Εσύ ακόμα δεν έχεις καταλάβει τι λέμε και πιστεύεις ότι το πρόβλημα που πάει κάποιος έξω είναι ο μισθός και αν θα το παλέψει εδώ πρώτα γιατί φίλοι-οικογένεια και προσθέτω θάλασσα, καιρός κλπ γραφικά.
Όταν ακούς ότι πεθαίνει κόσμος στην επαρχεία στην Ελλάδα του 2017 επείδη δεν υπάρχουν οδήγοι ασθενοφόρων (2 περιστατικά φέτος σε Ήπειρο και Χαλκιδική). Το επιχείρημα φίλοι-γνωριμίες κλπ. πάει περίπατο ΑΠΛΑ.
Αν μπορούσα να πάρω την οικογενειά μου έξω θα την έπαιρνα πραγματικά.
1) Θέλω αν κάνω παιδιά (φτου φτου
) να τα πηγαίνω σε ένα σχολείο με νορμάλ εγκαταστάσεις.
2) Να μην αλλάζουν οι φόροι μέρα παρά μέρα. Να μπορώ να κάνω ένα πλάνο με ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ.
3) Να φτάσω σε αυτό το περιβόητο 10-15 lvl και τα λεφτά που δίνω σε φόρους να τα βλέπω με έργα.
και πολλά άλλα...
Τέτοιες νοοτροπίες ρόδας-τσάντας και κοπάνας μας φέρανε εδώ. Όσο περισσότερο κάθομαι έξω και γυρνάω για διακοπές τόσο περισσότερο βλέπω το πόσο πίσω είμαστε σε νοοτροπία.
Αλλά ναι ξέρω φίλοι-γνωστοί και ένας γνωστός μου από γερμανιά μπλα μπλα μπλα.
Καταλαβαίνω ότι για κάποιον το να πάει έξω μπορεί να είναι ένα μεγάλο και δύσκολο βήμα. Αλλά το να βάζει τον όλο σάπιο κοινωνικό ιστό κάτω από το χαλί για τους φίλους και μόνο ΑΝ δεν βρει δουλειά εδώ θα σκεφτεί εξωτερικό αν μη τι άλλο φαινεται παιδικό. (Καλά μιλάμε και για ενδεχόμενο καλής δουλειάς στην Ελλάδα lol)