν πειράζεις το πρόσωπό σου, λογικά δεν υπάρχει τόσο μεγάλος κίνδυνος.-Επίσης, εγώ απ' την αρχή του Covid, προσέχω σε σημείο υπερβολής, με την ένοια ότι όποτε βγαίνω, πέρα από το να απολυμαίνω με μαντηλάκια τα χέρια μου, το κινητό και πράγματα (εκτός τροφίμων) που αγοράζω απ' έξω, θεωρώ ότι τα ρούχα μου είναι "μολυσμένα" και τα τοποθετώ προσεκτικά σε ειδικό χώρο. Κάνετε εσείς κάτι παρόμοιο ή είμαι υπερβολικός; Έχω διαβάσει πολλά αντικρουόμενα πράγματα για το πόσο επιβιώνει ο κορονοϊός σε επιφάνειες, και φυσικά εξαρτάται και από την επιφάνεια (π.χ. στα ρούχα άλλοι λένε επιβιώνει 3 ώρες, άλλοι μία μέρα).
Εγώ, πάντως, γυρνώντας από τη δουλειά έχω πλέον ρουτίνα να καθαρίζω με μαντηλάκι το κινητό + να βγάζω αμέσως τα ρούχα μου. Βέβαια, εγώ σκέφτομαι κι όλους τους υπόλοιπους μικροοργανισμούς που μπορεί να κουβαλάω από την κλινική...