Άσχετο (αλλά σχετικό
)... Ισχύει ότι στα δικαστήρια επικρατεί πανζουρλισμός κάθε φορά με τους καθήμενους στην αίθουσα να μιλάνε μεταξύ τους;
Δεν έχω πάει σε δικαστική αίθουσα μέχρι τώρα, αλλά το ακούω συχνά
.
Τώρα, δεν επιτρέπεται κανείς πέρα από τους συμμετέχοντες στη δίκη μέσα στην αίθουσα. Πριν που επιτρεπόταν δεν θα το έλεγα για να είμαι ειλικρινής, έχει μπάτσους και σε πετάνε έξω αν είσαι κακό παιδί και μιλάς με το διπλανό σου. Ε, σε κάτι αυτόφωρα γίνεται ένας χαμούλης λόγω του συνωστισμού και έχει μια βοή αλλά μέχρι εκεί. Ειδικά σε κάτι εφετεία και Άρειο Πάγο ή σε σοβαρά ποινικά πχ ανθρωποκτονίες δεν ακούγεται κιχ.
Σου εύχομαι να μην βρεθείς ποτέ σε δικαστική αίθουσα ως διάδικος αλλά για παρακολούθηση όλο και κάτι καλό θα πετύχεις πχ στις εξυβρίσεις που η φάση είναι
Πρόεδρος: Πώς σας αποκάλεσε ο κατηγορούμενος?
Μάρτυρας: Με είπε πουτάνα και σκύλα
Πρόεδρος: Σας είπε κάτι άλλο?
Μάρτυρας : Να πάω να γαμηθώ κυρία Πρόεδρε
Πρόεδρος : Μάλιστα
Ή όταν οι κατηγορούμενοι ή οι μάρτυρες αισθάνονται πολύ άνετα και αρχίζουν να αποκαλούν προέδρους "κυρία μου" και ακούς από την έδρα "κυρία πρόεδρε σας παρακαλώ, τί το κάναμε εδώ μέσα!"
Γενικά αν είμαι Ευελπίδων και έχω τελειώσει νωρίς και βαριέμαι χώνομαι σε καμιά αίθουσα να χαζέψω, όλο και κάτι καλό θα σκάσει