Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole


  • Please log in to reply
93854 replies to this topic

#89041 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 06 August 2019 - 13:25

Δλδ δεν το γλυτώνω το σεντόνι φούστη.. :burningbe3:

 

Συγνώμη δηλαδή μόνο αν είχα αναμμένο το καλοριφέρ θα έπρεπε να βάλω airco;
Ανεμιστηρά οροφής, μου το πρότειναν και στο γραφείο. Θα έλεγα μάλλον όχι, θα θελα κάτι με ψύξη κι όχι μόνο αέρα.

 

Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι η αίσθηση δρόσου και το επίπεδο αυτής στο δωμάτιο. Όχι απλά το αν έχει ψύξη ή όχι. Με τα δεδομένα που έδωσες (εμβαδόν χώρου, πηγές θερμότητας, χρήση χώρου, μικρή ανάγκη σε θέρμανση, οικονομικό, κατανάλωση και θόρυβος), καλά σου είπαν στο γραφείο. Το ξαναλέω, οι καλοί οροφής δεν έχουν καμία σχέση με ανεμιστήρα δαπέδου στο αποτέλεσμα σε δωμάτιο.

 

Από εκεί και πέρα, αν ντε και καλά θέλεις ψύξη για κάποιο λόγο τότε με τα δεδομένα που έδωσες πρέπει να πας σε ένα 9αρι κλιματιστικό. Τα καινούρια έχουν R32 υγρό και αρκετά έχουν ιονιστή αέρα, φίλτρα (ψιλοάχρηστα λόγω ανάγκης αλλαγής) και λειτουργία wifi για να παίζεις με το κινητό.

 

Τα κορυφαία σε ποιότητα είναι συγκεκριμένες σειρές από Ιαπωνικές εταιρίες όπως οι Toshiba, Panasonic, Mitsubishi κλπ. Μετά περνάμε σε φασόν Ιαπωνικά με εξαρτήματα αντιπροσωπειών από εδώ (όπως τα περισσότερα Toyotomi, Fujitsu κλπ πλέον), και μετά πάμε σε ποιοτικά σύγχρονα μη Ιαπωνικά (όπως τα Midea ή τα Inventor για παράδειγμα). Μετά από αυτά, το έρεβος.

 

Τα πράγματα που πρέπει να προσέξεις είναι τα εξής, κατά σειρά προτεραιότητας :

 

1. Εγγύηση. Αυτή πολλές φορές σπάει σε εσωτερική και εξωτερική μονάδα. Οι περισσότερες βλάβες έρχονται από αυξομειώσεις της τάσης από ΔΕΔΔΗΕ και το πρώτο πράγμα που τα παίζει είναι η πλακέτα της εσωτερικής μονάδας. Το τελευταίο που θα σου χαλάσει είναι συνήθως αυτό που δίνουν ειρωνικά και την μεγαλύτερη εγγύηση, δλδ ο εξωτερικός συμπιεστής. Επιπρόσθετα, πολλές εταιρίες στα ψιλά γράμματα βάζουν και όρους για την εγγύηση, όπως την πραγματοποίηση συντήρησης/καθαρισμού κάθε έτος (έχεις-δεν έχεις ανάγκη για αυτό λόγω χρήσης).

 

2. Κατανάλωση. Η αγορά παίζει με το μάρκετινγκ των ενεργειακών κλάσεων (Α+ κλπ) αλλά υπάρχουν και αντικειμενικοί δείκτες απόδοσης για τα κλιματιστικά. Αυτοί ονομάζονται SEER για την ψύξη και SCOP για την θέρμανση. Στην περίπτωση σου, σε ενδιαφέρει το κλιματιστικό να έχει SEER μεγαλύτερο του 6. Τόσο το μεγαλύτερο, τόσο το καλύτερο.

 

3. Θόρυβος. Εδώ δεν μπορείς να βγάλεις άκρη, συμβαίνει ότι και με τους ανεμιστήρες στα PC. Δλδ η κάθε εταιρία μετράει διαφορετικά τα dB και δεν υπάρχει σοβαρή δυνατότητα σύγκρισης (εκτός όταν μιλάμε για μοντέλα της ίδιας εταιρίας και ενίοτε και της ίδιας χρονιάς). Περιέργως, μεγάλο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα θα παίξει η εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας (πάτωμα ή τοίχο, απόσταση από το δωμάτιο, τι κουφώματα έχεις κλπ).

 

Κάνοντας σούμα τα παραπάνω. Θέλεις ένα κλιματιστικό των 9000BTU ονομαστικής με SEER ανώτερο του 6, εγγύηση μέσα έξω για όσο το δυνατόν περισσότερο (χωρίς ψιλά γράμματα), R32 υγρό για να μην έχεις προβλήματα συντήρησης στο μέλλον λόγω νομοθεσίας και τα μπλιμπλίκια που σε ενδιαφέρουν (Wifi, Ιονιστής). Καθώς το κλιματιστικό το παντρευόμαστε, μας ενδιαφέρει περισσότερο η εγγύηση παρά η "πιότητα" ντε και καλά, ειδικά με την άθλια παροχή ρεύματος που έχουμε στην Ελλάδα. Ειλικρινά το τελευταίο που θέλεις να πάθεις είναι να σου χαλάσει καλοκαίρι (γιατί τότε το δουλεύεις και θα χαλάσει) και να είσαι εκτός εγγύησης.

 

Στην εγκατάσταση θα δώσεις βάση σε δύο πράγματα κυρίως (είναι πολλά, αλλά μιλάμε για τα κυριότερα).

 

1. Οι σωληνώσεις μεταξύ εσωτερικής μονάδας και εξωτερικής να είναι 3 μέτρα τουλάχιστον (ειδικά όταν έχεις το R32). Σε περίπτωση που η εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας είναι πολύ κοντά στην εσωτερική, δεν έχεις πρόβλημα. Λες στον εγκαταστάτη να σου φτιάξει κουλούρα πίσω από την εξωτερική μονάδα (υπόψιν, οι εσωτερικές σωληνώσεις είναι ήδη περίπου 1-1,2m).

2. Ο εγκαταστάτης να περάσει το σύστημα από αντλία κενού υποχρεωτικά. Πολλοί βαριούνται να το κάνουν, προσοχή.


Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#89042 Akihito

Akihito

    Anime Fan

  • Members
  • 169 posts

Posted 06 August 2019 - 13:57

Ο ένδοξος ελληνικός στρατός που δεν έχει ούτε air-condition, ούτε ανεμιστήρες, σας χαιρετά και σας εύχεται καλό ψήσιμο!! :wet2:



#89043 MoRmEnGiL

MoRmEnGiL

    Casval Rem Deikun

  • Members
  • 595 posts

Posted 06 August 2019 - 14:40

Επίσης καλό είναι να μην πέσεις σε άσχετους που κάνουν εγκαταστάσεις, γιατί εμάς δεν έκαναν καλή δουλειά με τη σιλικόνη και ο σωλήνας μας φτύνει ενίοτε.


My morning sun is the drug that brings me near
To the childhood I lost, replaced by fear


#89044 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 06 August 2019 - 14:52

Akihito τώρα πας στρατό; Καλό βόλι χο χο χο!

 

Σχετικά με το airco, θενκζ Dante ήξερα ότι είσαι κρυφοaircotaku και ήθελα να φανερωθείς!

Βασικά πιο πολύ οι μάρκες με ενδιέφεραν, τα υπόλοιπα θα τα έψαχνα αλλά η αλήθεια να λέγεται αυτό με το υγρό ούτε που θα μου περνούσε από το μυαλό.

Ήξερα ότι παίζει πολύ κινεζιά και ΟΕΜ αλλά αν μιλάμε ότι ακόμα και τα Toyotomi είναι ντεμεκ πραγματικά τι να πω!

Αυτό που έμαθα από το κλιματιστικό στη δουλειά, μακριά από Daikin, ακριβά ανταλλακτικά και ένα που έχουμε εδώ (δεκαετίας βέβαια) κοντεύει να σαπίσει!

ΝΤΑΞ, είναι χύμα έξω και το βλέπει ο ήλιος και υγρασία αλλά θα μου πεις και του σπιτιού τα ίδια δεν είναι.

Τέσπα ευχαριστώ. Όταν εμφανιστείς σε κανά meeting πες μου νωρίτερα για να σου φέρω την κινόα, ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΛΛΑΧΘΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!  :congrats:


rsrGbGx.gif

#89045 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 06 August 2019 - 15:03

Δεχόμαστε και μεταλλαγμένα.

 

Για μάρκες, αυτό που είδα είναι πως ο δυνατός γιαπωνέζος πληρώνεται, και οι υπόλοιποι από κάτω. Υπόψιν, τα μισά γιαπωνέζικα που παίζουν στην αγορά σήμερα φτιάχνονται Ταϊλάνδη ή Τουρκία.

 

Μετά από τρελή έρευνα πέρσι πήρα δύο Inventor σε προσφορά. Με έχουν βγάλει ταμάμ μέχρι τώρα (βοηθάει πως τα εγκατέστησαν και προφέσορες), και με 10 χρόνια εγγύηση μέσα-έξω χωρίς υποχρέωση για ετήσια συντήρηση ΚΑΙ γαμώ τις αντιπροσωπείες εδώ κοιμάμαι ήσυχος.

 

..μέχρι να τα πάρω στο χέρι φυσικά (πάντα όταν τα σκας έχεις ψυχολογικό κίνητρο να ευλογείς τα γένια σου για την επιλογή σου).

 

ps: Ότι και να πάρεις, αν πάρεις, βάζεις σταθεροποιητή τάσης στην πρίζα και επιτηρητή τάσης στον πίνακα. Αδιαπραγμάτευτα. Τα inverter κλιματιστικά τα παίρνεις σε υπέρταση στο χέρι (σε υπόταση έχουν ευτυχώς δική τους ασφάλεια).

 
 
 

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#89046 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 06 August 2019 - 15:16

Χα, η φάση απλή διπολική πριζούλα χωρίς γείωση πως σου φαίνεται; Να μην το σκέφτομαι καν οπότε να φέρω ηλεκτρολόγο να γειώσει όλες τις πρίζες ή γιολο βάλτο και όσο αντέξει;


rsrGbGx.gif

#89047 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 06 August 2019 - 15:30

:terror2:


Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#89048 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 06 August 2019 - 15:49

:terror2:

 

Όχι ε;

 

Κρίμα, θα δω πόσο πάει το έξοδο με τον ηλεκτρολόγο αν είναι διψήφιο μπορεί, αν πάει τριψήφιο τότε αγκαλιά με τον ανεμιστήρα.

Αν βάλω ένα UPS μπροστά για να εξομαλύνει και να έχει σταθερή ροή ρεύματος σώζεται η κατάσταση;


rsrGbGx.gif

#89049 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 06 August 2019 - 16:16

Ρε βάλε αυτό να σωθείς λέμενς...(ή αν θες τα κορυφαία εδώ).

 

Το θέμα με το UPS είναι πως υπάρχει σοβαρή περίπτωση να βγεις εκτός εγγύησης σε περίπτωση προβλήματος (δεν χαλάει μόνο από την ΔΕΗ το κλιματιστικό). Μίλησε με κάποιον ηλεκτρολόγο σχετικά, είναι κρίμα να πάρεις κλιματιστικό και να χάσεις την εγγύησή του λόγω εγκατάστασης.

 
 
 


Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#89050 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 06 August 2019 - 18:37

Κοίτα δεν με ψήνει το οροφής, θυμάμαι στο σχολείο με ενοχλούσε γιατί έκανε το φως που έπεφτε πάνω μας να μοιάζει σαν κάποιο εφέ.
Επίσης, συνάδελφος στο γραφείο που έβαλε, μου είπε ότι για να κάτσει δεν πρέπει να έχει γύψινη διακόσμηση η αναμονή του φωτιστικού οπότε αναγκάστηκε να βάλει μάστορα να την ξηλώσει.
Τέσπα μάλλον με τον ανεμιστήρα θα μείνω.
Πες ρε ποια invertor πήρες να δούμε τιμούλες.
rsrGbGx.gif

#89051 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 06 August 2019 - 19:31

Στο γραφείο έβαλα αυτό.

 

Inventor Nemesis Pro N2VI32-09WiFi

500€ τοποθετημένο.

 

Στο υπνοδωμάτιο έβαλα αυτό.

 

Inventor Passion Eco P9MVI32

400€ τοποθετημένο.


Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#89052 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 06 August 2019 - 20:36

Να πω ότι γέλασα λίγο, στο χώρο "εργασίας" έβαλες κάτι που έχει την λέξη Nemesis και στο υπνοδωμάτιο την λέξη Passion.

Ρε μανία με τους συμβολισμούς, κληρονομιά που σου χει αφήσει το Evangelion!  :hypno:

Ακόμα και η αγορά κλιματιστικού μαζί σου δεν είναι παίξε γέλασε, we must go deeper!

 

5dc.jpg


rsrGbGx.gif

#89053 vectrapearl

vectrapearl

    κουρεας ο μεγας...

  • Members
  • 532 posts

Posted 07 August 2019 - 09:00

ο dante μια χαρα τα λεει..αλλα

εγω αγορασα στις προηγουμενες εκπτωσεις!
και επειδη ηθελα 18αρι λογο τμ,ρετιρε και παλαιας μονωσης θα με ετσουζε ο πωπος μου!
αφου εγινε το κεφαλι μου σουπα απο την ερευνα αγορας(ερευνα μηνων λεμε)και διαβαζοντας και ακουγοντας το μακρυ και το κοντο καθενος(ακομα και απο  ψυκτικους)ειδικα στο θεμα μαρκα και τι να εμπιστευτω.

εγω κατεληξα στην ΠΑ ΣΙ ΓΝ Ω ΣΤΗ ΜΑΡΚΑ ΤΗΣ ......(DRUM ROLL).....

CV MORE!!!

θυγατρικη τις gree κατασκευαζονται στην γερμανια και με 10 χρονια εγγυηση σε ολα τα μερη. με κατι 35αρια βραδινα πριν κατι μερες εξω ,μεσα στους 22-23 απροβληματιστα.
σε σχεση με τα  ''γνωστα'' a/c της αγορας θα ελεγα οτι εχουμε ενα θεμα στις πολυ υψυλες σκαλες με λιγο θορυβο αλλα ποτε δεν το εχω βαλει σε μεγαλη σκαλα.το εχω μονιμα στο quite που δεν το ακους και θελει 5 λεπτα σαλονι κουζινα να το ισιωσει!
κατα τα αλλα εχει ολα τα μπλιμπλικια οπως ιονιστη και wifi.
το οποιο wifi το σνομπαρα.μεχρι που πηγα παραλια και γυρνοντας το ανοιξα απο το κινητο μου στον δρομο και οταν εφτασα σπιτι και ανοιξα την πορτα και ενιωσα  την γλυκια δρωσια του βορειου πολου στο κορμι μου επεσα στα γονατα και εριξα μια μετανοια στον θεο της τεχνολογιας.

εσυ βεβαια θες 9αρι απο οτι καταλαβα και η επιλογες ειναι παμπολες (κοιταω τωρα για το δωματιο της μικρης)σε σχεση με εμενα στα 18αρια που ακονιζουν χατζαρες τα καταστηματα.
γενικα τσεκαρε και 2 μαγαζια

την alphaclima.gr και τον mpakis.gr εχουν τις καλυτερες τιμες απο ολους και πολυ καλες τιμες εγκαταστασης..αν θυμαμαι καλα εδωσα 75 ευρω για να το βαλουν ενω ψυκτικοι γνωστοι μου μου ζηταγαν 100 και πανω.


εν κατακλειδι ειναι που θ κατσει η μπιλια σε αυτα λιγο πολυ.εχω ακουσει πχ.για τα inventor του dante καλα λογια αλλα και προβληματα,επισης εχω ακουσει για aircondition μαρκας TCL ,CV MORE, AUX και MORRIS πχ να δουλευουν απροβλη ματιστα και να ειναι σκυλια!!!
βγαλε ακρη εσυ τωρα!








 


Edited by vectrapearl, 07 August 2019 - 09:07.

                                                                       


#89054 Akihito

Akihito

    Anime Fan

  • Members
  • 169 posts

Posted 07 August 2019 - 11:01

Akihito τώρα πας στρατό; Καλό βόλι χο χο χο!

Ναι, τη δική μας ΕΣΣΟ ήταν να την πάρουν τον Αύγουστο, αλλά την πήραν τελικά Ιούλιο... Τώρα έχω άδεια ορκωμοσίας και σε λίγες μέρες γυρίζω στο χακί :kakaka:



#89055 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 07 August 2019 - 16:17

ο dante μια χαρα τα λεει..αλλα

εγω αγορασα στις προηγουμενες εκπτωσεις!
και επειδη ηθελα 18αρι λογο τμ,ρετιρε και παλαιας μονωσης θα με ετσουζε ο πωπος μου!
αφου εγινε το κεφαλι μου σουπα απο την ερευνα αγορας(ερευνα μηνων λεμε)και διαβαζοντας και ακουγοντας το μακρυ και το κοντο καθενος(ακομα και απο  ψυκτικους)ειδικα στο θεμα μαρκα και τι να εμπιστευτω.

εγω κατεληξα στην ΠΑ ΣΙ ΓΝ Ω ΣΤΗ ΜΑΡΚΑ ΤΗΣ ......(DRUM ROLL).....

CV MORE!!!

θυγατρικη τις gree κατασκευαζονται στην γερμανια και με 10 χρονια εγγυηση σε ολα τα μερη. με κατι 35αρια βραδινα πριν κατι μερες εξω ,μεσα στους 22-23 απροβληματιστα.
σε σχεση με τα  ''γνωστα'' a/c της αγορας θα ελεγα οτι εχουμε ενα θεμα στις πολυ υψυλες σκαλες με λιγο θορυβο αλλα ποτε δεν το εχω βαλει σε μεγαλη σκαλα.το εχω μονιμα στο quite που δεν το ακους και θελει 5 λεπτα σαλονι κουζινα να το ισιωσει!
κατα τα αλλα εχει ολα τα μπλιμπλικια οπως ιονιστη και wifi.
το οποιο wifi το σνομπαρα.μεχρι που πηγα παραλια και γυρνοντας το ανοιξα απο το κινητο μου στον δρομο και οταν εφτασα σπιτι και ανοιξα την πορτα και ενιωσα  την γλυκια δρωσια του βορειου πολου στο κορμι μου επεσα στα γονατα και εριξα μια μετανοια στον θεο της τεχνολογιας.

εσυ βεβαια θες 9αρι απο οτι καταλαβα και η επιλογες ειναι παμπολες (κοιταω τωρα για το δωματιο της μικρης)σε σχεση με εμενα στα 18αρια που ακονιζουν χατζαρες τα καταστηματα.
γενικα τσεκαρε και 2 μαγαζια

την alphaclima.gr και τον mpakis.gr εχουν τις καλυτερες τιμες απο ολους και πολυ καλες τιμες εγκαταστασης..αν θυμαμαι καλα εδωσα 75 ευρω για να το βαλουν ενω ψυκτικοι γνωστοι μου μου ζηταγαν 100 και πανω.


εν κατακλειδι ειναι που θ κατσει η μπιλια σε αυτα λιγο πολυ.εχω ακουσει πχ.για τα inventor του dante καλα λογια αλλα και προβληματα,επισης εχω ακουσει για aircondition μαρκας TCL ,CV MORE, AUX και MORRIS πχ να δουλευουν απροβλη ματιστα και να ειναι σκυλια!!!
βγαλε ακρη εσυ τωρα!








 

 

Χαχαχαχαχαχαχα, να ξέρεις με έκανες να γελάσω σε μια μέρα που ήθελα να φάω κόσμο (και χωρίς ιδιαίτερο λόγο εεεεε).

CVmore έχει ο πατέρας μου και τώρα που το τσέκαρα σαν να έκανε λίγο παραπάνω θόρυβο από πέρσι που το πήρε.

Από την άλλη έχει μηδέν συντήρηση και η εγκατάσταση μάλλον έχει γίνει με blue tak οπότε σίγουρα δεν τηρούνται όλες οι προδιαγραφές που το άλλο το τρελοκομείο αναφέρει.

Γενικά δεν μου γέμιζε το μάτι αλλά αφού έμεινες ικανοποιημένος θα τα χω υπόψιν γιατί μάλλον ο Γιαπωνέζος θέλει 1η δόση ένα νεφρό κι ότι προ ερίστε για τα υπόλοιπα.

 

Ναι, τη δική μας ΕΣΣΟ ήταν να την πάρουν τον Αύγουστο, αλλά την πήραν τελικά Ιούλιο... Τώρα έχω άδεια ορκωμοσίας και σε λίγες μέρες γυρίζω στο χακί :kakaka:

 

Ψαρούχλεν και γω Αύγουστο πήγα. Αν και το είχα μετανιώσει λόγο της καταραμένης ζέστης, η ερημιά που βρήκα στην παραμεθόριο λόγο ότι η συγκεκριμένη ΕΣΣΟ είναι πάντα μικρή ήταν μια παρηγόρια απέναντι στην ανθρώπινη βλακεία που συναντάς μέσα.

Καλή θητεία κι αν πας Εβρο πάρε από τώρα Κριλεν για να σωθείς μέχρι το Νοέμβρη που θα χειμωνιάσει

 

https://www.skroutz.gr/c/2556/entomoapothitika/m/7444/Frezyderm.html?keyphrase=crilen


rsrGbGx.gif