ΔΗ-ΨΗ-ΜΟ-ΦΙ-ΣΜΑ
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

The Black Hole
Posted 27 June 2015 - 08:20
Posted 27 June 2015 - 09:27
Πάντως, εγώ νομίζω ότι δεν πρέπει να γίνει δημοψήφισμα. Αυτή την άποψη τη βασίζω σε δύο επειχηρήματα:
α. Ο "λαός" θα αποφασίσει για κάτι που θα έπρεπε να διαχειριστεί η κυβέρνηση; Και αυτό δεν το λέω στη βάση του αγαπητού user Takayama, για τους ηγέτες και τέτοια, αλλά σε βάση πολύ απλού ισχυρισμού ότι ο μέσος πολίτης δεν μπορεί να ξέρει ποιες θα είναι οι συνέπειες της μίας ή της άλλης επιλογής, όταν άνθρωποι που είναι η επιστήμη τους αυτή(οικονομολόγοι) κάνουν τόσες αντικρουόμενες προβλέψεις.
β. Η κυβέρνηση δεν έχει δώσει αποδείξεις ότι μπορεί να διαχειριστεί με θάρρος και πυγμή τις όποιες συνέπειες προκύψουν από την τελική επιλογή. Εδώ τις διαπραγματεύσεις δεν διαχειρίστηκαν σωστά!
Posted 27 June 2015 - 09:35
Για κάποιον λόγο αυτό μου ήρθε στο μυαλό μετά από αυτά

Posted 27 June 2015 - 09:47
φιλος μου στην Πατρα λεει πως η πολη θυμισε Last of Us!
παντως σε οτι αφορα τον κρατισμο η νεα κυβερνηση συνεχιζει τα ιδια και χειροτερα.
Βαρος επεσε στην ΕΡΤ ενω υπηρχαν αμεσες αναγκες αλλου.
Αρκετοι πιστεψαν και πιστευουν πως γινεται νεα πολιτιστικη επανασταση με το ξηλωμα των αλλων και το διορισμο των ημετερων.
Οι χαοτικες διαφορες μισθων αναμεσα σε νεοδιοριστους και παλιους ή συνταξιουχους στο δημοσιο παραμενουν. Να περνει ο ενας 700 ευρω και ο αλλος 1800. Ας παρει ο πρωτος 1100 και ο αλλος 1400.
Δεν φευγουν πλεον ευκολα απο την εξουσια για αυτο προτιμησαν την πιο ασυμφορη λυση. Πρεπει να καταργηθει το ζημιογονο μπονους των 50 εδρων. Σε εποχες μονολιθικων νδ-πασοκ εγγυοταν σταθεροτητα, τώρα ομως φερνει χαος.
Posted 27 June 2015 - 11:47
ελλαδα ειναι η χωρα που ο πολιτης της 5 χρονια τωρα φωναζει οτι επαιξαν οι πολιτικοι μπιλιαρδο στην πλατη του και αποφασισαν αλλοι για το μελλον του και τωρα που του εδωσαν τοι δικαιωμα να αποφασισει γκρινιαζει και ζηταει τα υπερ και τα κατα της εκαστοτε αποφασης του....
στα αλλα τωρα...
Το συζήτησα πρόσφατα αυτό με έναν οικονομολόγο αρκετά εξειδικευμένο με διδακτορικό και χρόνια εμπειρίας σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Το αστείο ξέρετε ποιο είναι; Δεν τον ανησυχούσαν καθόλου οι οικονομικές συνέπειες από την επιστροφή μας σε εθνικό νόμισμα. Για την ακρίβεια μας αποκάλυψε πως οι διαφορές θα είναι πολύ μικρότερες από ό,τι τις φανταζόμαστε. Αυτό που τον ανησυχούσε ήταν πως θα φούντωναν η διαπλοκή και πως εκεί που περιορίστηκε σε ένα ποσοστό το ρουσφέτι, αυτό με μια απομόνωση από την Ε.Ε. θα γιγαντωθεί.
Πιθανόν να έχει δίκιο, από την άλλη αυτό που βιώνω εγώ αυτή τη στιγμή είναι πως έχεις δεν έχεις βύσμα είσαι σε τραγική κατάσταση, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων οπού εκεί δεν μιλάμε για ένα απλό βύσμα.
Δεν έχει μείνει τίποτα για να χάσουμε. Τα πράγματα είναι απλά. Κάποιοι από μας δε θα μπούμε καν σε δεύτερες σκέψεις ή διλήμματα.
αρχες ιουνιου κουρευω εναν σταθερο πελατη μου οικονομολογο αναλυτη σε εταιρια κυπριακων συνφεροντων...στην συζητηση που καθε φορα γινετε τα οικονομικα ειναι πρωτο θεμα...
οποτε οταν ξεκινησαμε να μιλαμε μου ειπε χαρακτηρηστικα οτι ''περιμενω το τελος ιουνιου για να την ρηξη και την επιστροφη σε εθνικο νομισμα...''
αναλυοντας τις συνεπειες αυτου πανω κατω λενε τα ιδια με τον δικο σου...
και οτι το ολο προβλημα που θα δημιουργηθει ειναι πολυ μικροτερο απο οτι λεγεται και για πολυ λιγοτερο καιρο(λιγους μηνες)...
προσωπικη αποψη επι του θεματος.ακολουθει μακροσκελες ποστ..........
Edited by vectrapearl, 27 June 2015 - 11:59.
Posted 27 June 2015 - 14:32
ελλαδα ειναι η χωρα που ο πολιτης της 5 χρονια τωρα φωναζει οτι επαιξαν οι πολιτικοι μπιλιαρδο στην πλατη του και αποφασισαν αλλοι για το μελλον του και τωρα που του εδωσαν τοι δικαιωμα να αποφασισει γκρινιαζει και ζηταει τα υπερ και τα κατα της εκαστοτε αποφασης του....
διορθωση:
το δικαιωμα να αποφασισει οτι αυτοι θελαν να αποφασισει
Posted 27 June 2015 - 15:56
Posted 27 June 2015 - 16:09
Τα καράβια πλέον χρειάζονται πετρέλαιο το οποίο δεν θα έχουμε λοοοολ
Posted 27 June 2015 - 16:13
Λέει "you have already voted".
same wtf
Edited by FrenzyApe, 27 June 2015 - 16:22.
Posted 27 June 2015 - 16:26
Ενδεχομένως πατάτε κάτι λάθος.
αστα αυτα το poll ηταν premade για να εξυπηρετησει τα κομματικα συμφεροντα σου
Posted 27 June 2015 - 18:21
Είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε πλήρη επίγνωση του τι σημαίνει η κάθε επιλογή, αλλά αυτό είναι το τίμημα της δημοκρατίας. Σάμπως όταν ψηφίζεις στις εκλογές ξέρεις ακριβώς τι αποτέλεσμα θα έχει αυτό που ψηφίζεις;
Κοίτα, δεν νομίζω ότι οι εκλογές και το δημοψήφισμα για ένα τόσο κρίσιμο εθνικό θέμα είναι το ίδιο! Για το δημοψήφισμα απαιτείται κάποια σταθερότητα στην κατάσταση της χώρας και όχι αυτό το χάος!
Αγαπητέ vectra, αν και συμφωνώ ότι η είσοδός μας στην Ε.Ε., έτσι όπως είχε γίνει τουλάχιστο(δηλαδή να μπούμε με παραποιημένα χαρτιά και νούμερα και με την άμεση αύξηση των τιμών που σήμαινε το ευρώ) δεν ήταν και πολύ καλός οιωνός, το να προσπαθήσουμε να βγούμε στην παρούσα κατάσταση δεν είναι πολύ καλή λύση.
Τότε είναι που θα αυξηθούν οι άνεργοι, οι κλεισμένες επειχειρήσεις και όλα αυτά! Όπως πολύ καλά ξέρεις, οποιοδήποτε έργο που κάνει η Ελλάδα, από πίσω βρίσκεται η Ευρώπη. Αν δεις προσεκτικά την ταμπέλα των περισσότερων έργων θα δεις τη σημείωση: Συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαική Ένωση. Επίσης, πάρα πολλά εκπαιδευτικά και εναντίον της ανεργίας προγράμματα χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ(τώρα δεν εξετάζω αν πετυχαίνουν το σκοπό τους, αυτό είναι άλλη ιστορία). Αν φύγουμε απ' την Ευρωπαική Ένωση όλα αυτά κόβονται, εννοείται!
Επίσης, ακούω να λένε για την αξιοπρέπεια της Ελλάδας: δε μου λέτε παρακαλώ, σε τι θα βοηθήσει την αξιοπρέπεια της χώρας η καταστροφή της; Εμένα περισσότερο σαν κίνηση πείσματος μου ακούγεται, του στυλ "δεν θα υπακούσω στους κανόνες σας"!
Και εντάξει, οι επαχθείς όροι του μνημόνιου και λοιπά... Αλλά όμως, μήπως για το μνημόνιο δε φταίνε μόνο οι ξένοι αλλά και οι δικοί μας; Και μήπως αντί να κάνουν αυτά που έλεγε το μνημόνιο έκαναν απλά ότι τους κατέβαζε η κούτρα τους;
Τη σύγκριση με την ιστορία των παππούδων μας και με το όχι, τι να πω... Βασικά, αυτή η σύγκριση με τρομάζει ακόμη περισσότερο...
Το σημαντικότερο απ' όλα είναι, νομίζω, ότι η κυβέρνηση δεν έχει τα κότσια, κατ΄΄α τη γνώμη μου, να στηρίξει την επιλογή της ή και την επιλογή του λαού και να αντιμετωπίσει τις συνέπειες. Όσο για τον Ελληνικό λαό, έχει "καλομάθει" (εννοώ φυσικά στα χρονιά πριν από το μνημόνιου, μη βιαστείτε να μου πάρετε το κεφάλι!) και στα μετά μνημονιού χρόνια έχει κουραστεί και, να σας πω, δε μου φαίνεται και ο πιο επαναστατικός λαός!
Μήπως πρέπει να μελετήσουμε/να μελετήσουν οι πολιτικοί το παράδειγμα της Ιρλανδίας(χώρα που βγήκε απ' το μνημόνιο, αλλά δεν ξέρω αν ανήκε στην Ε.Ε, το οποίο είναι σημαντική λεπτομέρεια);
Τέλος πάντων, κόβω εδώ το ασυνάρτητο ποστ μου
Posted 27 June 2015 - 19:00
Το forum και αυτό από τη ζωή βλαμένο.
Edited by FrenzyApe, 27 June 2015 - 19:00.
Posted 27 June 2015 - 19:39
Αν δεις προσεκτικά την ταμπέλα των περισσότερων έργων θα δεις τη σημείωση: Συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαική Ένωση. Επίσης, πάρα πολλά εκπαιδευτικά και εναντίον της ανεργίας προγράμματα χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ(τώρα δεν εξετάζω αν πετυχαίνουν το σκοπό τους, αυτό είναι άλλη ιστορία). Αν φύγουμε απ' την Ευρωπαική Ένωση όλα αυτά κόβονται, εννοείται!
δυστηχως το ΕΣΠΑ για αλλου προοριζεται και αλλου το χρησιμοποιουν.
Πχ αντι να το επενδυσουν στην αναπτυξη, το Υπουργειο Παιδειας το χρησιμοποιει για να πληρωνει τους αναπληρωτες εκπαιδευτικους. Πριν 3 χρονια πληρωνοντουσαν κανονικα απο το υπουργειο, τωρα πληρωνονται μεσω ΕΣΠΑ. Που κανονικα δεν επιτρεπεται αλλα βρηκαν ενα παραθυρακι φαινεται.
Αλλιως αν δεν υπηρχε και αυτο, πολλα σχολεια θα ηταν κλειστα ή θα υπολειτουργουσαν. Ιδιως στην Ειδικη Αγωγη. Αλλιως οι κοινωνικες και ανθρωπιστικες συνεπειες για τις οικογενειες με παιδια με ειδικες αναγκες θα μας πηγαιναν 50 χρονια πισω