Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * - 33 Ψήφοι

The Black Hole

• Please log in to reply
94111 replies to this topic

#85531 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 Δημοσιεύσεις:
  • LocationRealm of perdition

Καταχωρήθηκε 16 Αύγουστος 2017 - 01:10

Η εμπειρία είναι κριτήριο ορθοτητας, διοτι αν δεν εχεις ζησει κατι δε μπορεις να το καταλαβεις πληρως.
Δεν ειναι ευκολο καθολου να παρεις ευκολες μεθοδους φυγης οταν ο εγκεφαλος σου εχει υποστει σοκ και δεν υπαρχει σταλα ντοπαμινης, σεροτονινης κλπ εκτός κ αν ντοπαρεις τους Κάπα υποδοχείς σου με διαφορα "φαρμακευτικα".
Ο ψυχολογος ψαχνει να σου βρει το προβλημα, και σε καθοδηγει να βρεις τη γαμημενη πορτα μεσα στο κεφαλι σου να τη κλείσεις, και επειδη ειναι χαζος και πληρωνεται για αυτο σε καθοδηγει σε αλλη πορτα και εσυ σα μαλακας την ανοιγεις.
Ποτε δε λυνεις το προβλημα σου δημιουργόντας καινουρια εκτος και αν ο ψυχολογος ειναι καλος, το ρισκάρεις; Εχεις τα λεφτά; Θα πας στο Νοσοκομειο που ολοι ειναι "παρτε τον εναν χτυπα τον αλλον"; Να περιμένεις 2 εβδομάδες ενώ όλα καταρρέουν γυρω σου; Αυτοι οι ανθρωποι σε αυτη τη κατασταση που δεν εχουν κ λεφτα τι κανουν;
Θα στο πω εγω, ναρκομανείς και πεταμένοι.
Εισαι φοιτητης και τη βγαζεις με 50ρικο τη εβδομαδα μα χρειαζεσαι και ψυχολογους να πληρωσεις. Να σε δω εκει.
Προφανώς δε ξερεις τιποτα. Δεν υπαρχει πραγματικοτητα ειναι φτιαχτή. Ο καθένας χτίζει τη δικιά του.

Πιστεύω ότι σκοπός της τέχνης και της επιστήμης είναι να ανοίγει πόρτες, όχι να τις κλείνει. Για αυτό και επιμένω στο ότι το να κλείνεις πόρτες δεν είναι παρά κάτι προσωρινό, και για αυτό η εμπειρία του κλεισίματος της πόρτας δεν πρέπει να είναι και τόσο παραδειγματική, γιατί όταν η πόρτα ξανανοίξει δε ξέρεις αν πραγματικά θα σε βρει δυνατότερο ή ακόμα πιο αποδυναμωμένο. Όταν ο εγκέφαλος σου είναι μια τέτοια κατάσταση χρειάζεται φάρμακα ακριβώς γιατί δεν είναι έτοιμος να επεξεργαστεί την εμπειρία της ψυχανάλησης ή ακόμα και της ίδιας της καθημερινότητας. Τα φάρμακα δε χρειάζεται να οδηγήσουν σε εθισμό, μπορούν να έχουν προσωρινή λειτουργία, αρκεί να συνοδεύονται από ψυχανάλυση. Από τη μια ρισκάρεις να πεις ότι έχεις επιλογή στο αν θα πάρεις φάρμακα ή όχι, από την άλλη παρουσιάζεις αναπόδραστες συνθήκες. Εγώ έτσι κι αλλιώς έθεσα την προϋπόθεση ότι κάποιος έχει περιθώρια επιλογής. Προφανώς όταν αυτά δεν υπάρχουν πχ για οικονομικούς λόγους, η εύρεση λύσης είναι ακόμα δυσκολότερη. Αυτό έχει να κάνει περισσότερο με την απουσία δημόσιας υγείας ή το βαθμό της ασθένειας παρά με το αν οι (ιδιωτικοί τουλάχιστον) ψυχολόγοι σε τρελένουν περισσότερο από το να μην τους επισκευτείς.

Προσωπικά δεν είμαι υπέρ ούτε των φαρμάκων ούτε τόσο των ψυχολόγων γιατί θεωρώ ότι η ψυχολογία είναι σε μεγάλο βαθμό θέμα κοσμοθεωρίας και ότι τα προβλήματα δεν έχουν πάντα λύση χωρίς να χρειαστεί κανείς να πει ψέμματα στον εαυτό του, για αυτό και είναι καλύτερα να μένουν χωρίς λύση και να δέχεται κανείς τις συνέπειες. Όμως, αναγνωρίζω ότι αυτό αφορά την κατηγορία ανθρώπων με ψυχολογικά/υπαρξιακά/ηθικά προβλήματα που δεν οφείλονται σε ασθένειες και εξαρχής δεν χρειάζονται φαρμακευτική αγωγή. Το ότι εγώ δεν δοκίμασα ποτέ να πάρω αγωγή ούτε επωφελήθηκα τρομερά από χρόνια αραιών επισκέψεων σε ψυχολόγο δε σημαίνει ότι μπορώ να κρίνω το αν κάποιος άλλος χρειάζεται ψυχίατρο ή ψυχολόγο ή διαλογισμό ή οτιδήποτε γιατί δεν είμαι αρμόδιος για να κρίνω τις δικές του συνθήκες ούτε τις μεθόδους που ενδεχομένως ήταν αχρείαστες για εμένα. Όλα αυτά γιατί μιλάω από την προνομιακή θέση του ότι προφανώς εξαρχής η κατάσταση μου δεν ήταν αρκετά "σοβαρή" ή επίγουσα ώστε να χρειαστώ αυτό που χρειάζονται άλλοι. Η προσωπική εμπειρία και η προσωπική μου στάση απέναντι στη ζωή αφορά εμένα και δε λέει και πολλά για το status της ψυχιατρικής ή της ψυχολογίας. Επίσης, το ότι αυτή την περίοδο είμαι "οκ" μέσω "εσωτερικής υπομονής" δε σημαίνει ότι αυτό θα παραμείνει ακέραιο για πάντα ή ότι έχω λύσει το πρόβλημα μου. Απλώς το αντιμετωπίζω όπως θεωρώ ότι μου ταιριάζει και υφίσταμαι τις συνέπειες, όλα αυτά γιατί είμαι αρκετά "τυχερός" ώστε να έχω επιλογή, συνειδητότητα, και περιθώρια λάθους. Άλλοι άνθρωποι μπορεί να μη τα έχουν αυτά, για αυτό και για εκείνους η ψυχιατρική μπορεί να είναι "μονόδρομος". Και αυτό δεν είναι μια φτιαχτή πραγματικότητα την οποία έχτισαν εκείνοι. Απλώς έρχεται και δε τους δίνει περιθώρια διαφυγής.

Μέσω διαλογισμού βρίσκεις τον εαυτό σου. Από τη στιγμή που ξεκινήσεις να προσπαθείς σε αυτό το τομέα σημαίνει ότι η πρόθεση σου είναι να γίνεις ένα με εσένα χωρίς να είσαι διχασμένος εσωτερικά.
Δεν εχει να κανει μονο με χαλαρωση και αποβολη αγχους.
Αλλά και μέσω αυτου, μολις αποβαλεις το αγχος εχεις τη δυνατοτητα να βαζεις τα πραγματα στη θεση τους μεσα στο μυαλο σου.
Σαν ενα καραβι σε φουρτουνα που ολα πεφτουν σπανε και κουνιουνται μεσα στους χωρους ενδιαιτησης, οταν κοπάσει ομως εσυ βαζεις τα πραγματα στη θεση τους, και τα δενεις πιο σφιχτα για την επομενη φουρτουνα. Μόνο που μερικά θα σπάσουν για πάντα οπότε μερικά κομμάτια του εαυτού σου θα τα χάσεις για παντα. Βεβαια αυτο δε σημαινει οτι δε μπορεις στη θεση τους να πλάσεις καινουρια. Το θέμα είναι τι θα κάνεις μόλις σπασουν ολα μαζι; Η πραγματικότητα που νόμιζες οτι ηξερες απλα θα εξαφανιστει.

Προσωπικά είμαι ιδιαίτερα δύσπιστος απέναντι στην οικειοποίηση του διαλογισμού από το σύγχρονο δυτικό πολιτισμό και τις ερμηνείες που δίνονται σε κάποιες αρχές που συναντώνται στην ανατολική σκέψη. Τα επίπεδα συνειδητότητας που καθορίζουν την έννοια του "εαυτού" δεν είναι καθόλου απλό και αυτονόητο πράγμα. Όταν ο άνθρωπος είναι αποκομμένος από τη φύση και αντιλαμβάνεται τον "εαυτό" σαν κάτι συγκεκριμένο, ξεχωριστό από τη φύση, με επιθυμίες, δικαιώματα και ιδιομοτροπίες, δε νομίζω ότι μπορεί πραγματικά να πάψει να είναι κατακερματισμένος. Η ίδια η ανάπτυξη του πολιτισμού μας μας έκανε έτσι, και πιστεύω ότι δε γίνεται κανείς να βρει τον εαυτό του και να ξεπεράσει τα προβλήματά του γιατί ο ίδιος ο εαυτός είναι ένα πρόβλημα. Αν δεν πετάξουμε από πάνω μας τα βαρίδια της ιδιοκτησίας, των ατομικών δικαιωμάτων, των ατομικών επιθυμιών και ιδιοτροπιών, αν δεν αποφασίσουμε να καταργήσουμε τη σημασία του εαυτού μας, δεν πιστεύω ότι μπορούμε να γλιτώσουμε από τις κατάρες που αυτός κουβαλάει. Αλλά ζούμε σε έναν πολιτισμό που μας βομβαρδίζει με υποσχέσεις, επιβραβεύοντας συνεχώς τις αδηφάγες ανάγκες μας και τις ιδιωτικές μας μικρότητες. Για αυτό θεωρώ ότι όταν υπάρχει περιθώριο έστω για ελάχιστο διαλογισμό, ο νους δεν μπορεί πια να στρέφεται μονάχα προς τα μέσα αλλά και προς τα έξω, στα μεταφυσικά, ηθικά, πολιτικά και πολιτισμικά. Αυτά είναι που καθορίζουν το τι είμαστε. Και το μέσα, ακόμα και να το βρεις, αυτό δεν αρκεί για να το αλλάξεις.

O6rrvsU.jpg

#85532 LethalMike

LethalMike

I'm not Sober, I will never be..

• Members
  • 303 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΡόδος, Χανιά

Καταχωρήθηκε 16 Αύγουστος 2017 - 01:58

Αυτο που δε καταλαβαινει κανεις ειναι οτι αυτα τα ατομα ειναι παντου απλα ολοι φοραμε μια μασκα τοσο στις κοινωνικες μας σχεσεις οσο και με τους ιδιους μας τους ανθρωπους γονεις κλπ.
Ειναι παντου, ζουμε αναμεσα μας. :P

ezgif.com-resize.gif

#85533 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Αύγουστος 2017 - 01:59

Αστείο να το λες σε εμένα αυτό.

O6rrvsU.jpg

#85534 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Αύγουστος 2017 - 06:33

Μικρή παρένθεση απλά επειδή αναφέρθηκε, η ψυχανάλυση είναι μία μόνο πολύ συγκεκριμένη μέθοδος ψυχοθεραπείας. Απλά το λέω γιατί μπορεί να συνδέουν κάποιοι το σύνολο των ψυχοθεραπευτικών μεθόδων με την παραδοσιακή ψυχανάλυση, που διαφέρει σημαντικά από τις προσεγγίσεις που επικρατούν σήμερα.

Ευχάριστα ενημερωτικό σχετικό βιντεάκι

Youtube Video

Και σε σχέση με την αποτελεσματικότητα των μεθόδων ψυχοθεραπείας και φαρμακευτικής αγωγής.

Youtube Video

p.s. Γειααα σε όλους btw :P, δεν ποστάρω συχνά, but I lurk in the shadows watching all... huehuehue

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Gilmaru: 16 Αύγουστος 2017 - 06:36

#85535 LethalMike

LethalMike

• Members
  • 303 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΡόδος, Χανιά

Καταχωρήθηκε 16 Αύγουστος 2017 - 16:56

Ενδιαφέρον.
Αλλα θα το πω ξανα πως οι ψυχαναλυτες είναι λίγοι και μετρημένοι στα δάχτυλα.
Αν καποιος ειναι τοσο καλος και μπορει να βγαλει ακρη με το χαος καποιου αλλου καλώς.
Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι τα κανουν χειροτερα. 

ezgif.com-resize.gif

#85536 SpeedFreak

SpeedFreak

bored of harem

• Members
  • 205 Δημοσιεύσεις:
  • Locationκοντα στη μαμακα

Καταχωρήθηκε 16 Αύγουστος 2017 - 17:27

Ενδιαφέρον.
Αλλα θα το πω ξανα πως οι ψυχαναλυτες είναι λίγοι και μετρημένοι στα δάχτυλα.
Αν καποιος ειναι τοσο καλος και μπορει να βγαλει ακρη με το χαος καποιου αλλου καλώς.
Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι τα κανουν χειροτερα.

Τζόνι Lethal Ντεπ ήρεμα με την ψυχανάλυση. Μα ο ψυχαναλυτής  η ψυχανάλυση ίσα ίσα σε βοηθάει να ξεθαψεις απωθημένα ή καταπιέσεις
Με ποιό τρόπο θα μπορούσε να κάνει χειροτερη την κατασταση?
Εννοείς ότι θυμιζει σε κάποιον παλιές τραυματικές εμπειρίες και τον χαντακώνει συναισθηματικα?
Και εν τέλει οι περισσότεροι από αυτους που βιωνουν προβλ. καταστάσεις βιώνουν 'χάος', όπως λες, αλλά ο ειδικός ωσ τριτο προσωπο,συνηθωσ βλεπει κάποια μεμονωμενα γεγονότα που οδηγουν στο μπερδεμα και όχι οτι όλα ειναι χαος.
Κατα τη γνωμη μου βοηθα και πρεπει να βοηθα στην ιεραρχηση των προβληματων προς μειωση ομιχλης.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από SpeedFreak: 17 Αύγουστος 2017 - 12:50

Όσοι ζουν στη σκιά δεν τους θωρεί κανείς...

Μπρεχτ

#85537 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Αύγουστος 2017 - 19:01

Ένας κακός επαγγελματίας μπορεί πάντα να κάνει χειρότερη την κατάσταση. Οι ψυχολόγοι και οι ψυχίατροι δεν αποτελούν εξαίρεση και ούτε κάποιος το αμφισβητεί. Γι αυτό και σε όποιον γιατρό και να επιλέξεις χρειάζεται έρευνα και χρειάζεται και μία περίοδος να χτιστεί η εμπιστοσύνη. 

Όπως αν σπάσεις το πόδι σου θα πας στο νοσοκομείο έτσι και αν έχει πρόβλημα η ψυχή σου θα πας σε κάποιον που μπορεί να σε βοηθήσει να την επαναφέρεις. Και όπως και ένας κακός ορθοπεδικός μπορεί να γίνει αφορμή από το να χειροτερέψεις το πρόβλημα μέχρι το να χάσεις το πόδι έτσι και ένας κακός ψυχοθεραπευτής μπορεί να έχει αποτελέσματα από το να συνεχίσεις να σκέφτεσαι με τρόπο που δεν σε οφελεί μέχρι και το να υποτροπιάσεις να αναπτύξεις νέα προβλήματα κ.ο.κ. 

Η ψυχική υγεία δυστυχώς είναι ένας τομέας στον οποίο δεν δίνεται μεγάλη έμφαση γιατί σε αντίθεση με το σπασμένο πόδι δεν είναι κάτι το οποίο φαίνεται με την πρώτη ματιά. Πολλοί είναι αυτοί που θα πουν ότι δεν υφίσταται, ότι είναι θέμα θέλησης και ότι στο κάτω κάτω λες ψέμματα και αν ήθελες πραγματικά θα το είχες ξεπεράσει. Το οποίο είναι τόσο εξωφρενικό όσο στο να λες στον ασθενή με το σπασμένο πόδι ότι μπορεί να θεραπευθεί σε μία νύχτα με την δύναμη της θέλησης. 

Και η ίδια κατάχρηση που μπορεί να γίνει στην αντιβίωση και το σιρόπι για τον βήχα μπορεί να γίνει και σε όλες τις φαρμακευτικές αγωγές. Case in point το αγαπημένο σπρέυ μύτης Dexarhinaspray. Όλοι το αγαπούσαν, οι γιατροί το έδιναν με δισταγμό στη χειρότερη (και αρκετό βρισίδι) ο ασθενής την κατά έβρισκε γιατί ξεβούλωνε η μύτη άμεσα και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Μέχρι που ανεβήκαν οι φαρμακογενείς ρινίτιδες στα ύψη και όταν έγινε discontinued το φάρμακο έβλεπες μοναχικές ψυχές να περιπλανιώνται ξημερώματα στα φαρμακεία με τα μυξομάντηλα ψελίζοντας "ένα dexarhinaspray υπάρχει"; Αλλά μην πάρετε τον λόγο μου αρκεί να δούμε ότι υπάρχει meme γι αυτό. 

Σε περίπτωση που δεν έγινε κατανοητό πιο πριν. Αν κάποιος κατόρθωσε μόνος του να ξεπεράσει κάτι τόσο δύσκολο και τραυματικό που κανονικά θα χρειαζόταν παρέμβαση ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ!!! Χωρίς διάθεση ειρωνείας θεωρώ ηρωικό κάτι τέτοιο. Επειδή όμως θεωρώ και εξίσου ηρωικό να ξέρουμε να ζητάμε βοήθεια όταν την χρειαζόμαστε και επειδή όπως προείπα τα θέματα υγείας δεν πρέπει να πετιούνται έτσι ανέμελα προσοχή στις γενικεύσεις. 

#85538 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Αύγουστος 2017 - 20:09

Μικρή παρένθεση απλά επειδή αναφέρθηκε, η ψυχανάλυση είναι μία μόνο πολύ συγκεκριμένη μέθοδος ψυχοθεραπείας. Απλά το λέω γιατί μπορεί να συνδέουν κάποιοι το σύνολο των ψυχοθεραπευτικών μεθόδων με την παραδοσιακή ψυχανάλυση, που διαφέρει σημαντικά από τις προσεγγίσεις που επικρατούν σήμερα.

Ευχάριστα ενημερωτικό σχετικό βιντεάκι

Youtube Video

Και σε σχέση με την αποτελεσματικότητα των μεθόδων ψυχοθεραπείας και φαρμακευτικής αγωγής.

Youtube Video

p.s. Γειααα σε όλους btw :P, δεν ποστάρω συχνά, but I lurk in the shadows watching all... huehuehue

Εγώ αυτό το lurker το αγαπαω γιατι ποσταρει crash course. Μιαμιση ωρα παρακολουθησα Ανατομια και Φυσιολογια πριν λιγους μηνες και μετά η ύλη για τις εξετασεις για personal trainer εφυγε νερακι.

Γενικά η Ιριστελλα τα ειπε αψογα. ελαχιστα εχω να προσθεσω.

• Τα πράγματα με την ποιοτητα των ψυχοθεραπευτων δεν ειναι ασπρο μαυρο. Ναι, ειναι πολύ λίγοι οι πραγματικά καλοι αλλα ειναι εξισου μια χουφτα αυτοι που μπορουν να προκαλεσουν πραγματικο κακο και να σε "κάνουν χειρότερα". Εχω πολύ κοντινο μου προσωπο που εγινε χειροτερα. εχω ομως και πολλους που εγιναν καλυτερα. Και απειρους που στην τελική, είχαν εναν μαλάκα να τα λενε, που ξεραν οτι δεν θα πάει να τα πει σε φιλους και γνωστους. Κάτι ειναι και αυτο.
  • Το ότι κάτι ειναι εθιστικο δε σημαινει και οτι θα εθιστεις. Και αν εθιστεις δε σημαινει οτι δεν μπορεις να ξε εθιστεις. Αφηνοντας κατα μερους τα αστειακια μου με τα ναρκωτικά, ουσιες που μεταβαλουν τη συμπεριφορά σου ειναι απαραιτητες οταν ο ασθενης αρχισει να χανει επαφη με την πραγματικοτητα εστω και σε μικρο βαθμο ωστε να μπορεσει να επικοινωνησει επαρκως για να λειτουργησει η θεραπεια. Αν ακολουθησει της οδηγιες περι ποσοτητας χρονικων διαστηματων και μη συνδιασμου με άλλες ουσιες δεν παθαινει τιποτα. Αν πιστευει οτι δεν μπορει, πρεπει να το πει στον θεραπευτη του να εξετασουν εναλλακτικες προσεγγισεις.
  • Ο ψυχ, δεν "σου κάνει" τίποτα. Δεν ειναι παθητικη σχεση, ουτε καν αμφιδρομη: είναι ενεργητικη. Μπορει να σου φεγγει στα σκοταδια, να κοβει τα ξεροχορτα απο το διάβα σου, να παταει την ασφαλτο, But in the end of the day, you stil got to walk the walk.
  • Οι περισσοτεροι ανθρωποι που κραζουν τους ψυχ δεν φοβουνται μη γινουν χειροτερα, φοβουνται μην θεραπευτουν. Καθε κατασταση καλη ή κακη ενεχει μια εντροπια που μας πολεμαει σε καθε αποπειρα αλλαγής, εστω και μονο επειδη απλως τη συνηθισαμε. Η αλλαγή προκαλει φοβο, το άγνωστο προκαλει φοβο, και η πιθανοτητα να γινουμε καλα και να πρεπει να παρουμε την ευθυνη για τη ζωη μας αντι να κατηγορουμε "κάτι", προκαλεί ΤΡΟΜΟ. Το παραπανω ειναι στανταρακι σε καταθληπτικους (συχνα, όχι πάντα) και για αυτο οι κοντινοι οφειλουν να καταλαβουν οτι ειναι αρρωστοι και οχι πεσσιμιστες μηδενιστες μαλακοπιτουρες, και πρεπει να τους παιρνουν καμια φορά απο το χερακι και να περνανε μαζι την "πόρτα".

Γαματος δεν ειναι αυτος που μπορει μονος του, αλλά αυτος που μπορει να ζητησει βοηθεια οταν χρειαζεται. Και εξισου γαματος αυτος που μπορει να βοηθα σε αυτο που ο δικος του εχει αναγκη, όχι αυτο που θελει

stasou%2520mygdala.jpg

#85539 LethalMike

LethalMike

• Members
  • 303 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΡόδος, Χανιά

Καταχωρήθηκε 16 Αύγουστος 2017 - 23:31

• Οι περισσοτεροι ανθρωποι που κραζουν τους ψυχ δεν φοβουνται μη γινουν χειροτερα, φοβουνται μην θεραπευτουν. Καθε κατασταση καλη ή κακη ενεχει μια εντροπια που μας πολεμαει σε καθε αποπειρα αλλαγής, εστω και μονο επειδη απλως τη συνηθισαμε. Η αλλαγή προκαλει φοβο, το άγνωστο προκαλει φοβο, και η πιθανοτητα να γινουμε καλα και να πρεπει να παρουμε την ευθυνη για τη ζωη μας αντι να κατηγορουμε "κάτι", προκαλεί ΤΡΟΜΟ. Το παραπανω ειναι στανταρακι σε καταθληπτικους (συχνα, όχι πάντα) και για αυτο οι κοντινοι οφειλουν να καταλαβουν οτι ειναι αρρωστοι και οχι πεσσιμιστες μηδενιστες μαλακοπιτουρες, και πρεπει να τους παιρνουν καμια φορά απο το χερακι και να περνανε μαζι την "πόρτα".

Να! Τώρα με καταλαβαίνεις. Κάτι τέτοιες προσεγγίσεις κάνουν και οι ψυχολόγοι και μπερδεύουν τον ασθενή. Εμένα προσωπικά με έκανες να αναρωτηθώ και να αρχίσω να αμφιβάλλω για εμένα. Το θέμα όμως είναι ότι η αμφιβολία δε σε βοηθάει λεοντα. Σε κάνει χειρότερα, σε βγαζει απο το δρομο σου, σε αλλάζει.
Το χάος και το άγνωστο είναι τα πιο όμορφα πράγματα γιατι εμπεριέχουν μυστήριο. 

Γαμάτος ειναι αυτος που τα καταφέρνει μόνος σε μια κοινωνία που όλοι είναι πρόβατα.
Μερικά πράγματα πρέπει να τα περάσεις μόνος σου, είναι δική σου μάχη. Δε μπορεί να πολεμήσει κανεις αλλος εκτος απο εσενα. Πολλοί δε μπορουν να ζητησουν βοηθεια και υποστηριξη απο φιλους και οικογενεια διοτι ξερουν οτι δε προκειται να τους καταλαβουν. Και οταν μερικοι το εκαναν λεοντα, κατεληξαν σε ψυχιατρια να ειναι ακόμα χειρότερα.
Έβγαλες και εσύ το πόρισμα σου ψυχολογε.. Αυτοι που κραζουν τους ψυχολογους ειναι επειδη εχουν ηδη καταλαβει πως η ψυχολογια είναι ψευδοεπιστημη και το μόνο που κάνει είναι να μπαλώνει τις τρυπες και οχι να τις ραβει.
Στη τελική ολοι τρελοι ψυχασθενεις ειμαστε. Πάρτε το χαμπαρι. Απλά κανεις δε θελει να το παραδεχτει γτ οπως ειπες η αλλαγη προκαλει τρομο.

ezgif.com-resize.gif

#85540 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Αύγουστος 2017 - 01:06

Οκ καποια στιγμη ομως πρεπει να διαλεξεις μια απο τις τρεις διαφορετικες και αντικρουομενες γνωμες του ποστ σου. XD

#85541 LethalMike

LethalMike

• Members
  • 303 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΡόδος, Χανιά

Καταχωρήθηκε 17 Αύγουστος 2017 - 01:18

Οκ καποια στιγμη ομως πρεπει να διαλεξεις μια απο τις τρεις διαφορετικες και αντικρουομενες γνωμες του ποστ σου. XD

Λιγο ναι :P

ΥΓ: Δε φταιω εγω φταει ο φρουντ

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από LethalMike: 17 Αύγουστος 2017 - 01:24

ezgif.com-resize.gif

#85542 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Αύγουστος 2017 - 02:10

Id, ego, superego, ολα μαζί σε ένα ποστ.

O6rrvsU.jpg

#85543 LethalMike

LethalMike

• Members
  • 303 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΡόδος, Χανιά

Καταχωρήθηκε 17 Αύγουστος 2017 - 10:27

το χτιζω καιρο τωρα, το επομενο σταδιο ειναι να γινω θεος

ΥΓ: Ego μπορει να ειναι, superego οχι.
Το να εχεις τη θεληση να κανεις κατι μονος σου, γιατι καταβαθως νιωθεις ανασφαλειες και θες να τις σπασεις δε σε κανει εγωιστη. Το να πηγαινεις κοντρα στο φοβο αποβαλει το μισος. Διοτι φοβος = μισος.
Το να ενδυναμωνεις τον εαυτό σου ψυχικα δε σε κανει εγωιστη. Χτιζεις αμυνες, σα το παραδειγμα που σου εφερα με το καραβακι. Τουλαχιστον ετσι τα νιωθω εγω.

Και νταξ ελα αστο τωρα, τα υπολοιπα skype.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από LethalMike: 17 Αύγουστος 2017 - 14:35

ezgif.com-resize.gif

#85544 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Αύγουστος 2017 - 15:11

Rest in peace, Sigimundo-san

O6rrvsU.jpg

#85545 Petran79