Είναι αυτό που λένε ότι θέλει κωλοφαρδία να μην πέσεις σε εκλογές Κυριακάτικα.
Edit: άκυρο Σάββατο πέφτει 19, είχε προνοήσει η φίλη σου
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Gilmaru: 04 Σεπτέμβριος 2015 - 18:20
Καταχωρήθηκε 04 Σεπτέμβριος 2015 - 17:51
Είναι αυτό που λένε ότι θέλει κωλοφαρδία να μην πέσεις σε εκλογές Κυριακάτικα.
Edit: άκυρο Σάββατο πέφτει 19, είχε προνοήσει η φίλη σου
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Gilmaru: 04 Σεπτέμβριος 2015 - 18:20
Καταχωρήθηκε 05 Σεπτέμβριος 2015 - 01:00
εγω εχω να παω σε γαμο κυριακη στις 20 στην πατρα. Τον οποιο δεν τον ακυρωνουμε δεν πα' να γινει και επανασταση - οι μισοι (μεταξυ των οποιων και το ζευγαρι) ερχομαστε απο άλλες χώρες. Αμα δε γουσταρει, να αλλάξει ο Τσιπ τις εκλογές του...
Καταχωρήθηκε 05 Σεπτέμβριος 2015 - 14:10
Εννοείς ύστερα από δική μου προτροπή αφού πρώτα προσφέρθηκα να το ανοίξω εγώ !
ΕΧΩ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΟΥ
επίσης Νέα Μέλη Υπάρχουν
Όσο και να εκτιμώ την αισιοδοξία σου, η αλήθεια είναι ότι το να λές πως έχουμε νέα μέλη είναι λίαν παραπλανητικό!
Ανοίξτε thread!
Yeap, that's more like it!
Λοιπόν μιας και βαριέμαι, μιας και ώρες ώρες με πιάνει να ασχολούμαι με ανούσια πράγματα και μιας και μου μπήκε και εμένα η περιέργεια μιας και τέθηκε το θέμα, έκατσα και έβγαλα κάποια στατιστικά με τα ελάχιστα εργαλεία που έχω ως απλό μέλος.
Η αλήθεια είναι ότι είναι παραπληκτικά πολλά από αυτά γιατί πχ είναι λογικό όσο πιο πίσω πας τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα κάποιος να έχει κάνει πολλά posts, γιατί πολύ απλά έχει περισσότερο χρόνο στο forum για να τα κάνει. Αλλά στατιστικά με μεγαλύτερη ακρίβεια μόνο οι διαχειριστές θα μπορούσαν να βγάλουν.
Ειδικά αυτό με τα άτομα περισσότερο από 1000 post είναι περισσότερο for the fun παρά γιατί μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βγάλουν αξιόπιστα συμπεράσματα. Το πιο αξιόπιστο μάλλον είναι αυτό με τα 10 post.
Επίσης ως γνωστό σε αυτά τα posts δεν προσμετρούνται posts σε διάφορα μέρη του forum που δεν θεωρούνται σημαντικά όπως το offtopic κλπ. Αυτό βέβαια μάλλον δίνει μια καλύτερη εικόνα γιατί επικεντρώνεται στα posts που έχουν κάποια αξία.
Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, αλλά κάποιες παρατηρήσεις:
Ορίστε τα δεδομένα: https://dl.dropboxusercontent.com/u/8493333/animegr%20member%20statistics.xlsx
Έχει 2 καρτέλες η πρώτη είναι μέλη από το τάδε έτος, πχ μέλη που γράφτηκαν από το 2006 μέχρι σήμερα και η δεύτερη (που εν γένη έχει και το περισσότερο ενδιαφέρον) είναι που είναι τα μέλη που γράφτηκαν ανά χρονιά.
Με κάποιο πολύ γρήγορο googling επίσης μπορεί κανείς να βρει άρθρα με στατιστικά για τα social media όπως αυτό: http://www.adweek.com/socialtimes/the-growth-of-social-media-from-trend-to-obsession-infographic/142323
Χωρίς να αποδεικνύει κάτι το παραπάνω μιας και υπάρχουν πάρα πολλοί παράμετροι, έχω την αίσθηση πως υπάρχει μια συσχέτιση ανάμεσα στην άνοδο των social media και την μείωση των νέων μελών/activity σε forums όπως το anime.gr
Καταχωρήθηκε 05 Σεπτέμβριος 2015 - 14:29
Shit I feel special now. Έχω πανω απο 10 ποστ.
Καταχωρήθηκε 05 Σεπτέμβριος 2015 - 16:38
Όσο και να εκτιμώ την αισιοδοξία σου, η αλήθεια είναι ότι το να λές πως έχουμε νέα μέλη είναι λίαν παραπλανητικό!
Yeap, that's more like it!
Λοιπόν μιας και βαριέμαι, μιας και ώρες ώρες με πιάνει να ασχολούμαι με ανούσια πράγματα και μιας και μου μπήκε και εμένα η περιέργεια μιας και τέθηκε το θέμα, έκατσα και έβγαλα κάποια στατιστικά με τα ελάχιστα εργαλεία που έχω ως απλό μέλος.
Η αλήθεια είναι ότι είναι παραπληκτικά πολλά από αυτά γιατί πχ είναι λογικό όσο πιο πίσω πας τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα κάποιος να έχει κάνει πολλά posts, γιατί πολύ απλά έχει περισσότερο χρόνο στο forum για να τα κάνει. Αλλά στατιστικά με μεγαλύτερη ακρίβεια μόνο οι διαχειριστές θα μπορούσαν να βγάλουν.
Ειδικά αυτό με τα άτομα περισσότερο από 1000 post είναι περισσότερο for the fun παρά γιατί μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βγάλουν αξιόπιστα συμπεράσματα. Το πιο αξιόπιστο μάλλον είναι αυτό με τα 10 post.
Επίσης ως γνωστό σε αυτά τα posts δεν προσμετρούνται posts σε διάφορα μέρη του forum που δεν θεωρούνται σημαντικά όπως το offtopic κλπ. Αυτό βέβαια μάλλον δίνει μια καλύτερη εικόνα γιατί επικεντρώνεται στα posts που έχουν κάποια αξία.
Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, αλλά κάποιες παρατηρήσεις:
- Μια μεγάλη πλειονότητα των μελών δεν έχει κάνει ούτε 10 posts! Αυτό βέβαια είναι λογικό για free online communities
- Τα τελευταία χρόνια έχουμε λιγότερα μέλη ανά χρονιά με περισσότερα από 10 posts από ότι την πρώτη χρονιά που άνοιξε το forum. Βέβαια εντάξει κάποιος μπορεί να πει ότι τα παλιά μέλη είχαν περισσότερα χρόνια για να κάνουν posts, αλλά δεν νομίζω να χρειάζεται χρόνια για τους περισσότερους χρήστες για να κάνεις πάνω από 10 posts!
- Τα τελευταία χρόνια έχουμε λιγότερα μέλη ανά χρονιά συνολικά. Μόνο η πρώτη χρονιά είχε λιγότερα μέλη!
- Τα μέλη που είναι κάπως πιο active (100 posts και πάνω) είναι αυτά που κατά το πλείστον επισκέπτονται ακόμα και τώρα το forum, ειδικά τα μέλη όπου γράφτηκαν τα πρώτα χρόνια. Αυτό είναι λογικό γιατί τα μέλη που δεν ήταν active απλά εγκατέλειψαν το community.
- Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών έχει να κάνει login τουλάχιστον 3 μήνες πριν.
Ορίστε τα δεδομένα: https://dl.dropboxusercontent.com/u/8493333/animegr%20member%20statistics.xlsx
Έχει 2 καρτέλες η πρώτη είναι μέλη από το τάδε έτος, πχ μέλη που γράφτηκαν από το 2006 μέχρι σήμερα και η δεύτερη (που εν γένη έχει και το περισσότερο ενδιαφέρον) είναι που είναι τα μέλη που γράφτηκαν ανά χρονιά.
Με κάποιο πολύ γρήγορο googling επίσης μπορεί κανείς να βρει άρθρα με στατιστικά για τα social media όπως αυτό: http://www.adweek.com/socialtimes/the-growth-of-social-media-from-trend-to-obsession-infographic/142323
Χωρίς να αποδεικνύει κάτι το παραπάνω μιας και υπάρχουν πάρα πολλοί παράμετροι, έχω την αίσθηση πως υπάρχει μια συσχέτιση ανάμεσα στην άνοδο των social media και την μείωση των νέων μελών/activity σε forums όπως το anime.gr
Καταχωρήθηκε 05 Σεπτέμβριος 2015 - 18:00
ΌΟ καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, αλλά κάποιες παρατηρήσεις:
- Μια μεγάλη πλειονότητα των μελών δεν έχει κάνει ούτε 10 posts! Αυτό βέβαια είναι λογικό για free online communities
- Τα τελευταία χρόνια έχουμε λιγότερα μέλη ανά χρονιά με περισσότερα από 10 posts από ότι την πρώτη χρονιά που άνοιξε το forum. Βέβαια εντάξει κάποιος μπορεί να πει ότι τα παλιά μέλη είχαν περισσότερα χρόνια για να κάνουν posts, αλλά δεν νομίζω να χρειάζεται χρόνια για τους περισσότερους χρήστες για να κάνεις πάνω από 10 posts!
- Τα τελευταία χρόνια έχουμε λιγότερα μέλη ανά χρονιά συνολικά. Μόνο η πρώτη χρονιά είχε λιγότερα μέλη!
- Τα μέλη που είναι κάπως πιο active (100 posts και πάνω) είναι αυτά που κατά το πλείστον επισκέπτονται ακόμα και τώρα το forum, ειδικά τα μέλη όπου γράφτηκαν τα πρώτα χρόνια. Αυτό είναι λογικό γιατί τα μέλη που δεν ήταν active απλά εγκατέλειψαν το community.
- Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών έχει να κάνει login τουλάχιστον 3 μήνες πριν.
Όλα αυτά είναι λογικό να συμβαίνουν. Η μεγάλη πλειονότητα όλων των μελών οποιουδήποτε free forum-site- online game - you name it είναι inactive. Δεν είναι κακό, είναι το φυσιολογικό.
Επίσης αυτό με τα πρώτα χρόνια σε αντιδιαστολή με τα τελευταία είναι πάλι λογικό. Υπάρχει ένα pool από άτομα στην Ελλάδα που ενδιαφέρονται να κάνουν συζητήσεις σε φόρουμ για anime-manga. Όταν εμφανίζεται κάτι που εξυπηρετεί αυτην την ανάγκη, και αφού περάσει λίγος καιρός και αρχίσει και γίνεται γνωστό, θα βλέπεις πολύ καινούργιο κόσμο να έρχεται, μετά σιγά σιγά είναι λογικό να πέσει αυτό γιατί ο κόσμος που έχει το συγκεκριμένο ενδιαφέρον δεν είναι ανεξάντλητος.
Και καθώς πέφτει ο καινούργιος κόσμος, ενώ παράλληλα όσοι έχουν ήδη γραφτεί καιρό έχουν ήδη κάνει κάποιους κύκλους συζητήσεων και "εξαντλήσει" κάποια θέματα που τους ενδιαφέρουν, πέφτει και η τάση για να ανοίξουμε καινούργιες συζητήσεις. Κατά συνέπεια υπάρχουν και λιγότερες ευκαιρίες για τα καινούργια μέλη να συμμετάσχουν σε νέες συζητήσεις.
Παρότι δεν είναι και στα καλύτερά του, τα πράγματα για το φόρουμ δεν είναι τooooσο άσχημα όσο φαίνονται νομίζω.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Gilmaru: 05 Σεπτέμβριος 2015 - 18:07
Καταχωρήθηκε 05 Σεπτέμβριος 2015 - 18:15
Εννοείς ύστερα από δική μου προτροπή αφού πρώτα προσφέρθηκα να το ανοίξω εγώ !
ΕΧΩ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΟΥ
επίσης Νέα Μέλη Υπάρχουν
στον φιλο μου εξαπτέρυγο οφείλω να πω συγχαρητήρια γιατί με ενέπνευσε πάραυτα να ανοίξω το τόσο πολυπόθητο thread. Μετά από το απίστευτο αυτό πράγμα που δημιούργησε στο Gundam G, θα ήταν αδύνατον από μέρους μου να τον κουράσω στο να δημιουργήσει άλλο ένα έπος. Εξάλλου τα θαύματα μία φορά φτάνει να γίνουν.
και μην ανησυχείτε περί κινητικότητας. Τα social media ήταν σχεδόν αδιάφορα μια δεκαετία νωρίτερα και τώρα τα πάντα περνάνε από εκεί. Υπάρχουν forum που έχουν κυριολεκτικά αδειάσει ενώ εδώ, μπορεί να μην είναι όπως παλιά αλλά σίγουρα κάτι κινείται.
Φυσικά θα φροντίσω να ανεβάσω το σούσουρο με το νέο skin Nobunaga The Fool που θα ετοιμάσω με μυστικά εφέ για όλα αυτά τα special snowflakes που γυρίζουν εδώ και κάνουν την ζωή μας ομορφότερη.
Καταχωρήθηκε 05 Σεπτέμβριος 2015 - 18:33
Το pc gaming πεθαίνει εδώ και μια δεκαετία, ο κόσμος καταστρέφεται κάθε χρόνο και υπάρχει το παράδοξο του φόρουμ που ενώ ερημώνει υπάρχει ακόμα κόσμος.
Καταχωρήθηκε 05 Σεπτέμβριος 2015 - 18:41
Τι ακριβώς προσπαθείς να πετύχεις με το ειρωνικό black rock; Σε λίγο θα μας πεις πως θίχτηκες κιόλας. Αν οι mods ξαφνικά έρχονται και μου χώνονται επειδή προσπαθώ να δω τι γίνεται και το τι μπορεί να γίνει με το φόρουμ, καλά πάμε.
@phm
Όταν είπα πως νέα μέλη υπάρχουν, ο Gilmaru έπιασε το νόημα εξού και η εικόνα. Παρόλα αυτά εκτιμώ την προσπάθεια σου μιας και κάτι τέτοιο μπορεί να δώσει καλό insight. Τα στατιστικά με τα ποστ μου φαίνονται σχετικά λογικά δεδομένης της κίνησης.
edit: Σημαντικοί παράγοντες:
1) Τα social media έχουν πάρει τα πάνω τους, όταν ο άλλος μπορεί άμεσα να κάνει το σχόλιο του χωρίς ιδιαίτερο commitment (βλ ελληνικά, σύνταξη, σεντόνια) μέσω του απλού account του και να δικτυωθεί ταυτόχρονα με άλλους στο facebook, γιατί να αποκοληθεί από το μεγάλο community εκεί και να έρθει στο forum; Η διαφορά στην κίνηση των casual thread τύπου big3 είναι αισθητή
2) H κοινότητα των anime, manga, ακόμα και το cosplay έχουν καιρό περάσει το όριο του underground. Πλέον όλοι έχουν δει naruto, bleach, one piece και death note. Όταν έχεις ήδη εύκολα άτομα κοντά σου των οποίων τη γνώμη συμμερίζεσαι και σε ενδιαφέρει, δε νιώθεις τόσο έντονα την ανάγκη να βρεις κάποιο community για να εκφραστείς.
Ίσως τα forum του αντικείμενο πλέον να πρέπει να αλλάξουν παίρνοντας ένα πιο εξειδικευμένο χαρακτήρα.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Six Winged Angel: 05 Σεπτέμβριος 2015 - 18:52
Καταχωρήθηκε 05 Σεπτέμβριος 2015 - 18:52
Δεν σου χώνεται κανένας SWA. Απλά επειδή το παράπονο για το γιατί δεν γίνεται περισσότερη κουβέντα για anime το έχεις εκφράσει και εσύ και άλλα μέλη, απαντάμε το πολύ φυσικό ότι μπορείτε να ξεκινήσετε (και να συντηρήσετε) την κουβέντα αντί να περιμένετε να γίνει κάπως μαγικά.
Kαλή κουβέντα = fun times = more people who wanna join in said fun times.
Καταχωρήθηκε 05 Σεπτέμβριος 2015 - 18:56
Καταχωρήθηκε 05 Σεπτέμβριος 2015 - 19:05
Να είσαι σίγουρη iri πως αυτό:
Μετά από το απίστευτο αυτό πράγμα που δημιούργησε στο Gundam G, θα ήταν αδύνατον από μέρους μου να τον κουράσω στο να δημιουργήσει άλλο ένα έπος. Εξάλλου τα θαύματα μία φορά φτάνει να γίνουν.
μου δίνει τεράστια ώθηση να φτιάξω threads
καταλαβαίνεις που το πάω
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Six Winged Angel: 05 Σεπτέμβριος 2015 - 19:07
Καταχωρήθηκε 05 Σεπτέμβριος 2015 - 19:34
Καταχωρήθηκε 05 Σεπτέμβριος 2015 - 20:04
Να είσαι σίγουρη iri πως αυτό:
μου δίνει τεράστια ώθηση να φτιάξω threads
καταλαβαίνεις που το πάω
O pasxaleas δέχεται απειλητικά μηνύματα για τη ζωή του για τα laced with drugs post του και δεν καταλαβαίνει Χριστό , και εσύ θα κάνεις πίσω επειδή σε αποπήρε η Black Rock?
Δεν το περίμενα από σένα. :/
Καταχωρήθηκε 05 Σεπτέμβριος 2015 - 20:07
Παρότι δεν είναι και στα καλύτερά του, τα πράγματα για το φόρουμ δεν είναι τooooσο άσχημα όσο φαίνονται νομίζω.
Όταν είπα πως νέα μέλη υπάρχουν, ο Gilmaru έπιασε το νόημα εξού και η εικόνα. Παρόλα αυτά εκτιμώ την προσπάθεια σου μιας και κάτι τέτοιο μπορεί να δώσει καλό insight. Τα στατιστικά με τα ποστ μου φαίνονται σχετικά λογικά δεδομένης της κίνησης.
edit: Σημαντικοί παράγοντες:
1) Τα social media έχουν πάρει τα πάνω τους, όταν ο άλλος μπορεί άμεσα να κάνει το σχόλιο του χωρίς ιδιαίτερο commitment (βλ ελληνικά, σύνταξη, σεντόνια) μέσω του απλού account του και να δικτυωθεί ταυτόχρονα με άλλους στο facebook, γιατί να αποκοληθεί από το μεγάλο community εκεί και να έρθει στο forum; Η διαφορά στην κίνηση των casual thread τύπου big3 είναι αισθητή
2) H κοινότητα των anime, manga, ακόμα και το cosplay έχουν καιρό περάσει το όριο του underground. Πλέον όλοι έχουν δει naruto, bleach, one piece και death note. Όταν έχεις ήδη εύκολα άτομα κοντά σου των οποίων τη γνώμη συμμερίζεσαι και σε ενδιαφέρει, δε νιώθεις τόσο έντονα την ανάγκη να βρεις κάποιο community για να εκφραστείς.
Ίσως τα forum του αντικείμενο πλέον να πρέπει να αλλάξουν παίρνοντας ένα πιο εξειδικευμένο χαρακτήρα.