Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole

• Please log in to reply
94076 replies to this topic

#87556 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

Confused Earl

• Members
  • 846 posts

Posted 05 September 2018 - 18:23

Το βίντεο χάνει το νόημα και καταλήγει να είναι ένα κομμάτι δεξιόστροφης προπαγάνδας και τίποτα παραπάνω επειδή διακατέχεται από μια γενικευμένη υπερβολή χωρίς να παρουσιάζεται ως παρωδία. Παίρνει κάτι που έχει γίνει σε πάρα πολύ λίγες και μεμονωμένες περιπτώσεις που αποτελούν την εξαίρεση και προσπαθεί να τις περάσει σαν τον κανόνα της πραγματικότητας στα πανεπιστήμια/σχολεία του εξωτερικού.

Εν τέλει, φαίνεται να είναι απλώς μια προσπάθεια να κάνει virtue signalling σε αυτούς που έτσι και αλλιώς συμφωνούσαν με το μήνυμα του πριν το δουν και θα συμφωνούν προφανώς ακόμα με το μηνυμά του και αφού το δουν. Όσοι διαφωνούν ούτε θα προβληματιστούν ούτε σίγουρα θα αλλάξουν άποψη γιατί είναι ξεκάθαρο ότι το βίντεο φτιάχτηκε ώστε να κριτικάρει αυτό με το οποίο διαφωνεί "in bad faith" που λέμε.

#87557 Angel.tze

Angel.tze

Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

• Members
  • 383 posts

Posted 05 September 2018 - 19:12

προσπαθεί να τις περάσει σαν τον κανόνα της πραγματικότητας στα πανεπιστήμια/σχολεία του εξωτερικού.

Μόνο εγώ κατάλαβα ότι δεν ήταν το θέμα το σχολείο? Ήταν απλώς ένα setting στο οποίο μπορούσαν να αναπτύξουν την ιστορία. Θεωρώ ότι μιλούσε γενικά, όχι συγκεκριμένα στα σχολεία. Το θέμα της εξέτασης και της έρευνας των παιδιών εκεί ήταν η αφορμή για να θίξουν με επιτυχία όλα τα θέματα που έθιξαν εν τέλει (gender equality, offensive content, privileges etc). Το είδα πιο γενικευμένα.

Όσοι διαφωνούν ούτε θα προβληματιστούν ούτε σίγουρα θα αλλάξουν άποψη γιατί είναι ξεκάθαρο ότι το βίντεο φτιάχτηκε ώστε να κριτικάρει αυτό με το οποίο διαφωνεί "in bad faith" που λέμε.

Αυτο δεν το καταλαβαίνω. Αν διαφωνείς με το βίντεο, σημαίνει ότι είσαι είτε υποστηρικτής είτε εφαρμόζεις αυτήν την ιδεολογία. Άρα σε θίγει είτε άμεσα είτε έμμεσα. Δεν θα κάτσεις να ασχοληθείς, να σκεφτείς? Εκτός κι αν μιλάμε για αμετάπειστους και κλειστομυαλους ανθρώπους (που οι περισσότερες περιπτώσεις είναι εφόσον ακολουθούν αυτή τη λογική, imo).
Ακόμα κι αν ήσουν αμέτοχος ή ουδέτερος, που δύσκολο μου φαίνεται αλλά τέλος πάντων, είναι τροφή για σκέψη, είτε καταλήξεις να συμφωνήσεις είτε όχι. Μπορεί να καταλήξεις ότι είναι δεξιόστροφη προπαγάνδα, μπορεί να πεις ότι "ναι ρε, δίκιο έχει". Αυτό που δεν αλλάζει είναι ότι κάτι θα σου έχει δωσει, ούτως ή άλλως.

Πάντως το ότι το βίντεο κριτικάρει δεν μπορώ να το αρνηθώ, αυτός είναι εξάλλου ο σκοπός. Δείχνει με μια υπερβολή την άσχημη εικόνα που βγαίνει προς τα έξω όταν κάποιος φέρεται έτσι. Τυχαίνει όμως να συμφωνώ. Υπάρχει αρκετός (μάλλον περισσότερος απ'ο,τι πιστεύουμε) κόσμος εκεί έξω και ειδικότερα στο ίντερνετ που σκέφτεται έτσι, ανεξάρτητα από το αν το εκφράζουν ή όχι. Προσωπικά τουλάχιστον το έχω δει αρκετές φορές.

8J90AKf.jpg

that's a dude!

#87558 GhostPrince

GhostPrince

夢遊病者

• Members
  • 2,161 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 05 September 2018 - 19:42

Ούτως η άλλως ελάχιστοι άνθρωποι δέχονται την διαφορετική άποψη χωρίς να αναζητήσουν καυγά μέχρι να βγουν από πάνω. Τα περι ισότητας εμένα μου φαίνονται όλα τουλάχιστον ουτοπικά και ωραία στο άκουσμα αλλα στη πράξη είναι τα πάντα σε άλλα άκρα δυστυχώς.

Ναι δείχνει μια μειονότητα σε τεράστια υπερβολή(ευτυχώς που ειναι μειονότητα κιόλας), σαυτό συμφωνούμε, αλλά δεν παύει να υπάρχει αυτή η νοοτροπια κιη βλακώδης σκέψη σε μεγάλα ποσοστά. Απο φανατικοwannebe stuff cause its cool έχει χάσει κόσμος και κόσμος μέχρι και τη δουλεία του εκεί έξω ή καταλήξει φυλακή για sexual harassment ή οποιοδίποτε άλλο λόγο επειδή είχε το "θράσος" να διαφωνήσει με τη άποψη του ταδε ή επειδή φόραγε μπλούζα με προκλητική στάμπα. Το σύστημα είναι υπερ τέτοιου κόσμου γιατί απλα είναι κιη ομάδα ατόμων που ακόμα κιαν δεν τρώνε μπούλιγκ νιώθουν οτι βρίσκονται στο περιθώριο συνήθως. Ο τρόπος που λειτουργούν είναι απλα μια αντεπίθεση και εκμετάλευση των γεγονότων, απλά αλλάζουν ρόλους το θύμα με τον bully. 

Ελλάδα γενικότερα ποτέ δεν υπήρχε κατί έντονο σ'ολα αυτα έτσι κιαλιώς, ούτε στα σχολεία, στη δουλειά, ούτε πουθενά, οπότε νοτ α μπιγκ ντίλ υποθέτω για καλύτερα παιδεία ή οτιδήποτε. Εδώ δεν το κάνει η Αμερική που χέι όντος σοβαρά θέματα ρατσισμού και βίας απ'όλες τις πλευρές.  

Το βιντεο ειναι πιο πολυ τραγικό και στενάχωρο γιατί ολο και πιο έντονα προς τα κει οδηγείται η όλη κατάσταση, παρά οτιδήποτε άλλο.

Δεν έχει να κάνει τόσο με το αν είναι προπαγάνδα η όχι, έτσι κιαλιώς όλα είναι, όλα τα τέτοιας θεματολογίας.

フカフカ

#87559 pc_magas

pc_magas

Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

• Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 05 September 2018 - 20:18

Από την άλλη ίσως θέλει να θίξει το ότι το σχολείο ουσιαστικά ισοπεδώνει την δημιουργικότητα και ουσιαστικά δίνει ένα μοντέλο που δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Σο σχολείο όποιος ξεστραβώνετε να διαβάζει είναι ο top στην εργασία όμως ο σκληρά εργαζόμενος δεν είναι αυτός που επομίζεται τα οφέλει αλλά ο άλλος και ουσιαστικά το σύστημα οποιοδήποτε σύστημα δεν ανταμοίβει τον σκληρά εργαζόμενο αλλά τον ποιο καπάτσο "είτε εφαμρόζοντας μια έξυπνη marketing στρατηγηκή ή εάν έχει 1.000.000 λικτρα καλαματιανό" έτσι ο άνθρωπος δεν αυτοαναδυκνείτετε και δεν εξελίσετε εν αντιθέση ισοπεδόνετε.

Edited by pc_magas, 05 September 2018 - 20:19.

#87560 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 05 September 2018 - 20:56

Ούτως η άλλως ελάχιστοι άνθρωποι δέχονται την διαφορετική άποψη χωρίς να αναζητήσουν καυγά μέχρι να βγουν από πάνω. Τα περι ισότητας εμένα μου φαίνονται όλα τουλάχιστον ουτοπικά και ωραία στο άκουσμα αλλα στη πράξη είναι τα πάντα σε άλλα άκρα δυστυχώς.

Ναι δείχνει μια μειονότητα σε τεράστια υπερβολή(ευτυχώς που ειναι μειονότητα κιόλας), σαυτό συμφωνούμε, αλλά δεν παύει να υπάρχει αυτή η νοοτροπια κιη βλακώδης σκέψη σε μεγάλα ποσοστά. Απο φανατικοwannebe stuff cause its cool έχει χάσει κόσμος και κόσμος μέχρι και τη δουλεία του εκεί έξω ή καταλήξει φυλακή για sexual harassment ή οποιοδίποτε άλλο λόγο επειδή είχε το "θράσος" να διαφωνήσει με τη άποψη του ταδε ή επειδή φόραγε μπλούζα με προκλητική στάμπα. Το σύστημα είναι υπερ τέτοιου κόσμου γιατί απλα είναι κιη ομάδα ατόμων που ακόμα κιαν δεν τρώνε μπούλιγκ νιώθουν οτι βρίσκονται στο περιθώριο συνήθως. Ο τρόπος που λειτουργούν είναι απλα μια αντεπίθεση και εκμετάλευση των γεγονότων, απλά αλλάζουν ρόλους το θύμα με τον bully. 

Ελλάδα γενικότερα ποτέ δεν υπήρχε κατί έντονο σ'ολα αυτα έτσι κιαλιώς, ούτε στα σχολεία, στη δουλειά, ούτε πουθενά, οπότε νοτ α μπιγκ ντίλ υποθέτω για καλύτερα παιδεία ή οτιδήποτε. Εδώ δεν το κάνει η Αμερική που χέι όντος σοβαρά θέματα ρατσισμού και βίας απ'όλες τις πλευρές.  

Το βιντεο ειναι πιο πολυ τραγικό και στενάχωρο γιατί ολο και πιο έντονα προς τα κει οδηγείται η όλη κατάσταση, παρά οτιδήποτε άλλο.

Δεν έχει να κάνει τόσο με το αν είναι προπαγάνδα η όχι, έτσι κιαλιώς όλα είναι, όλα τα τέτοιας θεματολογίας.

Αρκετές φορές ισότητα εφαρμόζεται όχι λόγω βαθιάς ανθρώπινης πεποίθησης και σεβασμού προς στον πλησίον, αλλά μόνο και μόνο λόγο φόβου απέναντι στο νόμο ή στην ερμηνεία που δίνουν στο νόμο άνθρωποι με μεγαλύτερη επιρροή στα πράγματα από κάποιους άλλους. Πχ έτσι εφαρμόσαν την ισότητα στην πρώην Σοβιετική Ενωση. Που σημαίνει ότι αν καταρρεύσουν οι κρατικές δομές όπως εκεί, που στην Ελλάδα και αυτές ακόμα κάνουν διακρίσεις σε βάρος ανθρώπων με ιδιαίτερα προβλήματα,  τότε θα επικρατήσει το χάος. 

#87561 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 05 September 2018 - 20:57

Από τα πιο σιχαμένα βιντεάκια που έχω δει εδώ και καιρό και έχω δει πολλά σιχαμένα βιντεάκια.

Είναι αδύνατο για τον οποιοδήποτε να κάνει συζήτηση για αυτό το βίντεο χωρίς να καταννοεί εις βάθος την ακροδεξιά ρητορική που αναπτύσσεται αυτή τη στιγμή παγκοσμίως. Μία ρητορική που ουσιαστικά ανάγει τις ελευθερίες σε καταπιέσεις στρεψοδικώντας χωρίς αύριο. Μια ρητορική που έχει κάνει καραμέλα την πολιτική ορθότητα για να καταπνίξει οποιαδήποτε φωνή αναζητεί στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Μια ρητορική που βασίζεται κατά μεγάλο μέρος της στο παραλήρημα του Μπρέιβικ (δεν ξέρω αν θυμάστε τον κυριούλη που δολοφόνησε καμιά κατοσταριά πιτσιρίκια) περί πολιτισμικού μαρξισμού (cultural marxism) και έγινε σημαία της ακροδεξιάς και του φασισμού.

Τί έλεγε ο Μπρέιβικ και τί αναπαράγουν έκτοτε οι δεξιοί? Ότι ο πολυπολιτισμός, η ισότητα των φύλων, τα δικαιώματα των μεταναστών, των προσφύγων και της lgbtq+ κοινότητας είναι κίνδυνος για την ομοιογενή (βλέπε το λευκότερο λευκό) και πατριαρχική Δύση και πρέπει να εξολοθρευθεί. Και επειδή δεν μπορούμε να πηγαίνουμε αριστερά και δεξιά και να τα λέμε έτσι ωμά παρόλο που έτσι τα σκεφτόμαστε, μέσω μιας ανηλεούς προπαγάνδας μετατρέψαμε τις ελευθερίες σε καταπιέσεις και προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο ότι μια μέρα οι φεμιναζί θα σου λένε ότι 3χ3 κάνει ισότητα των φύλλων με τις πιο κλασικές μεθόδους αποπροσανατολισμού που έχουν υπάρξει δημιουργώντας αχυρανθρώπους και non sequitur επιχειρήματα.

Μέσα σε αυτό το κλίμα το μάυρο μετατρέπεται σε άσπρο και το άσπρο σε μαύρο γιατί οι λέξεις έχουν χάσει πια τη σημασία τους. Η φεμινίστρια σε καταπιέζει, ο πρόσφυγας είναι βιαστής, η διεκδίκηση είναι καταπίεση, η ισότητα είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί.

Σε ένα έχουν δίκαιο. Η ισότητα είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί. Σε όσους μέχρι τώρα επωφελούνταν από την ανισότητα.

Κατά τάλλα συμφωνώ απόλυτα με Kamui.

Νομίζω ότι βλέποντας το κλίμα της συζήτησης, το οποίο είναι αρκετά χαλαρό, δεν χρειάζεται να προτρέψω κανέναν να διατηρήσει ένα επίπεδο σεβασμού προς τους συνομιλητές του αλλά επειδή το θέμα είναι ευαίσθητο θα κάνω την παράκληση σε κάθε περίπτωση.

xbJ3b2w.jpeg

#87562 MoRmEnGiL

MoRmEnGiL

Casval Rem Deikun

• Members
  • 598 posts

Posted 05 September 2018 - 21:38

Το πόσο χαίρομαι που υπάρχουν άτομα που συμφωνούν μαζί μου και δεν μασάνε από new type προπαγάνδα.. Δε λέγεται. Με κάνετε χαρούμενο να το ξέρετε.

Η meme προπαγάνδα της alt right δε θα περάσει!

Επίσης να προσθέσω ένα απο τα αγαπημένα μου graphical representations of social issues.

ajAerM1_700b_v2.jpg?format=1000w

Edited by MoRmEnGiL, 05 September 2018 - 21:41.

My morning sun is the drug that brings me near
To the childhood I lost, replaced by fear

#87563 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 05 September 2018 - 21:40

Δεν συμφωνώ εγώ μαζί σου. Εσύ συμφωνείς μαζί μου!!!!!

xbJ3b2w.jpeg

#87564 OdyMonaxos

OdyMonaxos

It's nothing personal

• Members
  • 623 posts

Posted 05 September 2018 - 23:05

Αυτό το βίντεο είναι εμετικό πριν καν φτάσει στον τίτλο. Άντεξα μέχρι το "welcome" και το αφήνω εκεί γιατί όσο να 'ναι έκανα ένα ωραίο βραδυνό σήμερα που έχει πολύ λιγότερη μούχλα και δυσωδία απ' αυτό το ξέρασμα, και δεν θέλω να ξεράσω ό,τι έχω και δεν έχω

Χριστέ μου αηδία

(Ζυμαρικά με blue cheese και καρύδι το βραδυνό γιατί γκοργκονζόλα γιοκ. Γι' αυτό και η μούχλα. Και πάλι, λιγότερη σαπίλα)

#87565 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 05 September 2018 - 23:08

Ρε! Ρε! Ρε! Προσπαθώ να κάνω δίαιτα γκανταμιτ! Δείξε λίγο σεβασμό στη γκλομπαλ μοντ που υποσιτίζεται!

(Καλά νταξ μπιφτέκια έφαγα αλλά και πάλι ΓΚΑΝΤΑΜΙΤ!)

xbJ3b2w.jpeg

#87566 OdyMonaxos

OdyMonaxos

It's nothing personal

• Members
  • 623 posts

Posted 05 September 2018 - 23:24

Το επόμενο κλασσικό που θα δοκιμάσω είναι με φασκόμηλο και βούτυρο. Μάλλον με τορτελίνια. Το blue cheese με καρύδι το κάνα με σκιουφιχτά :3

#87567 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 05 September 2018 - 23:25

Αυτό ας πούμε τώρα που κάνεις το λες και καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων...

xbJ3b2w.jpeg

#87568 OdyMonaxos

OdyMonaxos

It's nothing personal

• Members
  • 623 posts

Posted 05 September 2018 - 23:42

Άσε μας τώρα, απλά νιώθεις πως απειλείσαι από την πολυπολιτισμικότητα στη μαγειρική γιατί χάνονται οι παραδοσιακές αξίες της μπάμιας 

Edited by OdyMonaxos, 05 September 2018 - 23:42.

#87569 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 06 September 2018 - 02:38

Είναι εδώ και πολλά χρόνια. Ειδικά στο ίντερνετ υπάρχουν απίστευτα πολλές τέτοιες περιπτώσεις ανθρώπων και τρόπου σκέψης.
Όσον αφορά τον "κεκαλυμμένο ρατσισμό", νομίζω ότι το κοιτάζεις πολύ χωρίς λόγο. Δεν νομίζω ότι έχεις πιάσει την ουσία και προσπαθείς να βρεις οπωσδήποτε το λάθος πίσω από το βίντεο. Αυτή την εντύπωση μου έδωσες.

Εμένα μου άρεσε το βίντεο. Ήταν τρομακτικό, αλλά πολύ στοχευμένο και πέρασε ακριβώς αυτό που ήθελε, με το οποίο συμφωνώ.

Απίστευτα πολλές δεν ξέρω αν είναι, πάντως στα πιο κύρια και κοινά μέσα όπως το youtube σε γενικές γραμμές οι φασιστοειδείς ή """κλασσικά φιλελεύθερες""" όπως θέλουν οι κεντρώοι φασίστες να τους αποκαλούμε υπερισχύουν σε πολύ μεγάλο βαθμό, ειδικά στα κανάλια και τα βίντεο που λειτουργούν με τον τρόπο που πολύ σωστά περιέγραψε ο osama. Τώρα αν για εσένα η απεικόνιση του χοντρού καθυστερημένου ασιάτη δεν είναι καθαρά ρατσιστική (μ' αρέσει που είπα "κεκαλυμμένος" lol) και ότι αποτελεί κάποια κριτική σε κάποια πραγματική κατάσταση, πάω πάσο.

Το βίντεο παρεπιπτόντως το είχα βρει παλαιότερα μόνος μου πριν καιρό μιας και στο youtube είναι τόσο ισχυρό αυτό το ρεύμα που η λίστα μου με recommended video πολύ γρήγορα μετατρέπεται σε μια γκάμα από "Jordan Peterson dismantles feminism" και "how to become an alpha male" μέχρι καθαρά χρυσαυγήτικα κανάλια με τα οποία συχνά διασκεδάζω. Συνήθως πιστεύω ότι το να παρακολουθείς τη ρητορική του αντιπάλου σου είναι αρκετά παραγωγικό για αυτό και προσπαθώ να βλέπω τέτοια βίντεο με ανοιχτό μυαλό και με περιέργεια, αν και συνήθως το μέγεθος της βλακείας και της αηδίας ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Αυτό είναι ένα από αυτά τα βίντεο. Το αποτέλεσμα δε είναι ότι αυτό το ρεύμα είναι τόσο ισχυρό που συνήθως κυριαρχεί στο youtube, και σε likes, και σε σχόλια και σε πιθανότητες για recommendations, εκτός αν εγώ τρώγομαι τόσο πολύ και έχω φασιστομαγνήτη.

Μόνο εγώ κατάλαβα ότι δεν ήταν το θέμα το σχολείο? Ήταν απλώς ένα setting στο οποίο μπορούσαν να αναπτύξουν την ιστορία. Θεωρώ ότι μιλούσε γενικά, όχι συγκεκριμένα στα σχολεία. Το θέμα της εξέτασης και της έρευνας των παιδιών εκεί ήταν η αφορμή για να θίξουν με επιτυχία όλα τα θέματα που έθιξαν εν τέλει (gender equality, offensive content, privileges etc). Το είδα πιο γενικευμένα.

Αυτο δεν το καταλαβαίνω. Αν διαφωνείς με το βίντεο, σημαίνει ότι είσαι είτε υποστηρικτής είτε εφαρμόζεις αυτήν την ιδεολογία. Άρα σε θίγει είτε άμεσα είτε έμμεσα. Δεν θα κάτσεις να ασχοληθείς, να σκεφτείς? Εκτός κι αν μιλάμε για αμετάπειστους και κλειστομυαλους ανθρώπους (που οι περισσότερες περιπτώσεις είναι εφόσον ακολουθούν αυτή τη λογική, imo).
Ακόμα κι αν ήσουν αμέτοχος ή ουδέτερος, που δύσκολο μου φαίνεται αλλά τέλος πάντων, είναι τροφή για σκέψη, είτε καταλήξεις να συμφωνήσεις είτε όχι. Μπορεί να καταλήξεις ότι είναι δεξιόστροφη προπαγάνδα, μπορεί να πεις ότι "ναι ρε, δίκιο έχει". Αυτό που δεν αλλάζει είναι ότι κάτι θα σου έχει δωσει, ούτως ή άλλως.

Πάντως το ότι το βίντεο κριτικάρει δεν μπορώ να το αρνηθώ, αυτός είναι εξάλλου ο σκοπός. Δείχνει με μια υπερβολή την άσχημη εικόνα που βγαίνει προς τα έξω όταν κάποιος φέρεται έτσι. Τυχαίνει όμως να συμφωνώ. Υπάρχει αρκετός (μάλλον περισσότερος απ'ο,τι πιστεύουμε) κόσμος εκεί έξω και ειδικότερα στο ίντερνετ που σκέφτεται έτσι, ανεξάρτητα από το αν το εκφράζουν ή όχι. Προσωπικά τουλάχιστον το έχω δει αρκετές φορές.

Καταρχάς, το βίντεο λέγεται educashyun, ο ίδιος ο τίτλος του αναφέρεται στην εκπέδευση και σε τίποτα άλλο. Η συγκεκριμένη ομάδα μάλιστα έχει βγάλει και άλλα παρόμοια βίντεο για γενικότερα θέματα οπότε δε νομίζω ότι δεν έγινε στοχευμένα πάνω στην εκπαίδευση. Για ποια ιδεολογία μιλάς ακριβώς; Ποια λογική; Ότι το εκπαιδευτικό σύστημα πρέπει να αντικαταστήσει σε απόλυτο βαθμό τον ρασιοναλισμό με το να παπαγαλίζει άκριτα την προπαγάνδα της πολιτικής ορθότητας; Ότι έχει καταργήσει ολοκληρωτικά τα αξιοκρατικά κριτήρια στους διαγωνισμούς και στις μετέπειτα σπουδές για να πριμοδοτήσει τα άτομα με νοητική αναπηρία; Ότι γίνονται θεσμικές διακρίσεις στην ακαδημαϊκή επιτυχία βάση του σεξουαλικού προσανατολισμού των παιδιών; Πού ακριβώς επικρατεί αυτό; Πού ακριβώς είναι όλοι αυτοί που το υποστηρίζουν αυτό;

Στο youtube μιλούσα με έναν τύπο που λεγόταν "The Donald" και είχε για avatar τον Trump (μη ρωτήσετε γιατί το κάνω αυτό, ναι είμαι σε τόσο βαθιά παρακμή) που σοβαρά πίστευε ότι οι άνθρωποι που αναγνωρίζουν το "gender" ως "social construct" αρνούνται ότι υπάρχουν βιολογικές διαφορές ανάμεσα στους άντρες και στις γυναίκες και ενθουσιάστηκε όταν "παραδέχτηκα" ότι υπάρχουν.

Αυτή η strawman νοοτροπία που περιγράφει η mono είναι πάρα πολύ διαδεδομένη σε όλο το ίντερνετ και ασκείται από πολλές διαφορετικές πλευρές. Κανείς δεν κάθεται να μιλήσει πραγματικά με τους ανθρώπους που υποστηρίζουν κάποια πράγματα πόσο μάλλον να ανοίξουν κανένα βιβλίο ή έστω ένα λεξικό για να μάθουν τι σημαίνει "gender", τι σημαίνει "φασισμός" κτλ. Ο καθένας βγάζει συμπεράσματα από τους άλλους παπαγαλίζοντας ρητορικές από τους εκπροσώπους που τάσσονται με την πλευρά που τους συμφέρει, είτε είναι από τη μία κατεύθυνση είτε από την άλλη (μιας και στο ιντερνετ ο κόσμος έχει απλοποιήσει τόσο πολύ τα πράγματα που πρέπει να είσαι είτε με τον έναν αχυράνθρωπο είτε με τον άλλον, δεν υπάρχουν περιθώρια για αυτόνομη σκέψη βασισμένη στη μόρφωση και στο στοχασμό και όχι στην προπαγάνδα). Το πόσα άτομα πραγματικά σκέφτονται με αυτό τον τρόπο καλύτερα να το διαπιστώσεις μέσα από τη ζωή, όχι από ρατσιστικά βιντεάκια του youtube. Σίγουρα υπάρχουν κάποιες συμπεριφορές που σε όλους μας κάτι θυμίζουν αλλά σε καμία περίπτωση στο επίπεδο που παρουσιάζονται και μάλιστα οτιδήποτε φαίνεται να αντιπροτείνεται είναι πιο αισχρό και από το κατασκεύασμα που σατιρίζει.

O6rrvsU.jpg

#87570 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,801 posts

Posted 06 September 2018 - 09:12

Έλα καλημέρα, πάρτε και λίγη κλασσική ελληνική πραγματικότητα ...

https://tinyurl.com/yabum74n

:dazed:

rsrGbGx.gif