Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * - 33 Ψήφοι

The Black Hole

• Please log in to reply
94066 replies to this topic

#92641 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

Confused Earl

• Members
  • 846 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Νοέμβριος 2021 - 14:16

Σαν κάποιος που δεν έχει επαφή με το Dune γενικά, οπότε δεν είχα προσδοκίες για το τι να περιμένω όταν έμπαινα, η ταινία μου άρεσε πάρα πολύ. Από τα καλύτερα sci-fi που έχω δει και από τις αγαπημένες μου high budget ταινίες γενικά. Οπτικά και ηχητικά τέλειο, οι ερμηνείες καλές, η πλοκή πολύ καλύτερη από ότι περίμενα και το αργό pacing του σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα το κάνει πάρα πολύ ατμοσφαιρικό. Το setting σε ρουφάει μέσα του, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά. Υπάρχουν και άλλα κομμάτια που εκτίμησα όπως το πόσο σωστά χειρίζεται το μυστικιστικό κομμάτι, αλλά αυτό δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστός χειρισμός της ταινίας ή του source material και το πόσο σωστά χειρίζεται και κάποια άλλα κομμάτια που δεν θα πω γιατί μπαίνω σε spoiler περιοχή.

Ναι, η ταινία είναι μια εμπειρία στο σινεμά και είμαι και εγώ της άποψης ότι θα χάσει πάρα πολύ σε μικρή οθόνη.

Επίσης είχε πολύ πλάκα βλέποντας την ταινία να αναγνωρίζεις αυτά που "δανείστηκε" από το Dune η GW όταν έφτιαχνε το Warhammer 40k.

#92642 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2.794 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Νοέμβριος 2021 - 14:26

Ok άντε να το δούμε στο σινεμά. Βλέπετε έχω σθένος, όχι παίζουμε. 

rsrGbGx.gif

#92643 vectrapearl

vectrapearl

κουρεας ο μεγας...

• Members
  • 534 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Νοέμβριος 2021 - 19:19

Επίσης είχε πολύ πλάκα βλέποντας την ταινία να αναγνωρίζεις αυτά που "δανείστηκε" από το Dune η GW όταν έφτιαχνε το Warhammer 40k.

H o George Lukas για το Star Wars!

#92644 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2.574 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Νοέμβριος 2021 - 23:47

Απ' την άλλη ψάχνω να βρώ το Tokyo Gore Police αλλά πουθενά.

Δε απ την άλλη την βρήκα με το War thunder.

Το έχει το avistaz αλλά λογικά θέλει invite για να γραφτείς.

Επισυναπτόμενο Αρχείο

Δημοσιευμένη  εικόνα

#92645 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2.794 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Νοέμβριος 2021 - 10:29

Να την η βοήθεια από το εξωτερικό! Δεν το ήξερα καν αυτό το site.

rsrGbGx.gif

#92646 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 Δημοσιεύσεις:
  • LocationRealm of perdition

Καταχωρήθηκε 10 Νοέμβριος 2021 - 16:07

Titane ήθελα να το δω αν και δεν βρήκα να παιζεται και πουθενά αρα υποθετω αναμονη για κατέβασμα σε καποια φαση...

Για το νεο του αλμοδοβαρ με αφησε με πραγματικά διχασμενα αισθήματα. Σαν να ηθελε να το παει αλλού και αλλου να κατελειξε, αν και καλη ταινια εν τελει.

Dune εμενα μου αρεσε tbh, λογο και της παραγωγής ηταν πολυ πιο ξεκούραστο απτο παλιο των 80ς. Να πω τη κακια μου αλλα απο παλια το χα στο μυαλο μου σαν μια "αποτυχημένη εκδοχη" ενος τυπου starwars, δεν ειχα κανει ποτε συνειρμό με bladerunner αλλα τωρα που το λες...Δεν ξερω τι "σεναριο" περιμενες να δεις ωστοσο σε υποτιθέμενες "blockbuster" ταινίες του παρελθόντος.
Γενικα ολα αυτά τα "δυστοπια φανταζυ" της συγκεκριμένης δεκαετίας-εικασαετιας ειχαν αυτο το ιδιο μονοτονο στυλακι θα λεγα, οσα εχω δει εστω, που ισως αν το πάμε με σημερινά κινηματογραφικά δεδομενα δλδ καταλειγει σε κατι το τερμα κουραστικο. Ακόμα και το κινεζικο το 2046 αν και ειχε τελειως διαφορετικη προσέγγιση και ειχε να πει και πολλα περισσότερα, παραμενει με αυτη την καλτ σκηνοθεσια που αν και προσωπικα μαρεσει δεν τη θεωρω κατάλληλη για το κοινό σήμερα.

Το ματριξ να δουμε πως θα το κανουν το καινουριο, που τείνει να βγαίνει και πιο μιας "καλτ δρασης" αλλα με παππου πλεον τον Κυανου ριβς.

Ghost in shell ισως να ηταν μια πιο γοητευτικη μεταφορά τέτοιου είδους τελικά, αν και θυμαμαι να το εκραζα οταν ειχε βγει σινεμά.
Πολυ ριμεϊκ απτα 80ς-90ς εχει πέσει παντος τελευταια ρε παιδια xD

To Titane ελπίζω να συνεχίσουν να το παίζουν για όταν θα έχω περισσότερο χρόνο και όρεξη, στο κοινό αθηνοράματος κλασικά δεν άρεσε, αλλά δεν μπορεί, κάτι θα αξίζει.

Συμφωνώ για Αλμοδοβάρ, κι εμένα με ξάφνιασε η θεματική στροφή που κάνει στο τέλος, είχε μια συνέπεια βέβαια ως θεματική αλλά αφηγηματικά δε μου λειτούργησε και πολύ.

Το Dune θεωρείται εξαιρετικό σαν μυθιστόρημα και η νέα ταινία εκτιμήθηκε από κριτικούς και παρουσιάστηκε και καλά ως definitive edition ενός ανεκπλήρωτου κινηματογραφικού ονείρου. Εφόσον στηρίζεται σε λογοτεχνία το βρίσκω αδικαιολόγητο να είναι τόσο αδύναμο σεναριακά, δεν έχω διαβάσει το βιβλίο αλλά ούτε μπορούσα να ακολουθήσω την πλοκή ούτε με ενδιέφερε από ένα σημείο και μετά. Κάπου εκεί ο όρος blockbuster γίνεται επικίνδυνος, γιατί αφενός αν δεν μιλάμε για καθαρό art film, αλλά δεν έχουμε ούτε σενάριο και ερμηνείες, ούτε βέβαια και καμία αξιοσημείωτη σκηνή δράσης, επομένως τι μένει, η επείδηξη στο cgi? Έχουν πέσει τόσο τα standards για τα blockbusters?

Με Blade Runner συγκρίνω γιατί είναι του ίδιου σκηνοθέτη, πάλι δεν έχω δει το παλιό αλλά αν είναι στοιχειωδώς όσο καλό όσο λένε εκείνες οι γενιές πρέπει να μιλάμε για ντροπιαστική σύγκριση. Και είναι απορίας άξιο πώς έμπειροι κριτικοί βρίσκουν κάτι το redemptive στις σύγχρονες χολυγουντιανές προσπάθειες να διασκευάσουν αυθεντικά έργα του παρελθόντος. Υπάρχει ξεκάθαρη παρακμή από κινηματογραφικής άποψης.

Βεβαια υπαρχει και η δικη μου αποψη που ειναι εντελως αντιθετη απο του kamui και σου λεω οτι η ταινια χανει πολυ στην τηλεοραση(εχει βγει εδω και εβδομαδες στο yify και σε 4Κ) γιατι την ειδα και σινεμα και στο σπιτι..Η ταινια στα τεχνικα ειναι αριστουργημα,και οι ερμηνειες εξειρετικα καλες απο ολους!στο σεναριο η μαλακια του villneneuve ειναι οτι ουσιαστικα εκανε ενα prologe και το καλο κομματι της ιστοριας το αφησε για το part 2 .και οτι εβαλε κομματια αυτου στο τρειλερ που τελικα δεν ειδαμε.....το γιατι δεν τα ειδαμε θα το καταλαβεις οταν την δεις!

Απο την αλλη δεν ξερω για το blade runner γιατι δεν το εχω δει αλλα απο την αλλη υπαρχουν και το Αrival πχ που ειναι παρα πολυ καλη ταινια η το εξαιρετικο Prisoners οποτε το ''κλασσικος ανυποφορος villeneuve'' ειναι λιγο αστοχο για μενα γιατι δεν μπορει να τσουβαλιαζουμε τα παντα λογο μιας ''κακης'' ταινιας

disclaimer..οταν λεω οτι η αποψεις μου για την ταινια εινιαι εντελως αντιθετη απο του kamui δεν το λεω για να κοντραρω κανεναν η να ανοιξω καποιο beef που λεει οτι η ταινια ειναι κακη η ο villeneuve κακος σκηνοθετης ..Στις ταινιες εχω μαθει να δεχομαι ολες της αποψεις γιατι τα likes του καθενος ειναι υποκειμενικα!Π.χ το titane που αναφερθηκε ειναι της julia ducournau που εχει κανει και το raw και δεν θα το εβλεπα γιατι μου ειπαν οτι ειναι αρκετα ποιο σκληρο απο το raw (και μαλλον γιαυτο και κατεβηκε γρηγορα απο τις αιθουσες) και εγω με το raw ναι μεν το ειδα αλλα δεν ειναι κατι που θα ξαναβλεπα η θα προτεινα σε καποιον αλλο να δει!

The beef is on!

Από Villeneuve μου είχε αρέσει πολύ το Incendies, αν και τότε ήμουν 15 χρονών, από εκεί και πέρα το Enemy προσπάθησε αλλά είναι μαζοχιστικά ψυχαναλυτικό και δυσνόητο. Στο Dune νομίζω ακολουθεί περίπου τη "λογική" του Blade Runner, απλώς κάπως πιο watchable και σουλουπωμένο, για αυτό θεώρησα ότι είναι χαρακτηριστικά ανυπόφορος, γιατί ακολουθεί μια συνταγή που για εμένα προσωπικά δεν βλέπεται και την επαναλαμβάνει.

O6rrvsU.jpg

#92647 vectrapearl

vectrapearl

κουρεας ο μεγας...

• Members
  • 534 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Νοέμβριος 2021 - 10:05

The beef is on!

Από Villeneuve μου είχε αρέσει πολύ το Incendies, αν και τότε ήμουν 15 χρονών, από εκεί και πέρα το Enemy προσπάθησε αλλά είναι μαζοχιστικά ψυχαναλυτικό και δυσνόητο. Στο Dune νομίζω ακολουθεί περίπου τη "λογική" του Blade Runner, απλώς κάπως πιο watchable και σουλουπωμένο, για αυτό θεώρησα ότι είναι χαρακτηριστικά ανυπόφορος, γιατί ακολουθεί μια συνταγή που για εμένα προσωπικά δεν βλέπεται και την επαναλαμβάνει.

ooohhh bring iiiiiitttt!!!!

Οπως ειπα και πριν το blade runner 2049 δεν το εχω δει,οποτε δεν μπορω να δω αν ειναι ιδια συνταγη,αν και εχοντας δει το πρωτο η συνταγη του dune στο verse του blade runner θα μου κανει και μενα καπως ομολογω.!

#92648 MPVNsf123

MPVNsf123

Anime Fan

• Members
  • 140 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Νοέμβριος 2021 - 22:32

https://greekreporter.com/2021/11/09/the-expendables-4-thessaloniki/
Xv1TzBv.png
Μπορεί να κατέβω καμιά μέρα δηλαδή στην Αριστοτέλους και να πετύχω τον Schwarzenegger, τον Van Damme και τον Lundgren;

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από MPVNsf123: 11 Νοέμβριος 2021 - 22:35

#92649 GhostPrince

GhostPrince

夢遊病者

• Members
  • 2.160 Δημοσιεύσεις:
  • Location ・ω・ 

Καταχωρήθηκε 12 Νοέμβριος 2021 - 01:41

Εζησα για να δω σταθαμ κ σταλονε να ανατιναζουν κανα οχημα του ΟΑΣΘ παιζοντας μπουνιδια με καναν αναλοσυμο μισοπληρωμενο επιβάτη . Τι, οχι;

Ξεχασα να απαντησω αλλα οσο για το Dune ουτε εγω εχω διαβασει το μυθιστόρημα , πιο πολυ με τα παλια 2 ατελείωτα σε διάρκεια παρτς π χαν βγει στα 80s συγκρινα. Οπτικα δεν νομιζω να μπορουμε να διαφωνησουμε πως είναι απλα αριστούργημα απο αποψη ηχου εικονας/φωτογραφίας εφε και ολο το συναφι. Απλα απτη στιγμη που επικεντρωθηκαν και στο εισαγωγικό κομματι εμενε απλα αυτο. Ένα σινε-θέαμα χωρις πολλα πολλα.

Δεν θα το αναλυσω μιας και ειμαι αρκετα προκατειλημενος για το "ποσο εχει ξεπεσει το σημερινό σινεμά". Ναι εχει σε μεγαλο βαθμο. Σεναριακά εστω. Και δεν ειναι λιγες ακομα και οι μεταφορές απο καποιο βιβλιο ή κομιξ (ασε τα κακογραμενα ορίτζιναλ) που αν αφαιρεσεις το οπτικο τεχνικό κοματι θα κατελειγαν αδιάφορα. Προσωπικα το καταευχαριστηθηκα το Dune οπως προείπα χωρις να θεωρω οτι ειναι καμια βαθυστοχαστη ταινια ή τιποτα, το αντίθετο μαλιστα. Με τον όρο blockbuster πιο πολυ αναφεριμουν σε ταινίες που γινονται επιτυχιες καθαρα λογο του μαρκετινγκ και του οπτικου τους μερους χωρις να εχουν κατι παραπανω (και οχι τοσο τη γενικη έννοια του όρου) νομιζω μιλαμε για ενα τετοιο παραδειγμα. Το δεύτερο παρτ λογικα θα ειναι σεναριακα αρκετα καλυτερο (απ τα αχνα π τ θυμαμαι κιεγω σα συνεχεια) αλλα σε αυτα τα στάνταρ κιολας.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από GhostPrince: 12 Νοέμβριος 2021 - 01:56

フカフカ

#92650 Erudinam

Erudinam

Anime Newbie

• Members
  • 46 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Νοέμβριος 2021 - 09:41

ειμαι πιο πολυ των σειρων παρα των ταινιων.

αν και σειρες δυσκολο να βρω κατι να μου αρεσει, ποσο μαλλον ταινια.

ειμαι τυπος που εχω κατεβασει γενικα αρκετες ταινιες αλλα βλεπω μονο σκηνες.....

πχ, το dune το κατεβασα αλλα δεν.....

wdasa.png

#92651 pc_magas

pc_magas

Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

• Members
  • 485 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAcharnes

Καταχωρήθηκε 12 Νοέμβριος 2021 - 23:50

Question:

Γιατί βάση του σκάι ανέβηκαν τα νούμερα:
https://www.youtube.com/watch?v=Hh1VqlWTxlU

Δεν μπορούν οι 6εκ εμβολιασμοί να το περιορίσουν πόσους θέλουμε ακόμη;

#92652 GhostPrince

GhostPrince

夢遊病者

• Members
  • 2.160 Δημοσιεύσεις:
  • Location ・ω・ 

Καταχωρήθηκε 13 Νοέμβριος 2021 - 00:19

Οχι αφου στα νοσοκομεια τους θανατώνουν γιατι δεν χωρανε. Με 500 νεους μεθ τη μερα οχι απλα δεν τα πάμε καλα ή να περιορισαμε κάτι αλλα ειμαστε για βραβειο ανικανότητας σε ευρωπαϊκο επιπεδο. (Αν οχι και παγκόσμιο αν το παρεις αναλογικά δλδ.)
Κιεδω που τα λεμε κανεναν δεν ενδιαφερει ποσοι πεθαινουν βεβαια, (πολιτες,κυβερνηση μια απτα ιδια). Φαινεται κιαπτη συνολική σταση μας.

Οσο για τα media, τα νουμερα κρουσμάτων και εμβολιασμενων πιθανόν παιζουν ή διαφερουν σχετικα, αναλογα και της πολιτικης επιβολης που έχει το καθε καναλι.

Πάντος αν ο φοβος του να πατησεις σε ελληνικό νοσοκομείο σημερα δεν ειναι αρκετος και θελουμε να πασχιζουμε να πειθουμε με ψεματα μονημως τον εαυτο μας περι "ελευθεριας" ρισκάρωντας κιεμας κ οτι κιοτι κυκλοφορει διπλα μας ενω πεθαινουν 70 άτομα τη μερα κ παμε για τους 100, τοτε τι να πω. Χαλάλι και καλη τυχη. Οσοι δεν φυγουν απο κοβιντ θα φυγουν απο αυτοκτονίες ή δολοφονίες οπως το πάμε.

P.S τα εμβολια ηδη εχουν αρχίσει και λιγουνε οσο περνανε τα 6μηνα -8μηνα xD ασχετως και των πολλων πλαστων ειτε απο εντος χωρας είτε από Βουλγαρία. Καλα πήγε κιαυτο. Προσωπικα 3τη δοση δεν νομιζω να κανω γιατί εχει χασει το νοημα του κιαυτο ακομα.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από GhostPrince: 13 Νοέμβριος 2021 - 00:47

フカフカ

#92653 Erudinam

Erudinam

Anime Newbie

• Members
  • 46 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Νοέμβριος 2021 - 13:20

εγω δεν ασχολουμαι πια με τον κορωνοιο.

εχω την υγεια μου και ζω την ζωη μου.

οποιος θελει να προστετευτει ας προστατευτει.

οι περισσοτεροι που πεθαινουν (ειτε εμβολιασμενοι ειτε ανεμβολιαστοι) ΜΑΛΛΟΝ ειναι άτομα που κινδυνευουν αλλά δεν προσέχουν. Νομίζω ο αριθμος των θανάτων από άτομα που κινδυνευαν πολυ και πρόσεχαν πολυ είναι πολυ μικρος. βεβαια αυτο εικασία είναι.

wdasa.png

#92654 GhostPrince

GhostPrince

夢遊病者

• Members
  • 2.160 Δημοσιεύσεις:
  • Location ・ω・ 

Καταχωρήθηκε 13 Νοέμβριος 2021 - 15:11

Δεν νομιζω οτι εχουμε ποσοστα ατομων που οντος προσεχουν, πρεπει να νε παρα πολυ μικρα.
Κατα βαση δεν μας νοιαζει. Και οι διαφωνιες μας ακομα με υποκρισία ειναι. Γιαυτό φτασαμε κιεδω π φτασαμε σα κρατος θα μου πεις.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από GhostPrince: 13 Νοέμβριος 2021 - 15:12

フカフカ

#92655 pc_magas

pc_magas

Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

• Members
  • 485 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAcharnes

Καταχωρήθηκε 14 Νοέμβριος 2021 - 17:38

Πρόσφατα μιλούσα με την μάνα μου σχετικά με εμβολιαστές και αντιεμβολιαστές.

Από την κουβέντα προσπάθησα να κατανοήσω το rationale των "αντιεμβολιαστών" (τα quotes τα βάζω για να μην βάλω ταμπέλα γιατί απλά πιστεύω πως το ζήτημα είναι kinda περίπλοκο και οι ταμπέλες δεν το βοηθούν). Πιστεύω πως η αντίδρασή τους έχει μια λογική βάση και είναι προϊόν μη σωστής ενημέρωσης και αυτό γιατί βάση συζητήσεως κατανόησα ότι:

1. Δεν γνωρίζουν τι κάνει το εμβόλιο, γιατί πρέπει να φοράνε μάσκα και δεν μπορούν να επιστευτούν το μέσο της πληροφόρισης (τηλεόραση, δημοσιογράφους κλπ κλπ).

2. Μη εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση που χορηγεί το εμβόλιο.

3. Η αντίδραση είναι προϊόν συναισθηματικού manipulation.

4. Αδυναμία αναζήτησης λόγο ότι σε ένα χάος συναισθηματικής διαχείρησης με έναν φόρτο πληροφορίας, που να αναζητήσω και σε ποιο κανάλι εφόσον και η google/youtube εμφανίζει αποτελέσματα βάση του τι θέλω να δω και όχι του τι πρέπει να δω και η τηλεόραση παίζει περισσότερο. Ακόμα ηλικιές 45+ μπορεί να μην ξέρουν ΚΑΝ αγγλικά για να ψάξουν με ξένα keywords.

Ακόμα όταν η πληροφορία είναι καθαρός συναισθηματικός διαχειρισμός και η κρίσης μας βασίζετε στο συναίσθημα αν το συνδιάσεις με την πτώση του μέσου εισοδήματος η κρίση σου είναι βάση του συναισθήματος δλδ δεν είναι καθαρή λογική. Ακόμα όλη η πληροφόρία παράγει φόβο λες και είναι ανθρωποφάγο gojilla or sth (οκ λίγο άστοχο αλλά θέλω να πώ ότι είναι καθαρά συναισθηματική διαχείρηση) είτε αντιδράς πολεμώντας την είτε την αποφεύγεις.

Επιπλέων αν το συνδιάσεις με τις τούμπες τον πολιτικών μας και μη έμπνευσης εμπιστοσύνης σε όλα τα χρόνια, όταν σε ένα κρίσιμο ζήτημα πχ πανδημία πως τους εμπιστεύεσε;

Άρα μήπως αντί να αντιδρούμε να πάμε να τα εξηγούμε;
Πχ. πλέον παρακολουθώ CDC αντί ειδήσεων.