το θεμα ειναι οτι κανεις δεν ξερει (μιλαω για εμας και οχι για τους πολιτικους και τους γραφειοκρατες που και αυτοι στο περιπου ειναι)τι θα γινει αναλογα την περιπτωση.ειναι μια κατασταση που υπαρχει μονο στα χαρτια και στην θεωρια..
ας παρουμε ομως λιγο τα πραγματα απο την αρχη....
μπηκαμε με παραποιημενα χαρτια και νουμερα απο την πισω πορτα στην Ε.Ε γνωριζοντας και οι μεν και οι δε ,λαθος 1ο δικο μας .μπηκαμε σε ενα συστημα με ενα νομισμα που δεν μπορει να υποτιμηθει το οποιο ειναι ακυρο απο την αρχη και με ημερομηνια ληξης(θα ηθελα να εξηγησω τους λογους αλλα ειναι τεραστιο για να το γραψω)λαθος 1ο δικο τους.οι ιδιοι ευρωπαικοι θεσμοι αντι να εχουν εναν δικο τους μηχανισμο βαλανε το ΔΝΤ στο κεφαλι τους..λαθος 2ο δικο τους..και μπορω να γραφω για ωρες..αλλα καταλαβαινεται που το παω..μια σειρα απο λαθη απο ολες της πλευρες εφεραν αυτην την κατασταση,βαλτε και για καρικευμα λιγο απο γεοπολιτικα ,πετρελαια και αλλα,και βγαινει ενα ωριαο πιατο που 5 χρονια τωρα το τρωμα αμασητο...
ομως καποτε ολα αυτα τελειωνουν..το γαιδουρακι ολο και το φορτωνεις και ολο καπου σε παει..λιγο νερο και λιγο φαι ζηταει..καποια στιγμη ομως οταν το φορτωνεις ολο και περισσοτερο και ολο και λιγοστευει το φαι και το νερο θα δωσει μια και θα αρχισει να τρεχει.και τοτε αντε πιαστο...
το δημοψηφισμα πολιτικα ειναι αριστη κινηση(για τον τσιπρα γιατι καλυπτει με το προσχημα οτι ειμαστε λαικο κομμα και ακουμε τον λαο σε οποια αποφαση και αν παρθει),το που θα βγει ειναι αχαρτογραφητη περιοχη που δεν χρειαζεται πανικος..ο συριζα πηρε ψηφο απο την πλειοψηφεια του ελληνικου λαου για ρηξη ..οποιος ψηφισε για κατι αλλο ειναι λαθος..
θελουμε να μαθουμε τις επιπτωσεις της καθε αποφασης αναμεσα σε ναι/οχι...?γιατι?
θα σου πω εγω αυτο που βλεπω και νιωθω.1.5 εκατομυρια ελληνες ανεργοι,χιλιαδες νοικοκιρια στα ορια της φτωχειας ζουνε με συνταξεις γονεων και παπουδων,δυσκολια ακομα και σε αγορες για βασικα πραγματα διαβιωσης.φοροι,φοροι φοροι,και 5 μεγγαλα ΞΕΝΑ κεφαλια να σου λενε ποτε θα κλασεις και γιατι)
ποσο χειροτερα να παει?
Δεν μπορει αυτος ο λαος να συνεχισει να πληρωνει. Δεν θελουμε να αυξησουμε τους ανεργους, δεν θελουμε να σπρωξουμε κι αλλους απο τα παραθυρα, δεν θελουμε να κλεισουν και οι υπολοιπες επιχειρησεις. Φτανει!
λενε αμα βγουμε εκτος Ε.Ε δεν θα μπορουμε να κανουμε εισαγωγες απο χωρες της Ε.Ε. λογο εμπαργκο και καλα επειδη δεν θα ειμαστε φερεγγιοι οικονομικα...γνωριζοντας λιγο γεωγραφια ξερω οτι η γη ειναι στρογγυλη και μπορεις να πας σε 4 διαφορετικες κατευθυνσεις...και οχι προς μια μοναχα..θα βρεθουν πολλοι που θα θελουν να απλωσουν χερι βοηθειας..ο καθενας με το δικο του οφελος και κερδος,τσαμπα δεν το κανει κανεις,εκει θα φανει η εξυπναδα και η μαγκα της οποιας κυβερνησης θα ειναι αν θα κατσει στα 4 για λιγα ψυχουλα (παλι)η θα δειξει χαρακτηρα και θα κανει πλεον της δικιες της οικονομικες συμφωνιες οπως νομιζει αυτη καλυτερα..
η ιστορια γραφει..καθε μερα καθε λεπτο...χωρις διακρισεις,το θεμα ειναι εμεις σε ποιο κομματι της ιστοριας θελουμε να μπουμε..γιατι οι παππουδες μας και ποιο πισω μπηκαν σε ενα καλο κομματι με αρκετο αιμα δακρυα και φτωχεια..αλλα τα καταφεραν με τον εναν η τον αλλον τροπο...
γραφωντας αυτες τις γραμμες ακομα και εγω νιωθω διχασμενος για το τι θα ριξω στο δημοψηφισμα,αλλα θα στυψω το μυαλο μου,θα διαβασω 1000 αρθρα θα φιλτραρω τα παντα θα σχηματισω μια αποψη και θα κανω το σωστο που θεωρω ΕΓΩ για ΜΕΝΑ και την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΜΟΥ....
απο την εποχη της μεταπολιτευσης και μετα ενα πελατιακο κρατος με μιζες,διορισμους απο τα παραθυρα,ρεμουλες,ρουφιανιες και το μοτο ''να ψωφισει η κατσικα του γειτονα''
φτασαμε εδω,τωρα.σημερα.ειμαι 32 χρονωνπαντρεμενος με 1 παιδι και σκεφτομαι οτι εγω δεν προλαβα να κονομισω να παρω σπιτι αμαξια εξοχικα και αλλα απο ολα αυτα ,αλλα προλαβα να φαω και να τρωω ακομα αυτα που αφοδευαν αυτοι που εφαγαν τοσα χρονια...