Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * - 33 Ψήφοι

The Black Hole

• Please log in to reply
94114 replies to this topic

#87076 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 Δημοσιεύσεις:
  • LocationRealm of perdition

Καταχωρήθηκε 14 Μάιος 2018 - 07:13

Τι δεν είμαι κυνικός πια; Είχα αρχίσει να το συνηθίζω οπότε δε ξέρω πως να νιώσω πια. <3

O6rrvsU.jpg

#87077 TheGunsmasha

TheGunsmasha

Μεθυσμένο τζίνι

• Members
  • 550 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Μάιος 2018 - 07:16

Αν ήσουν κυνικός θα έβλεπες πως το οπτικό κομμάτι του σόου (Όχι τα κιλά, όχι η καταγωγή της, η σκηνοθεσία αν θες) ήταν άσχημη και κακόγουστη.

a9bb424676cde0a810baad4738abdc507ea343bb

''Anime characters are like actors nowadays. Φοράνε νέες περούκες και glitter και παίρνουν ρόλους και σ'άλλες σειρές.''

-Ένας σοφός πρίγκιπας

''Πάντως βλέπω τις υπογραφές και για πρώτη φορά ο Guns φαίνεται να έχει superior taste απο θέμα εμφάνισης μόνο, για χαρακτήρες δεν ξέρω.''

-Kai, 6//11/2018

#87078 Kai

Kai

Fluent in sarcasm

• Review Team
  • 2.725 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Μάιος 2018 - 07:30

Η Φουρέιρα έχει θεϊκό σώμα αλλά δεν ξέρω αν ήταν ο μόνος συντελεστής γιατί υπήρχαν και άλλες πολύ όμορφες κοπέλες που ανέβηκαν στη σκηνή. Αυτη που τραγούδησε το La Forza πχ ήταν πανεμορφη. Τώρα αν οι 50+ παρουσιαστές ειδήσεων μιλάνε γι'αυτην και προσπαθούν κανονικότητα να συγκρατήσουν τα σάλια τους νομίζω περισσότερο φταίνε εκείνοι παρά η ίδια η Φουρέιρα που της προσέλαβαν να κάνει ένα σόου και το έκανε.

Το μαλλί του Δανού βέβαια δεν το έφτανε καμιά.

ySss0UF.jpg

#87079 1451

1451

.

• Members
  • 2.585 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Μάιος 2018 - 10:17

Θα προσπεράσω τα τραγούδια που είναι και τα δυο απαίσια και θα μείνω στον ήχο που ήδη ανέφερε η aeron. Παρακολουθώντας το κλιπ κι έπειτα την ζωντανή εμφάνιση της Ελένης διαδοχικά η διαφορά γίνεται πιο χτυπητή κι αισθητή. Δεν νομίζω να έχασε τη φωνή της ή να έγινε επεξεργασία στο κλιπ. Απλά είναι άλλη μια δολιοφθορά των Πορτογάλων επειδή τους στέρησε η ελληνική ομάδα ποδοσφαίρου το κύπελλο του 2004.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από 1451: 14 Μάιος 2018 - 10:18

#87080 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4.147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Μάιος 2018 - 12:21

Απλά είναι άλλη μια δολιοφθορά των Πορτογάλων επειδή τους στέρησε η ελληνική ομάδα ποδοσφαίρου το κύπελλο του 2004.

Νομίζω είναι κάτι παραπάνω από σαφές ;)

To ότι χρησιμοποιείς τα εισαγωγικά φαντάζομαι πως σημαίνει ότι αναγνωρίζεις ότι η συγκεκριμένη έκφραση δεν είναι και τόσο δόκιμη, γιατί άλλο πράγμα είναι "συμορφώνομαι με κάποια πρότυπα που μου επιβάλλονται" και άλλο  "εκπροσωπώ κάποια πρότυπα και χτίζω την εικόνα μου βάση αυτών". Η Φουρέιρα δεν ξέρουμε αν έχει δεχτεί κάποια αρνητική πίεση για να ανταποκριθεί σε κάποια πρότυπα ή αν η ίδια ταυτίζεται με αυτά και τα υποστηρίζει με τη θέλησή της, το θέμα είναι ότι στην πράξη όχι μόνο τα υποστηρίζει αλλά τα αντιπροσωπεύει σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας και καλλιτεχνικής της εικόνας.

Δεν έχω φυσικά κάποια εμπάθεια απέναντι στην κοπέλα ούτε με ενοχλεί φυσικά η εμφάνιση της, απλώς επισημαίνω αποφασιστικά την αντίθεσή μου στην αισθητική την οποία αντιπροσωπεύει. Και δεν εννοώ φυσικά το ότι ανήκει σε ένα demographic της λεπτής, ψηλής whatever γυναίκας, αυτό μας έλλειπε, εννοώ αυτή την κιτς γκλαμουριά σε συνδιασμό με αυτή τη βιομηχανική κινησιολογία του ψεύτικου και κατασκευασμένου "σεξυ". Δεν γίνεται να ασκήσω κριτική σε αυτό χωρίς να υπάρχει κάποιο ορατό αντικείμενο αισθητικής, που στην προκειμένη περίπτωση είναι η σκηνική περσόνα της Φουρέιρα.

Δεν είναι και τόσο σωστό να πω ότι την κατακρίνω για αυτό που είναι ή κάνει (ντάξει το θέμα του ψέματος για την καταγωγή είναι προσβολή προς τους ίδιους της τους γονείς αλλά όπως είπα και πριν λέει κάποια πράγματα για την Ελλάδα και τις δισκογραφικές της αυτό, αλλά και πάλι δεν της αφαιρεί το μερίδιο ευθύνης), απλώς εναντιώνομαι αισθητικά σε κάτι δηλώνοντας την προτίμηση μου απέναντι σε κάτι άλλο που ταυτίζεται περισσότερο με την αισθητική μου. Και ο λόγος που το έκανα με κάπως καυστικό τρόπο είναι επειδή λέγονται και πράγματα που προσωπικά εγώ δεν τα δέχομαι σε μια συζήτηση.

Για μένα το να λέει κάποιος ότι "η σκηνική παρουσία του Ισραήλ είναι άσχημη και κακόγουστη τελεία και παύλα" είναι πολύ πιο τοξικό από οποιονδήποτε χαρακτηρισμό που χρησιμοποίησα, γιατί όταν απορρίπτεις κάτι έτσι χωρίς να του αναγνωρίζεις καν το δικαίωμα στον αντίλογο, και μάλιστα χωρίς να το χαρακτηρίζεις πιο συγκεκριμένα για να μην εκτεθείς, αυτός είναι ένας ασφαλής τρόπος να τους αρνηθείς το δικαίωμα στο διαφορετικό γούστο, στη διαφορετική αισθητική, στην αποδοχή και το στοιχειώδη σεβασμό απέναντι σε ότι δεν είναι """αναγεννησιακά ωραίο""". Είναι άλλο πράγμα να χλευάζεις κάτι στο οποίο εναντιώνεσαι για κάποιους λόγους που εξηγείς και σε εκθέτουν και άλλο να μην του αναγνωρίζεις καν τη δυνατότητα να γίνεται αντικείμενο κάποιο αισθητικού σχολιασμού πέρα από "άσχημο και κακόγουστο".

To συμμορφώνεται το έβαλα εντός εισαγωγικών γιατί δεν την έδειρε ούτε την απείλησε κανείς να διατηρεί ένα σώμα με 3% λίπος, να κάνει γυμναστική και να μάθει να χτυπιέται πάνω σε δωδεκάποντα. Είναι μία ας πούμε κοινωνική συνθήκη και πιστεύω ότι οι τελευταίες που πρέπει να κατηγορηθούν είναι οι γυναίκες που συμμορφώνονται σε αυτή. Πόση ακριβώς είναι η ελεύθερη βούληση μιας γυναίκας στη showbiz στις συγκεκριμένες κοινωνίες που ζούμε? Μην τρελαθώ τώρα... Έχεις δει εσύ καμία γυναίκα το καλοκαίρι να κυκλοφορεί με φουλ τρίχα παντού όπως είναι το φυσικό μας? Δεν μας απείλησε κανένας να κάνουμε αποτρίχωση αλλά ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι θα κάνουμε θέλοντας και μη. Η λογική σου είναι επικύνδυνη γιατί το θύμα γίνεται ο θύτης και έχει και μια εσάνς αντρικού προνομίου.

Δεν θέλω να αφαιρέσω agency από την Φουρέιρα αλλά ειλικρινά τί δύναμη έχει η Φουρέιρα στην κατασκευή της ίδιας της της εικόνας όταν γυναίκες κολοσσοί στη μουσική βιομηχανία πλέον παραδέχονται η μία μετά την άλλη ότι ουδέποτε τους ανήκε η εικόνα τους. Θες Beyonce, θες Rihana, θες Taylor Swift, Miley Cyrus etc etc σχεδόν όλες αποστασιοποιήθηκαν από την αρχική τους εικόνα αφού απέκτησαν τα εκατομύρια φανς και την οικονομική δύναμη.

Όλες οι γυναίκες αυτή στη στιγμή με τη λογική σου είναι ένοχες για αναπαραγωγή και εκπροσώπηση των εκάστοτε προτύπων ομορφιάς και εγώ δεν το δέχομαι να μου φορτώνεις έξτρα τύψεις. Damned if you do, damned if you don't είναι η κατάσταση και κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε.

xbJ3b2w.jpeg

#87081 pc_magas

pc_magas

Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

• Members
  • 485 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAcharnes

Καταχωρήθηκε 14 Μάιος 2018 - 14:23

So much electronic ink for just a piece of sh*** named Eurovision.

Υπάρχουν πιο σοβαρά θέματα για otaku σαν εμάς πχ. Ο Orga Itsuki στο Gundam: Iron Blooded Brothers ήταν θύμα μισαλλοδοξιάς και εάν ναι ποιας;

Πιστεύω πως ουσιαστικά η Tekadan ήταν ο αποδιοπομπαίος τράγος πολιτικών συμφερόντων. Ο Orga βιάστικε πολύ και έκανε επιπολαιότητες σε συνδιασμό με τις μισαλλοδοξιές των άλλων έχασε το σπίτι του και την ζωή του, υπερβολικά πρόθυμος στο να συμμετέχει σε μάχες που ουσιαστικά δεν ήταν δικιές του.

Τι λέτε;

#87082 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4.147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Μάιος 2018 - 14:49

Τι λέτε;

http://www.anime.gr/forum/forum/56-gundam-macross/

Knock yourelf out :P

xbJ3b2w.jpeg

#87083 Black Rock

Black Rock

TO THE ICECAR!

• GFX Staff
  • 725 Δημοσιεύσεις:
  • Locationalways searching for nii-chan

Καταχωρήθηκε 14 Μάιος 2018 - 15:07

Dayum, guys

Εγώ φέτος ανακάλυψα τον ουκρανό Μarilyn Manson, Δρακουλίνι έκδοση. Τον πολωνό David Guetta, την Βουλγάρα Sia, το Γερμανό Ed Sheeran και την nerdy, τσέχικη εκδοση του Macklemore όλα μαζί σε ένα.

Περιττό να πω πως κόντεψε να νικήσει η Σουηδία που αυτό κι αν δεν ήταν φτηνή απομίμηση Weekend feat Daft Punk. Μία φορά την πατήσαμε με το Heroes, αν και πάλι γινόταν αυτό θα έκοβα τα αυτιά μου.

Σαφώς τα καλύτερα για μένα ήταν ο Βίκινγκ που πήγε και έφερε ο αθεόφοβος χιόνι κάτω στην κάψα να γουστάρουμε. Οι ούγγροι που με τις πόζες από Dragonball, τον πιο αδιάφορο frontman με την πιο αστεία φάτσα που έχω δει και ένα metalcore, ναι metalcore στην Εurovision έκαναν κι αυτοί το χάζι τους. Αλλά ο καλύτερος από όλους ήταν ο Ολλανδός με ένα λούκ country έκδοση του Chris Cornell και ένα τραγούδι που μιλάμε φώναζε Oranje από χιλιόμετρα. Το αστείο είναι πως την επόμενη μέρα βρήκα ίδιο λεοπάρ παλτουδάκι στην αποθήκη της γιαγιάς μου. Λες να το κρατήσω για τις απόκριες;

Τώρα νομίζω τα πιό εξωφρενικά για μένα ήταν της Γαλλίας που μιλούσε για το δράμα ενός κοριτσιού μετανάστη αλλά έπρεπε να μπούνε στο feeling μόνο με τουαλέτες του Jean Paul Gaultier. ok, wat.

Για το Ισραήλ προσωπικά δεν πήρα κανένα μήνυμα whatsoever γιατί το μόνο που άκουγα ήταν bing bing badabing choo choo chee choo, κάπου ένα mada fada beat και απλά δεν ήθελα να ξεκολλήσω από τους κεφτέδες στο κεφάλι της κοπελιάς για να μην βλέπω όλα τα υπόλοιπα. Έλεγα οι εποχές που είχε στείλει η γερμανία την δικιά της έκδοση kyary πέρασαν αλλά έπρεπε να το ξαναζήσω. Και πες οκ, νίκησε, το άξιζε, ο κόσμος την ψήφισε. Δεν με πείραξε και τόσο αλλά όταν ανέβηκε και είπε όλο καμάρι πως του χρόνου ο τελικός θα γίνει στην Ιερουσαλήμ εκεί μου σηκώθηκε 10 μέτρα το φρύδι. Τόσο άγνοια της κατάστασης εκεί το φελέκι μου μέσα; Που ζούνε;

Α παιδιά, η φουρειρα είναι πιο κοντή κι από μένα απλά για να ξέρετε. Ετυχε και έκανα κάποια δουλειά μαζί της όταν ήρθε στα μέρη μου. Πολύ εντάξει όμως στην συμπεριφορά της, και το εκτίμησα πολύ αυτό. Τώρα από φωνή επίσης το ήξερα από πριν, τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια. 

Η επική στιγμή για μένα ήταν όταν ήταν η Jess στην σκηνή και ένας από τους γνωστούς που βλέπουμε Eurovision μαζί τα τελευταία χρόνια πέταξε την ατάκα

"So Australia has sent a gyaru this year, niiiice"

και απλά κόντεψα να φτύσω όλο το ποτό στην οθόνη μου.

Α,

Η Ιταλία δεν θα νικήσει ποτέ...ποτέ... ποτέεεεεεεεεε

Α, ρε κατακαημένε Αλίξανδρος σε έκαψε το όνειρο του logan να κερδίσεις 2 φορές αλλά που τέτοια τύχη.

#87084 Super Sayan Girl

Super Sayan Girl

Sesshomaru~sama

• Members
  • 108 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΑθήνα

Καταχωρήθηκε 14 Μάιος 2018 - 16:49

Μετά από 5+ χρόνια που είχα να ενδιαφερθώ για την Γιουροβίζιον έκατσα μέχρι τις 2και για να δω έναν τελικό που δεν ήταν καν η Ελλάδα μέσα και έπιασα τον εαυτό μου να νευριάζει όταν δεν δίνανε καθόλου βαθμούς στην Κύπρο. Είχα να νιώσω έτσι από τότε που στείλαμε 2η φορά τον Ρουβά να μας εκπροσωπήσει.

Αρχικά, ένα μπράβο στην Φουρέιρα που κατάφερε ένα μέτριο τραγούδι να το απογειώσει με την σκηνική της παρουσία και να το φτάσει στην 2η θέση. Όταν το είχα πρωτακούσει δεν περίμενα να φτάσει ούτε τελικό. Αντίθετα το ελληνικό το είχα σίγουρα στην 5άδα, ήταν από τα πιο όμορφα που έχουμε στείλει στον διαγωνισμό.αλλά την χαντάκωσε η ΕΡΤ. Ακούς ΕΡΤ εσύ φταις για όλα!!!!
Πέρα από την πλάκα τώρα, αν το ίδιο το είχε στείλει καμιά Σουηδία, με την ίδια ακριβώς σκηνική παρουσία, μπορεί και να κέρδιζε. Κατά τ' άλλα, εμάς και την Κύπρο γιουχάρουν που ανταλλάσσουμε 12άρη κάθε χρόνο.

Τώρα, για το τραγούδι του Ισραήλ.
Ήταν μία χαριτωμένη χαζομάρα, όπως τόσες άλλες που έχουν περάσει από τον διαγωνισμό. Μπορώ να καταλάβω γιατί κέρδισε. Πιο πολύ μου άρεσαν οι χορεύτριες που έκαναν τα δικά τους παρά η ίδια η τραγουδίστρια, η οποία όμως ήταν αρκετά γλυκούλα εμφανισιακά.
Έχω όμως ένα θέμα και με εκείνη και με το τραγούδι της. Μόλις κέρδισε είπε "Σας ευχαριστώ που επιλέξατε το διαφορετικό". Κοπελιά, πήρες μέρος σε διαγωνισμό που πριν λίγα χρόνια είχε βγάλει νικητή την Κοντσίτα, γιατί πιστεύεις ότι εσύ είσαι διαφορετική; Επειδή έκανες την κότα πάνω στην σκηνή, ή επειδή έχεις παραπάνω κιλά; Μειώνεις τον εαυτό σου με αυτό που λες και καρφώνεσαι. Έγραψαν ένα τραγούδι με περιεχόμενο που πουλάει, βρήκαν μια κοπέλα που δεν είναι μέσα στα σημερινά πρότυπα ομορφιάς, η οποία τυγχάνει από ότι διάβασα να έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης και την στείλανε. Αυτό με χαλάει και μόνο που το βλέπω, είναι σαν να ζητιανεύουν ψήφους και το χειρότερο είναι ότι ο κόσμος τσιμπάει με αυτό. Είμαστε τόσο απελπισμένοι να δείξουμε ότι δεν είμαστε ρατσιστές και κλειστόμυαλοι που καθόμαστε και ψηφίζουμε μια βλακεία με την δικαιολογία ότι ο στοίχος έχει βαθύτερο νόημα. Όχι, πείτε ότι σας έχει κολλήσει το κακάρισμα που έκανε, ότι σας άρεσε η χορογραφία με τις αλλοπρόσαλλες κινήσεις που έκαναν και είχαν πλάκα αλλά, σας παρακαλώ, μην λέτε ότι αυτό το τραγούδι έχει βαθύτερο νόημα γιατί θα χάσω κάθε ελπίδα που έχω για την ανθρωπότητα. 

Ουφ τα είπα και ησύχασα...

Σημείωση: Δεν έχω διαβάσει την συζήτηση σας οπότε το παραπάνω δεν πηγαίνει σε κάποιον απο εσάς που μπορεί να έχει διαφορετική άποψη από εμένα. Απλώς ήθελα να τα γράψω κάπου να ξεθυμάνω  :drink: 

Ορίστε και το καλύτερο τραγούδι που έχει πάει στην Γιουροβίζιον, όποιος έχει αντίθετη άποψη απλά δεν έχει γούστο  :chigau: 

Youtube Video

TMWsBT7.png        

#87085 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 Δημοσιεύσεις:
  • LocationRealm of perdition

Καταχωρήθηκε 14 Μάιος 2018 - 17:08

Νομίζω είναι κάτι παραπάνω από σαφές ;)

To συμμορφώνεται το έβαλα εντός εισαγωγικών γιατί δεν την έδειρε ούτε την απείλησε κανείς να διατηρεί ένα σώμα με 3% λίπος, να κάνει γυμναστική και να μάθει να χτυπιέται πάνω σε δωδεκάποντα. Είναι μία ας πούμε κοινωνική συνθήκη και πιστεύω ότι οι τελευταίες που πρέπει να κατηγορηθούν είναι οι γυναίκες που συμμορφώνονται σε αυτή. Πόση ακριβώς είναι η ελεύθερη βούληση μιας γυναίκας στη showbiz στις συγκεκριμένες κοινωνίες που ζούμε? Μην τρελαθώ τώρα... Έχεις δει εσύ καμία γυναίκα το καλοκαίρι να κυκλοφορεί με φουλ τρίχα παντού όπως είναι το φυσικό μας? Δεν μας απείλησε κανένας να κάνουμε αποτρίχωση αλλά ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι θα κάνουμε θέλοντας και μη. Η λογική σου είναι επικύνδυνη γιατί το θύμα γίνεται ο θύτης και έχει και μια εσάνς αντρικού προνομίου.

Δεν θέλω να αφαιρέσω agency από την Φουρέιρα αλλά ειλικρινά τί δύναμη έχει η Φουρέιρα στην κατασκευή της ίδιας της της εικόνας όταν γυναίκες κολοσσοί στη μουσική βιομηχανία πλέον παραδέχονται η μία μετά την άλλη ότι ουδέποτε τους ανήκε η εικόνα τους. Θες Beyonce, θες Rihana, θες Taylor Swift, Miley Cyrus etc etc σχεδόν όλες αποστασιοποιήθηκαν από την αρχική τους εικόνα αφού απέκτησαν τα εκατομύρια φανς και την οικονομική δύναμη.

Όλες οι γυναίκες αυτή στη στιγμή με τη λογική σου είναι ένοχες για αναπαραγωγή και εκπροσώπηση των εκάστοτε προτύπων ομορφιάς και εγώ δεν το δέχομαι να μου φορτώνεις έξτρα τύψεις. Damned if you do, damned if you don't είναι η κατάσταση και κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε.

Επίσης τη Φουρέιρα και καμία από αυτές που αναφέρεις δεν της απείλησε κανένας να μπουν στη λεγόμενη showbiz ούτε να γίνουν πλούσιες. Υπάρχουν και άλλες δουλειές που μπορεί να κάνει κανείς που να μην απαιτούν σε τέτοιο βαθμό την αλλοτρίωση της εικόνας του, και μάλιστα υπάρχουν και διαφορετικές καλλιτεχνικές σκηνές που να προβάλλουν διαφορετικά αισθητικά πρότυπα. Φυσικά δεν υπάρχουν τα ίδια λεφτά ούτε η ίδια διασημότητα αλλά όπως είπα και πριν δε χρειάζεται να γίνουμε όλοι rich and famous, ο καθένας κάνει και κάποιες επιλογές.

Αν το πρόβλημα είναι η βιομηχανία της εμπορικής pop μουσικής, δεν υπάρχει τρόπος να αλλάξει αυτό πέρα από το να σταματήσει να πουλάει τόσο και να αρχίσει να πουλάει κάτι άλλο περισσότερο. Αν δεν ασκηθεί κριτική στο αισθητικό αποτέλεσμα που προβάλλεται μέσα από την τραγουδίστρια και όλοι κριτικάρουν μόνο τους παραγωγούς που βρίσκονται από πίσω πολύ που τους ένοιαξε, θα συνεχίσουν να πουλάνε το ίδιο και να βρίσκουν όλο και περισσότερα κορίτσια να μπουν σε αυτό το ρόλο.

Εγώ δεν δίκασα καμία γυναίκα για το πως διαχειρίζεται το σώμα της, απλώς σχολιάζω αυτό που βλέπω (και μάλιστα κάτι που εκτίθεται σε σκηνή άρα είναι εκ των πραγμάτων προς σχολιασμό) προσπαθώντας να υποστηρίξω κάτι διαφορετικό που προτιμάω.

Τώρα για το θέμα της αποτρίχωσης, όσο περισσότερο θεωρείς ότι εννοείται ότι όλες οι γυναίκες πρέπει να μπουν σε αυτό το τρυπάκι, τόσο περισσότερο εξοικειώνεσαι με αυτό και το συντηρείς, ακόμα και αν δεν το θέλεις, ακόμα και αν δεν φταις για αυτό. Από τη στιγμή που υπάρχουν γυναίκες που ανθίστανται εμπράκτως σε αυτό όσο μπορούν (δυστυχώς όχι πολλές, αλλά υπάρχουν), αυτό δείχνει ότι εκεί υπάρχει και ένας παράγοντας προσωπικής ευθύνης, με όσες συνέπειες και αν συνεπάγεται. Και οι γυναίκες που αντιστέκονται και βιώνουν τις συνέπειες δεν βρίσκονται σε κάποια άλλη κοινωνική συνθήκη, απλώς αναλαμβάνουν την ευθύνη να αλλάξουν αυτό που τις φυλακίζει και πάνω εκεί ρισκάρουν και κάποια πράγματα και υφίστανται κάποιες δυσμενείς συνθήκες. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να δικάσουμε όλες τις υπόλοιπες και να πούμε ότι φταίνε προτίστως αυτές που επικρατεί αυτή η νόρμα στις τελευταίες δεκαετίες (και μάλλον χειροτερεύει με τον καιρό), αλλά αν αφαιρέσουμε πλήρως την ευθύνη, τότε αναγκαστικά την αφαιρούμε και από αυτές που αντιστέκονται.

Δυστυχώς στην κοινωνία μας ακόμα και τα πιο αυτονόητα και φυσικά πράγματα έχουν καταντήσει να μοιάζουν παράξενα, άσχημα, αντιαισθητικά και να μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στον κοινωνικό και τον εργασιακό τομέα της ζωής μιας γυναίκας, και αυτό ειλικρινά το βρίσκω λυπηρό ακόμα και αν εγώ βρίσκομαι σε κάποια προνομιακή θέση. Το θέμα είναι ότι η ανθρωπότητα έχει κάταφέρει να διεκδικήσει δικαιώματα και σε πιο σκληρούς τομείς, σε πολύ πιο δυσμενείς συνθήκες και με πολύ χειρότερες συνέπειες (βέβαια τότε μάλλον είχαν και λιγότερα να χάσουν). Απλώς λέω ότι δεν υπάρχει λύση πέρα από το να συσπειρωθούν οι άνθρωποι που νιώθουν κάτι κοινό και καταπιέζονται από κάτι κοινό και να ρισκάρουν να διακινδυνεύσουν κάποια πράγματα για να το υπερνικήσουν. Αυτό προϋποθέτει να αναγνωρίσει κανείς πρώτα το πρόβλημα σαν κάτι που δεν είναι αυτονόητο, και αυτό ξεκινάει σε ατομικό επίπεδο. Τίποτα δεν είναι εύκολο, και ίσως ο καθένας πράγματι κάνει αυτό που μπορεί, αλλά αν αυτό είναι όλο που μπορούμε να κάνουμε για το συγκεκριμένο θέμα, τότε καληνύχτα. Απλά λυπάμαι.

Εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι πέρα από το να επηρεάσω όπως μπορώ τα άτομα που μπορώ να επηρεάσω με το να υποστηρίζω όσο μπορώ την αντίσταση στον καταναλωτικό ναρκισσισμό και την ενοχοποίηση της γυναικείας φυσικότητας και να στηρίζω οποιαδήποτε γυναίκα έχω δίπλα μου στο να ξέρει ότι εμένα θα μου αρέσει το ίδιο είτε με τρίχες είτε χωρίς, είτε με περισσότερα κιλά είτε λιγότερα κοκ. Δεν γίνεται να αλλάξω τη θέση προνομίου στην οποία βρίσκομαι, αλλά αν αυτό με κάνει να μην μιλάω για το θέμα τότε απλώς παραιτούμαι και δεν καταφέρνω να περάσω το μύνημα που θέλω να περάσω ούτε να στηρίξω τους ανθρώπους που μπορεί να χρειάζονται στήριξη από εμένα.

Και ειλικρινά, το λέω όλο αυτό γιατί πραγματικά με στεναχωρέι το συγκεκριμένο θέμα, καθώς θεωρώ ότι ο αισθητικός και κοινωνικός διμορφισμός προκαλεί μια βαθειά αποξένωση ανάμεσα στα δύο φύλα και επηρεάζει δραματικά τις ανθρώπινες σχέσεις. Ας κάνει λοιπόν ο καθένας πραγματικά ό,τι μπορεί με τα μέσα που μπορεί και ακόμα και αν δεν μπορούμε να εκθρονίσουμε τις νόρμες εξολοκλήρου, ίσως μπορούμε τουλάχιστον να αλλάξουμε κάποια πράγματα σε πιο προσωπικό και εσωτερικό επίπεδο, βελτιώνοντας τις μεταξύ μας σχέσεις.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kamui: 14 Μάιος 2018 - 17:14

O6rrvsU.jpg

#87086 Emiya

Emiya

Anime Fan

• Members
  • 175 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Μάιος 2018 - 20:20

Δεν θα εχει game of thrones φετος... :sadist:

#87087 Black Rock

Black Rock

TO THE ICECAR!

• GFX Staff
  • 725 Δημοσιεύσεις:
  • Locationalways searching for nii-chan

Καταχωρήθηκε 14 Μάιος 2018 - 20:39

είναι που έχει Game of Love γι αυτό.

#87088 pc_magas

pc_magas

Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

• Members
  • 485 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAcharnes

Καταχωρήθηκε 14 Μάιος 2018 - 21:59

είναι που έχει Game of Love γι αυτό.

Το ίδιο πάνω κάτω δεν είναι; Απλά στο Thrones βάλαν περισότερο δέρμα (και νομίζω γι αυτό πούλησε τρελά).

Spoiler:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από pc_magas: 14 Μάιος 2018 - 22:01

#87089 1451

1451

.

• Members
  • 2.585 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Μάιος 2018 - 14:13

Τώρα που γράφεις δέρμα, πήρα καρέκλα γραφείου από δέρμα είναι, δερματίνη είναι θα σας γελάσω. Το λοιπόν μυρίζει και δεν ξέρω τί να κάνω για να ξεμυρίσει.

#87090 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Μάιος 2018 - 14:54

-

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Gbak: 20 Αύγουστος 2019 - 22:10