Ε κοίτα το rpg maker είναι απλά ένας editor, δεν νομίζω ότι μπορεί να γράψει θετικά σε ένα βιογραφικό ή μάλλον να το θέσω καλύτερα δεν μπορεί να γράψει τόσο θετικά όσο η unreal.
Αντίστοιχα για τους διάφορους visual novel editors.
Συμφωνώ απόλυτα. Εννοείται ότι δεν είναι το ίδιο.
Όμως, μην βλέπεις που κάνω προγραμματισμό, ο προγραμματισμός είναι απλά κάτι που βρίσκω διασκεδαστικό. Δεν είναι κάτι που μπορώ να με δω να κάνω για δεκαετίες ως επάγγελμα. Εγώ designer αποσκοπώ να γίνω, που σημαίνει ότι, αν επρόκειτο να καταθέσω βιογραφικό με τις δουλειές μου στα αντίστοιχα προγράμματα κλπ, θα έδινα βάση στον πυρήνα του παιχνιδιού παρά στα τεχνικά του κομμάτια. Σε μια τέτοια περίπτωση, δεν θα με ενδιέφερε και πολύ να αποδείξω ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω λχ την UE, αλλά ότι μπορώ να σχεδιάσω ένα ενδιαφέρον και διασκεδαστικό παιχνίδι με βάση ένα όραμά μου. Αν έπρεπε να επιλέξω αν θα προγραμματίζω ή αν θα γράψω την πλοκή ενός παιχνιδιού και θα το "σκηνοθετήσω", θα επέλεγα το τελευταίο χίλιες φορές.
Τώρα, ισχύει ότι τα indie έχουν πλέον μια μεγαλύτερη επιφάνεια, αλλά νομίζω ότι ελάχιστα είναι αυτά τα οποία πραγματικά θα πιάσουν. Δεν είναι το ίδιο να λανσάρει παιχνίδι ένας ιδιώτης/μια μικρή ομάδα χωρίς καν γραφεία σε σύγκριση με μια εταιρία (μικρή ή μεγάλη).
Edited by Angel.tze, 01 November 2021 - 16:58.