Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole


  • Please log in to reply
93858 replies to this topic

#91456 pc_magas

pc_magas

    Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

  • Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 08 March 2021 - 21:59

Από την άλλη όντως τα νοσοκομεία είναι φύσκα και εάν ναι είναι από CODID αθενείς;

 

Πλέον με την εικόνα των ΜΑΤ και εικόνες όπως ο Μιτσοτάκης να πάει Ικαρία ενώ επιβάλει lockdown και παράλληλα πιστοποιητικά εμβολιασμού. I do not know αλλά το βλέπω ύποπτο.

Όντως έχουμε νοσοκομεία φύσκα και εάν ναι ήταν πάντα φύσκα. θυμάμαι παλιά πως τα ράτζα ήταν μια συνήθεια στα νοσοκομεία to begin with.

Τέλος δεν ξέρω εάν η ΝΔ όντως άφησε να φουσκωθούν τα κρούσματα ή τα κρούσματα είναι πλαστά.



#91457 Tenshi

Tenshi

    Murciélago

  • Members
  • 1,256 posts
  • LocationEl Salonica

Posted 08 March 2021 - 22:15

Από ποστ μου στο Facebook...

158970550_10158002158403803_461394000014

O Κυρανάκης μέλος της Ν.Δ κατά  τη διάρκεια των ειδήσεων έπαθε εγκεφαλική βλάβη δίνοντας το όνομα του νεαρού, αραδιάζοντας ένα σωρό μπούρδες που πραγματικά προσβάλει την Ανθρωπινη νοημοσύνη...

https://twitter.com/tou_diaolou/status/1368840204015042561?s=20



 


Tiger-stock-blog-header.jpg


#91458 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 09 March 2021 - 11:34

Δεν έπαθε καμία βλάβη, είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία να αποπροσανατολίσει την κουβέντα από το πραγματικό ζήτημα. Το βράδυ βγήκε και στο mega.

Είναι ξεκάθαρα πολιτική επιλογή όπως φάνηκε και με τον διαδηλωτή του ΠΑΜΕ πριν από μερικούς μήνες.


rsrGbGx.gif

#91459 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 10 March 2021 - 11:05

Άκουγα το Dynamite από BTS να ανέβει λίγο η διάθεση γιατί με χτυπάει η μοίρα αλύπητα σήμερα (έπιασε φωτιά στο κέντρο με τους servers που έχω το επαγγελματικό μου email λολ) και αυτόματα σκέφτηκα ομιτζι πόσο τέλειο θα ήταν background στα επεισόδια χθες!

 

~Shining through the city with a little funk and soul
So I'ma light it up like dynamite, whoa oh oh~


xbJ3b2w.jpeg


#91460 LethalMike

LethalMike

    I'm not Sober, I will never be..

  • Members
  • 303 posts
  • LocationΡόδος, Χανιά

Posted 10 March 2021 - 17:29

Καφτε ολα τα ΑΤ!!! Με τσεκουρια βγειτε να ανοιξουν τα κρανη!


ezgif.com-resize.gif


#91461 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 10 March 2021 - 17:41

ηρέμησε τα βυζιά σου εσυ. 

Κάποιος kaneda84 ψάχνει τον ancient mariner στο anidb.



#91462 LethalMike

LethalMike

    I'm not Sober, I will never be..

  • Members
  • 303 posts
  • LocationΡόδος, Χανιά

Posted 10 March 2021 - 18:13

ηρέμησε τα βυζιά σου εσυ. 

Κάποιος kaneda84 ψάχνει τον ancient mariner στο anidb.

σκασε


ezgif.com-resize.gif


#91463 Lord Leon

Lord Leon

    Immortal Esper

  • Members
  • 739 posts

Posted 10 March 2021 - 22:06

Κοίτα, δεν θέλω να το πάρεις προσωπικά γιατί ειλικρινά δεν στο λέω με κακία αλλά υπάρχουν εκατοντάδες άρθρα εδώ και βδομάδες με δηλώσεις δικηγόρων και διεθνών οργανισμών.

 

Εμπάσει περιπτώσει δεν είμαι της σχολής "its not my job to educate you" οπότε θα σου πω αυτά που εκτιμώ κατά τις νομικές μου γνώσεις και σύμφωνα με τις δηλώσεις της δικηγόρου του και με τις επίσημες τοποθετήσεις της κυβέρνησης.

 

Το καλοκαίρι ψηφίστηκε ένας φωτογραφικός νόμος, ο οποίος μάλιστα ανεπίσημα κυκλοφορούσε ως νόμος "Κουφοντίνα" ο οποίος προέβλεπε ότι ο Κουφοντίνας από τις αγροτικές φυλακές στις οποίες είχε μεταχθεί σύμφωνα με το νόμο όπως ίσχυε θα έπρεπε να μεταχθεί ξανά στις φυλακές Κορυδαλλού. Το προσπερνάμε αυτό αν είναι δίκαιο και ηθικό κλπ μεγάλη συζήτηση. Το Δεκέμβριο πριν τα Χριστούγεννα τον μετήγαγαν στις φυλακές Δομοκού παρά το νόμο τον οποίο οι ίδιοι ψήφισαν αρνούμενοι να του δώσουν όπως ορίζει ο νόμος την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών (ΚΕΜ) κάτι για το οποίο αποφάνθηκε και ο Συνήγορος του Πολίτη.

 

Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου αρχικά τον ενημέρωσε ότι πήγε στο Δομοκό με δική της απόφαση λόγω covid ( φουλ παράνομο καθώς δεν αποφασίζει αυτή παρά μόνο με τη σύμφωνη γνώμη της ΚΕΜ, η οποία δεν υπήρχε). Ισχυρισμός ο οποίος δεν ίσχυε καθώς όταν πήγε στο Δομοκό έκανε τεστ και έμεινε καραντίνα όπως θα γινόταν αν πήγαινε Κορυδαλλό. Εν συνεχεία άλλαξε τη δικαιολογία και είπε ότι πήγε Δομοκό επειδή στον Κορυδαλλό δεν πάνε βαρυποινίτες, το οποίο εκτός από παράνομο διότι ο νόμος όριζε σαφώς ότι έπρεπε να πάει Κορυδαλλό είναι και ανυπόστατο γιατί στον Κορυδαλλό μέχρι τώρα μια χαρά πάνε βαρυποινίτες, το ξέρουν και οι ασκούμενοι αυτό. Εν συνεχεία ξαναάλλαξε το στόρυ και είπε ότι τον μετήγαγαν με βάση απόφαση της ΚΕΜ από τα μέσα Ιανουαρίου. Δηλαδή τέλη Δεκεμβρίου τον μετήγαγαν με βάση απόφαση της ΚΕΜ από 3 βδομάδες μετά. Λετζιτ.

 

Τα έγγραφα που ζητούσε αν και όχι όλα του τα έδωσαν 52 μέρες αφού τα ζήτησε (ήδη 42 μέρες απεργός πείνας)

 

Επίσης κατά των αποφάσεων αυτών των οποίων δεν είχε λάβει καν γνώση καθώς όπως προείπα παρανόμως δεν του επέδιδαν (βλ. πόρισμα του ΣτΠ) δεν μπορούσε να προσφύγει ενώ μπορούσε να προσφύγει μόνο επί αρνητικών απαντήσεων στις αιτήσεις της δικηγόρου του ώστε να μεταχθεί στον Κορυδαλλό, τις οποίες αρνούνται να εκδώσουν μέχρι και σήμερα.

 

Νομικά το θέμα έχει κριθεί, παρανόμως μετήχθη στο Δομοκό και όχι στον Κορυδαλλό, έχουν αποφανθεί δημοσίως Δικηγορικοί Σύλλογοι, η Διεθνής Αμνηστία, το Παρατηρητήριο Σωφρονιστικών Συστημάτων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης και νομικοί από όλες τις παρατάξεις και όλα τα πολιτικά χρώματα.

 

Παραβιάζονται κατάφωρα τα δικαιώματα ενός ανθρώπου που λόγω της θέσης της οποίας βρίσκεται (κρατούμενος) πρέπει σε ένα κράτος δικαίου να χαίρει ειδικής προστασίας ακόμα και αν έχει σκοτώσει τη μάνα σου. Αν θέλουμε δημοκρατία βέβαια γιατί κάποιοι θέλουν άλλα καθεστώτα.

 

Και μην με ρωτήσει κανείς αν θα έλεγα τα ίδια για τον Ρουπακιά και το Μιχαλολιάκο, δεν θα το αντέξει η δόλια μου καρδιά. Ναι τα ίδια ακριβώς θα έλεγα, δεν μπορεί το κράτος να κάνει ό,τι γουστάρει. σήμερα είσαι εσύ αύριο είμαι εγώ.

 

respect για τη σουμα  :respect:


stasou%2520mygdala.jpg


#91464 Angel.tze

Angel.tze

    Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

  • Members
  • 362 posts

Posted 11 March 2021 - 12:16

Πάντως, μίλησε ο πατέρας μου με συναδέλφους και ανώτερούς του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και πέντε διαφορετικά άτομα του είπαν ότι οι φύλακες Κορυδαλλού έχουν σταματήσει να δέχονται βαρυποινίτες εδώ και κάποια χρόνια.

Συγκεκριμένα ο υπεύθυνος φυλακών στο Υπουργείο είπε πως πλέον έχουν μόνο ελαφρά σχετικά περιστατικά καθώς και ακριβώς έξι ανθρώπους με βαριά εγκλήματα για τους οποίους έχουν κάνει χάρη λόγω σπουδών και πρακτικής μελέτης (οι δύο είναι φοιτητές οικονομικών και οι άλλοι τέσσερις κάνουν πρακτική ως μάγειροι). Άρα βλέποντας τα δεδομένα, αυτό που μέχρι και οι ασκούμενοι ξέρουν έχει πρακτικά πάψει να ισχύει. Οι φύλακες Κορυδαλλού έχουν όντως διαμορφωθεί ως προς στον χώρο και στον λόγο χρήσης τους (οι μισές πτέρυγες είναι ήδη άδειες και πλέον ο Κορυδαλλός θα είναι μόνο για ελαφρά περιστατικά και για υπόδικους).

Τώρα, γιατί έγραψαν τέτοιον φωτογραφικό νόμο τόσο απόλυτο... δεν ξέρω. Ο νόμος πράγματι λέει ξεκάθαρα ότι όταν το άτομο πληροί κάποια τσεκ τότε απαγορεύεται να είναι στις αγροτικές φυλακές κι πρέπει να επιστρέψει στο κατάστημα απ'το οποίο ήρθε. Τι γίνεται στην περίπτωση που το κατάστημα αυτό δεν μπορεί να τον δεχτεί πλέον δεν γράφουν όμως. Υπάρχει μήπως κάποιο άλλο άρθρο που να καλύπτει την εξής εξέλιξη?
Φυσικά όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει παίξει σωστά τον ρόλο της στο όλο θέμα, προφανώς. Τα φάουλ τα σημειώνει και η mono. Απλώς φαίνεται πως τελικά η δικαιολογία περί Κορυδαλλού που δεν δέχεται βαρυποινίτες δεν είναι τόσο δικαιολογία. Δεν έχω καμία διάθεση να υπερασπιστώ την κυβέρνηση, απλά θεωρώ ότι πρέπει να λέμε τα πράγματα όπως είναι (πλέον).

Επίσης, προσωπικά δεν θα δεχτώ αντιρρήσεις στα λεγόμενα των ανθρώπων, ήταν πέντε διαφορετικά πρόσωπα που είναι χωμένα μέσα στα συγκεκριμένα ζητήματα, ένας από αυτούς μάλιστα ολόκληρος υπεύθυνος. Δεν θεωρώ ότι όλοι τους μιλάνε με πολιτικές σκοπιμότητες.

Edit: typos

Edited by Angel.tze, 11 March 2021 - 12:19.

8J90AKf.jpg

that's a dude!


#91465 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 11 March 2021 - 14:58

Στην πράξη δέχεται βαρυποινίτες. Δεν ξέρω τί λένε τα κοστούμια στο Υπ. Δικαιοσύνης εγώ σου λέω τί ξέρουμε εμείς οι δικηγόροι. Προσωπικά δεν με απασχολεί και ιδιαίτερα τί θα δεχτείς και τί όχι :P


xbJ3b2w.jpeg


#91466 Angel.tze

Angel.tze

    Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

  • Members
  • 362 posts

Posted 11 March 2021 - 15:35

Και σαν δικηγόροι πώς το γνωρίζετε έμπρακτα? Υπάρχουν εννοώ αποδείξεις από πρόσφατα περιστατικά ή είναι απλά "common knowledge" σε βάθος ετών? 

 

Δεν ξέρω τί λένε τα κοστούμια στο Υπ. Δικαιοσύνης

Ποια κοστούμια??  :dazed: Απλοί εργαζόμενοι υπαλλήλοι στα αντίστοιχα τμήματα είναι, πλην του υπεύθυνου. Γι'αυτό και είπα πως προσωπικά δεν θα λάβω υπόψην επιχειρήματα περί υποκινουμενων κοστουμιών, το βρίσκω δύσκολο (μην σου πω αδύνατον) πέντε διαφορετικοί άνθρωποι να λένε ακριβώς τα ίδια ψέματα, ειδικά όταν δεν τους πλήττει με οποιονδήποτε τρόπο. Δεν έχω κανέναν λόγο να μην τους πιστέψω. Δεν βλέπω δηλαδή γιατί πρέπει να αμφισβητηθεί ο λόγος τους με το καλημέρα, εφόσον δεν είναι άτομα που πρέπει να πουσάρουν μια εικόνα προς τα έξω (λχ βουλευτές), ειδικά όταν απευθύνονται σε έναν συνάδελφο σε χαλαρή συζήτηση.


Edited by Angel.tze, 11 March 2021 - 15:35.

8J90AKf.jpg

that's a dude!


#91467 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 11 March 2021 - 17:16

Δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι λένε ψέμματα αυτοί οι άνθρωποι όποιοι και αν είναι καλή τους ώρα.

 

Το θέμα είναι όπως με πάμπολλα πράγματα στην Ελλάδα ότι στα Υπουργεία και τις εκάστοτε αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν καμία απολύτως εικόνα για τις πρακτικές είτε στις δημόσιες υπηρεσίες, στα δικαστήρια, στα σωφρονιστικά καταστήματα κλπ. Εδώ υπάρχουν εσωτερικές ερμηνευτικές εγκύκλιοι που αντικρούουν το νόμο και την κοινή λογική με βάση τις οποίες εκδίδονται αποφάσεις και πας στο νομικό τμήμα της υπηρεσίας και συμφωνούν οι ίδιοι οι δικηγόροι της υπηρεσίας που εξέδωσε την εγκύκλιο και την απόφαση.

 

Στη θεωρία πολλά πράγματα συμβαίνουν ή θα έπρεπε να συμβαίνουν τα οποία όμως πρακτικά είναι αστεία και οι μάχιμοι δικηγόροι τα γνωρίζουν αυτά τα πράγματα. Δεν έχουμε κάνει μελέτες με στατιστικές αλλά γίνονται και καταγγελίες για παράτυπες πρακτικές σε τακτά χρονικά διαστήματα.

 

Επομένως καλοί είναι οι υπάλληλοι στα Υπουργεία για να πας και να σε βοηθήσουν να βγάλεις άκρη με αχανείς νομοθετικές διατάξεις αλλά είναι αποκομμένοι από το τί συμβαίνει στην πραγματικότητα όχι γιατί φταίνε αυτοί αλλά γιατί πώς να το πω διακριτικά είμαστε ένα μπουρδέλο.

 

Από κει και πέρα όντως τυπικά ο Κορυδαλλός δεν θα έπρεπε να δέχεται νέους βαρυποινίτες ήτοι άρτι καταδικασθέντες διότι προσπαθούν τάχα να αποσυμφορήσουν τον Κορυδαλλό και να τους μεταφέρουν αλλού. Στην πραγματικότητα υπάρχουν ακόμα βαρυποινίτες (το ξέρουμε γιατί ξέρουμε πού είναι οι πελάτες μας λολ) και μάλιστα δέχονται και νέους όταν δεν μπορούν να τους δεχθούν άλλες φυλακές ακόμα και προσωρινά. Επίσης υπάρχει ειδική πτέρυγα στον Κορυδαλλό για τον Κουφοντίνα όπου πέρασε τα 16 χρόνια της φυλάκισής του.

 

Το επιχείρημα της Νικολάου είναι αίολο διότι

α) Ο νόμος προβλέπει τη μεταγωγή στον Κορυδαλλό

β) ο Κουφοντίνας δεν είναι "νέος" κρατούμενος, ήδη υπάρχει κελί με το όνομά του στο υπόγειο

γ) στην πράξη πάνε βαρυποινίτες προσωρινά ενώ πολλοί βαρυποινίτες συνεχίζουν να εκτίουν την ποινή τους εκεί

δ) δεν ήταν το αρχικό της επιχείρημα (το οποίο ήταν λόγω covid) αλλά ούτε και το τελευταίο της επιχείρημα (μεταγενέστερη απόφαση ΚΕΜ)

 

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία παρελκυστική και φαινομενικά νομότυπη δικαιολογία που χρησιμοποιείται καταχρηστικά. Όπως καταχρηστικά χρησιμοποιήθηκε και η δικαιολογία για το GDPR (δεν μπορούσαν να του δώσουν τις αποφάσεις γιατί είχε τα ονόματα άλλων κρατούμενων μέσα όταν στην πράξη αυτά διαγράφονται και μπορείς να πάρεις απόσπασμα των αποφάσεων χωρίς να παραβιάζεται το GDPR).

 

Η περίπτωση Κουφοντίνα είναι μία Καφκικού επιπέδου παράνοια όπου τον εμπαίζουν και αυτόν και τους συνηγόρους υπεράσπισης χρησιμοποιώντας γραφειοκρατικά εργαλεία κατά το δοκούν παρεμποδίζοντας τον στην πρόσβαση των δικαιωμάτων του.

 

Εδώ ένα άρθρο για το νομικό του θέματος όσον αφορά τα ψέμματα της Νικολάου για τις κινήσεις που "έπρεπε" να κάνει αντί να καταφύγει σε απεργία πείνας

https://eksegersi.gr/katastoli/%CE%A0%CF%8E%CF%82-%CE%B7-%CE%A3%CE%BF%CF%86%CE%AF%CE%B1-%CE%9D%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%86%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B5%CF%86%CE%B9%CE%AC%CE%BB%CF%84%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B7-%CE%9A%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%B1/

 

Εγώ δεν θα σου πω τί να πιστέψεις και γιατί αλλά το "δεν δέχομαι άλλη άποψη γιατί το είπαν στον μπαμπά μου κάποιοι υπάλληλοι του Υπ. Δικαιοσύνης" καταλαβαίνεις ότι σε οποιονδήποτε μάχιμο δικηγόρο εκεί έξω ακούγεται αν μη τί άλλο ανεδαφικό.

 

Εν τέλει, υπάρχουν πολιτικά, νομικά και ανθρωπιστικά επιχειρήματα για την υπόθεση Κουφοντίνα πάμπολλα και στην τελική ας διαλέξει ο καθένας την πλευρά της Ιστορίας στην οποία θέλει να ανήκει κατά συνείδηση.


xbJ3b2w.jpeg


#91468 ZeLiGa

ZeLiGa

    In Trance

  • Members
  • 542 posts
  • LocationLost in Time...

Posted 11 March 2021 - 18:30

mono <3



#91469 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 11 March 2021 - 21:08

σκασε

 

τον κακό σου τον καιρό 



#91470 pc_magas

pc_magas

    Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

  • Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 15 March 2021 - 01:43

Άκουγα το Dynamite από BTS να ανέβει λίγο η διάθεση γιατί με χτυπάει η μοίρα αλύπητα σήμερα (έπιασε φωτιά στο κέντρο με τους servers που έχω το επαγγελματικό μου email λολ) και αυτόματα σκέφτηκα ομιτζι πόσο τέλειο θα ήταν background στα επεισόδια χθες!

 

~Shining through the city with a little funk and soul
So I'ma light it up like dynamite, whoa oh oh~

:S

Ωχ άσχημα τα πράγματα. Δεν έχουν backup/secondary servers?

 

In another note.

Guys με ανησηχεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού και στο ότι ίσως να αξιοποιηθεί σαν πολιτικό μέσο και μέσο διάκρισης και εκφοβισμού. ΙΜΗΟ πιστεύω πως μια καλά ενημερωτική καμπάνια σε κάθε μια είδηση του στυλ Mythbusters θα ήταν 1000% ποιο ενημερωτική. Αλλά λόγο ότι θα εκδίδετε ψηφιακό πιστοποιητικό και πλέον ότιδήποτε ψηφιακό γίνετε black box πιστευώ πολλοί θα κάνουν το εμβόλιο από φόβο (πχ. για να μην χάσουν εργασία) παρά το ότι είναι 1000% πεπισμένοι το ότι το εμβόλιο δίνει κάποια ωφέλια.

Επιπλέον, φοβάμαι μην το πιστοποιητικό αλλά και η διαδικασία του εμβολιασμού επιφέρει κάποια διάκριση ή γίνει τρόπος διακρίσεων. Απ' την άλλη λόγο ότι υπάρχει μπούχτιση νομίζω πως απλά θα είτε θα γίνει ο εμβολιασμός για να ξεμπερδεύουμε μια ώρα αρχίτερα ή απλά θα υπάρξει γράψιμο.

Απ' την άλλη υπάρχει και το οικονομικό ζήτημα και το ότι αρκετές εταιρείες ίσως να μην ανακάμψουν. Ευελπιστώ πλέον να μην είμαστε σε θέση να λέμε εάν θες να επιβιώσεις ή μαθαίνεις PHP ή μαθαίνεις μηχανάκι.