Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole

• Please log in to reply
94114 replies to this topic

#85681 Kenobi-sensei

Kenobi-sensei

Άρχοντας

• Members
  • 1,451 posts

Posted 05 September 2017 - 20:02

Καλά πόσο χρονών είσαι και τι νομίζεις ότι κάνουν έξω? Δουλειά-Σπίτι? Ειδικά σε χώρες (Αγγλία) και πόλεις (Amsterdam) που είναι τίγκα στους expat, είναι πιο εύκολο να γνωρίσεις κόσμο/κοπέλα κλπ.

Επισης, ότι βάζετε στην εξίσωση για το αν θα μείνεις φίλους και μισθό με ξεπερνάει.

#85682 Scarlet D.

Scarlet D.

Έχω δει και χειρότερα.

• Members
  • 244 posts
  • LocationΑθήνα, Χανιά

Posted 05 September 2017 - 20:19

Καλά πόσο χρονών είσαι και τι νομίζεις ότι κάνουν έξω? Δουλειά-Σπίτι? Ειδικά σε χώρες (Αγγλία) και πόλεις (Amsterdam) που είναι τίγκα στους expat, είναι πιο εύκολο να γνωρίσεις κόσμο/κοπέλα κλπ.

Επισης, ότι βάζετε στην εξίσωση για το αν θα μείνεις φίλους και μισθό με ξεπερνάει.

Και προφανως δεν ειπα παλι κατι τετοιο, ξερω οτι βρησκεις ευκολα καινουργιες παρεες και καινουργιους φιλους και γκομενες εκει εξω, αν ειναι δυνατον. Μιλας σε εναν απο τους πιο αντικοινωνικους ανθρωπους στον κοσμο. Τοσα χρονια καθε καλοκαιρι απο 8 χρονων πηγαινω Ρεθυμνο και δεν εχω ουτε εναν φιλο εκει. Αυτο που σου λεω ειναι οτι ΕΓΩ και προσωπικα ΕΓΩ και δεν ξερω αν ισχυει και στους αλλους δεν θελω να χασω τις παρεες που εχω ΗΔΗ στην Ελλαδα και να ερχομαι να τους βλεπω καθε οποτε λαχει για να λεμε ενα γεια. Και μάλιστα γι' αυτο θεωρώ το να πας εξωτερικό last resort αφου δεν μπορεις να σταυρώσεις δουλειά στην ίδια την Ελλάδα. Αν το θεωρεις τοσο ευκολο αυτό τότε τι να πω, συγχαρητήρια.

Edited by Scarlet D., 05 September 2017 - 20:25.

#85683 Kenobi-sensei

Kenobi-sensei

Άρχοντας

• Members
  • 1,451 posts

Posted 05 September 2017 - 20:43

Δεν είναι θέμα δυσκολίας. Ζυγίζεις και τις επιλογές σου και πως θέλεις να σου συμπεριφέρονται στη ζωή και ανάλογα πράττεις. 

Τα λεγομενά σου πάντως βγάζουν νοοτροπία nimby. Το είχαν πολλοί σε αυτόν τον τόπο μέχρι που έσκασε στα χέρια τους.

#85684 Scarlet D.

Scarlet D.

Έχω δει και χειρότερα.

• Members
  • 244 posts
  • LocationΑθήνα, Χανιά

Posted 05 September 2017 - 20:52

Δεν είναι θέμα δυσκολίας. Ζυγίζεις και τις επιλογές σου και πως θέλεις να σου συμπεριφέρονται στη ζωή και ανάλογα πράττεις. 

Τα λεγομενά σου πάντως βγάζουν νοοτροπία nimby. Το είχαν πολλοί σε αυτόν τον τόπο μέχρι που έσκασε στα χέρια τους.

Οσο πρόκειται για να παω σε άλλη χώρα, ναι, μπορείς να με πεις Nimby, αλλά ευτυχώς μόνο προς αυτόν τον τομέα. Έχω σκεφτεί πολλές φορές σοβαρά να παω να ζήσω σε μια άλλη χώρα και έχω θέσει πολλά σενάρια στο μυαλό μου κάνοντας ερευνές για την ίδια την χώρα. Και το αποτέλεσμα δεν μου άρεσε τόσο οσο θα ήθελα, επειδή πολλές φορές με κρατάει εδώ ο παράγοντας "γνωστοι, φίλοι, οικογένεια"  αν παω εξωτερικό θα παω με βαρια καρδιά κι αυτό επεδή θα πω στο τέλος δεν πάει άλλο. Αλλά όπως είπα θα δοκιμάσω πρώτα να βρω μια καλή δουλειά εδώ.Κι αν δεν τα καταφέρω, μέσα, την κάνουμε γι' αλλού. Δεν είμαι κλειστόμυαλος, απλά δεν μου αρέσει να αλλάζει ξαφνικά το περιβάλλον μου και να χάνω προσωπική επαφή με άτομα τα οποία έχω ζήσει όλη την ζωή μου μαζί τους, αυτό δεν έχει να κάνει με γεγονότα, δεν έχει να κάνει με δεδομένα, έχει να κάνει με το πως βλέπω εγώ προσωπικά το παρόν θέμα.

#85685 pc_magas

pc_magas

Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

• Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 05 September 2017 - 21:12

Παίδες αντί να παίζουμε με κάρτες ατού για το ποια χώρα είναι το μεγαλύτερο σπικάκι κοκκινα φωτισμένο γιατί απλά δεν αλλάζουμε τα φώτα. Το κόκκινο δεν μας πάει.

#85686 Scarlet D.

Scarlet D.

Έχω δει και χειρότερα.

• Members
  • 244 posts
  • LocationΑθήνα, Χανιά

Posted 05 September 2017 - 21:16

Παίδες αντί να παίζουμε με κάρτες ατού για το ποια χώρα είναι το μεγαλύτερο σπικάκι κοκκινα φωτισμένο γιατί απλά δεν αλλάζουμε τα φώτα. Το κόκκινο δεν μας πάει.

Δεν έχεις δίκιο σύντροφε, το κόκκινο μας παει

Youtube Video

Edited by Scarlet D., 05 September 2017 - 21:22.

#85687 pc_magas

pc_magas

Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

• Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 05 September 2017 - 21:25

Αυτό πρέπει να το δει ένας φίλος μου που θέλει απελπισμένα να νικήσει της US και μου πρήζει κατι που εαν το πω θα γίνω ασεβής. Το κακό είναι ότι δουλεύει στην suchoi (πλέον UAC)...

Btw αυτό το αεροπλανάκι ίσως να μας ήταν χρήσιμο: http://www.uacrussia.ru/en/aircraft/lineup/special/Be-200/

#85688 GhostPrince

GhostPrince

夢遊病者

• Members
  • 2,161 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 05 September 2017 - 22:22

"Στο εξωτερικό αναμένονται αντικοινωνικοί μπαμπούλες, θα ζεις στο περιθώριο, θα χαθούν οι γνωστοί και δεν θα σου ξαναμιλήσουν, δεν πρόκειται να κάνεις νέες γνωριμίες"  :dazed:

XCPboFO.jpg

P.S: το κόκκινο τα σπάει, ειδικά στις αποχρώσεις του ροζ

Edited by GhostPrince, 05 September 2017 - 22:23.

フカフカ

#85689 Kenobi-sensei

Kenobi-sensei

Άρχοντας

• Members
  • 1,451 posts

Posted 05 September 2017 - 22:25

Lol'd 

Μπορείς ν έχεις ηλεκτρικές συσκευές και όχι ρεύμα :P

#85690 Erudinam

Erudinam

Anime Newbie

• Members
  • 46 posts

Posted 05 September 2017 - 22:48

συγνωμη αλλα το level 25 τι είναι?

wdasa.png

#85691 Scarlet D.

Scarlet D.

Έχω δει και χειρότερα.

• Members
  • 244 posts
  • LocationΑθήνα, Χανιά

Posted 05 September 2017 - 23:06

"Στο εξωτερικό αναμένονται αντικοινωνικοί μπαμπούλες, θα ζεις στο περιθώριο, θα χαθούν οι γνωστοί και δεν θα σου ξαναμιλήσουν, δεν πρόκειται να κάνεις νέες γνωριμίες"  

πραγματα που ΠΑΛΙ ποτέ δεν είπα... το ότι πολλοί Γερμανοί ακόμα κι αν ξέρουν αγγλικά σου απαντάνε στα Γερμανικά (εννοείται πως δεν μιλάω για άτομα που γνωρίζεις αλλά για αγνώστους που τους ρωτάς πχ οδηγίες για να φτάσεις κάπου) το έχω ακούσει απο πάρα πολλούς που έχουν πάει και έχουν ζήσει Γερμανία για κάμποσο καιρό, το οτι αυτό είναι ο κομπλεξισμός τους δεν σημαίνει οτι είναι αντικοινωνικοί μπαμπούλες, το ίδιο συνέβησε με μια γαλλίδα σε ένα μαγαζί που ήμουν που απαιτούσε να ξέρει το κοριτσάκι που σέρβιρε εκεί γαλλικά να συννενοείται μαζί της ενω αυτή ήξερε ήδη αγγλικα. Δεν προκειται να χαθουν οι γνωστοί μου απλά ΕΓΩ και προσωπικά ΕΓΩ θέλω στην ζωή μου να περάσω περισσότερο χρόνο με αυτά τα άτομα που ξέρω,  (κανοντας φυσικα και καινουργιές γνωριμίες) , τόσο απλά, και τέλος δεν είπα ποτέ οτι δεν θα κάνω νέες γνωριμίες εκεί που θα πάω  (αν και μου είναι δύσκολο διότι δεν είμαι και ο πιο ομηλιτικός τύπος) αλλά προτιμάω αυτές που έχω ήδηηηη... ελπιζω να κάλυψα, σας παρακαλω επόμενη φορα μην πείτε οτι έγραψα οτι στον έξω κόσμο παίρνουν τεχνολογία απο εξωγήινα όντα και επικοινωνουν σε καθημερινή βάση μαζί τους. Εχω συχαθεί να εξηγώ το πως καταλαβαίνει ο καθένας εδώ μέσα αυτά που λέω. Αν ειναι να με βγάλετε μαλάκα, να με βγάλετε γι' αυτά που λέω οχι γι' αυτά που καταλαβαίνεται,  Ευκαριστώ παρα πόλυ

Edited by Scarlet D., 05 September 2017 - 23:13.

#85692 GhostPrince

GhostPrince

夢遊病者

• Members
  • 2,161 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 05 September 2017 - 23:21

dude, it meant to be a joke... :drink:

Οι Γερμανοί μια χαρά αγγλικά μιλάνε πάντως με τις γνωστές εξαιρέσεις βέβαια,αναλόγως που θα πέσεις.... Ιταλία - Γαλλία(που κερδίζει και το βραβείο η Γαλλία *γκουχ γκουχ*) είναι τρεις χειρότεροι, ή Ιαπωνία και συναφή αν φύγουμε από δύση.

フカフカ

#85693 Scarlet D.

Scarlet D.

Έχω δει και χειρότερα.

• Members
  • 244 posts
  • LocationΑθήνα, Χανιά

Posted 05 September 2017 - 23:25

dude, it meant to be a joke... :drink:

Οι Γερμανοί μια χαρά αγγλικά μιλάνε πάντως με τις γνωστές εξαιρέσεις βέβαια,αναλόγως που θα πέσεις.... Ιταλία - Γαλλία(που κερδίζει και το βραβείο η Γαλλία *γκουχ γκουχ*) είναι τρεις χειρότεροι, ή Ιαπωνία και συναφή αν φύγουμε από δύση.

εεε μα το έλεγες σαν να ακουγόταν οτι τα είπα εγώ αυτά Τ_Τ , απ' οτι ξέρω απο Ιταλια (η μόνη χώρα που έχω όντως πάει) είναι οτι ελάχιστοι απο 30 και πάνω θα κατέχουν την Αγγλικη γλώσσα οπότε όντως έπρεπε να μάθω να μιλάω βασικά Ιταλικά, τώρα αν όντως μας έλεγαν μαλακιες οι καθηγητές και ειναι το ιδιο κομπλεξικοι με γάλλους και Γερμανους δεν ξέρω. Για την Ιαπωνία μου κάνει εντύπωση καθώς στα anime ακούω πολλές λέξεις που τις έχουν πάρει απο τα αγγλικά, πχ: μερικές φορές τους ακούς να λένε thankyu , οπως και στα openings που για κάποιο λόγο πετάνε άκυρες αγγλικές προτάσεις

"we are maverick"

"Wake up" 

κτλ κτλ

Edited by Scarlet D., 05 September 2017 - 23:25.

#85694 Kenobi-sensei

Kenobi-sensei

Άρχοντας

• Members
  • 1,451 posts

Posted 05 September 2017 - 23:35

Εσύ ακόμα δεν έχεις καταλάβει τι λέμε και πιστεύεις ότι το πρόβλημα που πάει κάποιος έξω είναι ο μισθός και αν θα το παλέψει εδώ πρώτα γιατί φίλοι-οικογένεια και προσθέτω θάλασσα, καιρός κλπ γραφικά.

Όταν ακούς ότι πεθαίνει κόσμος στην επαρχεία στην Ελλάδα του 2017 επείδη δεν υπάρχουν οδήγοι ασθενοφόρων (2 περιστατικά φέτος σε Ήπειρο και Χαλκιδική). Το επιχείρημα φίλοι-γνωριμίες κλπ. πάει περίπατο ΑΠΛΑ.

Αν μπορούσα να πάρω την οικογενειά μου έξω θα την έπαιρνα πραγματικά.   

1) Θέλω αν κάνω παιδιά (φτου φτου :P) να τα πηγαίνω σε ένα σχολείο με νορμάλ εγκαταστάσεις.

2) Να μην αλλάζουν οι φόροι μέρα παρά μέρα. Να μπορώ να κάνω ένα πλάνο με ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ.

3) Να φτάσω σε αυτό το περιβόητο 10-15 lvl και τα λεφτά που δίνω σε φόρους να τα βλέπω με έργα. 

και πολλά άλλα...

Τέτοιες νοοτροπίες ρόδας-τσάντας και κοπάνας μας φέρανε εδώ. Όσο περισσότερο κάθομαι έξω και γυρνάω για διακοπές τόσο περισσότερο βλέπω το πόσο πίσω είμαστε σε νοοτροπία. 

Αλλά ναι ξέρω φίλοι-γνωστοί και ένας γνωστός μου από γερμανιά μπλα μπλα μπλα.

Καταλαβαίνω ότι για κάποιον το να πάει έξω μπορεί να είναι ένα μεγάλο και δύσκολο βήμα. Αλλά το να βάζει τον όλο σάπιο κοινωνικό ιστό κάτω από το χαλί για τους φίλους και μόνο ΑΝ δεν βρει δουλειά εδώ θα σκεφτεί εξωτερικό αν μη τι άλλο φαινεται παιδικό. (Καλά μιλάμε και για ενδεχόμενο καλής δουλειάς στην Ελλάδα lol)

#85695 GhostPrince

GhostPrince

夢遊病者

• Members
  • 2,161 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 05 September 2017 - 23:37

Η Ιαπωνία πάει στα επίπεδα της Ιταλίας και ίσως χειρότερα,  δεν είναι θέμα κόμπλεξ , απλά έλλειψη ενδιαφέροντος ή και παιδείας για την σωστή εκμάθηση της γλώσσας. Το ότι έχουν πάρει ενα σορό αγγλικές λέξεις και προτιμούν να χρησιμοποιούν αυτές αντι για τις ιαπωνικές γιατί ακούγονται πιο κοολ, ειδικά η νεολαία, ή φαντασιώνονται τους χαντσαμ αλλα rude n loud δυτικούς είναι άλλο θέμα..Άλλα είναι και πως τα προφέρουν όλα αυτα...απλά τα "εγκατέστησαν" στην δικιά τους γλώσσα θα λεγα.

Οι Γάλλοι έχουν πραγματικό κόμπλεξ ακόμα και ατόμα που μπορεί να γνωρίζουν τέλεια αγγλικά, αν κι έχουν συνέλθει κάπως, δεν είναι όπως παλιότερα. Για τους γερμανούς τώρα πρώτη φορά το ακούω γιατί απο προσωπική εμπιρία μια χαρα εξυπηρετικοί ήταν και μιλούσα την αγγλική γλώσσα, αλλά όπως είπα αναλόγως σε ποιον θα πέσεις...την δικιά μας μανία με τις ξένες γλώσσες δεν ξέρω αν την έχει άλλη χώρα γενικότερα...

フカフカ