Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * - 33 Ψήφοι

The Black Hole

• Please log in to reply
94067 replies to this topic

#88936 MoRmEnGiL

MoRmEnGiL

Casval Rem Deikun

• Members
  • 598 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Ιούλιος 2019 - 17:59

Αποκλειστικές εικόνες από το κέντρο της Αθήνας

Spoiler:

Απ τις αγαπημένες ιστορίες του Μπάρξ ^^

My morning sun is the drug that brings me near
To the childhood I lost, replaced by fear

#88937 Angel.tze

Angel.tze

Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

• Members
  • 381 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Ιούλιος 2019 - 18:25

Είναι πράγματι μια φανταστική ιστορία, από τις αγαπημένες μου, μαζί με τα "ένα φτωχό γεροντάκι", "Χριστούγεννα στην Παραγκούπολη" και ΦΥΣΙΚΑ "το μυστικό του παλιού πύργου". Ο Μπαρκς είχε γράψει αριστουργήματα, αλλά αυτά τα τέσσερα είναι από τα καλύτερα, κατά τη γνώμη μου.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Angel.tze: 19 Ιούλιος 2019 - 18:25

8J90AKf.jpg

that's a dude!

#88938 ZeLiGa

ZeLiGa

In Trance

• Members
  • 542 Δημοσιεύσεις:
  • LocationLost in Time...

Καταχωρήθηκε 19 Ιούλιος 2019 - 19:36

Εδώ δίνει καθαρά ένα δίκαιο προστασίας της γυναίκας και αυτό γιατί:

- Εάν δεις στην τιμωρία του λιθοβολισμού τιμωρούνται και τα 2 φύλα για διαφορετικούς μεν λόγου αλλά με ίση τιμωρία. Ακόμη το φταίξιμο εάν δεις καλά πάει σε αυτόν που έπραξε την πράξη περισσότερο (τον άνδρα) παρά στην γυναίκα, γιατί εάν είναι αρραβωνιασμένη δεν είναι και οι 2 σε κατάσταση γάμου και δεν υπάρχει εγγύηση ότι ο άνδρας θα την παντρευτεί.

- Ακόμη context wise ναι μεν ο λιθοβολισμός είναι ακραίος αλλά είναι αποτρεπτικός στο ένας άνδρας να αραβωνιάζετε να βγάζει το flappy bird του και μετά dasvisdania sayonara. Μην ξεχνάς στα χρόνια εκείνα ο πλυθισμο στον οποίον εφαρμοζόταν ο νόμος ήταν in the middle of nowhere στην κυριολεξία.

- Ακόμη εδώ λέει ότι ο άνδρας προσέβαλε την γυναίκα και πρέπει να την φροντίσει για όλη του την ζωή. Και πληρώνει και πρόστιμο.

Ναι όντως το λέει αλλά δεν λέει να υποτάσετε και είναι το χρέος της όχι όμως σε όποια και όποια κεφαλή αλλά σε μια κεφαλή η οποία την τιμά (βάση του προηγούμενου μου post) που οφείλει να την τιμά, που σαν τον Ιησού Χριστό να μην είναι υπερόπτης αλλά να ταπειώνετε. Δηλαδή όταν λέει κεφαλή δεν εννοεί το άτομο που καταπιέζει και δεν φροντίζει.

Μα ποιος σου είπε ο βασμός είναι κουλ; Τα ίδια τα εδάφια προς το παρόν λένε το αντίθετο. Αλλά επειδή θέλω να παταρήψω όλα τα επειχειρήματά σου. Δώσε μοθ λιο χρόνο να τα μαζέψω όλα μαζί και να σου απαντήσω και στο gift σου.

Τι λες τώρα, δηλαδή άμα εγώ βιάσω μία παντρεμένη, θα μας σκοτώσουν και τους δύο επειδή δεν κατάφερε να φωνάξει αρκετά;

Επίσης, λέει πως άμα εγώ βγω και γαμήσω μία με τη ζόρι, είμαι κομπλέ αν την παντρευτώ και δώσω ένα 50άρι στον πατέρα της. Πας καλά; Είναι αυτό τιμωρία για βιασμό;

Η Αγία Γραφή λέει ΞΕ-ΚΑ-ΘΑ-ΡΑ ότι η γυναίκα είναι ΚΑ-ΤΩ-ΤΕ-ΡΗ από τον άντρα. Λέει στην γυναίκα ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΆΕΙ. Αλλά οκ, άμα τη "σέβεται" ο άντρας, δηλαδή δούλα και κυρά, όλα κομπλέ. "Σε σέβομαι, αλλά τώρα κι εσύ κάνε μόκο σε ότι λέω γιατί δεν έχεις άποψη."

Ρε φίλε πραγματικά, είναι τελείως παράλογα αυτά που υποστηρίζεις. Συγγνώμη αλλά έτσι είναι. Οι προσπάθειες να σωθούν οι μπαρούφες που λέει η αγία γραφή είναι πάμπολες από παντού στην κοινωνία, αλλά άμα κάποιος παραθέσει τα λεγόμενά της, όπως κάνω εγώ, τότε πραγματικά το πράγμα δε σώζεται με τίποτα. Μου κάνει εντύπωση που δεν έχει σχολιάσει κάποιος άλλος εδώ αυτά που λες...

Που θες να απαντήσεις; Σε αυτά;

Η γυναίκα ας μαθαίνει μέσα σε ησυχία με κάθε υποταγή· σε γυναίκα, όμως, δεν επιτρέπω να διδάσκει ούτε να αυθεντεύει επάνω στον άνδρα, αλλά να ησυχάζει. Επειδή, ο Αδάμ πλάστηκε πρώτος, έπειτα η Εύα. Και ο Αδάμ δεν απατήθηκε· αλλά, η γυναίκα, αφού εξαπατήθηκε, διέπραξε παράβαση.

Ο άνδρας δεν έχει χρέος να σκεπάζει το κεφάλι του, επειδή είναι εικόνα και δόξα τού Θεού· ενώ η γυναίκα είναι δόξα τού άνδρα. Για τον λόγο ότι, ο άνδρας δεν προέρχεται από τη γυναίκα, αλλά η γυναίκα από τον άνδρα· επειδή, δεν κτίστηκε ο άνδρας για τη γυναίκα, αλλά η γυναίκα για τον άνδρα.

Πικρότερη, κι από τον θάνατο, είναι η γυναίκα τής οποίας η καρδιά είναι παγίδες και δίχτυα, και τα χέρια της δεσμά· ο αρεστός μπροστά στον Θεό θα ξεφύγει απ’ αυτή· ενώ ο αμαρτωλός θα συλληφθεί σ’ αυτή. Δες, βρήκα τούτο, λέει ο Εκκλησιαστής, εξετάζοντας ένα προς ένα, για να βρω τον λόγο· τον οποίο ακόμα η ψυχή μου αναζητάει, αλλά δεν βρίσκω· έναν άνδρα ανάμεσα σε χίλιους βρήκα· όμως, μία γυναίκα ανάμεσα σε όλες τούτες δεν βρήκα.

Και η Θάμαρ πήγε στο σπίτι τού αδελφού της Αμνών, που ήταν πλαγιασμένος. […] Και όταν του πρόσφερε σ’ αυτόν να φάει, την έπιασε, και της είπε: «Έλα, κοιμήσου μαζί μου, αδελφή μου». Κι εκείνη τού είπε: «Μη, αδελφέ μου, μη με ταπεινώσεις». […] Δεν θέλησε, όμως, να ακούσει στη φωνή της· αλλά, ασκώντας μεγαλύτερη δύναμη από εκείνη, τη βίασε, και κοιμήθηκε μαζί της. […] Και ο Αβεσσαλώμ ο αδελφός της είπε σ’ αυτή: «Μήπως ο Αμνών ο αδελφός σου βρέθηκε μαζί σου; Όμως, τώρα, σώπασε αδελφή μου· αδελφός σου είναι· μη καταθλίβεις την καρδιά σου γι’ αυτό το πράγμα».

Αν μια νέα παρθένα είναι αρραβωνιασμένη με άνδρα, και τη βρει κάποιος στην πόλη, και κοιμηθεί μαζί της, τότε, θα τους βγάλετε έξω και τους δύο, στην πύλη τής πόλης εκείνης, και θα τους λιθοβολήσετε με πέτρες, και θα πεθάνουν· τη νέα, επειδή δεν φώναξε,

Αν κάποιος βρει μια νέα παρθένα, μη αρραβωνιασμένη, και την πιάσει και κοιμηθεί μαζί της, και βρεθούν· τότε, ο άνθρωπος που κοιμήθηκε μαζί της θα δώσει στον πατέρα της νέας 50 σίκλους ασήμι, κι αυτή θα είναι γυναίκα του, επειδή την ταπείνωσε, δεν μπορεί να την αποβάλει όλες τις ημέρες τής ζωής του.

.........

Όπα όπα, κάτσε, είπες πάλι ότι είναι τιμωρία για τον βιαστή το να παντρευτεί το θύμα; Δηλαδή η γυναίκα πρέπει και να παντρευτεί τον ΒΙΑΣΤΗ της;

Μαλάκες μου, μόνος σ' έναν παράλογο κόσμο. ^__^'

#88939 GhostPrince

GhostPrince

夢遊病者

• Members
  • 2.160 Δημοσιεύσεις:
  • Location ・ω・ 

Καταχωρήθηκε 19 Ιούλιος 2019 - 20:37

Οι αρχαιοι τα ξερανε καλυτερα, ολοι οι βιαστες ηταν ο Διας.
Δεν ξερω τι ειναι χειροτερο, αυτο , οι λιθοβολισμοι ή η ηλεκτρικη καρεκλα xD

Χαίρομαι που δεν εχω διαβασει αγια γραφη, χειροτερη και πιο ακραια αποτι νμζα λολ
フカフカ

#88940 1451

1451

.

• Members
  • 2.585 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Ιούλιος 2019 - 21:44

Σκεφτείτε πού και πότε γράφτηκαν αυτά, οι άνθρωποι τότε ζούσαν σε ημιάγρια κατάσταση ακόμα. Δεν θα καταλάβαιναν αν τους τα έλεγαν αλλιώς. Ακόμα κι αυτά που είναι απαράδεκτα στο τώρα, για τότε ήταν προοδευτικά κι επομένως είναι αυστηρό να αξιολογούνται με βάση το σήμερα.

#88941 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4.147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Ιούλιος 2019 - 00:42

Ναι είναι αυστηρό να αξιολογούνται με βάση το σήμερα αλλά από την άλλη δεν μπορούν να αποτελούν και πνευματικό οδηγό για το σήμερα. Δηλαδή κάποια στιγμή να συμφωνήσουμε ότι τα έγραψαν κάτι ημιάγριοι τύποι και να τα αφήσουμε πίσω μας.

Για το σεισμό: Ήμανε στο μπαλκόνι στο 2ο και νόμιζα ότι χοροπηδούσε το σπίτι. Εννο και είται ότι δεν ήμουν ψύχραιμη και εννοείται ότι πετάχτηκα τρέμοντας σαν το ψάρι από το σπίτι και πήρα τους δρόμους... Κατέληξα Παγκράτι να πίνω τζιν τόνικ εντάξει πα μαλ

xbJ3b2w.jpeg

#88942 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3.279 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 20 Ιούλιος 2019 - 00:48

Αποκλειστικές εικόνες από το κέντρο της Αθήνας

Spoiler:

Θυμάμαι μια ιστορία που πήγαν να ισιωσουν τον πύργο της Πίζας. Και εκεί που νόμιζες πως έγινε, τελικά ήταν ψευδαίσθηση γιατί έγειρε η πόλη ολόκληρη και ο ρομπαξ πλήρωσε δις για αποζημιώσεις!

#88943 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 Δημοσιεύσεις:
  • LocationRealm of perdition

Καταχωρήθηκε 20 Ιούλιος 2019 - 01:33

Τι λες τώρα, δηλαδή άμα εγώ βιάσω μία παντρεμένη, θα μας σκοτώσουν και τους δύο επειδή δεν κατάφερε να φωνάξει αρκετά;

Επίσης, λέει πως άμα εγώ βγω και γαμήσω μία με τη ζόρι, είμαι κομπλέ αν την παντρευτώ και δώσω ένα 50άρι στον πατέρα της. Πας καλά; Είναι αυτό τιμωρία για βιασμό;

Η Αγία Γραφή λέει ΞΕ-ΚΑ-ΘΑ-ΡΑ ότι η γυναίκα είναι ΚΑ-ΤΩ-ΤΕ-ΡΗ από τον άντρα. Λέει στην γυναίκα ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΆΕΙ. Αλλά οκ, άμα τη "σέβεται" ο άντρας, δηλαδή δούλα και κυρά, όλα κομπλέ. "Σε σέβομαι, αλλά τώρα κι εσύ κάνε μόκο σε ότι λέω γιατί δεν έχεις άποψη."

Ρε φίλε πραγματικά, είναι τελείως παράλογα αυτά που υποστηρίζεις. Συγγνώμη αλλά έτσι είναι. Οι προσπάθειες να σωθούν οι μπαρούφες που λέει η αγία γραφή είναι πάμπολες από παντού στην κοινωνία, αλλά άμα κάποιος παραθέσει τα λεγόμενά της, όπως κάνω εγώ, τότε πραγματικά το πράγμα δε σώζεται με τίποτα. Μου κάνει εντύπωση που δεν έχει σχολιάσει κάποιος άλλος εδώ αυτά που λες...

Που θες να απαντήσεις; Σε αυτά;

.........

Όπα όπα, κάτσε, είπες πάλι ότι είναι τιμωρία για τον βιαστή το να παντρευτεί το θύμα; Δηλαδή η γυναίκα πρέπει και να παντρευτεί τον ΒΙΑΣΤΗ της;

Δεν θα σχολιάσω τα επιχειρήματά σου, -πέρα από το ότι έχουμε μπλέξει τον χριστιανισμό με την Παλαιά Διαθήκη περισσότερο απ' όσο θα 'πρεπε αν και το κατά πόσο αυτά τα δύο είναι συμβατά είναι μια μεγάλη συζήτηση που εντύπωση μου κάνει που δεν γίνεται- γιατί δεν έχεις και άδικο, αλλά πραγματικά αναρωτιέμαι αν θεωρείς ότι λες κάτι καινούριο που να πηγαίνει κόντρα στις καθιερωμένες αντιλήψεις της σύγχρονης κοινωνίας. Όποια ανάγκη και να έχει κάποιος να υπερασπιστεί την Αγία Γραφή γιατί θέλει να πιστεύει σε κάτι ιερό, δεν ξέρω κανέναν νέο άνθρωπο που να υποστηρίζει και να τηρεί αυτά τα πράγματα κατά γράμμα, πέραν ίσως από ημίτρελους, υπερσυντηρητικούς επαρχιώτες, κάφρους και λοιπούς περιθωριακούς. Αυτό το παραμύθι του "μόνος σε ένα παράλογο κόσμο" πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει. Νομίζω ότι έχει στο μεγαλύτερο μέρος του ξεπέσει προ πολλού (goodnight Richard Dawkins, you were boring enough), αλλά εκπλήσσομαι όταν το βλέπω να επαναλαμβάνεται στη σήμερον ημέρα. Όχι, το να είσαι άθεος και να βρίσκεις την Αγία Γραφή παράλογη δεν είναι κάποια ψαγμένη αντισυμβατική αντίληψη που σε καθιστά ηθικά και πνευματικά ανώτερο απότο μέσο όρο, είναι η πιο συνηθισμένη εώς και αυτονόητη σύγχρονη αντίληψη που συμβαδίζει με την πλειοψηφία της κοινωνίας και του τρόπου ζωής των περισσότερων νέων, πιστών και μη. Φαντάσου τη μοναξιά που νιώθουν οι νέοι άνθρωποι που πιστεύουν δηλαδή.

Δεν θα προσπαθήσω να υποστηρίξω τη λογική ενός αρχαίου κειμένου που γράφτηκε όταν γράφτηκε για τους λόγους που γράφτηκε. Αυτό είναι μια τρύπα στην οποία αν πέσει κανείς καταλήγει πράγματι να λέει αρλούμπες και δεν οφελεί καμία συζήτηση. Θα μιλήσω για το σήμερα.

Το ζητούμενο είναι κατ' εμέ να αναλογιστούμε το σύγχρονο πολίτισμό και τον "Θεό" που τον εξουσιάζει, και να αναρωτηθούμε τι μπορεί κανείς να αντλήσει από τις θρησκευτικές παραδόσεις για να επαναπροσδιορίσει την ταυτότητα και την ύπαρξή του στο σήμερα. Νομίζω ότι ο φεμινισμός και η αθεϊα του πληκτρολογίου περί ελέγχου των μαζών κλπ κλπ έχει κουράσει εδώ και χρόνια και ότι δεν έχει καμία σχέση ούτε ιδιαίτερη σημασία σε σχέση με τις θεολογικές αναζητήσεις ενός νέου ανθρώπου. Μήπως από το να ακούνε ο ένας άθεος τον άλλον να επαναλαμβάνουν πόσο οι αβρααμικές θρησκείες (που συνήθως τσουβαλιάζονται ως "χριστιανισμός" ή "ισλάμ" ανάλογα αν είσαι αριστερός ή δεξιός λολ) έχουν καταπιέσει και υποτιμήσει τις γυναίκες ανά τους αιώνες κλπ, θα ήταν πιο εποικοδομητικό να στραφούμε στις αντιλήψεις και τα πιστεύω των ίδιων των γυναικών που έχουν μεγαλώσει σε θρησκευτικές κοινότητες ή για οποιονδήποτε λόγο αποφασίζουν να πιστεύουν και να αφήνουν τη θρησκεία τους να επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται τα ζητήματα φύλου τους;

Δηλαδή, σε έναν πολιτισμό στον οποίο η κυρίαρχη αγορά προσπαθεί συστηματικά να ξεπεράσει κάθε όριο αποβλάκωσης της γυναίκας μέσω της καλλιέργειας ναρκισσιστικών κόμπλεξ που οδηγούν στην πλήρη ετερόνομη εμπορευματοποίηση του σώματός της, έχουμε από τη μια την hijab-οφοβία και από την άλλη μια στροφή σε μία anything goes λογική που ελάχιστα προστάτεψε τη γυναίκα από αυτή την κυριολεκτική μαζική χειραγώγηση. Δηλαδή πιστεύετε πραγματικά ότι αυτό που κατά κόρον χειραγωγεί μαζικά τις γυναίκες σήμερα (έστω στον δικό μας πολιτισμό και στις δικές μας ηλικίες) είναι η θρησκεία, ή η αγορά;

Κι αν μιλήσουμε για τις μεγαλύτερες ηλικίες, ας μην ξεχνάμε ότι η συντρηπτική πλειοψηφία των ατόμων που επισκέπτονται την εκκλησία τακτικά είναι γυναίκες. Τι πιστεύουν άραγε για αυτά που συζητάτε; Πώς είναι οι ζωές τους; Μας ενδιαφέρει;

Βεβαίως, ο σεξισμός της αγοράς δεν καθιστά ως αναγκαίο αντίπαλο δέος την Αγία Γραφή για πνευματικό οδηγό. Μπορεί όμως, όπως είπα, να αναζητήσει κανείς στην παράδοση τις ρίζες για μία σύγχρονη (αντι)σταση. Είναι κάτι σαν το λεγόμενο "imperial turn" που αφορά στην επιστήμη της ιστορίας. Οι σύγχρονοι ιστορικοί δεν στράφηκαν στη μελέτη των πολυεθνικών αυτοκρατοριών για να προτείνουν μια επιστροφή σε εκείνα τα πολιτικά μοντέλα. Χρησιμοποιούν το παρελθόν ως βάση αμφισβήτησης του παρόντος (στην προκειμένη περίπτωση το έθνος-κράτος) και ως πηγή άντλησης εναλλακτικών θεάσεων της ιστορίας ή της ζωής. Το ποιες θα είναι αυτές οι θεάσεις είναι στο χέρι μας και δική μας ευθύνη, δεν έχει καμία σχέση με χειραγώγηση αυτό.

O6rrvsU.jpg

#88944 ZeLiGa

ZeLiGa

In Trance

• Members
  • 542 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Ιούλιος 2019 - 05:00

Σκεφτείτε πού και πότε γράφτηκαν αυτά, οι άνθρωποι τότε ζούσαν σε ημιάγρια κατάσταση ακόμα. Δεν θα καταλάβαιναν αν τους τα έλεγαν αλλιώς. Ακόμα κι αυτά που είναι απαράδεκτα στο τώρα, για τότε ήταν προοδευτικά κι επομένως είναι αυστηρό να αξιολογούνται με βάση το σήμερα.

Φίλε μου, ο χριστιανισμός ασπάζεται την παλαια και την καινή διαθήκη ΑΚΟΜΑ, οποτε ισως πρεπει να αλλαξεις θρησκεια ξερω γω.. Αυτο που υποστηριζεις τωρα εχει πανω κανω τις ιδιες αποψεις με το ισλαμ.

Δεν θα σχολιάσω τα επιχειρήματά σου, -πέρα από το ότι έχουμε μπλέξει τον χριστιανισμό με την Παλαιά Διαθήκη περισσότερο απ' όσο θα 'πρεπε αν και το κατά πόσο αυτά τα δύο είναι συμβατά είναι μια μεγάλη συζήτηση που εντύπωση μου κάνει που δεν γίνεται- γιατί δεν έχεις και άδικο, αλλά πραγματικά αναρωτιέμαι αν θεωρείς ότι λες κάτι καινούριο που να πηγαίνει κόντρα στις καθιερωμένες αντιλήψεις της σύγχρονης κοινωνίας. Όποια ανάγκη και να έχει κάποιος να υπερασπιστεί την Αγία Γραφή γιατί θέλει να πιστεύει σε κάτι ιερό, δεν ξέρω κανέναν νέο άνθρωπο που να υποστηρίζει και να τηρεί αυτά τα πράγματα κατά γράμμα, πέραν ίσως από ημίτρελους, υπερσυντηρητικούς επαρχιώτες, κάφρους και λοιπούς περιθωριακούς. Αυτό το παραμύθι του "μόνος σε ένα παράλογο κόσμο" πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει. Νομίζω ότι έχει στο μεγαλύτερο μέρος του ξεπέσει προ πολλού (goodnight Richard Dawkins, you were boring enough), αλλά εκπλήσσομαι όταν το βλέπω να επαναλαμβάνεται στη σήμερον ημέρα. Όχι, το να είσαι άθεος και να βρίσκεις την Αγία Γραφή παράλογη δεν είναι κάποια ψαγμένη αντισυμβατική αντίληψη που σε καθιστά ηθικά και πνευματικά ανώτερο απότο μέσο όρο, είναι η πιο συνηθισμένη εώς και αυτονόητη σύγχρονη αντίληψη που συμβαδίζει με την πλειοψηφία της κοινωνίας και του τρόπου ζωής των περισσότερων νέων, πιστών και μη. Φαντάσου τη μοναξιά που νιώθουν οι νέοι άνθρωποι που πιστεύουν δηλαδή.

Δεν θα προσπαθήσω να υποστηρίξω τη λογική ενός αρχαίου κειμένου που γράφτηκε όταν γράφτηκε για τους λόγους που γράφτηκε. Αυτό είναι μια τρύπα στην οποία αν πέσει κανείς καταλήγει πράγματι να λέει αρλούμπες και δεν οφελεί καμία συζήτηση. Θα μιλήσω για το σήμερα.

Το ζητούμενο είναι κατ' εμέ να αναλογιστούμε το σύγχρονο πολίτισμό και τον "Θεό" που τον εξουσιάζει, και να αναρωτηθούμε τι μπορεί κανείς να αντλήσει από τις θρησκευτικές παραδόσεις για να επαναπροσδιορίσει την ταυτότητα και την ύπαρξή του στο σήμερα. Νομίζω ότι ο φεμινισμός και η αθεϊα του πληκτρολογίου περί ελέγχου των μαζών κλπ κλπ έχει κουράσει εδώ και χρόνια και ότι δεν έχει καμία σχέση ούτε ιδιαίτερη σημασία σε σχέση με τις θεολογικές αναζητήσεις ενός νέου ανθρώπου. Μήπως από το να ακούνε ο ένας άθεος τον άλλον να επαναλαμβάνουν πόσο οι αβρααμικές θρησκείες (που συνήθως τσουβαλιάζονται ως "χριστιανισμός" ή "ισλάμ" ανάλογα αν είσαι αριστερός ή δεξιός λολ) έχουν καταπιέσει και υποτιμήσει τις γυναίκες ανά τους αιώνες κλπ, θα ήταν πιο εποικοδομητικό να στραφούμε στις αντιλήψεις και τα πιστεύω των ίδιων των γυναικών που έχουν μεγαλώσει σε θρησκευτικές κοινότητες ή για οποιονδήποτε λόγο αποφασίζουν να πιστεύουν και να αφήνουν τη θρησκεία τους να επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται τα ζητήματα φύλου τους;

Φυσικά και δε θα σχολιάσεις τα επιχειρήματά μου, γιατί πολύ απλά δεν έχεις τι να πεις πέρα από αερολογίες.

Φίλε μου, καλό θα ήταν να μιλάς για πράγματα που ξέρεις. Τα περί "η γυναίκα να μη μιλάει/η γυναικα να υποτασσεται στον αντρα" που παρέθεσα ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ. Οποτε, συγγνώμη, αλλά μόλις είπες μαλακία. Το "είμαι μονος μου' που ειπα αναφερεται στ οτι δεν πολυσχολίασε κανενας αλλος στο φορουμ εδω. Επίσης, τις μαλακίες που λες περί πληκτρολογίου να τις πεις αλλού, γιατι δεν ξέρεις ούτε τι κανω στην προσωπικη μου ζωη, ουτε αν συνδικαλίζομαι κάπου, ουτε αν ειχα καποια δράση στα χρονια μου στο πολυτεχνείο, ούτε τίποτα. Απάντησα σε κάτι που διαβασα ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ, οπότε ΝΑΙ, η αναπαντηση μου ηταν απο το πληκτρολογιο. Συγγνώμη κιόλας δηλαδή που τόλμησα να σχολιάσω.

Οι επαρχιώτες που λες, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΒΙΑΖΟΥΝ, και πατανε στις αντιλήψεις που υπερασπίζεσαι. Το σκηνικό με την Eaton ειναι ενα προσφατο παράδειγμα.

Επίσης, δεν ξέρω γιατί συμπέρανες οτι ειμαι αθεος/αθεη. Εγώ απλά είπα τις μαλακίες που λέει η παλαια ΚΑΙ Η ΚΑΙΝΗ διαθήκη. Κάτι που πρέπει να καταπιείς.

Μαλάκες μου, η εκκλησία ασπάζεται ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ. Αλλα, πάρτε ως bonus πως ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΟΣΤΑΡΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ.

Δηλαδή, σε έναν πολιτισμό στον οποίο η κυρίαρχη αγορά προσπαθεί συστηματικά να ξεπεράσει κάθε όριο αποβλάκωσης της γυναίκας μέσω της καλλιέργειας ναρκισσιστικών κόμπλεξ που οδηγούν στην πλήρη ετερόνομη εμπορευματοποίηση του σώματός της, έχουμε από τη μια την hijab-οφοβία και από την άλλη μια στροφή σε μία anything goes λογική που ελάχιστα προστάτεψε τη γυναίκα από αυτή την κυριολεκτική μαζική χειραγώγηση. Δηλαδή πιστεύετε πραγματικά ότι αυτό που κατά κόρον χειραγωγεί μαζικά τις γυναίκες σήμερα (έστω στον δικό μας πολιτισμό και στις δικές μας ηλικίες) είναι η θρησκεία, ή η αγορά;

Κι αν μιλήσουμε για τις μεγαλύτερες ηλικίες, ας μην ξεχνάμε ότι η συντρηπτική πλειοψηφία των ατόμων που επισκέπτονται την εκκλησία τακτικά είναι γυναίκες. Τι πιστεύουν άραγε για αυτά που συζητάτε; Πώς είναι οι ζωές τους; Μας ενδιαφέρει;

Βεβαίως, ο σεξισμός της αγοράς δεν καθιστά ως αναγκαίο αντίπαλο δέος την Αγία Γραφή για πνευματικό οδηγό. Μπορεί όμως, όπως είπα, να αναζητήσει κανείς στην παράδοση τις ρίζες για μία σύγχρονη (αντι)σταση. Είναι κάτι σαν το λεγόμενο "imperial turn" που αφορά στην επιστήμη της ιστορίας. Οι σύγχρονοι ιστορικοί δεν στράφηκαν στη μελέτη των πολυεθνικών αυτοκρατοριών για να προτείνουν μια επιστροφή σε εκείνα τα πολιτικά μοντέλα. Χρησιμοποιούν το παρελθόν ως βάση αμφισβήτησης του παρόντος (στην προκειμένη περίπτωση το έθνος-κράτος) και ως πηγή άντλησης εναλλακτικών θεάσεων της ιστορίας ή της ζωής. Το ποιες θα είναι αυτές οι θεάσεις είναι στο χέρι μας και δική μας ευθύνη, δεν έχει καμία σχέση με χειραγώγηση αυτό.

Η αγορά σίγουρα δίνει κάποια ναρκιστικά πρότυπα σε γυναίκες. Οκ. ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΤΡΕΣ. Πάνε μια βολτα στα μαγαζια να δεις μπρατσαράδες να ποζάρουν. Δεν είναι θέμα φύλου η ωραιοπάθεια, χώνεψέ το. Βάλε όπου ρούχα, καγκουροαμάξια BMW.  Άρα πάλι παπαριά είπες. Συγγνώμη. :(

Για άλλη μια φορά, 1) Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΣΠΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ. 2) Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΛΕΕΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.

Μας λες δηλαδή ότι οι γυναικες ειναι αποβλακωμένες και οχι οι άντρες. Γι αυτοι ολοι θελουν αμαξάρες, 30 εκατοστά μπούτσες, τούμπανα μπράτσα και ultra μουνιά για να μοστράρουν; Που ζεις ρε μπρο; (ειρωνεία)

Υ.Γ. αυτα για θρησκευτικες παραδόσεις και απόψεις των γυναικών που λες... ζμπούτσες. Πάνε ρώτα τον μέσο παπά τι λέει. Περιττό να ασχοληθω με τις απόψεις παπάδων, που φτάνουν έως και τον ναζισμο αν πιασεις ανθιμους. Οχι, δε χρειαζεται ΚΑΝ να τα χρησιμοποιησω αυτα. Ασχολουμαι μονο τα με 'ιερα' κειμενα, πράγματα που δεχεται καθολικα η εκκλησία, όπου δε χωράνε περιθώρια μπαλώματος και λάσπης από επίδοξους ζμπροστάτες της θρησκείας.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από ZeLiGa: 20 Ιούλιος 2019 - 05:03

#88945 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 Δημοσιεύσεις:
  • LocationRealm of perdition

Καταχωρήθηκε 20 Ιούλιος 2019 - 06:34

Φίλε μου, ο χριστιανισμός ασπάζεται την παλαια και την καινή διαθήκη ΑΚΟΜΑ, οποτε ισως πρεπει να αλλαξεις θρησκεια ξερω γω.. Αυτο που υποστηριζεις τωρα εχει πανω κανω τις ιδιες αποψεις με το ισλαμ.

Φυσικά και δε θα σχολιάσεις τα επιχειρήματά μου, γιατί πολύ απλά δεν έχεις τι να πεις πέρα από αερολογίες.

Φίλε μου, καλό θα ήταν να μιλάς για πράγματα που ξέρεις. Τα περί "η γυναίκα να μη μιλάει/η γυναικα να υποτασσεται στον αντρα" που παρέθεσα ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ. Οποτε, συγγνώμη, αλλά μόλις είπες μαλακία. Το "είμαι μονος μου' που ειπα αναφερεται στ οτι δεν πολυσχολίασε κανενας αλλος στο φορουμ εδω. Επίσης, τις μαλακίες που λες περί πληκτρολογίου να τις πεις αλλού, γιατι δεν ξέρεις ούτε τι κανω στην προσωπικη μου ζωη, ουτε αν συνδικαλίζομαι κάπου, ουτε αν ειχα καποια δράση στα χρονια μου στο πολυτεχνείο, ούτε τίποτα. Απάντησα σε κάτι που διαβασα ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ, οπότε ΝΑΙ, η αναπαντηση μου ηταν απο το πληκτρολογιο. Συγγνώμη κιόλας δηλαδή που τόλμησα να σχολιάσω.

Φίλε, χαλάρωσε λίγο, το καταλάβαμε ότι είσαι σκληρός, αλλά δε σε βρίσαμε κιόλας. Απλώς έχω υπάρξει μάρτυρας υπερβολικά πολλών ανάλογων "συζητήσεων" στο παρελθόν που με έχει κουράσει και για αυτό είμαι λιγάκι καυστικός στην προσπάθειά μου να δώσω μία διαφορετική διάσταση στο θέμα, δε σχολιάζω εσένα προσωπικά όσο μια γενικότερη νοοτροπία και τάση που εμφανίζεται στο ίντερνετ και μη. Ο λόγος που δεν σχολιάζει κανείς άλλος είναι γιατί μάλλον το θεωρούν περιττό, καθώς ο pc_magas παίζει να είναι ο μόνος άνθρωπος σε όλο το φόρουμ με τον οποίο θα μπορούσες να κάνεις αυτή τη συζήτηση. Δεν είναι ο κανόνας. Το ότι δεν έχουν όλοι διάθεση να επιτίθενται στην πίστη κάποιου γιατί πολλά χωρία από τα ιερά κείμενα εκφράζουν αντιανθρωπιστικές και μισογυνιστικές αντιλήψεις, δε σημαίνει ότι όλοι είναι παράλογοι εκτός από εσένα.

Το ξέρω προφανώς ότι τα κείμενα του Αποστόλου Παύλου δεν ανοίκουν στην Παλαιά Διαθήκη, δεν είμαι τόσο άσχετος, το λες κιόλας σαν να μην είναι αυτονόητο,  εγώ απλώς σχολίασα ότι δεν έχουν την ίδια βαρύτητα στο Χριστιανισμό. Δεν υπερασπίζομαι κάτι που είπε ο Απόστολος Παύλος απλώς 1ον δεν είναι το ίδιο με τα αποσπάσματα της Παλαιάς Διαθήκης που παρέθεσες, και 2ον η Παλαιά Διαθήκη αποτελεί περισσότερο ένα σύνολο ιστοριών εν είδει μυθολογίας και δεν διδάσκεται στο Χριστιανισμό, παρά μόνο επιλεκτικά στο πλαίσιο διδακτικών ιστοριών. Η Παλαιά Διαθήκη είναι μέρος της Αγίας Γραφής επειδή η Καινή αποτελεί το συμπλήρωμα της Παλαιάς, είναι η συνέχεια της ιστορίας, μια συνέχεια που δεν παρουσιάζει απόλυτη συνοχή και μάλιστα κατά περιπτώσεις παρουσιάζει ένα σωρό αντιφάσεις. Η Παλαιά Διαθήκη αφορά περισσότερο την εβραϊκή πίστη και λιγότερο τη χριστιανική, απλώς είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της χριστιανικής διδασκαλίας γιατί οδηγεί σε αυτήν, μέσα όμως από μεγάλες αλλαγές.

Οι επαρχιώτες που λες, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΒΙΑΖΟΥΝ, και πατανε στις αντιλήψεις που υπερασπίζεσαι. Το σκηνικό με την Eaton ειναι ενα προσφατο παράδειγμα.

Επίσης, δεν ξέρω γιατί συμπέρανες οτι ειμαι αθεος/αθεη. Εγώ απλά είπα τις μαλακίες που λέει η παλαια ΚΑΙ Η ΚΑΙΝΗ διαθήκη. Κάτι που πρέπει να καταπιείς.

Αυτό που λες εδώ πραγματικά ξεπερνάει τα όρια της παράνοιας. Είναι επίσης σύνηθες η αντιθρησκευτική αλαζονία να οδηγεί σε αδιανόητα λογικά άλματα που πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω που τα στηρίζεις. Δηλαδή ένας 27χρονος οικογενειάρχης βίασε και σκότωσε και ξαναβίασε το πτώμα μιας 60χρονης επειδή ο Αβεσσαλώμ είπε στην αδερφή του να μη στεναχωριέται και να μη διαμαρτύρεται για τον βιασμό της από τον Αμνών. Ή μήπως είχε διαβάσει το Δευτερονόμιον και συμπέρανε ότι θα παντρευόταν την 60χρονη και όλα καλά; Νομίζω ότι η απολογία του Ρουπακιά βγάζει περισσότερο νόημα.

Μου θυμίζει ένα θέμα που είχε προκύψει παλαιότερα στην τρύπα (από το lethalmike νομίζω) με ένα άρθρο που έλεγε ότι λόγω των κρουσμάτων βιασμών από μετανάστες στη Σουηδία και τη Γερμανία, υπήρξε η ιδέα να δημιουργηθούν "σχολεία ευρωπαϊκής συμπεριφοράς" όπου θα διδάσκουν στους άξεστους μουσουλμάνους ότι στην Ευρώπη δεν μπορούν να βιάζουν όποια περνάει από μπροστά τους. Λες και όσοι το έκαναν αυτό δεν ήξεραν ότι είναι λάθος και το έκαναν γιατί το διάβασαν στο Κοράνι, γιατί αυτά διδάσκει το Κοράνι, έτσι;

Παρεπιπτόντως, εδώ εσύ συμπέρανες ότι ο 1451 είναι χριστιανός (lol). Η σύγκριση με το Ισλάμ άλλο πάλι, λες και κάθε τι που λέει το Ισλάμ πρέπει να είναι λάθος.

Η αγορά σίγουρα δίνει κάποια ναρκιστικά πρότυπα σε γυναίκες. Οκ. ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΤΡΕΣ. Πάνε μια βολτα στα μαγαζια να δεις μπρατσαράδες να ποζάρουν. Δεν είναι θέμα φύλου η ωραιοπάθεια, χώνεψέ το. Βάλε όπου ρούχα, καγκουροαμάξια BMW.  Άρα πάλι παπαριά είπες. Συγγνώμη. :(

Για άλλη μια φορά, 1) Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΣΠΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ. 2) Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΛΕΕΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.

Μας λες δηλαδή ότι οι γυναικες ειναι αποβλακωμένες και οχι οι άντρες. Γι αυτοι ολοι θελουν αμαξάρες, 30 εκατοστά μπούτσες, τούμπανα μπράτσα και ultra μουνιά για να μοστράρουν; Που ζεις ρε μπρο; (ειρωνεία)

Πιστεύεις δηλαδή ότι ο ναρκισισμός, το άγχος για την εξωτερική εμφάνιση και ο καταναλωτισμός προϊόντων σε σχέση με αυτή είναι συγκρίσιμος ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες; Και μόνο τηλεόραση να ανοίξεις ή να βγεις μια βόλτα με συγκοινωνία νομίζω ότι θα καταλάβεις ότι αυτό το παράδειγμα του "μπρατσαρά" ή του κάγκουρα είναι κατά κύριο λόγο μια καρικατούρα, σε αντίθεση με τις αντιλήψεις περί γυναικείας ομορφιάς που θεωρούν τη χρήση πολλών καλλυντικών προϊόντων απαραίτητη και αυτονόητη. Εδώ τα προϊόντα αποτρίχωσης πωλούνται σε διαφορετικές τιμές ανάλογα με το αν απευθύνονται σε άντρες και γυναίκες. Είναι εντελώς ειρωνικά αυτά που λες από μόνα τους, γιατί τα λες τότε;

Δεν είπα ότι οι γυναίκες είναι αποβλακωμένες, αυτό που λέω είναι ότι οι θρησκευτικές καταβολές ενός ατόμου μπορούν να το βοηθήσουν να αντισταθεί απέναντι στην κουλτούρα της καταναλωτικής αποβλάκωσης, και ότι οι γυναίκες που πιστεύουν μπορούν να αξιοποιήσουν την παράδοσή τους για να αναζητήσουν ένα διαφορετικό στήριγμα στη ζωή τους και ένα διαφορετικό σκοπό από το να εθίζονται στο να ικανοποιούν το ναρκισισμό τους. Προφανώς το ίδιο ισχύει και για τους άντρες, αλλά εκεί δεν υπάρχει ο ίδιος βαθμός χειραγώγησης κατ' εμέ.

Υ.Γ. αυτα για θρησκευτικες παραδόσεις και απόψεις των γυναικών που λες... ζμπούτσες. Πάνε ρώτα τον μέσο παπά τι λέει. Περιττό να ασχοληθω με τις απόψεις παπάδων, που φτάνουν έως και τον ναζισμο αν πιασεις ανθιμους. Οχι, δε χρειαζεται ΚΑΝ να τα χρησιμοποιησω αυτα. Ασχολουμαι μονο τα με 'ιερα' κειμενα, πράγματα που δεχεται καθολικα η εκκλησία, όπου δε χωράνε περιθώρια μπαλώματος και λάσπης από επίδοξους ζμπροστάτες της θρησκείας.

Μα το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει μέσος παππάς. Υπάρχουν διαφορετικοί παππάδες. Υπάρχει μία ευρεία πραγματεία με διαφορετικές ρητορικές προσεγγίσεις. Το ότι η εκκλησία δέχεται κάτι επίσημα δε σημαίνει ότι εστιάζει ρητορικά σε αυτό και ότι χρησιμοποιείται αναγκαία για χειραγώγιση. Αυτό συμβαίνει επιλεκτικά, όταν η εκκλησία προσκολλάται σε πολιτικές ιδεολογίες για να αποκτήσει απήχηση και πολιτική επιρροή. Και αυτό δε σημβαίνει συνήθως συλλογικά. Δεν έγινε ο Αμβρόσιος φασίστας επειδή είναι πολύ χριστιανός. Ο Αμβρόσιος είναι φασίστας επειδή είναι φασίστας. Ο βιαστής είναι βιαστής επειδή είναι βιαστής.

O6rrvsU.jpg

#88946 acid black cherry

acid black cherry

Mahjong Master

• Members
  • 945 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Ιούλιος 2019 - 07:27

Ακριβως οι θρησκειες θεωρουν τις γυναικες κατωτερες και αααν υπαρχει καποια που δεν το κανει ειναι η εξαιρεση στον κανονα.

Εχω ακουσει σε κηρυγμα χριστιανικης εκκλησιας οτι η γυναικα εχει μονο συμβουλευτικο ρολο στον γαμο αλλα ο αντρας τον αποφασιστικο ενω ανεφερε την γυναικα ως αντικειμενο (ναι ειπε αυτη τη λεξη) πολυτιμο μεν αντικειμενο δε! μαλιστα προχωρησε σε παρωμιαση με ενα πολυτικο βαζο που εχουμε στο σαλονι. Και φυσικα τι θα ηταν μια θρησκευτικη τελετη χωρις ομοφοβικα σχολια.

Προφανως δεν εισαι μονος αλλα ναι εισαι σε ενα παραλογο κοσμο.

Ναι είναι αυστηρό να αξιολογούνται με βάση το σήμερα αλλά από την άλλη δεν μπορούν να αποτελούν και πνευματικό οδηγό για το σήμερα. Δηλαδή κάποια στιγμή να συμφωνήσουμε ότι τα έγραψαν κάτι ημιάγριοι τύποι και να τα αφήσουμε πίσω μας.

Σωστα, κριτικη βλεποντας και το ποτε γραφτηκαν, και το σημερα.

Τι κανουμε ομως οταν οχι 2000 χρονια πριν η 100 χρονια πριν αλλα στο σημερα, υπαρχουν ατομα που πχ παραθετουν τον κατακλυσμο του νοε ως επιχειρημα εναντια στην κλιματικη αλλαγη?

Φανταστειτε τι αλλες αρλουμπες παρουσιαζονται ως αληθινες και εν τελει τι ρολο παιζουν στη διαμορφωση του τροπου σκεψης! 

i aku the shape-shifting master of darkness...
xhH5lXP.jpg

#88947 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4.147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Ιούλιος 2019 - 08:54

Γεια σας ρε παιδιά, βλέπω έπεσε δουλίτσα ξημερωματάκια ε? Μπράβο συνεχίστε αλλά δεν υπάρχει λόγος για προσωπικές επιθέσεις, έτσι πιστεύω ~λέω εγώ τώρα~

Zeligas μην θεωρείς απαραίτητα ότι επειδή πολλοί δεν σχολιάζουν αυτά που λέει ο πι σι ότι δεν υπάρχει διαφωνία αλλά να πούμε κιόλας ότι έχει πέσει πολύ μελάνι σε αυτό το φόρουμ να συζητάμε για αυτά τα ζητήματα και υπάρχει ένας χ αριθμός φορών που μπορείς να γράψεις τα ίδια πράγματα χωρίς να αποτρελαθείς. Εννοείται ότι μπορείς να συζητήσεις με όποιον/α θες το οτιδήποτε αλλά η απουσία από τη συζήτηση άλλων μελών δεν είναι ενδεικτική απαραίτητα είτε της συμφωνίας είτε της διαφωνίας τους.

Kamui αυτό που μου κάνει εντύπωση στο συλλογισμό σου χωρίς απαραίτητα να μην τον βρίσκω ενδιαφέρων είναι ότι θες να ακούσεις την άποψη των γυναικών που έχουν επηρεαστεί από τη θρησκεία αλλά φαίνεται να έχεις καταλήξει και να μην θες και τόσο την άποψη των γυναικών που επηρεάζονται από την αγορά και τα πρότυπα ομορφιάς. Μας δίνεις agency για το ένα και μας το παίρνεις για το άλλο...

Ναι δεν θεωρώ ότι η θρησκεία είναι ο μοναδικός μηχανισμός που οδηγεί σε διαμόρφωση καταπιέσεων αλλά είναι ένας μηχανισμός που έχει παίξει μπαλίτσα αιώνες τώρα και επειδή έχουμε 5 άθεους γνωστούς δεν σημαίνει απαραίτητα ότι σαν κοινωνία έχουμε αφήσει την επιρροή της θρησκείας πίσω μας. Είναι σαν να λέμε ότι επειδή έχει θεσμοθετηθεί η τυπική ισότητα έχουμε λύσει όλες τις παθογένειες που παράχθηκαν και αναπαράχθηκαν εδώ και εκατοντάδες χρόνια και πάμε παρακάτω. Πρόσφατο παράδειγμα: Σε ερώτησή μου στις γυναίκες εκεί του χωριού στην Κρήτη γιατί κάνουν τόσα παιδιά ~να σημειώσω ότι οι ερωτήσεις μου στις γυναίκες αυτές δεν ήταν εριστικές ούτε με σκοπό να τις στριμώξω σε κάποια γωνία αλλά με ειλικρινές ενδιαφέρον να δω τη σκοπιά τους~ η απάντηση ομόφωνα ήταν ότι τα παιδιά είναι ο προορισμός της γυναίκας γιατί έτσι λέει η εκκλησία. Και να δεχτώ ότι δεν είναι προφανώς αυτός ο αποκλειστικός λόγος και η βαθύτερη αιτία αλλά με μία εκ του προχείρου κριτική ανάλυση λόγου αντιλαμβάνεται κανείς την έστω και επιφανειακή επιρροή της θρησκείας στις κοινωνίες και τις γυναίκες αυτές.

Η πατριαρχία και ο καπιταλισμός χρησιμοποιούν την θρησκεία σαν πατερίτσα συνεχώς οπότε δεν αντιλαμβάνομαι γιατί πρέπει να δώσω free pass στη θρησκεία για το ρόλο της στη διαιώνιση των καταπιέσεων επειδή δεν ζούμε στο Μεσαίωνα...

Επίσης με προβληματίζει λίγο το δίπολο παράδοση vs σύγχρονος καταναλωτικός τρόπος ζωής γιατί ας πούμε αν είναι να αντιτάξω σαν γυναίκα κάτι στον φορετό ναρκισσισμό δεν θα ήταν ένας καταπιεστικός μηχανισμός επειδή μου παρέχει μια ασφάλεια και μια γλυκιά αγκαλιά να εναποθέσω το κουρασμένο από τις αποτριχώσεις κορμί μου αλλά ενδεικτικά ας πούμε το φεμινισμό και το διαλεκτικό υλισμό.

PS Η contrapoints έκανε ένα φοβερό βιντεάκι για την ομορφιά και πώς ενώ αντιλαμβανόμαστε πλήρως τους μηχανισμούς που δημιουργούν τα πρότυπα ομορφιάς και το ρόλο μας σε αυτό, μπορούμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε εντός όλων αυτών.

Spoiler:

xbJ3b2w.jpeg

#88948 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3.279 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 20 Ιούλιος 2019 - 09:05

Πριν 100 χρονια κάναν πολλα παιδιά επειδή ήμασταν σε πόλεμο με τους Τουρκους. Τώρα βρήκαν νέα δικαιολογια

#88949 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1.807 Δημοσιεύσεις:
  • LocationOn the boundary of life and death

Καταχωρήθηκε 20 Ιούλιος 2019 - 10:30

Για το σεισμό: Ήμανε στο μπαλκόνι στο 2ο και νόμιζα ότι χοροπηδούσε το σπίτι. Εννο και είται ότι δεν ήμουν ψύχραιμη και εννοείται ότι πετάχτηκα τρέμοντας σαν το ψάρι από το σπίτι και πήρα τους δρόμους... Κατέληξα Παγκράτι να πίνω τζιν τόνικ εντάξει πα μαλ

Youtube Video

phmava.php

#88950 ZeLiGa

ZeLiGa

In Trance

• Members
  • 542 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Ιούλιος 2019 - 13:29

Φίλε, χαλάρωσε λίγο, το καταλάβαμε ότι είσαι σκληρός, αλλά δε σε βρίσαμε κιόλας. Απλώς έχω υπάρξει μάρτυρας υπερβολικά πολλών ανάλογων "συζητήσεων" στο παρελθόν που με έχει κουράσει και για αυτό είμαι λιγάκι καυστικός στην προσπάθειά μου να δώσω μία διαφορετική διάσταση στο θέμα, δε σχολιάζω εσένα προσωπικά όσο μια γενικότερη νοοτροπία και τάση που εμφανίζεται στο ίντερνετ και μη. Ο λόγος που δεν σχολιάζει κανείς άλλος είναι γιατί μάλλον το θεωρούν περιττό, καθώς ο pc_magas παίζει να είναι ο μόνος άνθρωπος σε όλο το φόρουμ με τον οποίο θα μπορούσες να κάνεις αυτή τη συζήτηση. Δεν είναι ο κανόνας. Το ότι δεν έχουν όλοι διάθεση να επιτίθενται στην πίστη κάποιου γιατί πολλά χωρία από τα ιερά κείμενα εκφράζουν αντιανθρωπιστικές και μισογυνιστικές αντιλήψεις, δε σημαίνει ότι όλοι είναι παράλογοι εκτός από εσένα.

Δεν είμαι καθόλου σκληρός, thanks. Δεν ξέρω γιατί θεωρείς ότι με το να επισημαίνω πόσο σεξιστική είναι η αγια γραφή, προσβάλω τις απόψεις του pc_magas. Σημειώνω πως δε θεωρώ τον πισι μαγκας σεξιστή, άλλωστε και αυτός μιλάει για ισοτητα τον δυο φύλων, η διαφωνία μας είναι στο τι λεει η βιβλος. Ως bonus, εκτιμώ που δίνει credit στο GNU project, μιας θεωρώ πολύ σημαντική τη συμβολή του free software στη σύγχρονη κοινωνία, και όντως πιστεύω πως το open source χάνει πολλά από το νόημα. Αυτό άσχετο.

Καυστικός θα ήσουν άμα έλεγες κάτι εύστοχο, το μόνο που έκανες ήταν να ρίξεις λάσπη χωρίς να παραθέτεις δικά σου επιχειρήματα, αλλά μόνο ανακρίβειες όπως το ότι παραθέτω και ασχολούμαι με την παλαιά διαθήκη. Συνεπώς, αφού λες ότι "Το ξέρω προφανώς ότι τα κείμενα του Αποστόλου Παύλου δεν ανοίκουν στην Παλαιά Διαθήκη, δεν είμαι τόσο άσχετος ", τότε, είτε σκόπιμα προσπαθείς να μειώσεις τη βαρύτητα των λεγόμενών μου υπονομεύοντας τις αναφορές σε καινη διαθηκη, είτε δεν ήξερες ότι είναι από την καινη, και πας να μπαλώσεις την μπαρούφα που είπες. Και οι δύο περιπτώσεις μαλακίες.

Στην Ελλάδα, μέχρι το 70 είχαμε νόμο που άμα ο βιαστής ανήλικου παντρευόταν το θύμα, γλύτωνε. Σου θυμίζει κάτι αυτό;

Αν κάποιος βρει μια νέα παρθένα, μη αρραβωνιασμένη, και την πιάσει και κοιμηθεί μαζί της, και βρεθούν· τότε, ο άνθρωπος που κοιμήθηκε μαζί της θα δώσει στον πατέρα της νέας 50 σίκλους ασήμι, κι αυτή θα είναι γυναίκα του, επειδή την ταπείνωσε, δεν μπορεί να την αποβάλει όλες τις ημέρες τής ζωής του.

Το αρχαίο κείμενο που λες, μια χαρά επηρεάζει ακόμα.

Πιστεύεις δηλαδή ότι ο ναρκισισμός, το άγχος για την εξωτερική εμφάνιση και ο καταναλωτισμός προϊόντων σε σχέση με αυτή είναι συγκρίσιμος ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες;

Λοιπόν, χμ.. ΝΑΙ.

Οι άντρες δε χρειάζεται να βάλουν make up, αλλά πρέπει και αυτοί να ειναι πετυχημένοι, με λεφτά και αμάξι. Οι άντρες είναι το ίδιο θύματα του καταναλωτισμού με τις γυναίκες, απλά (προφανώς) δεν αγοράζουν φούστες και κοσμήματα,αλλά ακριβά αμάξια, σπίτια, κυριλε παντελόνια κτλ κτλ.

Δεν είπα ότι οι γυναίκες είναι αποβλακωμένες, αυτό που λέω είναι ότι οι θρησκευτικές καταβολές ενός ατόμου μπορούν να το βοηθήσουν να αντισταθεί απέναντι στην κουλτούρα της καταναλωτικής αποβλάκωσης, και ότι οι γυναίκες που πιστεύουν μπορούν να αξιοποιήσουν την παράδοσή τους για να αναζητήσουν ένα διαφορετικό στήριγμα στη ζωή τους και ένα διαφορετικό σκοπό από το να εθίζονται στο να ικανοποιούν το ναρκισισμό τους

Δηλαδή να ακολουθήσουν τη θρησκεία για μην αποβλακωθούν; Αφού η ίδια θρησκεία τις θέλει δούλες και να μη μιλάνε. Η καινή διαθήκη και η παλαιά τους λέει να μη μιλάνε. Οι εκκλησία τους λέει να μη μιλάν. Η θρησκεία είναι που θέλει αποβλακωμένους γυναίκες και άντρες. Και η θρησκεία τα πάει μια χαρά με τον καταναλωτισμό και την εξουσία. Από πάντα.

----

Η συζήτηση ξεκίνησε για το τι λέει η αγια γραφη για τις γυναίκες. Νομίζω έχω καλύψει αυτά που είναι εκεί πέρα και ελπίζω πλέον να είναι ξεκάθαρος ο σεξισμός σ' αυτά τα κείμενα. Πλέον η κουβέντα έχει πάει στη θρησκεία, δε νομίζω πως χωράει άλλη αμφισβήτηση για αυτά που είναι μέσα στη βίβλο.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από ZeLiGa: 20 Ιούλιος 2019 - 13:32