Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole

• Please log in to reply
94130 replies to this topic

#86761 pc_magas

pc_magas

Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

• Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 25 March 2018 - 19:25

Μ'ενδιαφέρει βασικα. Πού μπορω να μαθω περισσοτερα γι'αυτό?

Οσο για την επιπεδη γη, δεν σχολιάζω :P

Η σχετική ανακοίνωση είναι στο http://www.gr.emb-japan.go.jp/itpr_el/culture_study_guidance.html και σύμδωνα με αυτήν θα πρέπει να κρατήσεις θέση και να παρευρεθείς με την ταυτότητα σου. Ο χώρος είναι προσβάσιμός μέσω της Κηφησίας:

Ακόμη βλέπω το τελευταίο επισόδειο "Mitsuboshi Colors" και πραγματικά πιστεύω πως ο Αναρχικός Βρήκε το animator του.

Edited by pc_magas, 25 March 2018 - 19:40.

#86762 GhostPrince

GhostPrince

夢遊病者

• Members
  • 2,163 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 25 March 2018 - 19:34

αμά πάτε σαν καλά παιδάκια θα μου κρατήσει κάποιος αυτή τη λιστά με τις σχολές που μοιράζουν στη φυλλάδα για υποτροφίες? 

(κατα τάλα τα ίδια λένε κάθε χρόνο) αν κιαν ήμουν αθήνα νωρίτερα μπορεί να πέρναγα καμια βόλτα ^^

フカフカ

#86763 pc_magas

pc_magas

• Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 25 March 2018 - 20:29

Πάντος για τις υποτροφίες με ανυσηχεί το ότι δεν έχουν ανοιξει οι εγγραφές για research students παρα μόνο για Japaneese Studies Students . Φοβάμαι οτι δεν δίνουν υποτροφίες για PhD.

#86764 Akihito

Akihito

Anime Fan

• Members
  • 170 posts

Posted 28 March 2018 - 14:48

Θα δηλώσω εδώ κάτι που σκέφτομαι αρκετές μέρες τώρα...

Παρατηρώ ότι τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι  καταλήγουν στα online streaming sites, προκειμένου να δουν τις ταινίες/σειρές που επιθυμούν. Αυτό εμένα προσωπικά μού φαίνεται εντελώς κουλό, γιατί ποτέ η ανάλυση δεν είναι crystal clear στα streaming (κάτι που όμως ισχύει στα torrent) και το σημαντικότερο απ' όλα είναι ότι τα streaming sites έχουν τόνους διαφημίσεων. Δεν καταλαβαίνω με ποια λογική δεν θέλει κάποιος να κατεβάσει κάποιες season μέσω torrent, που απλά θα αφήσει για λίγη ώρα να κατεβαινουν τα αρχεία, και προτιμά να μπαίνει σε streaming sites κλείνοντας άπειρα αναδυόμενα παράθυρα και βλέποντας video σε κατώτερη ποιότητα. Άλλωστε πλέον τα εν λόγω sites δεν σε αφήνουν να έχεις ενεργοποιημένο adblocker, οπότε τρως στην μάπα περισσότερες διαφημίσεις από τον ΣΚΑΪ και τον ΑΝΤ1 μαζί ( :kakaka: ).

Πέρα από αυτό, θεωρώ ότι και νομικά και ηθικά δεν στέκει τα streaming sites να προτιμώνται περισσότερο από τα torrents, γιατί τα streaming sites προσπαθούν να βγάλουν κέρδος μέσω των διαφημίσεων και να παράξουν εισόδημα από υλικό που δεν τους ανήκει. Στα torrents, πέρα από τους trackers, δεν υπάρχει κάτι άλλο που να προϋποθέτει να μπαίνεις σε ένα site προκειμένου να δεις μια ταινία. Αν σκεφτούμε μάλιστα ότι αν κατεβάσεις μία και μόνο ταινία, μετά δεν θα χρειαστεί να μεταβείς ξανά στο torrent site, εφόσον θα την έχεις ήδη στον σκληρό σου. Άρα το site αυτό δεν θα λάβει άλλα χρήματα από εσένα.

Δεν καταλαβαίνω, λοιπόν, γιατί γίνεται τόσο μεγάλος πόλεμος στα torrents sites (στους trackers), οι οποίοι μπορεί και να μην έχουν καν διαφημίσεις, ενώ υπάρχουν τόσα πολλά streaming sites τα οποία φτάνουν στα άκρα την πρακτική της "πειρατείας", κερδίζοντας χρήματα μέσω των διαφημίσεων για περιεχόμενο που δεν τους ανήκει (!). Προφανώς πολλά streaming sites έχουν κλείσει, επειδή παραβιάζουν τα πνευματικά δικαιώματα με αυτόν τον τρόπο, αλλά πολύ περισσότερο κλείνουν ο ένας μετά τον άλλον οι trackers...

Για να μη μιλήσω και για τα παιδιά της ηλικίας μου (ξανά), τα οποία προτιμούν να βλέπουν Game of Thrones σε πιξελιασμένη ανάλυση από streaming site με υπότιτλους της πλάκας και δεν ξέρουν να χρησιμοποιήσουν το qbittorrent (use this instead of utorrent, please!) και το vlc player :P

Ακούω γνώμες :mafia:

#86765 Angel.tze

Angel.tze

Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

• Members
  • 385 posts

Posted 28 March 2018 - 14:58

Για να ειμαι ειλικρινης, τα online streaming sites με εχουν βολέψει και ποτε μου δεν σκεφτηκα πραγματικα να ψαξω για τορρενταδικα xD Υπάρχουν οντως τορρενταδικα που να ανεβάζουν και τα καινούργια ανιμε που βγαίνουν τωρα και σε υψηλη αναλυση? Θα με ενδιέφερε tbh.

8J90AKf.jpg

that's a dude!

#86766 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 28 March 2018 - 18:31

Θα δηλώσω εδώ κάτι που σκέφτομαι αρκετές μέρες τώρα...

Παρατηρώ ότι τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι  καταλήγουν στα online streaming sites, προκειμένου να δουν τις ταινίες/σειρές που επιθυμούν. Αυτό εμένα προσωπικά μού φαίνεται εντελώς κουλό, γιατί ποτέ η ανάλυση δεν είναι crystal clear στα streaming (κάτι που όμως ισχύει στα torrent) και το σημαντικότερο απ' όλα είναι ότι τα streaming sites έχουν τόνους διαφημίσεων. Δεν καταλαβαίνω με ποια λογική δεν θέλει κάποιος να κατεβάσει κάποιες season μέσω torrent, που απλά θα αφήσει για λίγη ώρα να κατεβαινουν τα αρχεία, και προτιμά να μπαίνει σε streaming sites κλείνοντας άπειρα αναδυόμενα παράθυρα και βλέποντας video σε κατώτερη ποιότητα. Άλλωστε πλέον τα εν λόγω sites δεν σε αφήνουν να έχεις ενεργοποιημένο adblocker, οπότε τρως στην μάπα περισσότερες διαφημίσεις από τον ΣΚΑΪ και τον ΑΝΤ1 μαζί ( :kakaka: ).

Πέρα από αυτό, θεωρώ ότι και νομικά και ηθικά δεν στέκει τα streaming sites να προτιμώνται περισσότερο από τα torrents, γιατί τα streaming sites προσπαθούν να βγάλουν κέρδος μέσω των διαφημίσεων και να παράξουν εισόδημα από υλικό που δεν τους ανήκει. Στα torrents, πέρα από τους trackers, δεν υπάρχει κάτι άλλο που να προϋποθέτει να μπαίνεις σε ένα site προκειμένου να δεις μια ταινία. Αν σκεφτούμε μάλιστα ότι αν κατεβάσεις μία και μόνο ταινία, μετά δεν θα χρειαστεί να μεταβείς ξανά στο torrent site, εφόσον θα την έχεις ήδη στον σκληρό σου. Άρα το site αυτό δεν θα λάβει άλλα χρήματα από εσένα.

Δεν καταλαβαίνω, λοιπόν, γιατί γίνεται τόσο μεγάλος πόλεμος στα torrents sites (στους trackers), οι οποίοι μπορεί και να μην έχουν καν διαφημίσεις, ενώ υπάρχουν τόσα πολλά streaming sites τα οποία φτάνουν στα άκρα την πρακτική της "πειρατείας", κερδίζοντας χρήματα μέσω των διαφημίσεων για περιεχόμενο που δεν τους ανήκει (!). Προφανώς πολλά streaming sites έχουν κλείσει, επειδή παραβιάζουν τα πνευματικά δικαιώματα με αυτόν τον τρόπο, αλλά πολύ περισσότερο κλείνουν ο ένας μετά τον άλλον οι trackers...

Για να μη μιλήσω και για τα παιδιά της ηλικίας μου (ξανά), τα οποία προτιμούν να βλέπουν Game of Thrones σε πιξελιασμένη ανάλυση από streaming site με υπότιτλους της πλάκας και δεν ξέρουν να χρησιμοποιήσουν το qbittorrent (use this instead of utorrent, please!) και το vlc player :P

Ακούω γνώμες :mafia:

Ο λόγος είναι απλός, convenience. Πατάς το play και παίζει άμεσα αυτό που θες. Δεν χρειάζεται ούτε να περιμένεις να κατέβει ούτε να seedάρεις.
phmava.php

#86767 pc_magas

pc_magas

• Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 29 March 2018 - 12:32

Για να ειμαι ειλικρινης, τα online streaming sites με εχουν βολέψει και ποτε μου δεν σκεφτηκα πραγματικα να ψαξω για τορρενταδικα xD Υπάρχουν οντως τορρενταδικα που να ανεβάζουν και τα καινούργια ανιμε που βγαίνουν τωρα και σε υψηλη αναλυση? Θα με ενδιέφερε tbh.

irc has what you need. Μπες στο irc.rizon.net στο κανάλι #nibl .

#86768 Pirate Luffy

Pirate Luffy

Mein König

• Members
  • 331 posts

Posted 01 April 2018 - 22:15

Δεν ξέρω πού να ρωτήσω, οπότε ρωτάω εδώ: σε ποιο site μπορώ να δω το πρώτο Dragonball; Όχι το Z. Το πρώτο, με τον Goku παιδί. Σε ελληνικά, σε αγγλικά, σε ιαπωνικά με αγγλικούς υπότιτλους. Δεν με πειράζει. Ευχαριστώ!

Posted Image

#86769 Angel.tze

Angel.tze

Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

• Members
  • 385 posts

Posted 01 April 2018 - 22:33

Υπάρχουν τα γνωστα πειρατικά streaming sites, μπορώ να σου πω λινκς σε ΠΜ.

8J90AKf.jpg

that's a dude!

#86770 Akihito

Akihito

Anime Fan

• Members
  • 170 posts

Posted 01 April 2018 - 22:52

Προς τους απανταχού φοιτητές και όχι μόνο:

Φέτος που γύρισα στο πατρικό για διακοπές του Πάσχα, αποφάσισα να ψηφιοποιήσω όλα τα προσωπικά έγγραφα που έχω! Έτσι κάθισα και σκάναρα ταυτότητες, πάσο, διπλώματα, βεβαιώσεις ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, πανεπιστημιακά έγγραφα, κλπ. Προτείνω να κάνετε το ίδιο, γιατί είναι πολύ βοηθητικό να έχετε μαζεμένε σε ένα μέρος (π.χ. USB stick) όλα τα έγγραφα και με το πάτημα ενός κουμπιού να τα εκτυπώνετε, όπου και όποτε θέλετε.

Εγώ προσωπικά έχω έναν φάκελο με όλα αυτά, ο οποίος μέχρι τώρα ταξίδευε μαζί μου. Τώρα μπορώ επιτέλους να σταματήσω να τον κουβαλάω :D

(Οκ, παραδέχομαι ότι όλο αυτό το σκέφτηκα και επειδή τα φωτοτυπάδικα χρεώνουν 0.10€ την ταυτότητα, γιατί "εκτυπώνονται και οι δύο όψεις" :borednn9: )

#86771 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,823 posts

Posted 02 April 2018 - 00:52

Hint ριξτα σε ένα dropbox και τα χεις παντού χωρίς καν usb. :)
rsrGbGx.gif

#86772 Akihito

Akihito

Anime Fan

• Members
  • 170 posts

Posted 02 April 2018 - 01:51

Hint ριξτα σε ένα dropbox και τα χεις παντού χωρίς καν usb. :)

Αυτό είναι το επόμενο βήμα, αν και θεωρώ ότι δεν χρειάζεται γιατί αφενός ο μέσος τυπάς στο φωτοτυπάδικο θα μου πει "εδώ καιγόμαστε κι εσύ θέλεις να μπεις στο internet και τέτοια ρε φίλε;!" και αφετέρου γιατί δεν υπάρχει παντού πρόσβαση στο internet (κι όμως!)... :P

Γενικά, πάντως, σκέφτομαι πόσο πίσω είμαστε στις ηλεκτρονικές αιτήσεις κλπ. Θα μπορούσαμε κάλλιστα να εξοικονομήσουμε ΤΟΝΟΥΣ χαρτιού και απλά να σκανάρουμε τα έγγραφά μας και να τα ανεβάζουμε σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Εντάξει, μπορώ να πω ότι έχουν γίνει πολλά και μεγάλα βήματα τα τελευταία χρόνια και η γραφειοκρατία έχει μειωθεί αρκετά, αλλά ακόμη θέλει πολλή δουλειά. Τις προάλλες χρειαζόταν να πάω 200 δικαιολογητικά στο πανεπιστήμιο για την πρακτική άσκηση (εξού και αυτό που είπα για τα φωτοτυπάδικα στο παραπάνω post xD), τα οποία μάλιστα έλεγα το ίδιο πράγμα... Δηλαδή έπρεπε να πάω βεβαίωση ΑΜΑ από το ΙΚΑ, βεβαίωση ΑΦΜ και βεβαίωση ΑΜΚΑ, ασχέτως που όλα αυτά είναι αναγεγραμμένα στη βεβαίωση ΑΜΑ. Έβγαλα, δηλαδή, επιπλέον άχρηστες φωτοτυπίες για πράγματα που ούτως ή άλλως αναγράφονται σε ένα μόλις δικαιολογητικό... :borednn9: Το χειρότερο ήταν ότι έπρεπε να πάω αναλυτική βαθμολογία, λες και δεν μπορεί το γραφείο πρακτικής άσκησης να το αναζητήσει εσωτερικώς στο Πανεπιστήμιο (τραγικό!)...

Για να μην μιλήσω για την υπεύθυνη δήλωση, που την συμπλήρωσα στο word για να την εκτυπώσω μια και καλή... Πήγα στο ΚΕΠ, έβαλα υπογραφή και όλα ωραία και καλά... Όταν πήγα στο γραφείο πρακτικής, μου λέει η τύπισσα "η υπεύθυνη δήλωση δεν είναι συμπληρωμένη!" και της λέω "δείτε καλύτερα... τα στοιχεία είναι δακτυλογραφημένα στον υπολογιστή!" :canthelp:

Αχ και βαχ...

#86773 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 02 April 2018 - 02:36

Εμείς για να πάρουμε την αναλυτική βαθμολογία έπρεπε να θυμόμαστε σε ποια εξεταστική δώσαμε κάθε μάθημα, για να ψάξουν τους αντίστοιχους φακέλους μπας και βρουν το βαθμό. Αλλιώς μας την έστελνε γεμάτη μαθήματα που λείπανε, σύμφωνα με άλλα παιδιά με λάθος βαθμούς, ίσως και με επιπλέον μαθήματα που δεν έδωσαν ποτέ. Το πιο αστείο είναι όταν είχε γίνει ένα μάθημα με ανάθεση για ένα μόνο εξάμηνο, που για κάποιο λόγο δεν υπήρχε πουθενά καταγεγραμμένο στη γραμματεία, οπότε κάθε φορά που το πρόσθετα στην αναλυτική βαθμολογία, μου την έστελναν πίσω με κενό στο συγκεκριμένο μάθημα. Απλά αρνούνταν να δεχτούν ότι έγινε ποτέ.

O6rrvsU.jpg

#86774 Black Rock

Black Rock

TO THE ICECAR!

• GFX Staff
  • 726 posts
  • Locationalways searching for nii-chan

Posted 02 April 2018 - 08:40

Εγώ το μόνο που ξέρω έιναι πως όταν έπρεπε να παρουσιάσω πρακτική έπρεπε να βγάλω 4 αντίγραφα του κειμένου για τους καθηγητές και το αρχείο.

Το κείμενο ήταν 92 σελίδες οπότε καταλαβαίνετε πόσα πλήρωσα.

#86775 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 02 April 2018 - 09:02

Πτυχιακή εννοείς;

Αυτό φαντάζομαι όλοι το κάνουμε, βάλε και τις πιο πρόχειρες φωτοτυπήσεις στα ενδιάμεσα στάδια και αυξάνονται κι άλλο. Βέβαια εξαρτάται και από το αν κάποιος έχει φτηνές ή δωρεάν λύσεις για φωτοτυπίες.

O6rrvsU.jpg