Titane ήθελα να το δω αν και δεν βρήκα να παιζεται και πουθενά αρα υποθετω αναμονη για κατέβασμα σε καποια φαση...
Για το νεο του αλμοδοβαρ με αφησε με πραγματικά διχασμενα αισθήματα. Σαν να ηθελε να το παει αλλού και αλλου να κατελειξε, αν και καλη ταινια εν τελει.
Dune εμενα μου αρεσε tbh, λογο και της παραγωγής ηταν πολυ πιο ξεκούραστο απτο παλιο των 80ς. Να πω τη κακια μου αλλα απο παλια το χα στο μυαλο μου σαν μια "αποτυχημένη εκδοχη" ενος τυπου starwars, δεν ειχα κανει ποτε συνειρμό με bladerunner αλλα τωρα που το λες...Δεν ξερω τι "σεναριο" περιμενες να δεις ωστοσο σε υποτιθέμενες "blockbuster" ταινίες του παρελθόντος.
Γενικα ολα αυτά τα "δυστοπια φανταζυ" της συγκεκριμένης δεκαετίας-εικασαετιας ειχαν αυτο το ιδιο μονοτονο στυλακι θα λεγα, οσα εχω δει εστω, που ισως αν το πάμε με σημερινά κινηματογραφικά δεδομενα δλδ καταλειγει σε κατι το τερμα κουραστικο. Ακόμα και το κινεζικο το 2046 αν και ειχε τελειως διαφορετικη προσέγγιση και ειχε να πει και πολλα περισσότερα, παραμενει με αυτη την καλτ σκηνοθεσια που αν και προσωπικα μαρεσει δεν τη θεωρω κατάλληλη για το κοινό σήμερα.
Το ματριξ να δουμε πως θα το κανουν το καινουριο, που τείνει να βγαίνει και πιο μιας "καλτ δρασης" αλλα με παππου πλεον τον Κυανου ριβς.
Ghost in shell ισως να ηταν μια πιο γοητευτικη μεταφορά τέτοιου είδους τελικά, αν και θυμαμαι να το εκραζα οταν ειχε βγει σινεμά.
Πολυ ριμεϊκ απτα 80ς-90ς εχει πέσει παντος τελευταια ρε παιδια xD
To Titane ελπίζω να συνεχίσουν να το παίζουν για όταν θα έχω περισσότερο χρόνο και όρεξη, στο κοινό αθηνοράματος κλασικά δεν άρεσε, αλλά δεν μπορεί, κάτι θα αξίζει.
Συμφωνώ για Αλμοδοβάρ, κι εμένα με ξάφνιασε η θεματική στροφή που κάνει στο τέλος, είχε μια συνέπεια βέβαια ως θεματική αλλά αφηγηματικά δε μου λειτούργησε και πολύ.
Το Dune θεωρείται εξαιρετικό σαν μυθιστόρημα και η νέα ταινία εκτιμήθηκε από κριτικούς και παρουσιάστηκε και καλά ως definitive edition ενός ανεκπλήρωτου κινηματογραφικού ονείρου. Εφόσον στηρίζεται σε λογοτεχνία το βρίσκω αδικαιολόγητο να είναι τόσο αδύναμο σεναριακά, δεν έχω διαβάσει το βιβλίο αλλά ούτε μπορούσα να ακολουθήσω την πλοκή ούτε με ενδιέφερε από ένα σημείο και μετά. Κάπου εκεί ο όρος blockbuster γίνεται επικίνδυνος, γιατί αφενός αν δεν μιλάμε για καθαρό art film, αλλά δεν έχουμε ούτε σενάριο και ερμηνείες, ούτε βέβαια και καμία αξιοσημείωτη σκηνή δράσης, επομένως τι μένει, η επείδηξη στο cgi? Έχουν πέσει τόσο τα standards για τα blockbusters?
Με Blade Runner συγκρίνω γιατί είναι του ίδιου σκηνοθέτη, πάλι δεν έχω δει το παλιό αλλά αν είναι στοιχειωδώς όσο καλό όσο λένε εκείνες οι γενιές πρέπει να μιλάμε για ντροπιαστική σύγκριση. Και είναι απορίας άξιο πώς έμπειροι κριτικοί βρίσκουν κάτι το redemptive στις σύγχρονες χολυγουντιανές προσπάθειες να διασκευάσουν αυθεντικά έργα του παρελθόντος. Υπάρχει ξεκάθαρη παρακμή από κινηματογραφικής άποψης.
Βεβαια υπαρχει και η δικη μου αποψη που ειναι εντελως αντιθετη απο του kamui και σου λεω οτι η ταινια χανει πολυ στην τηλεοραση(εχει βγει εδω και εβδομαδες στο yify και σε 4Κ) γιατι την ειδα και σινεμα και στο σπιτι..Η ταινια στα τεχνικα ειναι αριστουργημα,και οι ερμηνειες εξειρετικα καλες απο ολους!στο σεναριο η μαλακια του villneneuve ειναι οτι ουσιαστικα εκανε ενα prologe και το καλο κομματι της ιστοριας το αφησε για το part 2 .και οτι εβαλε κομματια αυτου στο τρειλερ που τελικα δεν ειδαμε.....το γιατι δεν τα ειδαμε θα το καταλαβεις οταν την δεις!
Απο την αλλη δεν ξερω για το blade runner γιατι δεν το εχω δει αλλα απο την αλλη υπαρχουν και το Αrival πχ που ειναι παρα πολυ καλη ταινια η το εξαιρετικο Prisoners οποτε το ''κλασσικος ανυποφορος villeneuve'' ειναι λιγο αστοχο για μενα γιατι δεν μπορει να τσουβαλιαζουμε τα παντα λογο μιας ''κακης'' ταινιας
disclaimer..οταν λεω οτι η αποψεις μου για την ταινια εινιαι εντελως αντιθετη απο του kamui δεν το λεω για να κοντραρω κανεναν η να ανοιξω καποιο beef που λεει οτι η ταινια ειναι κακη η ο villeneuve κακος σκηνοθετης ..Στις ταινιες εχω μαθει να δεχομαι ολες της αποψεις γιατι τα likes του καθενος ειναι υποκειμενικα!Π.χ το titane που αναφερθηκε ειναι της julia ducournau που εχει κανει και το raw και δεν θα το εβλεπα γιατι μου ειπαν οτι ειναι αρκετα ποιο σκληρο απο το raw (και μαλλον γιαυτο και κατεβηκε γρηγορα απο τις αιθουσες) και εγω με το raw ναι μεν το ειδα αλλα δεν ειναι κατι που θα ξαναβλεπα η θα προτεινα σε καποιον αλλο να δει!
The beef is on!
Από Villeneuve μου είχε αρέσει πολύ το Incendies, αν και τότε ήμουν 15 χρονών, από εκεί και πέρα το Enemy προσπάθησε αλλά είναι μαζοχιστικά ψυχαναλυτικό και δυσνόητο. Στο Dune νομίζω ακολουθεί περίπου τη "λογική" του Blade Runner, απλώς κάπως πιο watchable και σουλουπωμένο, για αυτό θεώρησα ότι είναι χαρακτηριστικά ανυπόφορος, γιατί ακολουθεί μια συνταγή που για εμένα προσωπικά δεν βλέπεται και την επαναλαμβάνει.