Οι άνθρωποι είναι παντού φιλικοί αν είσαι καλοδιάθετος και φιλικός. Σήμερα πήγα στο φούρνο να πάρω ένα κουλούρι και η κοπέλα στο ταμείο μου έκανε δώρο μια πάστα. Μένω στην Αθήνα και γνωρίζω τον περιπτερά και την οικογένεια του, τις κοπέλες στο νυχάδικο, τον κομμωτή και την οικογένεια του, τις ταμίες στο σουπερ, τα κορίτσια στο φούρνο, τα παιδιά που έχουν το καφέ από κάτω κοκ Α και τώρα με το σκύλο μέσα σε ένα μήνα ξέρω σχεδόν όλους τους σκυλογονείς της περιοχής.
Αυτό που δεν αντέχω με επαρχία είναι ο τοπικισμός και Κρήτη και Μακεδονία είναι οι χειρότεροι. Ενώ Αθήνα είμαστε όλοι φυτευτοί και κανένας δεν θα σκάσει για την τιμή της Αθήνας. Έτσι κι αλλιώς όλες οι σύγχρονες πόλεις είναι γεμάτες σπίτια κλουβιά που ζούμε ο ένας πάνω στον άλλο. Θέλω ένα σπίτι σε ένα λιβάδι με τα σκυλιά μου και μερικές κότες και πρόβατα, παρακαλώ πολύ.
Φαί έχει παντού καλό μωρέ, απλά η Αθήνα είναι μια μεγάλη πόλη και δεν είναι όλα μαζεμένα στο ίδιο σημείο. Στην Ελλάδα έχουμε καλό φαί αν μη τί άλλο. Και ήλιο. Αυτά.