Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole

• Please log in to reply
94067 replies to this topic

#81781 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 23 May 2015 - 11:48

καποια στιγμη γυρναγα βραδυ απο την σχολη ,οταν εφτασα σπιτι μου και μπηκα στο ασανσερ κοιταξα τον εαυτο μου στον καθρεφτη,με φανταστηκα κομμωτη εφερα εικονες του να δουλευω σε αυτο η και να εχω δικο μου μαγαζι,μουτζωσα το ειδολο μου στον καθρεφτη και ειπα σχεδον φωναχτα,''βλακα τολη επρεπε να το ειχεις κανει καιρο τωρα αυτο το βημα''.

απο εκεινη την στιγμη δωθηκα ολοκληρωτικα σε αυτο με παθος και δεν κοιταξα ποτε πισω μου,το αγαπω αυτο που κανω και ας μην εγινα επιστημονας,και στο τελος αυτη ειναι η ουσια αυτο που κανεις να το αγαπας,αν το αγαπας θα πετυχεις οτι και αν κανεις.

οταν ηρθε η ωρα μου να διαλεξω την επαγγελματικη μου πορεια εκανα ενα λαθος,δεν επεσα στο πατωμα,παντα υπαρχουν λυσεις και δρομοι που μπορουν να σε βγαλουν απο το αδιεξοδο.εκανα τον απολογισμο μου και εκανα μια στροφη στον δρομο που ειχα χαραξει,τελικα βρεθηκα αλλου και μαλιστα πολυ αλλου,απο μηχανικος ,κομμωτης ακρα αντιθετα ,αλλα τα καταφερα...

Wow, very inspiring! Δεν νομίζω να μπορούσα να το κάνω εγώ αυτό ποτέ (να αποφασίσω κάτι τόσο σημαντικό με αυτόν τον τρόπο).

Εγώ μέχρι στιγμής τουλάχιστον ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων δεν ξέρουν τι θέλουν μια ζωή και απλά καταλήγουν να κάνουν ότι τους κάτσει :P Βέβαια εντάξει δεν είναι τελείως τυχαίο που είμαι πληροφορικός, αλλά αν το πάμε σε περισσότερη λεπτομέρεια είναι λίγο το χάος.

Πάντως δεν νομίζω ότι τα παιδιά λιποθυμάνε από το πάθος αλλά από τον φόβο.
phmava.php

#81782 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 23 May 2015 - 11:50

Αν ειναι λογω οικονομικου, ψυχολογικου, υγειας  και μενει καποιος με τους γονεις του,  ως ενα σημειο το δικαιολογω.

Πάλι καλά που το δικαιολογείς ρε Petran γιατί διαφορετικά δεν θα ξέραμε τι να κάνουμε. :P 

Mήπως να αφήσουμε κατά μέρος τους ισοπεδωτικούς κανόνες για τα πρέπει και να αξιολογεί ο καθένας την δική του ζωή για την οποία έχει ολοκληρωμένη άποψη; 

Η συζήτηση για το τι ωθεί τους γονείς να ασκούν πίεση στα παιδιά τους, για το εκπαιδευτικό σύστημα και γενικά για το κατά πόσο στην Ελλάδα με το ποσοστό ανεργίας που υπάρχει το πανεπιστήμιο εγγυάται επαγγελματική αποκατάσταση και ευκολότερη ζωή κατά συνέπεια(?) μπορεί να είναι παραγωγική. 

Επειδή όμως ζούμε σε μία κοινωνία στην οποία υπάρχει κράτος δικαίου, και κράτος πρόνοιας και τουλάχιστον θεωρητικά όλες οι ζωές μετράνε καλό είναι να μην πηγαίνουμε σε κατευθύνσεις οι οποίες αναιρούν κάποια κεκτημμένα. Το να τίθεται ερώτημα για το αν "μας νοιάζει οποιαδήποτε ζωή πέραν της παραγωγικής πλειοψηφίας" και αν "το γεγονός ότι δεν πηδάνε οι εξεταζόμενοι μαζικά σαν τα λέμινγκς από τις ταράτσες αποτελεί απόδειξη ότι δεν υποβαθμίζεται το επίπεδο ζωής τους με συγκεκριμένες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις" κάθε άλλο παρά ουδέτερο είναι. Νομίζω μας πηγαίνει σε συλλογισμούς κοινωνικού δαρβινισμού οι οποίοι δεν προωθούν την συζήτηση. 

Απόψεις υπάρχουν πολλές το ποιες θα επιλέξει κανείς να σχολιάσει και το πώς θα τις παρουσιάσει είναι μία επιλογή.

ΤL:DR O δρόμος για το True Neutral είναι στρωμμένος με δυσκολίες και γιαούρτι. 

#81783 vectrapearl

vectrapearl

κουρεας ο μεγας...

• Members
  • 534 posts

Posted 23 May 2015 - 12:45

Wow, very inspiring! Δεν νομίζω να μπορούσα να το κάνω εγώ αυτό ποτέ (να αποφασίσω κάτι τόσο σημαντικό με αυτόν τον τρόπο).

Εγώ μέχρι στιγμής τουλάχιστον ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων δεν ξέρουν τι θέλουν μια ζωή και απλά καταλήγουν να κάνουν ότι τους κάτσει :P Βέβαια εντάξει δεν είναι τελείως τυχαίο που είμαι πληροφορικός, αλλά αν το πάμε σε περισσότερη λεπτομέρεια είναι λίγο το χάος.

Πάντως δεν νομίζω ότι τα παιδιά λιποθυμάνε από το πάθος αλλά από τον φόβο.

δεν ειναι τοσο δυσκολο οσο ακουγεται...εγω εκανα τις επιλογες μου μονος μου αλλα παντα ενημερωνα τους γονεις μου.

και αυτοι με την σειρα τους τοτε με στηριξαν..ειδαν οτι δεν ημουν χαρουμενος με αυτο και οτι ηθελα να κανω κατι αλλο και με αφησαν να στηριξω με την βοηθεια τους την επιλογη μου..ειχα βεβαια στο πισω μερος του κεφαλιου μου οτι αν δεν εβγαινε το πλανο με την κομμωτικη στο τελος θα ειχα το επαγγελμα του μηχανικου απο πισω να με κρατησει με τον εναν η τον αλλον τροπο..

κοιτα στο '' να μην ξερω τι θελω''μπορει εν τελει να ανηκω και εγω .δηλαδη,εγω αγαπω αυτο που κανω και εχω το μαγαζι και δοξα το θεο μια χαρα ειμαι,πολλες φορες πιανω τον εαυτο μου να θελω να κανω κι΄αλλα πραγματα.οπως π.χ. καφετερια,μπαρακι,κομμωτηριο,και αλλα...

δεν σημαινει οτι θελω οτι να'ναι.απλα μ'αρεσει η ποικιλια. :canthelp:

#81784 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 23 May 2015 - 12:47

@Ιρι

Για αυτο δεν ανεφερα παραδειγματα που δεν συζητησα με  εμπλεκομενους και δεν ξερω τι γινεται. Το τι αποφασιζει ο καθενας ειναι δικο του θεμα, απλα και αυτος αναγνωριζει πως το προβλημα υπαρχει και ο καθενας/καθεμια κρινεται απεναντι στον εαυτο του, την οικογενεια του και τον περιγυρο του αναλογα με της επιλογες του

οταν ηρθε η ωρα μου να διαλεξω την επαγγελματικη μου πορεια εκανα ενα λαθος,δεν επεσα στο πατωμα,παντα υπαρχουν λυσεις και δρομοι που μπορουν να σε βγαλουν απο το αδιεξοδο.εκανα τον απολογισμο μου και εκανα μια στροφη στον δρομο που ειχα χαραξει,τελικα βρεθηκα αλλου και μαλιστα πολυ αλλου,απο μηχανικος ,κομμωτης ακρα αντιθετα ,αλλα τα καταφερα...

Ο μπαρμπερης της γειτονιας μας που πηγαινα τοσα χρονια, ξαφνικα κλεινει το μαγαζι του και μαθαμε πως μεταναστευσε Καναδα επειδη βρηκε μια καλυτερη δουλεια. Τωρα δεν ξερω αν ειναι παλι κομμωτης εκει ή κατι αλλο! Τελος παντων, θα βρω αλλον και καλυτερο!

#81785 Black Rock

Black Rock

TO THE ICECAR!

• GFX Staff
  • 725 posts
  • Locationalways searching for nii-chan

Posted 23 May 2015 - 13:00

Εντάξει χαίρομαι που σας πάνε όλα περίφημα αλλά υπάρχουν και άτομα λιγότερο τυχερά.

Και όλα αυτά περι περίγυρου τα απαξιω και τα απεχθάνομαι γιατί πολλά όνειρα καταστρέφονται για να μην κραξει ο δήθεν περιγυρος.

#81786 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 23 May 2015 - 13:04

Petran ασχετα από το παράδειγμα (που και εκεί πολλά μπορούν να ειπωθούν) μιλάς και για κάποια γενικά θέματα και σε αυτό και στο προηγούμενο post σου. Ναι ο καθένας κρίνεται από τους γύρω του δεν σημαίνει ομως ότι κάθε αξιολόγηση μετράει ή πρέπει να μετράει το ίδιο ή ότι αυτός που την κάνει είναι και ο αρμόδιος. 

Αυτό που πας να θέσεις ως πρόβλημα αντικειμενικό είναι επίσης κάτι υποκειμενικό. Κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί κάλλιστα ότι πρόβλημα στην συγκεκριμένη εποχή με τους συγκεκριμένους μισθούς και το συγκεκριμένο επίπεδο φτώχιας είναι το να μην έχεις καθόλου σπίτι όπως λέμε ούτε τα λεφτά για το ενοίκιο.  

Γι αυτό και λέω ότι ας ασχοληθεί ο καθένας με τη ζωούλα του και ας αφήσει το πόσα προβλήματα ή όχι έχουν οι ζωές των άλλων. 

#81787 luffy1908

luffy1908

Starting...

• Members
  • 285 posts

Posted 23 May 2015 - 13:10

Ψήνεται κανείς να ανοίξει κανά τόπικ για κοινωνικά,πολιτικά και λοιπά σοβαρά θέματα...χαλάτε το τόπικ όταν ανοίγετε σοβαρές συζητήσεις

#81788 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 23 May 2015 - 13:12

Ειναι και αντικειμενικο. Οταν ηρθα μαθητης Γυμνασιου απο Γερμανια στην Ελλαδα, υπηρχε τεραστια διαφορα. 50 χρονια πισω σε ολα. Απο υποδομες μεχρι νοοτροπια, σε ολες τις ηλικιες. Ειναι αυτο, που Ελληνες του εξωτερικου οταν ερχονται Ελλαδα αναγκαζονται να αλλαξουν νοοτροπια, αλλιως θα τους περασουν για χαζους. Δυστηχως ποτε δεν μπορεσα να το καταφερω.

Καποια πραγματα πρεπει αναγκαστικα να βγεις εξω απο το θολο που ζεις για να τα κατανοησεις. Και ομολογω πως θα προτιμουσα ή να εμενα εκει μεχρι τελους ή να μην εφευγα ποτε απο Ελλαδα για να μην ζουσα ολο αυτο το μαρτυριο προσαρμογης.

#81789 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 23 May 2015 - 13:20

Petran όταν ήμαστε μαθητές Γυμνασίου εσύ και Δημοτικού εγώ πηγαίναμε Σύνταγμα για να χαζέψουμε τις πορτοκαλίες παρέα με τον Τρικούπη. Δεν έχει σχέση το σήμερα με αυτό που περιγράφεις.  Σε κάθε περίπτωση αν εσύ είσαι ικανοποιημένος με την νοοτροπία σου στους υπόλοιπους περισσεύει. 

Επειδή όπως λες και εσύ κάποια πράγματα για να τα κατανοήσεις πρέπει να μπεις σε κάποια άλλη θέση,  όπως είναι κάποιος τρίτος αναρμόδιος για να σου πει τι θα θεωρήσεις πρόβλημα και τι όχι για την δική σου ζωή, έτσι είσαι και εσύ για την ζωή κάποιου άλλου. 

#81790 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 23 May 2015 - 16:03

το θεμα ειναι, δεν μπηκα στη θεση του αλλου, αλλα στη χωρα του!

#81791 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 posts

Posted 23 May 2015 - 17:56

Online και πιο τσαπατσουλικη εκδοχη του Osmos

Προτιμω το πρωτοτυπο..

Δεν ξέρω πάντως κι εγώ έχω σπαταλήσει κάμποσες ώρες πάνω του. :P 

#81792 hgatakoskylos

hgatakoskylos

Anime Fan

• Members
  • 139 posts

Posted 23 May 2015 - 18:20

Βαριέμαι... Κι΄ήθελα να πάω και στο πάρτι το βράδι.... και δεν το βλέπω... Νιώθω τόσο κουρασμένη(βλέπετε, το πρωί είχα εκδρομή στο Σειχ Σου, στα πλαίσια της εργασίας για το μεταπτυχιακό) που και τα πιάτα σιγά-σιγά τα πλένω....

Όσο για αυτό που συζητάτε για τις εργασίες και τις Παννελάδικές, σίγουρα θεωρείται αυτονόητο ότι αν φτάσεις τρίτη λυκείου σε κανονικό σχολείο (εννοώ όχι τεχνικό λύκειο)  θα δώσεις εξετάσεις για να περάσεις Πανεπιστήμιο ΄΄η ΤΕΙ. Αυτό δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό, μου φαίνεται όμως ψιλοανόητο το ότι καμμιά φορά οι σχολές αυτές είναι σχολές μόνο κατ' όνομα καθώς έχουν τελείως φλου και αόριστους τίτλους και είχαν ιδρυθεί σε κάθε χωριό και χωριουδάκι.

Πάντως, θαυμάζω πολύ αυτούς που κατάφεραν να δοκιμάσουν μια δουλειά και αργότερα βρήκαν και ακολούθησαν άλλο δρόμο και έστρωσαν άλλη δουλειά. Αυτό το λέω ως συμπάσχουσα κατα κάποιο  τρόπο, γιατί σπούδασα δασολόγος και τώρα κάνω μεταπτυχιακό αλλά ενδιαφέρομαι να ασχοληθώ με κατασκυές κοσμημάτων.

#81793 FrenzyApe

FrenzyApe

Unofficial Moderator

• Members
  • 197 posts

Posted 23 May 2015 - 18:55

Γι αυτό και λέω ότι ας ασχοληθεί ο καθένας με τη ζωούλα του και ας αφήσει το πόσα προβλήματα ή όχι έχουν οι ζωές των άλλων. 

Youtube Video

#81794 Takayama Yuichi

Takayama Yuichi

Anime Fan

• Members
  • 155 posts

Posted 23 May 2015 - 19:15

Τελικά διαβάζουμε τα ίδια post?

Σίγουρα όχι.

#81795 hgatakoskylos

hgatakoskylos

Anime Fan

• Members
  • 139 posts

Posted 23 May 2015 - 19:23

Σίγουρα, δεν διαβάζουμε τα ίδια ποστς, σύμφωνω απόλυτα! Αφού είμαστε σε στυλ "ότι θυμάμαι, χαίρομαι"!