Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * - 33 Ψήφοι

The Black Hole

• Please log in to reply
94076 replies to this topic

#82816 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Σεπτέμβριος 2015 - 20:13

Νομίζω ότι στις fb σελίδες που δεν υπάρχει καν η δυνατότητα για επαρκές moderating είναι πολύ πιθανότερο να συμβαίνει το παραπάνω με το domination. 

#82817 pasxaleas

pasxaleas

Smell the bunny

• Members
  • 866 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Σεπτέμβριος 2015 - 20:13

7O2CPie.png

09pntFA.png?1

#82818 Six Winged Angel

Six Winged Angel

Κινητό Spoiler

• Members
  • 1.906 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Σεπτέμβριος 2015 - 20:31

Θα ρίξω μαύρη πέτρα πίσω μου

Spoiler:

Αυτό με το domination που λες phm είναι κάτι το οποίο ενδιαφέρομαι να εξετάσω και πιστεύω πως δε το γλιτώνουμε και από δω (για άλλους λόγους απ' ότι π.χ. στο fb) Γενικά έχω την εντύπωση πως το forum μπορεί να είναι ελαφρώς ασφυκτικό για κάποιον καινούργιο αλλά είναι απλά μια υπόθεση μέσα σε 200 παράγοντες.

#82819 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3.279 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 05 Σεπτέμβριος 2015 - 21:00

Τέλος ίσως είναι ότι τελικά δεν αποτελεί το καλύτερο μέσο για online communities γιατί υπάρχει το φαινόμενο των παλαιών χρηστών να κάνουν dominate τα καινούρια (το είχα διαβάσει σε κάποιο άλλο forum που το συζητούσαν αυτό).

Iδίως αν πρόκειται για τα ακατάλληλα anime και manga, είναι εφιάλτης για τα νέα μέλη. Προχωρημένα πράγματα

#82820 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1.807 Δημοσιεύσεις:
  • LocationOn the boundary of life and death

Καταχωρήθηκε 05 Σεπτέμβριος 2015 - 21:23

Όταν λέω dominate εννοώ το εξής. Αρχικά όταν το community είναι νέο, εκτός από την ομάδα διαχείρισης η κουλτούρα του forum είναι υπό διαμόρφωση και δεν υπάρχουν κάποια μέλη που ξεχωρίζουν κλπ. Βέβαια προφανώς η ομάδα διαχείρισης παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά αυτό είναι αναπόφευκτο.

Καθώς περνάνε τα χρόνια δημιουργούνται κάποιοι άγραφοι κανόνες για το τι επιτρέπεται/είναι αποδεκτό να συζητηθεί και το πως αυτό οργανώνεται. Οπότε πχ όταν ένα νέο μέλος έρχεται πρέπει να προσαρμοστεί στο ήδη υπάρχουν περιβάλλον. Μετά είναι και το άλλο. Πολλές συζητήσεις μπορεί να έχουν ήδη γίνει στο παρελθόν οπότε μπορεί να μην υπάρχει η ίδια διάθεση να επαναληφθούν.

Δεν λέω ότι τα παραπάνω είναι απόλυτα αλλά μπορούν να συμβούν.

Τώρα για το facebook δεν είμαι το κατάλληλο άτομο για να εκφράσει άποψη γιατί εν γένη δεν το χρησιμοποιώ. Αλλά παρόλα αυτά έχω την αίσθηση ότι υπάρχει ένα παράδοξο. Ένα μειονέκτημα από την δική μου οπτική γωνία είναι ότι επειδή εκεί δεν είσαι ανώνυμος έχεις περισσότερες αναστολές από το να εκφραστείς ελεύθερα γιατί δεν θέλεις να εκτεθείς. Έτσι μπορεί να υπάρχει ένα μεγαλύτερο κλίμα κομφορμισμού σε σχέση με μια κοινότητα όπου υπάρχει ανωνυμία. Το άλλο άκρο είναι κοινότητες όπου υπάρχει πλήρη ανωνυμία όπως το 4chan. Κατά την γνώμη μου κοινότητες όπως το 4chan είναι καλό να υπάρχουν γιατί είναι ένα μέσο όπου ο καθένας μπορεί να εκφράσει κάποια κομμάτια του εαυτό του που θα ήταν δύσκολο να κάνει αλλού.
Επανέρχομαι όμως στο facebook. Επειδή στο facebook υπάρχουν εκατομμύρια χρήστες και επειδή είναι ένα ας το πούμε αποκεντρωμένο community με την έννοια ότι ο καθένας έχει το δίκτυο του έχω την αίσθηση ότι κατά μία έννοια είσαι πιο ανωνύμως σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Τώρα δεν ξέρω αν στα πλαίσια των ομάδων μπορεί να υπάρξει κάποιο domination, αλλά εν γένη υπάρχουν τόσο πολλές ομάδες που δεν νομίζω να τίθεται αυτό το θέμα τόσο. Δεδομένου όμως ότι η εμπειρία μου με το facebook είναι περιορισμένη ίσως να κάνω και λάθος, οπότε θα ήθελα να ακούσω και την άποψη κάποιού που το χρησιμοποιεί συχνά.

Βέβαια το facebook δεν είναι το καλύτερο μέσο για να γίνει εκτενής συζήτηση πάνω σε μια θεματολογία. Αλλά ούτως η άλλως δεν είναι αυτός ο σκοπός του.

Για αυτό υπάρχουν ακόμα τα forum αλλά μιας και πλέον συχνά τα forum τα χρησιμοποιούν διάφορες εταιρίες υπάρχει και μια τάση να γίνονται περισσότερο ανώνυμα με την έννοια ότι δεν επιτρέπουν πχ avatars κλπ. Πέραν των forums πλέον για εκτενής συζήτηση υπάρχει το reddit. Γενικά υπάρχει μια τάση συγκέντρωσης των συζητήσεων/socializing/etc σε λίγα international πολύ μεγάλα site. Αν και αυτό είναι βολικό, αναρωτιέμαι αν αυτό είναι κάτι υγιές. Τέλος πάντων το τράβηξα πολύ το θέμα και ανέφερα και κάποια πράγματα που δεν σχετίζονται άμεσα, αλλά είναι κάποια πράγματα που έχω σκεφτεί κατά καιρούς και ήταν ευκαιρία να τα αναφέρω εδώ.
phmava.php

#82821 Zentsugi

Zentsugi

Anime Professional

• Members
  • 640 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Σεπτέμβριος 2015 - 22:12

O pasxaleas δέχεται απειλητικά μηνύματα για τη ζωή του για τα laced with drugs post του και δεν καταλαβαίνει Χριστό

Εδώ επέζησε (σχεδον?) από το zombie apocalypse, σε απλές απειλές θα κωλώσει...

Οπότε πχ όταν ένα νέο μέλος έρχεται πρέπει να προσαρμοστεί στο ήδη υπάρχουν περιβάλλον. Μετά είναι και το άλλο. Πολλές συζητήσεις μπορεί να έχουν ήδη γίνει στο παρελθόν οπότε μπορεί να μην υπάρχει η ίδια διάθεση να επαναληφθούν.

Για αυτό εδώ στη τρύπα έχουμε αυτό το back & forth κάθε λίγες σελίδες, για να μη χάσει κανένας επεισόδια.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Zentsugi: 05 Σεπτέμβριος 2015 - 22:17

#82822 FrenzyApe

FrenzyApe

Unofficial Moderator

• Members
  • 197 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Σεπτέμβριος 2015 - 22:22

7O2CPie.png

φιλαρακι μηπως ψαχνεις τιποτα καλο. Κατι ετσι λιγο πιο δυνατο να ανεβουν τα κεφια. Η μηπως κατι πιο χαλαρο να ξεφυγεις λιγο απο την καθημερινοτητα?

#82823 Vetus

Vetus

Rocked'N'Loaded!

• Banned
  • 1.116 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Σεπτέμβριος 2015 - 01:18

11949267_873212299400919_166621417465979

#82824 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Σεπτέμβριος 2015 - 01:56

Οχουυυυυ όρεξη έχεις..

#82825 FrenzyApe

FrenzyApe

Unofficial Moderator

• Members
  • 197 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Σεπτέμβριος 2015 - 02:01

χαρηκα που σε γνωρισα vetus

Spoiler:

#82826 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Σεπτέμβριος 2015 - 02:03

TheArtOfTrolling-36345.jpg

#82827 Tristessa

Tristessa

putting the fun in funeral

• Moderators
  • 989 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAtelier BOZ

Καταχωρήθηκε 06 Σεπτέμβριος 2015 - 02:05

Vetus, αν θες τόσο πολύ ban, μπορείς απλά να το ζητήσεις. Δε χρειάζεται να ξεθάβεις debunked post από γνωστά troll.

Move along people, nothing to see here.

6dqFccT.gif

#82828 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4.147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Σεπτέμβριος 2015 - 02:12

Δεν ξέρω τί είναι χειρότερο με τους ηλίθιους. Ότι είναι ηλίθιοι ή ότι δεν το καταλαβαίνουν?

xbJ3b2w.jpeg

#82829 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Σεπτέμβριος 2015 - 02:13

Συγχωρεμενος. Μαζι με το double account που ειχε προετοιμασει.

#82830 FrenzyApe

FrenzyApe

Unofficial Moderator

• Members
  • 197 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Σεπτέμβριος 2015 - 02:14

μπορειτε να μου εξηγησετε κατι?

πως εμφανιστηκαν τοσοι μοντ? τι κανετε ακριβως το βλεπει ο ενας και παιρνει τηλεφωνο τον αλλον? εχετε κανα τρολ αλαρμ? 

και μετα τι κανετε, μπαινετε στο σκυπε και συζητατε τη μεθοδο θα ακολουθησετε, μεχρι να αποφασισει η ιριστελλα τι να κανετε?

εντιτ

η μηπως μονο η ιριστελλα εχει τη χαρα να δινει μπαν?

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από FrenzyApe: 06 Σεπτέμβριος 2015 - 02:16