Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole

• Please log in to reply
94112 replies to this topic

#85651 Akihito

Akihito

Anime Fan

• Members
  • 170 posts

Posted 04 September 2017 - 18:35

Θάνατος στις αλυσίδες ζαχαροπλαστείων-φούρνων που κρατάνε 200 χρόνια τα γλυκά τους... :zombie:

Σήμερα πήρα ένα κουτί καριόκες. Ανοίγω το κουτί, ξετυλίγω ένα γλυκό, το δαγκώνω (το γλυκό ντε), νιώθω μια πικρίλα μέσα στο στόμα μου και είμαι σε φάση WTF? :frozen:

H καριόκα είχε πιάσει μέσα μούχλα!! :nooooo: Με το που είδα το γκρίζο-πράσινο χνουδάκι της μούχλας, φτύνω όπως είναι το κομμάτι που δάγκωσα και έτρεξα κατευθείαν στον νεροχύτη να ξεπλύνω το στόμα μου :run: :roar: :scared:

Επόμενο στάδιο είναι να πάω από το ζαχαροπλαστείο-φούρνο να πετάξω στη μούρη τους τις μουχλασμένες καριόκες και να ησυχάσω... :mador2: :madtodeath:

#85652 aeron

aeron

Anime Fan

• Members
  • 212 posts

Posted 04 September 2017 - 18:56

Κοίτα, σαν ζαχαροπλάστης θα σου έλεγα γενικά να μην τρως καριοκες εκτός αν ξέρεις αυτόν που τις φτιάχνει :P. Η μούχλα όντως δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί (ουπς) αλλά κατά κανόνα οι καριοκες είναι ο,τι παλιό έχει ξεμείνει (κέικ,κρουασάν, μπισκότα) απλά καλυμμένο με σοκολάτα για να μην έχεις γεύση... Κάτι σαν την παλιά καλή πουτίγκα... Μπορείς πάντα βέβαια να τις πας πίσω και να κάνεις παράπονα..

tumblr_pzjbu0DszN1tbp5fpo1_400.giftumblr_pzjbu0DszN1tbp5fpo5_400.giftumblr_pzjbu0DszN1tbp5fpo10_400.gif

When you breathe you Inspire..

When you don't breathe you..Expire...

#85653 Takayama Yuichi

Takayama Yuichi

Anime Fan

• Members
  • 155 posts

Posted 04 September 2017 - 19:21

όταν στην Αμερική πας να σπουδάσεις, τελειώνεις τις σπουδές σου και ξαφνικά βρήσκεσαι με ενα αστρονομικό ποσο δανείων που πολλές φορές δεν εξοφλας ποτέ και ουσιαστικα δουλευείς για πάρα πολλά χρόνια για να ξεπληρώσεις το ποσό αυτό και να ζήσεις με τα προς το ζειν, μιλα μου μετα για τα μπουρδελο-δωρεαν πανεπιστήμια μας,

μπουρδελο-δωρεαν πανεπιστήμια μας,

δωρεαν πανεπιστήμια μας

δωρεαν πανεπιστήμια

δωρεαν

πανεπιστήμια

Wat? Nigga wat?

Scarlet αγόρι μου καλό ξέρεις πως δουλεύουν ΌΛΕΣ οι κοινωνικές δομές στην σημερινή κοινωνία? Τίποτα από όλα αυτά τα "δωρεάν", δεν είναι δωρεάν. Τα πληρώνει όλος ο κόσμος που φορολογείτε είτε τα χρησιμοποιεί είτε όχι.
Στις νορμάλ χώρες, πληρώνεις το πανεπιστήμιο σου και μετά σε χτυπάει ένα graduate tax επειδή είσαι απόφοιτος, αντί να φορολογούν τους πάντες για να σπουδάζουν κάποιοι.

π.χ. Στην Αγγλία παίρνεις το Studen Loan σου, όλο δικό σου, και όταν αρχίσεις να βγάζεις πάνω από ένα ορισμένο ποσό που θα πρέπει να βγάζεις μιας και είσαι πτυχιούχος, αρχίζουν και παίρνουν αυτόματα ένα 8-10% του μισθού σου.

What is this you say?It sounds exactly like taxes you say? Επειδή είναι δομημένο με σχεδόν τον ίδιο τρόπο όπως τα PAYE taxes.

Η διαφορά με την Ελλάδα και τις ανεπτυγμένες χώρες του δυτικού πολιτισμού είναι ότι αυτές έχουν την δυνατότητα να δανείζονται και να πληρώνουν την δόση τους για να λειτουργούν οι κοινωνικές τους δομές επειδή έχουν ανεπτυγμένη βιομηχανία, φυσικούς πόρους κτλ.
Η Ελλάδα είχε επίπεδο ζωής λόγο δανείων και πρόσφερε "δωρεάν" τριτοβάθμια, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κτλ. που άλλες χώρες δεν μπορούν ούτε να το ονειρευτούν άσχετα που είναι δεκάδες φορές πιο εύπορες από την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονο δεν είχε την δυνατότητα να πληρώνει τις δόσεις της επειδή οι εξαγωγές της Ελλάδας είναι ελιές, μαστίχα και τουρισμός. topkek.
Anyway, αν είχες ταξιδέψει έστω και λίγο να δεις πως είναι ο κόσμος έξω δεν θα είχες το θράσος να λες "εε δεν είναι και τόσο άσχημα στην Ελλάδα, και στην Γερμανία/Αγγλία/Ολλανδία υπάρχουν προβλήματα".

Nigga, get real. Τα προβλήματα των χωρών αυτών δεν κάνουν καν register σαν πρόβλημα σε σχέση με το τσίρκο που είναι η Ελλάδα. C.L.O.W.N.F.I.E.S.T.A

Όσο για την Αμερική μιλάς χωρίς να έχεις ούτε υποτυπώδη ιδέα περί της πολιτικής σκηνής που έχει φέρει τα πράγματα σε αυτό το σημείο. Η Αμερικανική καθημερινότητα και πολιτική σκηνή είναι τόσο διαφορετική από την δική μας που δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης.
Ναι ο ορός είναι 135 δολάρια επειδή με την πρώτη ευκαιρία οι ασφαλιστικές και άλλοι φορείς κηρυσούν ανίκανοι να πληρώσουν το ποσό οπότε το νοσοκομείο καταλήγει να παίρνει το 1/10 το αρχικού κόστους στην απόδειξη.
Τα πανεπιστήμια κοστίζουν σε αυτούς που σπουδάζουν επειδή δεν ξέρω κατά πόσο είναι δίκαιο να φορολογείς τον ψαρά στην Ύδρα και με αυτά τα λεφτά να πληρώνεις για την θέση που έχει ο τυπάς από την Εκάλη στην εντελώς "δωρεάν" φιλοσοφική σχολή Αθηνών.
Και αν ήξερες τι είναι το lobbying δεν θα σου φαινόταν και τόσο περίεργοι οι αυστηροί νόμοι της Αμερικανικής κοινωνίας που στέλνουν τόσο μεγάλο ποσοστό του κόσμου στην φυλακή.

Hey, It's not perfect but it works. Δεν ξέρω αν το έχεις πάρει χαμπάρι τόσο καιρό αλλά ο τρόπος ζωής του καλοπερασάκια  Έλληνα με όλα τα "δωρεάν" δεν είναι εφυκτός για μια μικρή χώρα χωρίς εξαγωγές σαν την Ελλάδα.

#85654 Erudinam

Erudinam

Anime Newbie

• Members
  • 46 posts

Posted 04 September 2017 - 21:03

να ρωτησω λιγο κατι για τον στρατο. εχω περασει σε πανεπιστημιο στην Αθηνα. η αναβολή μου ισχυει το ετος της γεννησης μου συν 27 χρονια. που σημαινει ότι τελη του 2019 ληγει η αναβολή μου. αλλα σε παρενθεση γραφει τελη του 28ου ετους της ηλικιας. που σημαινει ότι ληγει τελη του 2020. ποιο από τα 2 ισχυει?

Edited by Erudinam, 04 September 2017 - 21:03.

wdasa.png

#85655 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 posts

Posted 04 September 2017 - 21:28

να ρωτησω λιγο κατι για τον στρατο. εχω περασει σε πανεπιστημιο στην Αθηνα. η αναβολή μου ισχυει το ετος της γεννησης μου συν 27 χρονια. που σημαινει ότι τελη του 2019 ληγει η αναβολή μου. αλλα σε παρενθεση γραφει τελη του 28ου ετους της ηλικιας. που σημαινει ότι ληγει τελη του 2020. ποιο από τα 2 ισχυει?

^^Edit: Erudinam, το πρώτο (2019) ισχυει. Πάει ημερολογιακά και όχι χρονικά. Την εχω πατησει και ξερω.

Aντε καλά, αφου το πιάσατε λιγο πιο σοβαρά το ζητημα...

Λοιπον ναι, δεν υπάρχουν καλές και κακές χώρες (εκτος ακραίων παραδειγματων) και εχω πετύχει και Αγγλο που μου ειπε οτι οταν παρει συνταξη σκεφτεται να αποσυρθει μονιμα στο Αφγανιστάν... 

Αλλά να το πάρουμε απο την αρχη. Ολοι ειναι μοναδικες χιονονιφαδες, και το μονο που εχει σημασια ειναι τι πραγματικά θες. Αν τα καλα μιας χωρας ειναι πιο σημαντικα για σενα απο τα κακα της τοτε ειναι για σενα.

Αλλά:

Μεταξυ δυο χωρων παρομοιας κατηγοριας (1ου, 2ου, 3ου κοσμου) δεν υπαρχουν αγεφυρωτες διαφορες. Το παληκαρακι απο ενα χωριο εξω απο το Τσαντ όμως, που δεν ειχε ποτέ σκουπιδοντενεκε στο σπιτι του, θα δυσκολευτει πολυ να μεινει στη Δανία.

Αναμεσα λοιπον σε δυο παρομοιας αναπτυξης χωρες το μονο που αλλαζει στην πραγματικοτητα ειναι τα ποσοστα και η νοοτροπια, αλλά πολλές φορες αυτο ειναι αρκετό. Η αναλογια μπορει να σε κανει να βρεις πολλους περισσοτερους με ιδιο τροπο σκεψης σαν και σενα και να συναψεις περισσοτερες και ποιοτικοτερες φιλικες και ερωτικες σχεσεις. Η αναλογια ειναι που μπορει να σε βοηθησει να βρεις καλυτερες και περισσοτερες δουλειες ή ευκαιριες για σπουδες.

Αλλά η αναλογια δε σου λυνει τα προβληματα σου για σενα. Αν εισαι τεμπελης και αγενης πουθενα δεν ειναι παραδεισος. Αν εισαι εσωστρεφης και κακος σε καποια καθηκοντα αλλα καλος σε άλλα, σιγουρα ειναι καλυτερα να εισαι στο Λονδινο ή στην Λωζανη απο οτι στην Αθηνα (ποσταρα και ενα ωραιο βιβλιο σχετικά). Και παντα εξαρταται τι εισαι διατεθειμενος να θυσιασεις. 

Ωραιο παραδειγμα ειναι το γενονος οτι γνωρισα καμποσες περιπτωσεις Ρωσιδων που γουσταραν Ελβετους γιατι "αμαν πια με τους Ρωσους και το βαρυ τους χέρι" και ελβετιδες που γουσταραν Ρωσους γιατι " αμαν πια με τους φλωρους τους Ελβετους που σε κοιταν ολο το βραδυ και δεν ερχονται να σου μιλησουν"

Δεν υπαρχουν "φλωροι" στη Ρωσια; φυσικά. Οπως και βαρυχερηδες στην Ελβετια. Η αναλογια ομως και η νοοτροπια ειναι που κανει τη διαφορα. Ποσο ευκολα βρισκεις το καθενα.

Αυτό σημαινει οτι εχουν άδικο όσοι λενε οτι απο θεμα παροχων και οργανωσης ειναι καλυτερες καποιες σκανδιναβικες, βρετανικες, κεντροευρωπαικες και άλλες χωρες; Οχι. Οριακα ειμαστε στην ιδια κατηγορια. Επειδη δεν απαγορευουμε εκτρωσεις, δεν εχουμε θανατικη ποινη, κτλ. Αλλά οριακά. Η καθημερινοτητα ειναι η μερα με τη νυχτα. 

Αυτο ομως ειναι δικοπο μαχαιρι. Αν πας σε μια απο αυτες τις χωρες και δεν εισαι διατεθειμενος να δωσεις και συ τον καλυτερο σου εαυτο, και πας με την (καργα ελληνικη) νοοτροπια του entitled, οπου Αφησες την Ελλαδαρα σου (ααααχ βααααχ) για κατι καλυτερο και άρα σου χρωστανε καλυτερους μισθους, γκομενακια προθυμα και 2 μηνες διακοπες, τοτε κατσε στα αυγα σου και μη το κουνας ρουπι. 

Εγω αυτά που χω κανει εδω στο Λονδινο επαγγελματικα και απο σπουδες, σε τρια χρονια θεωρουνται εξωπραγματικά απο πολλούς και στην Ελλάδα θα μου παιρνε δυο δεκαετιες και ΑΜΑ. Επισης σιχαινομουνα παρα πολλά πραγματα στην Ελλάδα που εδω τα εχω γλυτωσει και ηρεμησα, οπως τους στρατοκαυλους, την ομοφοβια, το σεξισμο, το ρατσισμο, τη σαπια μουσικη και την τρομοκρατια των ειδησεων. Προφανως και ΔΕΝ ειμαι αντικειμενικος. Αν ηταν στο χερι μου θα ηθελα να φευγαν τα 2/3 των μεσογειων και των ανατολικοευρωπαιων απο το Λονδινο. Προφανως και ενας ψαρας στη Σεριφο ή ενας γιατρος στην Πρεβεζα μπορει να εχει τελειως άλλη αποψη απο μενα.

Αλλα σημασια δεν εχουν οι γνωμες, but the facts. Ο καθενας μπορει να βρει τα παντα στο ιντερνετ σημερα, για οποιο σημειο του πλανητη γουστάρει. Τιμες ενοικιων, μισθους, ζητηση συγκεκριμενων επαγγελματων - και όσον αφορά τη νοοτροπια, αν τσεκαρει μουσικη, σειρες, και ειδησεις στις τοπικες εφημεριδες, μπορεις να μαθεις πολλά για το μερος αυτο. Μπορεις να λες τους Γερμανους ρατσιστες π.χ. αλλά όταν βλεπεις ειδηση οτι γερμανος θα κανει τρεις μηνες φυλακη γιατι εβρισε Πακιστανη διευθυντρια υποκαταστηματος τραπεζης σε μπαρ στο Βερολινο, επειδη του εριξε ακυρο στο καμακι, τοτε ξερεις οτι δεν ειμαστε ισα και ομοια.

Αρα, αν ποτε κανεις σκεφτει σοβαρα το ενδεχομενο να φυγει, καλυτερα να σκεφτει σοβαρα πως θελει να ζησει την υπολοιπη ζωη του και τι συμβιβασμους ειναι διατεθειμενος να κανει, παρα ποια χωρα ειναι καλυτερη ή χειροτερη. Τα λεφτα, η γλωσσα, οι φιλοι κτλ. ειναι κλανιες στον ανεμο. Σημερα ερχονται και αυριο φευγουν. 

Edited by Lord Leon, 04 September 2017 - 21:31.

stasou%2520mygdala.jpg

#85656 Kenobi-sensei

Kenobi-sensei

Άρχοντας

• Members
  • 1,451 posts

Posted 04 September 2017 - 22:08

Φίλε Lord Leon σε γενικές γραμμές με κάλυψες. Απλά να σημειώσω 2 πράγματα. 

1. Άκομα και από χώρες ενός άλλου κόσμου, αν ο άλλος είναι διατεθιμένος να προσαρμοστει, τότε πιστεύω θα μπορεί να ζήσει σε μια χώρα της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Τα κίνητρα είναι πολλά. Εγώ κάτι που δεν περίμενα πάντως είναι πολλοί Ασιάτες εδώ να μην είναι και τόσο διατεθιμένοι να γυρίσουν πίσω. Ενώ οι Μεσόγειοι το σκέφτονται. Καθαρά εμπειριές του καθενός πιστεύω.

2. Πιστεύω μπορούμε να πούμε ότι κάποιες χώρες είναι καλύτερες από άλλες σε κάποιους τομείς χρησιμόποιώντας κάποια αντικειμενικά κριτήρια πάντα. Βλέπε υγεία και καθημερινότητα. Ναι προφανώς εσύ μπορεί να μη ταιριάζεις με την κουλτούρα τους και 1002. Αλλά όταν πας στη μια χώρα ο πολίτης δεν έχει θέμα να παρκάρει μπρόστα στη ράμπα για τους ανάπηρους ενώ στην άλλη δεν τσακώνονται ούτε για την ουρά, πιστεύω λέει πολλά αυτό.

Edited by Kenobi-sensei, 04 September 2017 - 22:11.

#85657 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 posts

Posted 04 September 2017 - 22:32

Δε μου κανει εντυπωση για τους Ασιάτες. Η Ιαπωνια και το Ντουμπάι ( που θεωρουνται και καλη φαση απο καποιους σε σχεση με κορεα ή καζακσταν) δεν ειναι ιδαιτερα καλο μερος να ζησεις αν εισαι γυναικα με αυτοσεβασμο, ή ανοιχτομυαλος άντρας.

Οσο για το δευτερο συμφωνω και το γραψα, (Ιδού και ένα τρανταχτό προσφατο παράδειγμα οπου η δικαιοσυνη προστατεύει τον πολίτη απο το κράτος όταν αδικείται!) απλώς θεωρω οτι δεν εχει πολλή σημασια. Αν καποιος προτιμα να μενεις μονος του και να τρωει φιδε γιατι το κρατος τον φορολογει με βαση τα τετραγωνικα και οχι το μισθο, απο το να μενει με συγκατοικο και να εχει ολους τους λογαριασμους πληρωμενους στην ωρα τους, τοτε καθε συζητηση για ασφαλιση κτλ. παει χαραμι.

Α ναι. Για ένα πραγμα μονο ειμαι κάθετος. Στην Ελλάδα ΔΕΝ ξερουμε τι παει να πει φιλοξενεια. Δεν εχουμε ΙΔΕΑ. Τελος.-

Edited by Lord Leon, 04 September 2017 - 23:23.

stasou%2520mygdala.jpg

#85658 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 05 September 2017 - 01:04

ελληνας---->γερμανια εδω δεν θα γραψω με pros & cons αλλα απλα θα πω οτι μεχρι πριν 2 χρονια ηταν ολα καλα.διαμονες ωραρια τροπος ζωης λεφτα και αλλα.αλλα τωρα ψαχνεται να γυρισει πισω μιας και εχουν αρχισει μειωσεις μισθων απολυσεις και αρχιζουν και η αυξησεις σε τιμες ενοικιων και προιοντων..

Οι μόνοι που δίνουν καλο μισθό σε Ελληνες που ζουν μόνιμα Γερμανία είναι ουσιαστικά οι Ελληνες εστιάτορες. Στην εστίαση πέφτουν τα περισσότερα λεφτά και οι επενδύσεις για Ελληνες. Αν και τελευταία οι Ελληνες της Γερμανίας τους Ελλαδίτες που πάνε να εργαστούν εκεί δεν τους πολυπάνε

#85659 Scarlet D.

Scarlet D.

Έχω δει και χειρότερα.

• Members
  • 244 posts
  • LocationΑθήνα, Χανιά

Posted 05 September 2017 - 03:13

Scarlet αγόρι μου καλό ξέρεις πως δουλεύουν ΌΛΕΣ οι κοινωνικές δομές στην σημερινή κοινωνία? Τίποτα από όλα αυτά τα "δωρεάν", δεν είναι δωρεάν. Τα πληρώνει όλος ο κόσμος που φορολογείτε είτε τα χρησιμοποιεί είτε όχι.
Στις νορμάλ χώρες, πληρώνεις το πανεπιστήμιο σου και μετά σε χτυπάει ένα graduate tax επειδή είσαι απόφοιτος, αντί να φορολογούν τους πάντες για να σπουδάζουν κάποιοι.

π.χ. Στην Αγγλία παίρνεις το Studen Loan σου, όλο δικό σου, και όταν αρχίσεις να βγάζεις πάνω από ένα ορισμένο ποσό που θα πρέπει να βγάζεις μιας και είσαι πτυχιούχος, αρχίζουν και παίρνουν αυτόματα ένα 8-10% του μισθού σου.

What is this you say? It sounds exactly like taxes you say? Επειδή είναι δομημένο με σχεδόν τον ίδιο τρόπο όπως τα PAYE taxes.

Ohhh really; Δηλαδη αυτό που μου λες ειναι οτι αν και τα πανεπιστήμια είναι "δωρεαν" για εμας τους φοιτητές, τα πληρώνουμε ΛΙΓΑ ΛΙΓΑ και οργανωμενα μαζι με τους υπολοιπους φορους οταν και αμα με το καλο βρουμε δουλεια και ΑΝ βρουμε δουλεια στην Ελλαδα. Χμμμ... να διαλεξω αυτό η να βρεθώ στο τέλος του ετους να χρωστάω κατι τριανταφευγα χιλιαρικά ενω δεν παιζει μια απο δουλεια; πιαστηκες στην λεξη "δωρεαν" που ειπα και μου το πας να κανεις ενα τρελο μονολογο λες και ειπα οτι ολοι οι Ελληνες βγαζουν τουλαχιστον 900 ευρο τον μηνα χωρις φορους. Για τους φοιτητες δωρεαν ειναι τα πανεπιστημια.

Αμα εγω αποφασισω μια μερα αφου τελειωσω το πανεπιστημιο μου να το σκασω για πχ γαλλια δεν θα χρωσταω σε κανεναν για την παιδια που πηρα απο το πανεπιστημιο.

Στην αμερικη που σου εδωσα ως παραδειγμα η κυβερνηση γι' αυτο το χρεoς μπορει να σου παιρνει μεχρι και 50% ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΟΥ για να εξοφλισεις το ποσο. Ο μεσος ορος του χρεους ανα ατομο στο student loan ειναι 30.000+. το 10% σε πειραξε nigga; ξανασκεψου πριν πας να το παιξεις μεγας διδασκαλος για να μου μαθεις το "πως δουλευουν ολες οι κοινωνικες ταξεις" βασιζομενος στην λεξη "δωρεαν" που ειπα.

Η Ελλάδα είχε επίπεδο ζωής λόγο δανείων και πρόσφερε "δωρεάν" τριτοβάθμια, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κτλ. που άλλες χώρες δεν μπορούν ούτε να το ονειρευτούν άσχετα που είναι δεκάδες φορές πιο εύπορες από την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονο δεν είχε την δυνατότητα να πληρώνει τις δόσεις της επειδή οι εξαγωγές της Ελλάδας είναι ελιές, μαστίχα και τουρισμός. topkek.

Συγνωμη που εχω το θρασσος να προσπαθω να βελτιωσω την πατριδα μου αντι να της φερομαι σαν βομβα που προκειται να εκραγει ε; Εδω θα είμαστε να προσπαθουμε κι αμα μου δωθει η ευκαιρια, ε... παω και το ταξιδακι μου
Anyway, αν είχες ταξιδέψει έστω και λίγο να δεις πως είναι ο κόσμος έξω δεν θα είχες το θράσος να λες "εε δεν είναι και τόσο άσχημα στην Ελλάδα, και στην Γερμανία/Αγγλία/Ολλανδία υπάρχουν προβλήματα".[/quote]

Δεν εχω ασχοληθει με τα εσοδα και τα εξοδα της Ελλαδας οποτε δεν μπορω να πω κατι λεπτομερες πανω σε αυτο, το μονο που μπορω να υποθεσω ειναι οτι δεν ξυπνησε μια μερα και ειπε καποιος αρμοδιος "α θα κανουμε δωρεαν τα πανεπιστημια" και καπουτ. Στηριχθηκαν λογικα σε ερευνες που ελεγαν οτι αυτο το εργο μπορει να στηριχθει οικονομικα. To οτι απο τοτε εχουν αλλαξει δραματικα τα πραγματα ειναι αλλουνου παππα ευαγγελιο

Nigga, get real. Τα προβλήματα των χωρών αυτών δεν κάνουν καν register σαν πρόβλημα σε σχέση με το τσίρκο που είναι η Ελλάδα. C.L.O.W.N.F.I.E.S.T.A
Όσο για την Αμερική μιλάς χωρίς να έχεις ούτε υποτυπώδη ιδέα περί της πολιτικής σκηνής που έχει φέρει τα πράγματα σε αυτό το σημείο. Η Αμερικανική καθημερινότητα και πολιτική σκηνή είναι τόσο διαφορετική από την δική μας που δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης.
Ναι ο ορός είναι 135 δολάρια επειδή με την πρώτη ευκαιρία οι ασφαλιστικές και άλλοι φορείς κηρυσούν ανίκανοι να πληρώσουν το ποσό οπότε το νοσοκομείο καταλήγει να παίρνει το 1/10 το αρχικού κόστους στην απόδειξη.
Τα πανεπιστήμια κοστίζουν σε αυτούς που σπουδάζουν επειδή δεν ξέρω κατά πόσο είναι δίκαιο να φορολογείς τον ψαρά στην Ύδρα και με αυτά τα λεφτά να πληρώνεις για την θέση που έχει ο τυπάς από την Εκάλη στην εντελώς "δωρεάν" φιλοσοφική σχολή Αθηνών.
Και αν ήξερες τι είναι το lobbying δεν θα σου φαινόταν και τόσο περίεργοι οι αυστηροί νόμοι της Αμερικανικής κοινωνίας που στέλνουν τόσο μεγάλο ποσοστό του κόσμου στην φυλακή.

Ε μόλις ανέπτυξες τα παραδείγματα που έδωσα και εξήγησες γιατί η Αμερική είναι κι ένα mega-μπορντελο. Εδω συμφωνούμε, δεν εχω ιδέα για τα πολιτικα παρασκήνια, δεν με νοιαζει πως κατεληξαν σε αυτην την κατασταση, το θεμα ειναι οτι κατέληξαν και οτι υπαρχει προβλημα που οφειλεται πολλες φορες στην λαμογια (βλεπε Sally May) και στην οχι-και-τοσο-καλη-οργανωση της χωρας. Οπως και τα περισσοτερα Αμερικανακια που οταν τους μιλαω μου λενε "pay debts and shut up" (ναι, εχει γινει), ετσι απλά χωρις να νιωθουν.αυτο που βλεπω παραεξω μετραει χωρις να με νοιαζει καν, ευλογος, πως εφτασαν αυτοι σε αυτην την κατασταση, οπως και κανεναν απο το εξωτερικο δεν τους ενδιαφερει πως φτασαμε εμεις σε αυτην την κατασταση και μας εχουν σταμπαρει τοσο ασχημα. 

Hey, It's not perfect but it works. Δεν ξέρω αν το έχεις πάρει χαμπάρι τόσο καιρό αλλά ο τρόπος ζωής του καλοπερασάκια  Έλληνα με όλα τα "δωρεάν" δεν είναι εφυκτός για μια μικρή χώρα χωρίς εξαγωγές σαν την Ελλάδα.

ωπαα ρε μαν μιλησα για δωρεαν παιδια και εσυ μου βγαζεις οτι ειπα οτι ολα στην Ελλαδα ειναι δωρεαν κι εμεις απλα πρεπει να ειμαστε στις πισινες να χαλαρωνουμε. Εγω απλα εδειξα στον kenobi δεν ειμαστε το μονο μπουρδελο και οτι αν το ψαξεις λιγο θα βρεις παρα πολλες χωρες-μπουρδελο οπως η Αμερικη οπως ειπαμε. Απο εκει και περα με εχει καληψει επισης του ποστ του Lord Leon.

Edited by Scarlet D., 05 September 2017 - 03:56.

#85660 Takayama Yuichi

Takayama Yuichi

Anime Fan

• Members
  • 155 posts

Posted 05 September 2017 - 04:04

b182875-_4__1.jpg

#85661 vectrapearl

vectrapearl

κουρεας ο μεγας...

• Members
  • 534 posts

Posted 05 September 2017 - 09:51

Οι μόνοι που δίνουν καλο μισθό σε Ελληνες που ζουν μόνιμα Γερμανία είναι ουσιαστικά οι Ελληνες εστιάτορες. Στην εστίαση πέφτουν τα περισσότερα λεφτά και οι επενδύσεις για Ελληνες. Αν και τελευταία οι Ελληνες της Γερμανίας τους Ελλαδίτες που πάνε να εργαστούν εκεί δεν τους πολυπάνε

true...

ο θειος του κολλητου μου μεγαλομενος στο μποχουμ και εστιατορας παντα ειχε ελληνικο προσωπικο(συνηθως απο εκει για να εχουν και καλη γνωση της γερμανικης)αλλα και παιδια τα οποια ηρθαν βεβαια για κατι καλυτερο απο την ελλαδα...
καθε καλοκαιρι που ερχεται ελλαδα συναντιομαστε και τα λεμε μιας και με γνωριζει απο παιδακι...
σε προσφατη συζητηση καποια στιγμη τον ρωτησα για εναν συγκεκριμενο σερβιτορο που ειχε ελληνα που παντα μας ελεγε τρελες ιστοριες για αυτον...
μου ειπε οτι εφυγε για αλλη καλυτερη δουλεια και οτι σιγα σιγα δεν εχει πια ελληνες υπαλληλους..
την κανουν σιγα σιγα για αλλες δουλειες μιας και το σερβιτοριλικι-μαγειρας whatever δουλεια σε σχεση με το εστιατοριο τους κανει να νομιζουν οτι δεν αλλαξε και κατι αφου για αυτους ειδικα που ηρθαν απο ελλαδα για δουλεια το εβλεπαν μια απο τα ιδια(ακομα και που τα λεφτα στην γερμανια ηταν καλυτερα το μυαλο τους ηταν κολλημενο στην ιδιοτητα της δουλειας και οχι στο οικονομικο)..

#85662 Kai

Kai

Fluent in sarcasm

• Review Team
  • 2,725 posts

Posted 05 September 2017 - 10:14

Scarlet παρόλα αυτά μπορείς να πεις όντως με περηφάνια ότι η χώρα σου προσφέρει δωρεάν παιδεία όταν δαπανά 5,6 δισ σε αυτήν και οι πολίτες τις ξοδεύουν συνολικά τουλάχιστον 3,8 δισ σε φροντιστήρια είτε πρόκειται για αγγλικά, είτε για προετοιμασία πανελληνίων, είτε μαθήματα υπολογιστών, βοηθήματα κλπ και ότι παρότι υποτίθεται ότι εδώ μπορούν να λάβουν δωρεάν μόρφωση ένα πολύ μεγάλο ποσοστό επιλέγει παρόλα αυτά να στείλει το παιδί του να σπουδάσει στο εξωτερικό;

Να τη βράσω τη δωρεάν παιδεία, δηλαδή τη δωρεάν μόρφωση, όταν δεν υπάρχει ουσιαστική παιδεία. Γιατί δεν ξέρω πώς αλλά ο Έλληνας επί χρόνια, όχι όλοι, αλλά πολλοί, ένιωθαν λες και δεν πλήρωναν αυτοί και οι μισθοί των εκπαιδευτικών και όλα τα λειτουργικά έξοδα φύτρωναν σε δέντρα. Γιατί αν πραγματικά ήταν φωλιασμένη η ιδέα μέσα του ότι γι' αυτό το πράγμα πληρώνει ίσως να μην βλέπαμε τις φθορές και χίλιαδυο κακά παραδείγματα μέσα στο σχολείο. Επειδή δουλεύω σε βιβλιοπωλείο και έχω δει τι κόστος έχουν, θα ήθελα να ήξερα αν ο γονιός πλήρωνε στην αρχή τις χρονιάς τουλάχιστον 150-170 ευρώ για τους πρώτους τόμους των βιβλίων σε περίπτωση που το παιδί το κατέστρεφε αν θα ερχόταν η μάνα να κάνει καυγά στο σχολείο επειδή δε δίνουν νέο βιβλίο στον κανακάρη της που το κατέστρεψε "επειδή η παιδεία είναι δωρεάν" ή θα τα άκουγε ο ίδιος. Μάλλον ούτε θα μετέτρεπε και το πανεπιστήμιο/σχολείο του σε σκουπιδότοπο τόσο εύκολα.

Για να μη μιλήσουμε για τους καθηγητές που οι μισοί μπορεί να είναι μάλαμα αλλά οι άλλοι μισοί είναι να μην τους πετύχεις. Αυτά όμως γίνονται όταν δεν περνάς από καμία αξιολόγηση ή ακόμη καλύτερα αν έχεις και τα κονέ. Γιατί προφανώς ο ιδιωτικός υπάλληλος αξιολογείται συνεχώς αλλά καθηγητές για τους οποίους εκφράζονται σοβαρά παράπονα δεν τους ξεκουνάει κανένας. Ή το ακόμα πιο αστείο όταν στα πλαίσια "αξιολογήσεων" μαΪμου σχολικοί σύμβουλοι αξιολογούνται από άτομα με λιγότερη ειδίκευση από αυτούς γιατί ποιος ξέρει πώς χώθηκαν σε αυτή τη θέση. Και ακόμα πιο πάνω στους διευθυντές που δεν έχουν ιδέα να διαχειρίζονται καταστάσεις, δηλαδή να το βράσω το μεταπτυχιακό και το διδακτορικό στα θρησκευτικά ξέρω 'γω ή στην ιστορία αν δεν έχεις βασικές γνώσεις διοίκησης και έχεις τα θέματα γραμμένα στα μην πω τι. Θα ήθελα να ήξερα αν και στα ιδιωτικά όταν γίνονται παράπονα στον διευθυντή για σοβαρά θέματα εκείνος παίζει πασιέντζα στην ψύχρα μπροστά στους μαθητές και ούτε που γυρνάει να τους κοιτάξει.

Και όσο για το πόση έρευνα έχει γίνει για το θέμα της δωρεάν παιδείας θα πρέπει να ανατρέξεις αρκετά πίσω, αν δεν απατώμαι το '64 και διορθώστε με αν κάνω λάθος και τον Γ. Παπανδρέου που όντως είχε εισάγει πολλές μεταρρυθμίσεις και χτίστηκαν σχολεία, μπήκαν μαθήματα που δεν υπήρχαν ως τότε κλπ αλλά μιλάμε για 50+ χρόνια πίσω και η μόρφωση πρέπει να προσαρμόζεται σύμφωνα με τα νέα δεδομένα και όχι να την αφήνουμε στο έλεος του Θεού ή βασικά των πολιτικών παρατάξεων γιατί δε θέλει και πολύ νιονιό ούτε τεράστιες σπουδές για να καταλάβουμε επιτέλους ότι η παιδεία πρέπει να αποσπαστεί επιτέλους από τα πολιτικά και να αυτονομηθεί για να μην αλλάζει κάθε 4 χρόνια σύμφωνα με την πολιτική της κάθε κυβέρνησης, έχει καταντήσει εμετικό το θέμα.

Οπότε αντί να φέρνουμε το πιο "κακό" παράδειγμα που ξέρουμε, καλύτερα να κοιτάμε πώς θα μπορούσε να βελτιωθεί το δικό μας. Γιατί αν με το δωρεάν παιδεία θεωρείται και το περνάω όπου κάτσει με τα μόρια και πρέπει να πληρώσω στέγαση με όλα τα άλλα έξοδα που έρχονται ενώ δεν έχω τη δυνατότητα ή να χάσω μια χρονιά να ξαναδώσω ούτε κι αυτό το λες και ό,τι καλύτερο το λες; Γιατί γι' αυτούς που μπορούν να πληρώνουν οι γονείς μπορεί να τους φαίνεται μέλι γάλα αλλά για όσους δουλεύουν για να το κάνουν πάλι τα έχουν βάλει από την τσέπη τους τα λεφτά, όταν θα μπορούσε πχ να υπήρχε σύστημα να δίνει εξετάσεις στην πόλη του με ανεκτά δίδακτρα τον χρόνο. Για να μην μιλήσουμε ότι από εδώ οι μισοί βγαίνουν από τα πανεπιστήμια με εντελώς θεωρητικές γνώσεις και μια πρακτική που μπορεί να καταλήξει και άσχετη με το αντικείμενο του όταν αντίστοιχα σε αγγλικό πανεπιστήμιο, ο ξάδερφος μου για να βγάλει τη σχολή, πέρα από την πρακτική του, έπρεπε υποχρεωτικά να περάσει στο 3ο έτος από έναν χρόνο εκπαίδευσης μέσα σε κάποια συνεργαζόμενη με το πανεπιστήμιο εταιρεία για να εφαρμόσει πρακτικά τις γνώσεις του. Κι αυτό φαντάζομαι είναι μόνο ένα από τα πολλά παραδείγματα για το πώς βλέπουν την εκπαίδευση έξω και πόσο αγγαροδουλειά γίνεται εδώ πέρα από τους περισσότερους, ακόμη κι όταν υπάρχουν άτομα που πραγματικά θέλουν να διδάξουν και να κάνουν κάτι καλύτερο αλλά δεν ευνοούνται ιδιαίτερα από το σύστημα. 

ySss0UF.jpg

#85663 GhostPrince

GhostPrince

夢遊病者

• Members
  • 2,161 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 05 September 2017 - 11:53

Aν και με κάλυψε χ10 η Και με το παραπάνω ποστ...

Πέρα της όλης κακής οργάνωσης και έλλειψη γνώσης απ'τους τους περισσότερους για το τι σκατά συμβαίνει στην "εκπαίδευση" σ'αυτη τη χωρα γενικότερα, απο την μία σου δίνουν μ'αυτο τον τρόπο την ευκαιρία να σπουδάσεις ακόμα κιαν δεν είσαι απο εύπορη οικογένεια, απ'την άλλη αρχίζει η μανία σπουδων και μη ποιοτικών σπουδών όταν δηλώνει ο καθένας ότι του ρχεται απλα για περάσει κάπου και συνεχίζει απλα για να πάρει ένα πτυχίο που κατά ένα μεγάλο ποσοστό δεν τον ενδιαφέρει και συνεχίζει σε μια δουλιά που δεν τον ενδιαφέρει ή μπαίνει και μέσον για να γκρινιάζει μέχρι τη σύνταξη, όταν γίνονται χιλια δυο που δεν έχουν σχέση με την actually εκπαίδευση ή το πως περνιούνται κάποια μαθήματα λόγο "βαρεμένων" καθηγητών που η νοοτροπία συνεχίζεται και σε δουλειές αργότερα μη κλάσω. 

Από την άλλη όταν μπαίνει το χρήμα στη μέση και συνεντεύξεις και λοιπά , σταματάει η αχαριστία μεν κατά ένα ποσοστό γιατι μάλλον πονάει όταν αντιλαμβάνεσαι τα έξοδα καλύτερα, αλλά γίνεται bushiness, είτε είναι σχολείο, είτε σχολή. Επενδύεις στο παιδί σου ή τον εαυτό σου αναλόγως και την κατάσταση του καθένα.  Λίγο πολύ πέρα απ'το εξωτερικό το έχουν και τα ειδιωτικά  ακόμα και στην Ελλάδα αυτό το σύστημα, ίσως σε αρκετά χειρότερη μορφή αλλά είναι η ίδια ιδέα. Το να υπάρξει μια προσβάσιμη εκπαίδευση για όλους αλλα με δίδακτρα ίσως είναι λίγο ουτοπικό για οποιαδήποτε κοινωνία, μιας και βλέπεις ποσά σχολών απτα 3 χιλιάρικα στα 80χιλιάρικα και φεύγα.  Το να πάει ένας μέσος ή και φτωχός στην σχολή των 60 η των 80 για τις καλύτερες σπουδές μάλλον σημαίνει να χρεωθεί το παιδί για τα επόμενα 20 χρόνια ή κιόλη η οικογένεια με δάνεια... Προφανώς ευνοούνται αυτοί που έχουν την οικονομική δυνατότητα και περιορίζεις την "μπλεμπουρία" απ'το να σπουδάσει σε μια "αξιόλογη" σχολή/σχολείο.  Ωστόσο ότι και να λέμε οι ακριβές σχολές, έχουν και τις σωστές υποδομές, την φύλαξη, το προσωπικό πολλές φορές, το όλο σύστημα , την υποστήριξη για επαγγελματική αποκατάσταση πολλές φορές, τα μαθήματα, κλπ...Ότι πληρώνεις παίρνεις σ'αυτή τη ζωή υποθέτω. Αυτό που κατάφερε η ελληνική εκπαίδευση στην ουσία μάλλον δεν ήταν να δώσει σ'όλες τις τάξεις ανθρώπων την ευκαιρία ποιοτικών σπουδών αλλά μια υποβάθμιση των πάντων σε ένα επίπεδο για όλους που αν το καλοσκεφτείς τα έξοδα που έχουν που τα πληρώνει όλος ο λαός λόγο κακής οργάνωσης και προσωπικού δεν ισοφαρίζονται με καμία ποιοτική εκπαίδευση + τις χιλιάδες σχολές που ανοίγουν, λες κι'είμαστε χωρισμένοι σε κλίκες, και βλέπεις ένα χάος στα περισσότερα πανεπιστήμια και σχολεία. Ας υπήρχαν μόνο 2 αρχιτεκτονικές πχ, αλλα να ήταν με όλα όσα χρειάζονται για να στηριχθούν. Λόγο αχαριστίας του και καλά δωρεάν βλέπεις κι'απτη μεριά των φοιτητών ακόμα να κλέβουν και σπάνε ότι βρούνε, καθηγητές να λαδώνονται ή απλα να μην ενδιαφέρονται να διδάξουν επειδή τους μειώθηκε λίγο ο μισθός τους τα τελευταία χρόνια...Ας μην υπολογίσω αυτούς που μπήκαν με μέσον για τον "καλό κάποτε μισθό" ενώ δεν είχαν πρόθεση διδασκαλίας εξαρχής ή βγάζουν το άχτι τους επειδή έζησαν τα ίδια χάλια κιοι ίδιοι στα φοιτητικά τους χρόνια. Τώρα που έχουμε φτάσει στο σημείο που φτάσαμε και ουσιαστικές χρηματοδοτήσεις απτο "κράτος" δεν υπάρχουν όσους φόρους κιαν ρίξεις, φάνηκε καλύτερα το πραγματικό πρόσωπο πολλών αλλα και του όλου συστήματος γενικότερα. Ακόμα και στις καλών τεχνών που είναι κατά ένα μέρος πιο αυτοτελής σε σχέση με άλλες σχολές συναντάς τα ίδια και χειρότερα, μακάρι να πληρώναμε οι ίδιοι κάποια πράματα, ίσως να μας έδινε περισσότερα υλικά ή να χε λεφτά να πληρώσει τα μοντέλα η σχολή μετα και να μην πέφτανε οι λάμπες την ώρα που σχεδιάζεις, αντί να  ρίχνουμε το φταίξιμο στο κράτος, καθηγητές-φοιτητές μαζί , ή να περιμένουμε να τα γεννήσει ο πελαργός τα λεφτά, ενώ λεηλατούμε τον ήδη διαλυμένο απ'τους προηγούμενους χώρο.  Αλλά αυτά δεν σταματάνε στην εκπαίδευση μόνο, όταν οι συγκοινωνίες αποφασίζουν να κάνουν απεργία μισό μηνά εισβάρος όλων επείδη δεν τους πλήρωσε καλά το κράτος το τελευταίο 6μηνο, για να πληρωθούν για 2 μήνες και να ξαναγίνει το ίδιο μετά. Όταν οι συγκοινωνίες δεν συντηρούνται καν και δεν μιλάει κανείς. Οταν ο ένας λαδώνει τον άλλον με μετοχές και αηδίες. Αχαριστία και υπερβολική ελευθερία σ'όλους τους τομείς. Αν βλέπαμε τα πράματα διαφορετικά και δεν κοιτάγαμε μονίμως μόνο την πάρτη μας, ίσως να λειτουργούσε το "δωρεαν" καλύτερα στη χώρα.

Edited by GhostPrince, 05 September 2017 - 11:55.

フカフカ

#85664 Scarlet D.

Scarlet D.

Έχω δει και χειρότερα.

• Members
  • 244 posts
  • LocationΑθήνα, Χανιά

Posted 05 September 2017 - 13:06

b182875-_4__1.jpg

Εμπεριστατομένη άποψη με ορθά δεδομένα. Ας πάμε όμως τώρα σε κάποιον που όντως θέλει να κάνει σωστό διάλογο

τώρα @kai

Τα περισσότερα απο αυτά που λες είναι σωστά αλλά με αυτήν την λογική τίποτα δεν είναι δωρεάν και όντως ισχύει. Θέλω να δούμε λίγο πως καταλήξαμε να μιλάμε γι' αυτο το θέμα.
Ο LethalMike ήθελε συμβουλες για το πως να προχωρήσει στην καριερα του και στον επαγγελαματικο του χώρο, του έδωσα μια άποψη και του είπα οτι και οι έξω χώρες δεν είναι η γη της επαγγελιας, οτι θα πρεπει να δουλεψει σαν σκυλος κι εκει και οτι επειδη η Ελλάδα είναι μπουρδέλο δεν σημαίνει οτι είναι ΤΟ ΜΟΝΟ μπουρδελο, απλά είμαστε χειρότερης ποιότητας μπουρδελο. Ο kenobi στηριχθηκε σε αυτό πηγαινοντας στα πολιτικα και κάνοντας έναν εύλογο μονόλογο όπου και εγώ του απάντησα στην δική μου άποψη ονομάζοντας παραδείγματα απο χώρες σαν την Αμερική, μάλιστα σε ένα ποστ σύγκρινα ΤΑ 30.000+ ΔΟΛΛΑΡΙΑ που χρεώθηκε καθε 22 χρονος φοιτητης σε μια ολόκληρη γενια Αμερικάνων και τις κυρώσεις που έρχονται μαζί με το χρέος, με την φαινομενικά δωρεάν παιδιά που προσφέρει το κράτος, ακόμα και να βάλεις φροντιστήρια κτλ κτλ 30.000 ΔΕΝ βγαίνουν, αν και μίλησα αποκλειστηκα για τα πανεπιστήμια. Ασχετα αν είμαστε οικονομικά χάλια, άσχετα με στεγαστικα και τέτοια (που αυτά είναι κοινά προβλήματα για όλες τις χώρες και η Ελλάδα προσφέρει σε άτομα μη ευπόρης οικογένιας δωρεάν φαγητο καθημερινά καλής ποιότητας και πολλές φορές αν είναι τυχεροι δωρεάν στέγαση.) Τώρα τι έγινε; ο takayama είδε την λέξη "δωρεάν" στην παιδία μας και τίλταρε, χωρις να βλέπει το όλο νοημα του ποστ και βάζοντας μέσα το χρέος, τις εξαγωγές τις ελλάδας κτλ κτλ κτλ. (και εδώ ένας άλλος παρεξηγήθηκε επειδή κάπου στο ποστ μου διάβασε οτι ο Σεφερλης είναι κακός ηθοποιός ενω στο ποστ μου μιλούσα για τον Ποτσέπη και δεν ανέφερα καν τον Σεφερλη) προφανώς αν είναι να το πάμε ετσι δεν θα τελειωσω ΠΟΤΕ να δίνω εξηγήσεις.

Το οτι πολλοί καθηγητές στην Ελλάδα δεν νιώθουν απο παιδία και κάνουν αλαλουμ τριουμ γυαλουμ δεν έχει να κάνει για κανένα λόγο το οτι η παιδία στα σχολεία είναι δωρεάν. Έχει να κάνει με το ήθος του ανθρώπου. Ξέρω άτομα καθηγητές ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ οι οποίοι ψάχνουν απεγνωσμένα μια θέση σε κάποιο σχολείο έτσι ώστε να μην ζουν με ιδιαίτερα και μέσα στο σχολείο έχουμε τον γελοίο που έχει πάθει τα παιδιά μια ώρα να κάθονται χωρίς να μαθαίνουν κάτι σοβαρό. Επίσης στο σχολείο γνώρισα καθηγητες ΑΨΟΓΟΥΣ οπού με τον λέγειν τους σε έπειθαν να ασχοληθείς με το μάθημα  και να μην το βλέπεις απλά σαν μια κενή ώρα της ζωής σου που ποτέ δεν θα πάρεις πίσω.

#85665 GhostPrince

GhostPrince

夢遊病者

• Members
  • 2,161 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 05 September 2017 - 13:21

Aυτό που πλασάρεται ότι γλιτώνεις ουσιαστικά είναι τα έξοδα της συντήρησης της σχολής ή του σχολείου και τον μισθό των καθηγητών που αλλού θα το πλήρωνες ως φοιτητής και όχι το κράτος. Αλλά αν τα δίνεις σε εξωτερικούς παράγοντες ή σε φόρους δεν ξέρω κατά πόσο τα γλιτώνεις όντος σπουδάζοντας ο ίδιος. Πιθανόν να μην σου φύγουν τα 30χιλιάρικα αλλα ενα 10ρι το χεις δώσεις μέχρι να αποφοιτήσεις. (φροντηστήρια, τετράδια, σπίτι αν δεν δικαιούσαι εστία κτλ) και αναλόγως την σχολή πολλές έχουν πολλά περισσότερα εξωτερικά έξοδα απο άλλες.  Αλλα δεν στοιχίζουν όλλες οι σχολές στο εξωτερικό 30 χιλιάρικα φεύγα, υπάρχουν και με πολύ χαμηλά δίδακτρα, η ποιότητα και το όνομα δεν είναι ίδιο. Στο δικό μου παράδειγμα, αν σκεφτώ τι δίνω για χρώματα κάθε χρόνο και τι έδωσα για να μπώ από τα χαζοφροντήρια που πέρασα και νωρίς φαντάσου άλλοι , μαλλον το χω πληρώσει το 5ετές ήδη, οπότε στο μυαλό μας είναι το δωρεάν μάλλον κιεδώ ακόμα. Ισα Ισα για την αίσθηση ότι μας προσφέρεται κάτι, μετά βλέπεις τις υποδομές των σχολών και χαίρεσαι.

フカフカ