- Ελαχιστοι φαινεται να γνωριζουν καταλαβαινουν ποσο μεγαλη σημασια παιζει το να εκπροσωπεισαι σωστά στην ευρωβουλή. Εκει ψηφιζονται οι σημαντικοτεροι νομοι, αυτοι που δεν μπορουν να τροποποιηθουν σε τοπικο επιπεδο. Προφανως τα ντοπια μεσα το εχουν αναγει σε θεμα "πρεστίζ". Αναμενομενο.
Αυτό νομίζω ότι είναι ίσως το πιο θλιβερό μέρος της όλης φάσης, και αυτό το κλίμα δημιουργήθηκε προφανώς από τα ίδια τα κόμματα και το πώς λειτουργούν, αλλά αναπαράχθηκε κατά κόρον από τα μέσα. Σε όσους το έχω αναφέρει μέχρι στιγμής δε φαίνεται να τους ενδιαφέρει ούτε να συμφωνούν μαζί μου, αλλά ούτε εγώ καταλαβαίνω απόλυτα τη σημασία της ευρωβουλής γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχει απολύτως καμία σχετική ενημέρωση. Και μετά περνάνε κάτι GDPR που μας τα έχουν πρήξει με τα pop-ups σε όλα τα site και κάτι νόμοι περί πνευματικών χρηματικών δικαιωμάτων που κοντεύουν να διαλύσουν το youtube περισσότερο και απ' ότι ήταν ήδη με το demonetization policy και ξαφνικά απορούμε ποιοι γέροι αποφασίζουν για πράγματα που ούτε καν γνωρίζουν. Και κάπως έτσι στέλνουμε στην Ευρωβουλή τον Μεϊμαράκη, την Κουντουρά, το Ζαγοράκη και (lol) τον Αλέξανδρο Γεωργούλη.
Και προφανώς οι νόμοι περί internet δεν είναι καν οι σοβαρότεροι. Τόσα χρόνια γκρινιάζουμε ότι στην Ελλάδα κυβερνάνε οι ξένοι και τόσος κόσμος έφαγε το παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα αλλάξουμε την Ευρώπη από μέσα. Αν δεν πάμε προς αυτήν την κατεύθυνση μέσα από την Ευρωβουλή, τότε πώς; Αν δεν ενημερωθούμε για τους συνδυασμούς των ευρωπαϊκών κομμάτων και το πώς μπορούμε να επηρεάσουμε την ισορροπία τους, ποιες θέσεις ποιων κομμάτων συμφέρουν χώρες όπως η δική μας, τότε πώς; Αλλά όχι, πολιτικοί και δημοσιογράφοι θεωρούν σημαντικότερη είδηση τις εθνικές εκλογές που θα γίνουν σε 1 αντί σε 3 μήνες. Σημαντικό.
Η σπατάλη χαρτιού είναι τραγική και αδιανόητη, τουλάχιστον θα μπορούσε να υπάρχει πρόγραμμα ανακύκλωσης, το οποίο κάπως θα βοηθούσε την κατάσταση. Τώρα για την ατομική κάρτα, υπάρχει θέμα γιατί μην ξεχνάμε ότι η ψήφος είναι ανώνυμη οπότε οποιαδήποτε μέθοδος απαιτεί επικύρωση πριν ψηφίσεις δημιουργεί πρόβλημα.
Σοβαρά δεν υπάρχει πρόγραμμα ανακύκλωσης; Αυτό το θεωρούσα απολύτως αυτονόητο, Είναι εγκληματικό να μην υπάρχει πρόγραμμα υποχρεωτικής ανακύκλωσης για όλους τους δήμους. Μέχρι στιγμής απ' όσο διάβασα βρήκα άρθρα για συγκεκριμένους δήμους που το έκαναν, λες και δεν είναι αυτονόητο ότι επιβάλλεται να το κάνουν όλοι. Κάτι ξέρει η γιαγίά μου που σε κάθε εκλογές κλέβει στίβες από πεταμένα ψηφοδέλτια για να τα χρησιμοποιεί ως shopping list για τα επόμενα 4 χρόνια. 
Ο Τσιπρας παρόλες τις μαλακίες που έχει κανει, ενα σωστό πραγμα που έκανε ήταν, που εδωσε λυση στο μακεδονικό. Επιτέλους αυτή η ξεφτίλα τέλειωσε. Για όλο τον υπολοιπο πλανητη ειναι ήρωας, στη χωρα του προδοτης. Θα θελα να ξερα τι σκεφτεται 
Τον Τραμπ υπόλοιπο πλανήτη τι τον ενδιαφέρει το Μακεδονικό; Τι γνωρίζουν για το Μακεδονικό; Γιατί θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει η γνώμη της Αμερικής του υπόλοιπου πλανήτη για κάτι που αφορά εμάς; Ένας προθυπουργός εκλέγεται για να εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ανθρώπων που τον εξέλεξαν, κατά τ' άλλα αυτό που σκέφτεται μάλλον είναι πόσους ακόμα θα μπορέσει να βολέψει τώρα που κατάφερε να χάσει ακόμα και μετά από ένα σωρό προεκλογικές παροχές, και πώς θα βγάζουν ομιλίες στη Μακεδονία οι κομματικοί του χωρίς τα ΜΑΤ να συλλαμβάνουν όποιον περνάει τυχαία από το δρόμο για λόγους "πρόληψης".
Οσο για το δευτερο θα συμφωνησω 90% με τη μονη διαφορά οτι εγω πιστευω οτι ο καπιταλισμος ειναι ενα συστημα με τρυπες που επιτρεπει την εκμεταλλευση των Χ απο τους Ψ και οχι οτι ΕΙΝΑΙ ο ιδιος η παθογενεια, αλλά αυτο ειναι κυριως σημειολογια και εχω τις ιδιες πιθανοτητες να κανω λαθος με εσενα.
Η σημειολογία δεν καταλαβαίνω που ακριβώς κολλάει εδώ. Εξηγείστε μου παρακαλώ, γιατί είναι από τη μια τα συστήματα εξουσίας του Φουκώ σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, τώρα η σημειολογία και οι παθογένειες του καπιταλισμού, και δεν πήρα χαμπάρι πότε το anime.gr έγινε σχολή της Φρανκφούρτης, οπότε θα παραθέσω κι εγώ ένα βίντεο σχετικά με την υποχθόνια φύση της ιδεολογίας για να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων.
Edited by Kamui, 02 June 2019 - 20:53.