Παιδια εχω προβλημα με τα νευρα μου.
Μεσα σε 1ημερα πλακωθηκα με 2 ατομα. Τον εναν τον εδειρα κιολας. Μετα εβαλα τα κλαματα και του ζητησα συγνωμη.
Λετε να εχω καποιο προβλημα;
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

The Black Hole
Posted 28 December 2020 - 21:12
Posted 28 December 2020 - 23:11
Μεσα σε 1ημερα πλακωθηκα με 2 ατομα. Τον εναν τον εδειρα κιολας. Μετα εβαλα τα κλαματα και του ζητησα συγνωμη.
Βάση των λεγομένών σου πιστεύω πως ναι αλλά κάποιος ειδικός ίσως να σε κατευθύνει καλύτερα. Προτείνω να σε αναλάβει ένα team εξομολόγου και ψυχολόγου.
Πήγαινε πρώτα σε εξομολόγο και μετά βλέπεις εάν θες και τον ψυχολόγο.
Edited by pc_magas, 28 December 2020 - 23:12.
Ελληνική κοινότητα Ubuntu | Κυπριακή κοινότητα ελευθέρου λογισμικού
Ι GNU/L I N U X
Ποιος θέλει παπάκια τις M$?
Posted 28 December 2020 - 23:35
Συνήθως προληπτικά επισκέπτονται και εξορκιστή. Γιατί να λείπει από το team? Χωρίς damage δεν λειτουργεί το party.
Posted 29 December 2020 - 00:24
Τι σε κάνει να το νομίζεις αυτό.
My morning sun is the drug that brings me near
To the childhood I lost, replaced by fear
Posted 29 December 2020 - 04:22
Well όμως μην ξεχνάμε ότι το εμβόλιο του COVID-19 (βασιζόμενος στο άρθρο της wikipedia https://en.wikipedia.org/wiki/RNA_vaccine ) είναι το Πρώτο που αξιοποιεί την τεχνική αυτή. Άρα δεν ξέρουμε τι είδους επιπλοκές και σε ποια άτομα πχ. υπάρχει στο ίδιο το άρθρο αναφορά ότι τα mRNA εμβόλια ίσως να μην ενδύκνειτε σε άτομα που πάσχουν απο αυτοάνοσα νοσήματα.
Παραταύτα, θα προτιμούσα πειραματικώς και εθελοντικώς να γίνετε και ένας γύρος δοκιμών και του DNA εμβολίου Sputnik ώστε να κυκλοφορεί παράλληλα με αυτό της PFizer δηλαδή να γινόταν με δημόσια δαπάνη ο γύρος δοκιμών φάσης 1,2 και 3 και σε εναλλακτικά εμβόλια ώστε να ελεχθoύν τυχών επιπλοκές και η αποτελεσματικότητα αυτού. Και αυτό γιατί το mRNA εμβόλιο λόγο ευαισθησίας του μορίου RNA σε υψηλές θερμοκρασίες πρακτικά θα πρέπει να αποθηκεύετε σε ΠΑΡΑ πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
Και αυτό γιατί το Sputnik αξιοποιεί τον Ρετροϊό για την παραγωγή της κατάλληλης πρωτεΐνης. Επιπλέων, ενδεχομένως λόγο ότι το εμβόλιο ίσως να χρειάζεστε θερμοκρασίες αποθήκευσης υψηλότερες από το mRNA, τις οποίες να είναι εφικτές και στο φαρμακείο με ένα απλό ψυγείο. Άρα θα είναι ποιο προσφιλές στο να πάει ένα άτομο να το αγοράσει και μετά να το κάνει.
Από πού κι ως πού το sputnik "αξιοποιεί έναν ρετροϊό για την παραγωγή της κατάλληλης πρωτεϊνης"; Το sputnik χρησιμοποιεί έναν εξασθενημένο αδενοϊό (έναν από αυτούς που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα) ως φορέα του DNA που περιέχει ένα γονίδιο της πρωτεΐνης του κορωνοϊού. Στη συνέχεια αυτό το DNA εισέρχεται στα κύτταρα του δικού μας οργανισμού και μεταγράφεται σε mRNA, το οποίο με τη σειρά του θα μεταφραστεί στην πρωτεΐνη S (του κορωνοϊού). Δεν έχει κάποια ιδιαίτερη διαφορά με το εμβόλιο mRNA, απλά το DNA εμβόλιο κάνει ένα βήμα παραπάνω
Με τον ίδιο τρόπο με το Sputnik λειτουργεί και το DNA εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο έχει ως φορέα έναν αδενοϊό από χιμπατζή.
Οι ρετροϊοί είναι άλλη ομάδα ιών, που όντως το RNA τους μεταλλάσσει το ανθρώπινο DNA όταν εισέρχεται στα ανθρώπινα κύτταρα (π.χ. ο ιός HIV που προκαλεί το AIDS), αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού (ευτυχώς)!
Όσο για τις θερμοκρασίες αποθήκευσης και συντήρησης, κι εγώ θεωρώ πολύ υπερβολική την Pfizer με τους -70 βαθμούς, αλλά πιστεύω ότι θέλει "να προσέχει για να έχει". Ούτως ή άλλως, ακόμη και οι συνθήκες μεταφοράς και αποθήκευσης χρειάζονται τεστ για να δουν οι εταιρίες ότι όντως τα εμβόλια δεν αλλοιώνονται. Επειδή είναι πρωτόγνωρα γρήγορη η ανάπτυξη των εμβολίων και επειδή αποτελούν νέα τεχνολογία, προφανώς οι φαρμακοβιομηχανίες επιλέγουν την πιο safe οδό που είναι η βαθειά κατάψυξη.
Νομίζω ότι μόνο κάποιες εταιρίες στην Κίνα και την Ινδία αναπτύσσουν τα κλασικά εμβόλια, με εξασθενημένο ιό SARS-CoV-2, τα οποία είναι ακόμη στη φάση 1. Λογικά οι περισσότερες φαρμακοβιομηχανίες προτίμησαν τα mRNA/DNA εμβόλια, γιατί ήταν πιο γρήγορη η ανάπτυξή τους και επειδή προφανώς υπήρξε μία τεράστια πίεση από τις κυβερνήσεις να γίνουν όλα με διαδικασίες express.
Posted 29 December 2020 - 10:20
Τί ακριβώς έγινε και τον έδειρες?
Edited by Erudinam, 29 December 2020 - 10:21.
Posted 29 December 2020 - 12:18
Aν σου τραβηξαν μαχαιρι, οχι.
Αν σου σταξαν λιγο παραπανω κανελλα στον καπουτσινο, ναι. Η αιτια ειναι εξισου σημαντικη με το αποτελεσμα.
Posted 29 December 2020 - 13:37
Από πού κι ως πού το sputnik "αξιοποιεί έναν ρετροϊό για την παραγωγή της κατάλληλης πρωτεϊνης"; Το sputnik χρησιμοποιεί έναν εξασθενημένο αδενοϊό (έναν από αυτούς που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα) ως φορέα του DNA που περιέχει ένα γονίδιο της πρωτεΐνης του κορωνοϊού. Στη συνέχεια αυτό το DNA εισέρχεται στα κύτταρα του δικού μας οργανισμού και μεταγράφεται σε mRNA, το οποίο με τη σειρά του θα μεταφραστεί στην πρωτεΐνη S (του κορωνοϊού). Δεν έχει κάποια ιδιαίτερη διαφορά με το εμβόλιο mRNA, απλά το DNA εμβόλιο κάνει ένα βήμα παραπάνω
Με τον ίδιο τρόπο με το Sputnik λειτουργεί και το DNA εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο έχει ως φορέα έναν αδενοϊό από χιμπατζή.
Οι ρετροϊοί είναι άλλη ομάδα ιών, που όντως το RNA τους μεταλλάσσει το ανθρώπινο DNA όταν εισέρχεται στα ανθρώπινα κύτταρα (π.χ. ο ιός HIV που προκαλεί το AIDS), αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού (ευτυχώς)!
Όσο για τις θερμοκρασίες αποθήκευσης και συντήρησης, κι εγώ θεωρώ πολύ υπερβολική την Pfizer με τους -70 βαθμούς, αλλά πιστεύω ότι θέλει "να προσέχει για να έχει". Ούτως ή άλλως, ακόμη και οι συνθήκες μεταφοράς και αποθήκευσης χρειάζονται τεστ για να δουν οι εταιρίες ότι όντως τα εμβόλια δεν αλλοιώνονται. Επειδή είναι πρωτόγνωρα γρήγορη η ανάπτυξη των εμβολίων και επειδή αποτελούν νέα τεχνολογία, προφανώς οι φαρμακοβιομηχανίες επιλέγουν την πιο safe οδό που είναι η βαθειά κατάψυξη.
Νομίζω ότι μόνο κάποιες εταιρίες στην Κίνα και την Ινδία αναπτύσσουν τα κλασικά εμβόλια, με εξασθενημένο ιό SARS-CoV-2, τα οποία είναι ακόμη στη φάση 1. Λογικά οι περισσότερες φαρμακοβιομηχανίες προτίμησαν τα mRNA/DNA εμβόλια, γιατί ήταν πιο γρήγορη η ανάπτυξή τους και επειδή προφανώς υπήρξε μία τεράστια πίεση από τις κυβερνήσεις να γίνουν όλα με διαδικασίες express.
Ευχαριστώ για την διόρθωση.
Ελληνική κοινότητα Ubuntu | Κυπριακή κοινότητα ελευθέρου λογισμικού
Ι GNU/L I N U X
Ποιος θέλει παπάκια τις M$?
Posted 29 December 2020 - 20:04
@LethalMike
Posted 30 December 2020 - 18:38
πηγα γαστρεντερολογο χθες αλλα με εξέτασε μόνο με αυτό που ακούμε την αναπνοή στο στομαχι κλπ. Και ολα ενταξει ηταν.
δεν επρεπε να με εξετάσει και με υπέρηχο ή με καμερα μεσα στο λαιμο?
Posted 30 December 2020 - 19:50
δηλαδη απλα ακουγοντας καταλαβε οτι ειμαι μια χαρα?
Posted 31 December 2020 - 00:07
Από την άλλη μεριά μπαίνει η κάμερα μπρο ;-)
Posted 31 December 2020 - 10:21
Καλή Χρονιά να έχετε.